Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα κύριοι και καλή κυνηγετική περίοδο να έχουμε! Μήπως έχει τύχει κάποιος να κυνηγήσει με choke της Winchester και συγκεκριμένα τα signature?? Αξίζει η αγορά?
Ευχαριστώ :)
Καλησπέρα . Ναι κι είναι πολύ καλά . Νομίζω η briley τα κατασκεύαζει για λογαριασμό της Winchester. Είδικα το IM με δράμια ήταν φοβερό .

Καλησπέρα . Ναι κι είναι πολύ καλά . Νομίζω η briley τα κατασκεύαζει για λογαριασμό της Winchester. Είδικα το IM με δράμια ήταν φοβερό .
Για *** ενδιαφέρομαι imp.mod
Φτερωτά μόνο ως προς το κυνήγι σαν ποιότητα σίγουρα θα είναι πολύ καλά ελπίζω και στο αποτέλεσμα

Για *** ενδιαφέρομαι imp.mod
Φτερωτά μόνο ως προς το κυνήγι σαν ποιότητα σίγουρα θα είναι πολύ καλά ελπίζω και στο αποτέλεσμα
Είναι πολύ καλά. Είχα δει στο car πριν λίγες μέρες που τα πουλούσε κάποιος. Ρίξε μια ματιά μην υπάρχουν ακόμη.

Λοιπόν παίδες επειδή ήμουν ψιλιασμένος οτι δεν θα έχει τρυγόνια είχα πάρει μαζί μου ένα χαρτόνι περίπου 80Χ80 για να δοκιμάσω το anaconda mr με την sx3 . Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας. Η τουφεκιά ήταν με B&P #8 στα 3ο μέτρα (δηλαδή πολύ λιγότερο από τις 50 γιάρδες = περίπου 45 μέτρα που θέλει το mid range ) και μου έβαλε , σύμφωνα με το προγραμματάκι του Dr. Jones 129 σκάγια στον κεντρικό κύκλο των 10", 55 σκάγια ανάμεσα 10'' και 20'' και 6 στις 20'' με 30'' σε σύνολο 190. Είχα την λανθασμένη εντύπωση οτι η συνιστώμενη απόσταση ήταν πάνω από τα 30 μέτρα . Δυστυχώς δεν είχα άλλο χαρτόνι μαζί μου για να το δοκιμάσω στην απόσταση που συνίσταται δηλ. 45μ και πάνω αλλά νομίζω και έτσι βγαίνει συμπέρασμα. Σε πρώτη ευκαιρία θα κάνω δοκιμή και στην σωστή απόσταση . Αποψή μου είναι ότι για φάσα και παρόμοια κυνήγια το τσοκ είναι ότι πρέπει, δεδομένου οτι θα ανοίξει κι άλλο η τουφεκιά μετά τα 30 μέτρα. Το κυρίως ανάπτυγμα της τουφεκιάς είναι στο κάτω δεξιά μέρος του χαρτονιού. Εσείς τι λέτε;

Λοιπόν παίδες επειδή ήμουν ψιλιασμένος οτι δεν θα έχει τρυγόνια είχα πάρει μαζί μου ένα χαρτόνι περίπου 80Χ80 για να δοκιμάσω το anaconda mr με την sx3 . Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας. Η τουφεκιά ήταν με B&P #8 στα 3ο μέτρα (δηλαδή πολύ λιγότερο από τις 50 γιάρδες = περίπου 45 μέτρα που θέλει το mid range ) και μου έβαλε , σύμφωνα με το προγραμματάκι του Dr. Jones 129 σκάγια στον κεντρικό κύκλο των 10", 55 σκάγια ανάμεσα 10'' και 20'' και 6 στις 20'' με 30'' σε σύνολο 190. Είχα την λανθασμένη εντύπωση οτι η συνιστώμενη απόσταση ήταν πάνω από τα 30 μέτρα . Δυστυχώς δεν είχα άλλο χαρτόνι μαζί μου για να το δοκιμάσω στην απόσταση που συνίσταται δηλ. 45μ και πάνω αλλά νομίζω και έτσι βγαίνει συμπέρασμα. Σε πρώτη ευκαιρία θα κάνω δοκιμή και στην σωστή απόσταση . Αποψή μου είναι ότι για φάσα και παρόμοια κυνήγια το τσοκ είναι ότι πρέπει, δεδομένου οτι θα ανοίξει κι άλλο η τουφεκιά μετά τα 30 μέτρα. Το κυρίως ανάπτυγμα της τουφεκιάς είναι στο κάτω δεξιά μέρος του χαρτονιού. Εσείς τι λέτε;

