Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η προσμιξη με το αντιμονιο σίγουρα ελαφραινει το σκαγι, ενώ το κάνει πιο σκληρό. Για να βαρυνει περισσότερο ένα σκαγι από ότι με καθαρό μολύβι πρέπει να αναμιχθει με "ευγενεστερα" κι ακριβότερα μέταλλα, δεν νομίζω να το κάνουν αυτό λογω κόστους* άρα έχει ίσως 1-2% αντιμονιο τα σκάγια της b&p, τ ανάποδο που είπε ο κος Ιορδανογλου και σωστά σημείωσε ο κύριος Γιάννης

*πιθανως φαντάζομαι τα Κραματα μολυβδου με βαρυτερα μέταλλα να είναι και πιο σκληρά και να βγαίνουν εκτός cip

Αστα ρε Νικολα... Παλι θα τρεχουμε για κοντακια... Εμεις μπορουμε οχι καλυτερα να τα κανουμε, να τρυπανε συννεφα μπορουμε να τα κανουμε.
Μαριε το κοντακι αυτο ειναι πολυ καλητερο σε διαστασει απο τις sx3

Λοιπόν μια που αρχισε πάλι αυτή η εκπομπή στο ραδιόφωνο είπα να ρωτήσω τον Μηνά τον Ιορδανογλου τι παίζει με το παραπάνω φυσιγγι και λείπουν σκάγια. Ο τύπος πέραν του ότι είναι καλά ενημερωμένος , είναι και ιδιογωμωτης βγάζει και ο ίδιος φυσσιγια , τα Jordan, που δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά , αλλά άκουσα από φίλους καλά λόγια.
Μου απάντησε ότι οι προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή είναι διαφορετικές και ότι είναι πιθανό το υλικο των σκαγιών, πέραν του μολύβδου να έχει και προσμίξεις άλλων μετάλλων που ανεβάζουν το ειδικό βάρος και άρα το κάθε σκαγι να είναι βαρυτερο. Επίσης μου είπε ότι καλό θα είναι να μετρήσω με παχυμετρο την διάμετρο των σκαγιών που για #8 θα πρέπει να είναι 2,3.
Ενώ όμως άκουγα την εκπομπή με έναν φίλο , αυτός μου είπε ότι κάπου διάβασε ότι οι Ιταλοί στα φυσίγγια τους είναι συνήθως ένα νούμερο κάτω. Έτσι αν το #8 είναι #7 εξηγείται και η έλλειψη των σκαγιών . Αυτό συμφωνεί και με την συμβουλή του Jordan να μετρήσω την διάμετρο των σκαγιών. Ε λοιπόν ,επειδή εμείς εδω είμαστε και λιγο csi , μέτρησα 3, 4 σκάγια από το φυσιγγι και ήταν όλα 2,3 mm. Άρα δεν πρόκειται για μεγαλύτερα σκάγια αλλά για σκάγια που με τις προσμίξεις άλλων στοιχείων αυξανουν το ειδικό βάρος του υλικού κατασκευής των σκαγιών. Εκτός κι άμα τα 32γρ του ονομαστικού βάρους της γόμωσης είναι μπαρούφες πράγμα που ελέγχεται μόνο με την ζύγιση της γομωσης που ... δεν μπορώ να ελέγξω λόγω ελλείψεως ζυγαριάς .
Αυτά προς ενημέρωση . Αν κάποιος γνωρίζει τίποτα σχετικό με τα παραπάνω ιδιαιτερα σχετικά με αυτά των ιταλικών φυσιγγίων ας γράψει.
Μήτσο, κάτι δεν μου πάει καλά ...
Για το ειδικό βάρος των σκαγιών, ισχύει αυτό που είπε ο Γιάννης κι ο Βασίλης, οι προσμίξεις δεν το αυξάνουν, αντιθέτως το μειώνουν !!! Αλλά ακόμη και αν ήταν καθαρός μόλυβδος, το ειδικό βάρος του οποίου (πυκνότητα είναι ο σωστός όρος) είναι 11,34 gr/cm3, δηλ. το μεγαλύτερο δυνατόν για μολύβδινα σκάγια, και αν η διάμετρος είναι πράγματι 2,3 mm, τότε βγαίνουν 13,84 σκάγια/γρ. οπότε στα 32 γρ. θα έπρεπε να είναι 440-445 σκάγια !!!