Είχες 129+55=184 στα 190 μεσα στον δεύτερο κύκλο των 20" δηλαδή μεσα σε κύκλο 50 εκατοστων.
Δεν ξέρω πόσα σκάγια είχε το φυσίγγι αλλα τα παραπάνω 184 ήταν μεσα στα 50 εκατοστά σε απόσταση 30 μέτρων.
Μια απλή όσο απλοϊκή και αν φαίνεται, προσέγγιση : σε απόσταση επιπλέον 15 μέτρα ή 50% επιπλέον, το άνοιγμα αυτών των 184 σκαγιών θα ειναι 75 εκατοστά (50% επιπλέον άνοιγμα, με την παραδοχή οτι θα συνεχίσουν την ευθύγραμμη τροχιάς τους, χάνοντας και ομοιόμορφα ύψος όλα τα σκάγια λογω της βαρύτητας).
Χοντρικά 75~80 εκατοστά άνοιγμα (κύκλος) στα 45 μέτρα άρα το τσοκ δουλεύει σωστά σε αυτη την απόσταση.

Last edited:
Είχες 129+55=184 στα 190 μεσα στον δεύτερο κύκλο των 20" δηλαδή μεσα σε κύκλο 50 εκατοστων.
Δεν ξέρω πόσα σκάγια είχε το φυσίγγι αλλα τα παραπάνω 184 ήταν μεσα στα 50 εκατοστά σε απόσταση 30 μέτρων.
Μια απλή ποσο απλοϊκή και να φαίνεται, σε απόσταση επιπλέον 15 μέτρα ή 50% επιπλέον, το άνοιγμα αυτών των 184 σκαγιών θα ειναι 75 εκατοστά (50% επιπλέον άνοιγμα, με την παραδοχή οτι θα συνεχίσουν την ευθύγραμμη τροχιάς τους, χάνοντας και ομοιόμορφα ύψος όλα τα σκάγια λογω της βαρύτητας).
Χοντρικά 75~80 εκατοστά άνοιγμα (κύκλος) στα 45 μέτρα άρα το τσοκ δουλεύει σωστά σε αυτη την απόσταση.
Συνεχίζω.
ΟΜΩΣ...
Αν τα σκάγια ειναι τελικά 184 σε κύκλο 80 εκατοστών (επιφάνεια ~5.000 τετρ. Εκατοστά) που αντιστοιχεί σε τετράγωνο πλευράς ~70 εκατοστών (70Χ70) τοτε αν βάλουμε αυτά τα σκάγια ομοιόμορφα και σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους θα είχαμε ενα σκάγι ανα ~5 εκατοστά, δηλαδή 14 σε κάθε σειρά και κάθε στήλη (14Χ14=196)
Μια τσίχλα (που οι διαστάσεις του σώματος της δεν ειναι πανω απο 7Χ4) δύσκολα θα πάρει παραπάνω απο 1 σκαγι στα 45 μέτρα.
Ακομη και φασσα δύσκολα θα πάρει πανω απο 2.
Άρα το όριο το βάζει το φυσίγγι σου και οχι το τσοκ.
ΟΜΩΣ
Με δεδομένο οτι για τα σκάγια Νο 8 ισχύει 15 σκάγια το γραμμάριο, το οτι μέτρησες μόνο 190 στα 30 μέτρα θέτει το ερώτημα : που πήγαν τα υπόλοιπα;;
Γιατι αν το φυσίγγι σου ήταν 24 γράμματα -Σκοπευτικο τα σκάγια ήταν 360.
Αν ήταν 28 γρ. τα σκάγια ήταν 420 και αν 30 γρ. τοτε τα σκάγια ήταν 450.
Δεν μπορεί να σκόρπισε το τσοκ αυτο το 50-65 % των σκαγιών και να μέτρησες μόνο 190.
Εκτιμηση μου :Κάτι λάθος υπαρχει στην μέτρηση σου ή τα σκάγια ήταν Νο. 5 και σε αριθμό γύρω στα 190-200 στα γραμμάρια που έριξες. Αν ήταν ετσι ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!