lambro-shot-sizes-gr.png

Αυτή είναι η κλίμακα σκαγιών από το site της LAMBRO, και αυτή ακριβώς είναι και η ιταλική κλίμακα (τουλάχιστον στα νούμερα 1-10, για τα "μηδενικά" δεν γνωρίζω ...)
Βέβαια πάντα υπάρχουν διακυμάνσεις στη διάμετρο, +/- λίγα εκατοστά του χιλιοστού, (π.χ. στο Νο 8 μπορεί να είναι 2,26 έως 2,33 - λέμε τώρα ...) από παρτίδα σε παρτίδα, και ανάλογα τον κατασκευαστή. Όπως και μικροδιαφορές στην πυκνότητα του κράματος, πάντα όμως κάτω από 11,3 gr/cm3) ...
Όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται, σκάγια Νο 8 να είναι μόνο 415 σκάγια στα 32 γραμμάρια !!! (Κάπου τόσα βρίσκω συνήθως σε φυσίγγια sporting 28 gr.)
Το φυσιολογικό θα ήταν 450 τουλάχιστον, έως 480+ σκάγια.
Αλλά και Νο 7,5 να ήταν στην πραγματικότητα, τότε θα εύρισκες 380 - 400 σκάγια το πολύ ... Καλά για 7αρι δεν το συζητάμε ... γύρω στα 350.
Γι' αυτό λέω ότι κάτι δεν πάει καλά ... Ή στο μέτρημα των σκαγιών ... ή στη μέτρηση της διαμέτρου ... ή στα γραμμάρια του φυσιγγίου ... ή δεν ξέρω που αλλού ...
think

καλά, είναι πιθανό είναι να ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα από την άποψη ότι μιλάμε για ένα εμπορικό φυσίγγι μαζικής παραγωγής πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έγραφε απ' έξω 32γρ, αλλά μέσα να έπεσαν 31 ή 30γρ .....

Μήτσο, κάτι δεν μου πάει καλά ...
Για το ειδικό βάρος των σκαγιών, ισχύει αυτό που είπε ο Γιάννης κι ο Βασίλης, οι προσμίξεις δεν το αυξάνουν, αντιθέτως το μειώνουν !!! Αλλά ακόμη και αν ήταν καθαρός μόλυβδος, το ειδικό βάρος του οποίου (πυκνότητα είναι ο σωστός όρος) είναι 11,34 gr/cm3, δηλ. το μεγαλύτερο δυνατόν για μολύβδινα σκάγια, και αν η διάμετρος είναι πράγματι 2,3 mm, τότε βγαίνουν 13,84 σκάγια/γρ. οπότε στα 32 γρ. θα έπρεπε να είναι 440-445 σκάγια !!!

lambro-shot-sizes-gr.png

Αυτή είναι η κλίμακα σκαγιών από το site της LAMBRO, και αυτή ακριβώς είναι και η ιταλική κλίμακα (τουλάχιστον στα νούμερα 1-10, για τα "μηδενικά" δεν γνωρίζω ...)
Βέβαια πάντα υπάρχουν διακυμάνσεις στη διάμετρο, +/- λίγα εκατοστά του χιλιοστού, (π.χ. στο Νο 8 μπορεί να είναι 2,26 έως 2,33 - λέμε τώρα ...) από παρτίδα σε παρτίδα, και ανάλογα τον κατασκευαστή. Όπως και μικροδιαφορές στην πυκνότητα του κράματος, πάντα όμως κάτω από 11,3 gr/cm3) ...
Όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται, σκάγια Νο 8 να είναι μόνο 415 σκάγια στα 32 γραμμάρια !!! (Κάπου τόσα βρίσκω συνήθως σε φυσίγγια sporting 28 gr.)
Το φυσιολογικό θα ήταν 450 τουλάχιστον, έως 480+ σκάγια.
Αλλά και Νο 7,5 να ήταν στην πραγματικότητα, τότε θα εύρισκες 380 - 400 σκάγια το πολύ ... Καλά για 7αρι δεν το συζητάμε ... γύρω στα 350.
Γι' αυτό λέω ότι κάτι δεν πάει καλά ... Ή στο μέτρημα των σκαγιών ... ή στη μέτρηση της διαμέτρου ... ή στα γραμμάρια του φυσιγγίου ... ή δεν ξέρω που αλλού ...
think
Πράγματι κάτι δεν πάει καλά. Κι επειδή για το μέτρημα των σκαγιών και της διαμέτρου είμαι σιγουρος ,γιατί τα έκανα εγώ, ευχαρίστως θα άνοιγα κι άλλο φυσιγγι να δω μήπως έπεσα στην περίπτωση. Μόνο που τελείωσα το κουτί τις προαλλες στα τρυγόνια. Θα ψάξω μήπως ξέπεσε κανένα. Επίσης το ζύγισμα της γέμισης είναι καλό να γίνει. Να δω μια ζυγαριά μεγειρικης μήπως μπορεί να τα ζυγίσει. (έχει ένας γείτονας). Θα επανελθω .