Last edited:
Συνεχίζω.
ΟΜΩΣ...
Αν τα σκάγια ειναι τελικά 184 σε κύκλο 80 εκατοστών (επιφάνεια ~5.000 τετρ. Εκατοστά) που αντιστοιχεί σε τετράγωνο πλευράς ~70 εκατ οστών (70Χ70) τοτε αν βάλουμε αυτά τα σκάγια ομοιόμορφα και σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους θα είχαμε ενα σκάγι ανα ~5 εκατοστά, δηλαδή 14 σε κάθε σειρά και κάθε στήλη (14Χ14=196)
Μια τσίχλα (που οι διαστάσεις του σώματος της δεν ειναι πανω απο 7Χ4) δύσκολα θα πάρει παραπάνω απο 1 σκαγι στα 45 μέτρα.
Ακομη και φασα δύσκολα θα πάρει πανω απο 2.
Άρα το όριο το βάζει το φυσίγγι σου και οχι το τσοκ.
ΟΜΩΣ
Με δεδομένο οτι για τα σκάγια Νο 8 ισχύει 15 σκάγια το γραμμάριο, το οτι μέτρησες μόνο 190 στα 30 μέτρα θέτει το ερώτημα : που πήγαν τα υπόλοιπα;;
Γιατι αν το φυσίγγι σου ήταν 24 γράμματα -Σκοπευτικο τα σκάγια ήταν 360.
Αν ήταν 28 γρ. τα σκάγια ήταν 420 και αν 30 γρ. τοτε τα σκάγια ήταν 450.
Δεν μπορεί να σκόρπισε το τσοκ αυτο το 50-65 % των σκαγιών και να μέτρησες μόνο 190.
Εκτιμηση μου :Κάτι λάθος υπαρχει στην μέτρηση σου ή τα σκάγια ήταν Νο. 5 και σε αριθμό γύρω στα 200 στα γραμμάρια που έριξες. Αν ήταν ετσι ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!
Κι εμένα με προβλημάτισε αυτό. Οπως φαίνεται από το χαρτόνι η τουφεκιά εξαντλείται στα όρια του χαρτονιού. Θέλω να πω δεν φαίνεται να έφυγαν σκάγια έξω από το χαρτόνι από αστοχία κι αν εφυγαν δεν μπορεί να είναι 230 σκάγια. Κάτι άλλο συμβαίνει που θα το ψάξω. Εν τω μεταξύ είχα ένα κουτί με ίδια φυσίγγια μέσα μόλις ανοιγμένο και από εκεί έπαιρνα και τουφεκούσα . Δεν μπορεί να μπήκε 6αρι μέσα γιατί το κουτί μόλις το άνοιξα. Θα κοιτάξω να δω μήπως κάνω λάθος και δεν ήταν #8 . Ευχαριστώ.

Κι εμένα με προβλημάτισε αυτό. Οπως φαίνεται από το χαρτόνι η τουφεκιά εξαντλείται στα όρια του χαρτονιού. Θέλω να πω δεν φαίνεται να έφυγαν σκάγια έξω από το χαρτόνι από αστοχία κι αν εφυγαν δεν μπορεί να είναι 230 σκάγια. Κάτι άλλο συμβαίνει που θα το ψάξω. Εν τω μεταξύ είχα ένα κουτί με ίδια φυσίγγια μέσα μόλις ανοιγμένο και από εκεί έπαιρνα και τουφεκούσα . Δεν μπορεί να μπήκε 6αρι μέσα γιατί το κουτί μόλις το άνοιξα. Θα κοιτάξω να δω μήπως κάνω λάθος και δεν ήταν #8 . Ευχαριστώ.
Το βασικότερο δεν μας είπες. Ποιο φυσίγγι ήταν, δηλ. πόσα γραμμάρια σκάγια !!!
Δεύτερο, η φωτογραφία δεν είναι πολύ καλή (μικρό μέγεθος - λίγα πίξελ, και όχι πολύ καθαρή) και δεν διακρίνονται καλά όλα τα σκάγια, ειδικά στο κάτω μέρος. Παρόλα αυτά κατάφερα και μέτρησα, όσο αυτό ήταν δυνατό, κάπου 300+ σκάγια συνολικά πάνω σε όλο το χαρτόνι ...
ANACONTA_MR_B_P_8_SX3_30_STEPS_TAXIARCHIS_GREVENA.jpg

Τρίτον, παρατηρώντας τη φωτό και βλέποντας τα αραιά σκάγια προς τα αριστερά και προς τα πάνω της κυρίως τουφεκιάς, φαίνεται ότι ένας ανάλογος αριθμός σκαγιών έχει φύγει εκτός χαρτονιού κάτω και δεξιά ...
Τέταρτον, όσον αφορά το Νο των σκαγιών δε νομίζω να έκανες λάθος, πιστεύω ότι αν ήταν 6αρι ή 5άρι θα φαίνονταν οι τρύπες καλύτερα ...
Άποψη μου ότι το πρόγραμμα που λες ότι χρησιμοποίησες δεν σου τα μέτρησε καλά. Μην πολυεμπιστεύεστε τέτοια προγράμματα Η/Υ, εκτός κι αν η φωτογραφία είναι ολοκάθαρη και το χαρτόνι (ή ο πίνακας) μονοκόμματο και απόλυτα επίπεδο χωρίς την παραμικρή ανωμαλία. Αλλιώς, το μαρκάρισμα και το μέτρημα με το χέρι μια-μια τις τρύπες είναι μονόδρομος, για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ...

Το βασικότερο δεν μας είπες. Ποιο φυσίγγι ήταν, δηλ. πόσα γραμμάρια σκάγια !!!
Δεύτερο, η φωτογραφία δεν είναι πολύ καλή (μικρό μέγεθος - λίγα πίξελ, και όχι πολύ καθαρή) και δεν διακρίνονται καλά όλα τα σκάγια, ειδικά στο κάτω μέρος. Παρόλα αυτά κατάφερα και μέτρησα, όσο αυτό ήταν δυνατό, κάπου 300+ σκάγια συνολικά πάνω σε όλο το χαρτόνι ...