Τώρα είναι που κουφαθηκα εντελώς. Ζύγιστα τα σκάγια με ψηφιακή ζυγαριά και είναι ακριβώς 32 γραμμάρια. Επισης τα ξαναμετρησα και τα έβγαλα 420 αυτην την φορα. Τελος παντων παλι οχι 470 + που θα έπρεπε .Άρα παίδες το λογικό συμπέρασμα είναι ότι τα συγκεκριμένα σκάγια είναι βαρύτερα από τα αλλά. Μπορεί να βρήκαν οι b&p κανένα βαρύτερο μολύβι ή κανένα άλλο κράμα.
Εδώ να υπογραμμίσω ότι την ψάχνω πολύ γιατί πέραν του ότι μου κίνησε την περιέργεια το όλο θέμα, τα φυσίγγια αυτά μου άρεσαν πολύ και σαν κατανομή και σαν αίσθηση και στην sx3 και στο 525.

Last edited:
Τώρα είναι που κουφαθηκα εντελώς. Ζύγιστα τα σκάγια με ψηφιακή ζυγαριά και είναι ακριβώς 32 γραμμάρια. Επισης τα ξαναμετρησα και τα έβγαλα 420 αυτην την φορα. Τελος παντων παλι οχι 470 + που θα έπρεπε .Άρα παίδες το λογικό συμπέρασμα είναι ότι τα συγκεκριμένα σκάγια είναι βαρύτερα από τα αλλά. Μπορεί να βρήκαν οι b&p κανένα βαρύτερο μολύβι ή κανένα άλλο κράμα.
Εδώ να υπογραμμίσω ότι την ψάχνω πολύ γιατί πέραν του ότι μου κίνησε την περιέργεια το όλο θέμα, τα φυσίγγια αυτά μου άρεσαν πολύ και σαν κατανομή και σαν αίσθηση και στην sx3 και στο 525.
Πω πω ρε Μήτσο, σήριαλ το καναμε ! :) Αλλά, να είναι "βαρύτερα από τα άλλα" όπως είπα παραπάνω δεν γίνεται, έχει ένα όριο. Καμιά Β&Ρ δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους της φυσικής και της χημείας, ούτε να φτιάξει κράμα μολύβδου βαρύτερο από τον καθαρό μόλυβδο (11,34 gr/cm3). Με βάση τα δεδομένα σου, η πυκνότητα των συγκεκριμένων σκαγιών βγαίνει 11,95 gr/cm3 ... Τα μόνα μέταλλα, με τα οποία θα ... μπορούσε να αυξήσει την πυκνότητα του κράματος, είναι ... το βολφράμιο (tungsten), ο χρυσός και το ουράνιο !!! ... Έχει γούστο !!! Σκάγια "απεμπλουτισμένου ουρανίου" !!!! o_O:eek:.sarcastic. .ha ha.
Η μόνη εξήγηση για μένα, με βάση τους υπολογισμούς μου, είναι ότι έτυχε παρτίδα σκαγιών με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το "κανονικό" 2,3mm του 8αριού. Περίπου 2,33mm κατά μέσο όρο ... ;)

Ειναι 7,5αρι...
Εεε δε βαριεσαι!
Τι 7.5,τι 8...:)
Κάτι ενδιάμεσο μεταξύ 7,5 (2,4mm) και 8 (2,3mm) ... ;).
Κι όμως πράγματι "μικρό το κακό" ... Υπάρχουν και χειρότερα ... Π.χ. να παίρνεις 7αρια και να σου βγαίνουν 9αρια - ή το αντίστροφο ... :(

Barrel Advanced Armament
Ένα από τα καλύτερα λειοκαννα του 3GUN, το FN USA SLP Competition είναι πλέον διαθέσιμο και ετοιμοπαράδοτο στην χώρα μας αποκλειστικά από την εταιρεία μας. Για παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας.