Τρίτον, παρατηρώντας τη φωτό και βλέποντας τα αραιά σκάγια προς τα αριστερά και προς τα πάνω της κυρίως τουφεκιάς, φαίνεται ότι ένας ανάλογος αριθμός σκαγιών έχει φύγει εκτός χαρτονιού κάτω και δεξιά ...
Τέταρτον, όσον αφορά το Νο των σκαγιών δε νομίζω να έκανες λάθος, πιστεύω ότι αν ήταν 6αρι ή 5άρι θα φαίνονταν οι τρύπες καλύτερα ...
Άποψη μου ότι το πρόγραμμα που λες ότι χρησιμοποίησες δεν σου τα μέτρησε καλά. Μην πολυεμπιστεύεστε τέτοια προγράμματα Η/Υ, εκτός κι αν η φωτογραφία είναι ολοκάθαρη και το χαρτόνι (ή ο πίνακας) μονοκόμματο και απόλυτα επίπεδο χωρίς την παραμικρή ανωμαλία. Αλλιώς, το μαρκάρισμα και το μέτρημα με το χέρι μια-μια τις τρύπες είναι μονόδρομος, για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ...
Απαντάω:
Πρώτον: το φυσίγγι ήταν Β&Ρ #8 28 γρ. Το είχα γράψει σε ένα άλλο τοπικ και το θεώρησα γνωστό.
Δεύτερον: Δυστυχώς το κινητό μου δεν έχει καλή ανάλυση στην φωτογραφία οπότε δεν μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα . Θα φωτογραφίσω με την μεγάλη μου μηχανή και θα ξαναανεβάσω. Τώρα πώς μπόρεσες και τα τόνισες εσύ έτσι , μπράβο αλλά πες μου το κόλπο να το κάνω κι εγώ.
Τρίτον: Σύμφωνοι δεν είναι κεντραρισμένη η τουφεκιά αλλά δεν νομίζω ότι έφυγαν έξω από το χαρτόνι σκάγια κι οπωσδήποτε οχι τόσα πολλά που λέμε οτι λείπουν (130 με 180 περίπου). Αλλωστε όσο πάμε προς την άκρη της φωτογραφίας τα σκάγια αραιώνουν γι αυτό λέω οτι το χαρτόνι την πήρε όλη την τουφεκιά.
Τέταρτον: Κρατάω μικρή πισινή για το νο των σκαγιών γιατί είχα και ένα κουτί Β&Ρ #5 35γρ για λαγό και μέσα στην νύχτα μήπως πήρα αυτά. Αλλά πιστεύω κι εγώ ότι δεν κάνω λάθος και οτι είναι #8. Και μεγαλύτερες τρύπες θα είχα και άλλη αίσθηση στην τουφεκιά . Δεν είχα αίσθηση 35γρ στην τουφεκιά. Με την sx3 και τα φυσίγγια αυτά (28γρ) ήταν σαν να έριχνα με αεροβόλο.
Οσο για τα προγράμματα - εγω ξέρω μόνο του Dr Jones υπάρχουν κι άλλα; - μάλλον έχεις δίκο. Ηδη το πρόγραμμα μέτρησε γυρω στα 200 κι εσύ 300 . Απλά αυτά τα προγραμματάκια είναι φτιαγμένα για τεμπέληδες που βαριούνται να μετράνε σαν κι εμένα και όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη ευκολία. Μετά από αυτό θέλει έλεγχο ...

Τελος πάντων με δεδομένο οτι και η απόσταση είναι μικρή θα επανέλθω...

Last edited:

το συγκεκριμενο τσοκακι το εχω και εγω πανω στις αμερικανες....να κανω μια παρατηρηση οσων αφορα της αποστασεις που δινουν οι αμερικανοι....εχουν την τασση να βαζουν γιαρδες για εντυπωσεις....αυτη την αποτυπωση την εχω και εγω στα 40 μετρα αλλα με κωνο πειραγμενο στο οπλο....και επειδη οι αμερικανοι ειναι λιγο μαλακες σε αυτα και τα δουλευουν και με αλλα φυσιγγια απο εμας θεωρω οτι τα μετρα του τα πραγματικα ειναι λιγοτερα απο αυτα που δινουν....Υ.Γ η τουφεκια σου εχει φυγει κατω δεξια και λογικα αρκετα σκαγια περασαν εκτος

Απαντάω:
Πρώτον: το φυσίγγι ήταν Β&Ρ #8 28 γρ. Το είχα γράψει σε ένα άλλο τοπικ και το θεώρησα γνωστό.
Δεύτερον: Δυστυχώς το κινητό μου δεν έχει καλή ανάλυση στην φωτογραφία οπότε δεν μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα . Θα φωτογραφίσω με την μεγάλη μου μηχανή και θα ξαναανεβάσω. Τώρα πώς μπόρεσες και τα τόνισες εσύ έτσι , μπράβο αλλά πες μου το κόλπο να το κάνω κι εγώ.
Τρίτον: Σύμφωνοι δεν είναι κεντραρισμένη η τουφεκιά αλλά δεν νομίζω ότι έφυγαν έξω από το χαρτόνι σκάγια κι οπωσδήποτε οχι τόσα πολλά που λέμε οτι λείπουν (130 με 180 περίπου). Αλλωστε όσο πάμε προς την άκρη της φωτογραφίας τα σκάγια αραιώνουν γι αυτό λέω οτι το χαρτόνι την πήρε όλη την τουφεκιά.
Τέταρτον: Κρατάω μικρή πισινή για το νο των σκαγιών γιατί είχα και ένα κουτί Β&Ρ #5 35γρ για λαγό και μέσα στην νύχτα μήπως πήρα αυτά. Αλλά πιστεύω κι εγώ ότι δεν κάνω λάθος και οτι είναι #8. Και μεγαλύτερες τρύπες θα είχα και άλλη αίσθηση στην τουφεκιά . Δεν είχα αίσθηση 35γρ στην τουφεκιά. Με την sx3 και τα φυσίγγια αυτά (28γρ) ήταν σαν να έριχνα με αεροβόλο.
Οσο για τα προγράμματα - εγω ξέρω μόνο του Dr Jones υπάρχουν κι άλλα; - μάλλον έχεις δίκο. Ηδη το πρόγραμμα μέτρησε γυρω στα 200 κι εσύ 300 . Απλά αυτά τα προγραμματάκια είναι φτιαγμένα για τεμπέληδες που βαριούνται να μετράνε σαν κι εμένα και όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη ευκολία. Μετά από αυτό θέλει έλεγχο ...

Φίλε Μήτσο το μήνυμα μου δεν περιείχε μομφή ή ειρωνία για την κάμερα του κινητού σου, ελπίζω να μην με παρεξήγησες !!! ;):)
Πως μάρκαρα και μέτρησα τις τρύπες; Με τη Ζωγραφική των Windows ... :cool::D
Οπωσδήποτε λείπουν σκάγια, αλλά όχι 130-180 που λες. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα σκάγια έχει το Β&Ρ 28γρ. αλλά είναι κάπου 390 - 410, έχω σφάξει κάμποσα από διαφορες παρτίδες, θα τα δω το απόγευμα (χοντρό ιταλικό 8αρι, κάπου 14 - 14,5 σκ/γρ). Και επειδή σίγουρα μου έχουν ξεφύγει αρκετά σκάγια, οπότε στο χαρτόνι είναι περισσότερα από 300, θεωρώ ότι έχουν φύγει εκτός χαρτονιού γύρω στα 60-70, στη χειρότερη καμιά 80αριά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα δεν τα μέτρησε σωστά, έπεσε κατά πολύ έξω. Εκτύπωσα τη φωτο και χάραξα πρόχειρα κύκλο ανάλογο των 50 εκ. (20") με βάση το πλάτος του χαρτονιού που είπες ότι είναι 80 εκ. και μέσα στον κύκλο αυτό υπάρχουν τουλάχιστον 250 σκάγια, πολύ περισσότερα δηλαδή από 184 που σου έβγαλε το πρόγραμμα ...

Last edited:
Φίλε Μήτσο το μήνυμα μου δεν περιείχε μομφή ή ειρωνία για την κάμερα του κινητού σου, ελπίζω να μην με παρεξήγησες !!! ;):)
Πως μάρκαρα και μέτρησα τις τρύπες; Με τη Ζωγραφική των Windows ... :cool: ...
Ο ένας (εγω) με την θεωρια και ο άλλος (Στελιος) με την τεχνολογίας βλέπω τον Μητσο think
να τρέχει για :
1. Αγορα νέου ακριβού κινητού και υπολογιστή με μεγάλα ....παραθυρα
2. Νέες δοκιμές με διαφορά σκάγια.

ΑΜΥΝΑ ΜΗΤΣΟ!!!!! ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!
Μη μασάς .sarcastic.
Το οπλο και το τσοκ σου ειναι αρκετά ....σκοτωστικα