+3

2 σχόλια
26 κοινοποιήσεις
Mια αντιγραφη της Μαξους ειναι με προεκταση στην αποθηκη.
Μεχρι και η ριγα ...που εινια κατηφορικη..ειναι ακριβως η ιδια

Τι να σου πω νικολα αν εχουν παιξει με τις κλσεις ή το πελμα... Δε μπορω να δω κατι αλλο
Η διαστασει στη ραχη ειναι διαφοερετικες κ επισεις φενετε πιο παχυ το κοντακι οποτε μπορει να εχει μεγαλητερο κενο στην τσαβετα για να δοθει cast on -off ασχετα που σαν οπλο παπρακτικης δεν το πολυ χρειαζονται αφου ριχνουν συμαδευτα πιο πολυ

Mια αντιγραφη της Μαξους ειναι με προεκταση στην αποθηκη.
Μεχρι και η ριγα ...που εινια κατηφορικη..ειναι ακριβως η ιδια
Φιλιππα μια βαση FN εχουν ολα κ τα maxus κ sx2-sx3-sx4 κ τι διαφοποιηει το καθε εταιρια στις γωνιες κ στις εσωχες για τα κοντακια οπως κ οι κανες απο το ιδιο εργοστασιο ειναι απλα αλλαζουν τα χαρακτιριστικα η καθε μια
για μενα το συγκεκριμενα ειναι καθαρο FN οπλο κ οχι οπλο με ονομα αλλα κατασκευαζεται σε αλλο εργοστασιο

Πω πω ρε Μήτσο, σήριαλ το καναμε ! :) Αλλά, να είναι "βαρύτερα από τα άλλα" όπως είπα παραπάνω δεν γίνεται, έχει ένα όριο. Καμιά Β&Ρ δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους της φυσικής και της χημείας, ούτε να φτιάξει κράμα μολύβδου βαρύτερο από τον καθαρό μόλυβδο (11,34 gr/cm3). Με βάση τα δεδομένα σου, η πυκνότητα των συγκεκριμένων σκαγιών βγαίνει 11,95 gr/cm3 ... Τα μόνα μέταλλα, με τα οποία θα ... μπορούσε να αυξήσει την πυκνότητα του κράματος, είναι ... το βολφράμιο (tungsten), ο χρυσός και το ουράνιο !!! ... Έχει γούστο !!! Σκάγια "απεμπλουτισμένου ουρανίου" !!!! o_O:eek:.sarcastic. .ha ha.
Η μόνη εξήγηση για μένα, με βάση τους υπολογισμούς μου, είναι ότι έτυχε παρτίδα σκαγιών με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το "κανονικό" 2,3mm του 8αριού. Περίπου 2,33mm κατά μέσο όρο ... ;)
Η αλήθεια είναι ότι μέτρησα με απλό παχυμετρο και όχι ψηφιακό οπότε το 2,33 είναι πιθανό . Αλλά καλά λες πολύ ασχοληθηκαμε μ' αυτό. Το ζητούμενο ήταν να δούμε την ανάπτυξη της τουφεκιας και να μην μας ξεφυγαν σκαγια κι αυτό έγινε. Πάμε για άλλα☺

Ρε παιδιά μια ερώτηση γιατί είμαι άσχετος. Βλέπω κάποιος πουλάει πλαστικό κοντάκι μαζί με τις κλίσεις - θεωρώ οτι εννοεί τις φλάντζες - για SX3. Ταιριάζουν στην ξύλινη sx3 που έχω; Το σκέπτομαι γιατί μ' αρέσει το υδρόβιο κι' ο βάλτος και δεν θα ήθελα να ταλαιπωρώ τα ξύλα μου στην υγρασία. Ξέρει κανείς να μου πεί;

Ρε παιδιά μια ερώτηση γιατί είμαι άσχετος. Βλέπω κάποιος πουλάει πλαστικό κοντάκι μαζί με τις κλίσεις - θεωρώ οτι εννοεί τις φλάντζες - για SX3. Ταιριάζουν στην ξύλινη sx3 που έχω; Το σκέπτομαι γιατί μ' αρέσει το υδρόβιο κι' ο βάλτος και δεν θα ήθελα να ταλαιπωρώ τα ξύλα μου στην υγρασία. Ξέρει κανείς να μου πεί;
Ναι Δημήτρη ταιριάζουν

Ναι Δημήτρη ταιριάζουν
Ευχαριστώ Νικόλα ( Μικρός Νικόλας τα αγαπημένα μου κείμενα του Cosigny πολύ καλό όνομα ήθελα καιρό να στο γράψω). Μάλλον θα κάνω κίνηση γιατί και το υδρόβιο και η sx3 μ' αρέσουν πολύ.

Ευχαριστώ Νικόλα ( Μικρός Νικόλας τα αγαπημένα μου κείμενα του Cosigny πολύ καλό όνομα ήθελα καιρό να στο γράψω). Μάλλον θα κάνω κίνηση γιατί και το υδρόβιο και η sx3 μ' αρέσουν πολύ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη να αφήσεις τα ξύλα ως έχουν και να τα ταλαιπωρησεις..... Αν πιστεύεις ότι θα τα χαλάσεις δες το σαν μια ευκαιρία να πας στο Γιάννη για custom κοντάκι :D

Back