το συγκεκριμενο τσοκακι το εχω και εγω πανω στις αμερικανες....να κανω μια παρατηρηση οσων αφορα της αποστασεις που δινουν οι αμερικανοι....εχουν την τασση να βαζουν γιαρδες για εντυπωσεις....αυτη την αποτυπωση την εχω και εγω στα 40 μετρα αλλα με κωνο πειραγμενο στο οπλο....και επειδη οι αμερικανοι ειναι λιγο μαλακες σε αυτα και τα δουλευουν και με αλλα φυσιγγια απο εμας θεωρω οτι τα μετρα του τα πραγματικα ειναι λιγοτερα απο αυτα που δινουν....Υ.Γ η τουφεκια σου εχει φυγει κατω δεξια και λογικα αρκετα σκαγια περασαν εκτος
Δηλαδη Κωστα, το Anaconda Mid σε οπλο χωρις επέμβαση στον κώνο δεν ειναι αποτελεσματικό στις 40 γυάρδες (36 μέτρα) και το Long στις 50-55 γυάρδες (45-50 μέτρα) που λέει ο κατασκευαστής;
Οχι τίποτε άλλο, αλλα διαβάζοντας αρκετές απο τις δοκιμές σας, εχω στο κουτί τους φρέσκα το Mid και το Long για την Remi μου και περιμένω να τα ματώσω.
Να τα κρατήσω ή να τα δώσω, για κάτι άλλο στις ψηλωμένες φάσες;

Το "ιταλικο"8αρι εχει γυρω στα 16 σκ/γραμ.
Στην προκειμενη μιλαμε για 450 σκαγια περιπου....
Ειναι αδυνατον να λειπουν τοσα σκαγια(140-150),απο την αποτυπωση!
Απο την εικονα που δινει αυτη η τουφεκια!
Αν ειναι πραγματικα 8αρια τοτε παμε σε 24 γραμμαρια...
Με την λογικη περιπτωση,να λειπουν απο το "πλανο",τα σκαγια που λεει ο Στελιος.
Ποιο εργοστασιακο φυσιγγι ειναι γεμισμένο με 24 γραμμαρια 8αρια??
Κατι δεν παει καλα!!
Σεναριο,η ελλειποβαρης απο σκαγια γομωση....
Ακομη πιο τραβηγμενο σεναριο,η "οβαλ" τουφεκια που μπορει να δωσει ενα παραμορφωμενο στο στομιο του,τσοκακι...

Απαντάω:

Να εχεις εναν χοντρο μαρκαδορο μαζι και μετα την τουφεκια να μαρακαρεις μια μια τις τρυπες, θα μετρησεις και ολα τα σκαγια και θα φαινονται και μια χρα οταν βγαλεις φωτογραφια, εγω ετσι κανω παντα;)

...Οπωσδήποτε λείπουν σκάγια, αλλά όχι 130-180 που λες. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα σκάγια έχει το Β&Ρ 28γρ. αλλά είναι κάπου 390 - 410, έχω σφάξει κάμποσα από διαφορες παρτίδες, θα τα δω το απόγευμα (χοντρό ιταλικό 8αρι, κάπου 14 - 14,5 σκ/γρ). Και επειδή σίγουρα μου έχουν ξεφύγει αρκετά σκάγια, οπότε στο χαρτόνι είναι περισσότερα από 300, θεωρώ ότι έχουν φύγει εκτός χαρτονιού γύρω στα 60-70, στη χειρότερη καμιά 80αριά.
Το "ιταλικο"8αρι εχει γυρω στα 16 σκ/γραμ.
Στην προκειμενη μιλαμε για 450 σκαγια περιπου....
56. B&P Sporting & Compak - (2010)
KΑΛΥΚΑΣ : B&P GORDON – ΜΑΥΡΟΣ – 12/70/12
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx 2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G2000x28 => 1,42 gr
ΒΥΣΜΑ : B&P Z2M 24/43 mm
ΣΚΑΓΙΑ : No. 8 – 28,5 gr – [14,8 p/gr – 420 p/oz] - 422
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star.
--------------------------------------------------------------------------
84. B&P – Sporting & Compak (2013)
ΚΑΛΥΚΑΣ : B&P Gordon – 12/70/12 – ΜΑΥΡΟΣ
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G2000x28 => 1,36 gr
ΒΥΣΜΑ : B&P-Z2M/24
ΣΚΑΓΙΑ : No. 8 – 28,37 gr – [15,2 p/gr – 431 p/oz] – 431
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,7 – 57,8mm)
--------------------------------------------------------------------------
147. B&P Sporting & Compak 28gr (2015)
ΚΑΛΥΚΑΣ : B&P GORDON – BLACK - 12/70/12
ΚΑΨΟΥΛΙ : Fiocchi 616
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G2000x28 => 1,37 gr
ΒΥΣΜΑ : Z2/M-24 (BIODEGRADABLE)
ΣΚΑΓΙΑ : No. 8 (2,3mm) – 28,08 gr – [14,8 p/gr – 419 p/oz] - 415
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,2-57,4 mm)
------------------------------------------------------------------------------
164. B&P Sporting & Compak 28gr (1/8/2016)
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G2000x28 => 1,36 gr
ΣΚΑΓΙΑ : No. 8 (2,3mm) – 28,34 gr – [15 p/gr – 425 p/oz] - 425
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,5-57,6 mm)
------------------------------------------------------------------------------
168. B&P Sporting & Compak 28gr (Sept. 2016)
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G2000x28 => 1,35 gr
ΣΚΑΓΙΑ : No. 8 (2,3mm) – 28,31 gr – [14,5 p/gr – 411 p/oz] - 410
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,5-57,6 mm)
--------------------------------------------------------------------------------
think

Πασο!!:D:D
Ισως εχουν σκαγια,με αλλο ειδικο βαρος...
Οσες φορες εχω μετρησει #8 σκαγια,απο την γνωστη ελληνικη,μονοπωλιακη εταιρια,τα βρισκω γυρω στα 160/10 γραμμαρια....
Το "ιταλικο",ειναι εντος εισαγωγικων εννοωντας την κλιμακα μετρησης,που χρησιμοποιηται απο την εν λογω εταιρια.
Κι ετσι να ειναι,που λογικα ειναι για να το δινει στο site της η B&P,ειναι πολλα τα σκαγια που ....αναζητούνται !!o_O

Πως μάρκαρα και μέτρησα τις τρύπες; Με τη Ζωγραφική των Windows ... :cool::D
Οπωσδήποτε λείπουν σκάγια, αλλά όχι 130-180 που λες. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα σκάγια έχει το Β&Ρ 28γρ. αλλά είναι κάπου 390 - 410, έχω σφάξει κάμποσα από διαφορες παρτίδες, θα τα δω το απόγευμα (χοντρό ιταλικό 8αρι, κάπου 14 - 14,5 σκ/γρ). Και επειδή σίγουρα μου έχουν ξεφύγει αρκετά σκάγια, οπότε στο χαρτόνι είναι περισσότερα από 300, θεωρώ ότι έχουν φύγει εκτός χαρτονιού γύρω στα 60-70, στη χειρότερη καμιά 80αριά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα δεν τα μέτρησε σωστά, έπεσε κατά πολύ έξω. Εκτύπωσα τη φωτο και χάραξα πρόχειρα κύκλο ανάλογο των 50 εκ. (20") με βάση το πλάτος του χαρτονιού που είπες ότι είναι 80 εκ. και μέσα στον κύκλο αυτό υπάρχουν τουλάχιστον 250 σκάγια, πολύ περισσότερα δηλαδή από 184 που σου έβγαλε το πρόγραμμα ...
Σιγά μην μου έθιξες το κινητό. Για πέταμα είναι και κυρίως λόγω της κάμερας του. Ηρθε η ώρα του αλλά έλα που με καλύπτει στα υπόλοιπα. Απλά είπα λόγω του δυνατού ήλιου μήπως και βγάλει καμία καλή φωτογραφία.
Το κόλπο με την ζωγραφική των win καλό είναι θα τo κάνω κι εγώ.
Εγω υπολογίζω 410 σκάγια στο φυσίγγι με το σκεπτικό 14,6 x 28 = 408,8gr γι αυτό λέω ότι λείπουν σκάγια. Και δεν πιστεύω ότι έφυγαν 130 σκάγια έξω από το χαρτόνι. Κάτι άλλο έγινε.Μάλλον φταίει η φωτογραφία και το πρόγραμμα.
Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι το θέμα της απόστασης. Ολα θα λυθούν οταν θα τουφεκίσω σε καλή απόσταση και θα βγάλω σωστή φωτογραφία.

Back