Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δηλαδη Κωστα, το Anaconda Mid σε οπλο χωρις επέμβαση στον κώνο δεν ειναι αποτελεσματικό στις 40 γυάρδες (36 μέτρα) και το Long στις 50-55 γυάρδες (45-50 μέτρα) που λέει ο κατασκευαστής;
Οχι τίποτε άλλο, αλλα διαβάζοντας αρκετές απο τις δοκιμές σας, εχω στο κουτί τους φρέσκα το Mid και το Long για την Remi μου και περιμένω να τα ματώσω.
Να τα κρατήσω ή να τα δώσω, για κάτι άλλο στις ψηλωμένες φάσες;
Κράτα τα , πιστεύω για τις ψηλωμένες φάσες είναι ότι πρέπει άσχετα μ' αυτά που ανέβασα εγώ.

Δηλαδη Κωστα, το Anaconda Mid σε οπλο χωρις επέμβαση στον κώνο δεν ειναι αποτελεσματικό στις 40 γυάρδες (36 μέτρα) και το Long στις 50-55 γυάρδες (45-50 μέτρα) που λέει ο κατασκευαστής;
Οχι τίποτε άλλο, αλλα διαβάζοντας αρκετές απο τις δοκιμές σας, εχω στο κουτί τους φρέσκα το Mid και το Long για την Remi μου και περιμένω να τα ματώσω.
Να τα κρατήσω ή να τα δώσω, για κάτι άλλο στις ψηλωμένες φάσες;
η εταιρεια το mid το δινει out to 50 γιαρδες και το long out to 60 γιαρδες ανεξαρτητου αυλου οπλου......δλδ το mid τα 45 μετρα για εμενα οπως λενε στην εταιρεια δεν τα πιανει με οποιοδηποτε φυσιγγι ουτε το long 50+ μετρα......ειναι φανταστικα τσοκακια τα οποια πιστευω να σε καλυψουν αλλα για να αποδωσουν τα μεγιστα θελουν το σωστο φυσιγγι

Ο ένας (εγω) με την θεωρια και ο άλλος (Στελιος) με την τεχνολογίας βλέπω τον Μητσο think
να τρέχει για :
1. Αγορα νέου ακριβού κινητού και υπολογιστή με μεγάλα ....παραθυρα
2. Νέες δοκιμές με διαφορά σκάγια.

ΑΜΥΝΑ ΜΗΤΣΟ!!!!! ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!
Μη μασάς .sarcastic.
Το οπλο και το τσοκ σου ειναι αρκετά ....σκοτωστικα
Φιλε POSEIDON δεν μασάω . Σε όλα όσα γράφεις δίκιο έχεις. Και κινητό χρειάζομαι και δοκιμές θα κάνω - μήπως και σταματάω καθόλου; - και ειλικρινά πιστεύω, ανεξάρτητα της παραπάνω δοκιμής ότι ο συνδυασμός sx3 και anaconda md είναι ... σκοτωστικός ιδιαίτερα για τις φάσες που τις έχω μανία.

Επίσης θα σφάξω και 1 -2 φυσίγγια από το κουτί. Τωρα που το συζητάμε θυμήθηκα οτι με το IZ27 που έκανα δοκιμές την ίδια μέρα, με τα ίδια φυσίγγια όταν το άνοιγα για να ξαναγεμίσω οι εξολκείς δεν πετούσαν με δύναμη τον άδειο κάλυκα έξω . Ισα που τον έβγαζαν στα πόδια μου. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να οφείλεται στα φυσίγγια αλλά θυμάμαι στο Δρακόντιο, πριν κανα δυό εβδομάδες, με το που άνοιγα το όπλο έφευγαν τόσο μακρυά που περνούσαν πάνω από τους κάδους που είναι δίπλα στους βατήρες .
Ρε μήπως πέσαμε σε καμιά ελαττωματική παρτίδα και ψαχνόμαστε τζάμπα;think

Last edited:
Φιλε POSEIDON δεν μασάω .
........ που τις έχω μανία.
Επίσης θα σφάξω....
ΩΧΧΧ Χ!!!!!!
Αγρίεψε ο Μητσος.:eek:
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ!!!
ΟΛΑ ΚΑΛΑΑΑΑΑ!;)
Φίλος ειναι ο POSEIDON.big smile.

Υ/Γ : Κατά το "Ειναι φίλοι μας οι Γερμανοί", που έλεγε ο Λαδας στην Ελληνική ταινία.:D

Πασο!!:D:D
Ισως εχουν σκαγια,με αλλο ειδικο βαρος...
Οσες φορες εχω μετρησει #8 σκαγια,απο την γνωστη ελληνικη,μονοπωλιακη εταιρια,τα βρισκω γυρω στα 160/10 γραμμαρια....
Το "ιταλικο",ειναι εντος εισαγωγικων εννοωντας την κλιμακα μετρησης,που χρησιμοποιηται απο την εν λογω εταιρια.
Κι ετσι να ειναι,που λογικα ειναι για να το δινει στο site της η B&P,ειναι πολλα τα σκαγια που ....αναζητούνται !!o_O
Οι Ιταλοί Γιάννη κυνηγούν με παραδοσιακά λειόκαννα το 90%, κοντό κώνο 18.2-5 αυλό.
Τα σκάγια τους ειναι με 3% αντιμόνιο σε όλα τα φυσίγγια, υπάρχουν και με 5% και με 7%. (Σκληρά σκάγια - κοντός κώνος, μαλακά σκάγια φτηνά - μακρύς κώνος)
Τους λόγους τους ξέρεις πιο καλά απο μένα δεν τους αναφέρω.

Λοιπόν παίδες επειδή ήμουν ψιλιασμένος οτι δεν θα έχει τρυγόνια είχα πάρει μαζί μου ένα χαρτόνι περίπου 80Χ80 για να δοκιμάσω το anaconda mr με την sx3 . Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας. Η τουφεκιά ήταν με B&P #8 στα 3ο μέτρα (δηλαδή πολύ λιγότερο από τις 50 γιάρδες = περίπου 45 μέτρα που θέλει το mid range ) και μου έβαλε , σύμφωνα με το προγραμματάκι του Dr. Jones 129 σκάγια στον κεντρικό κύκλο των 10", 55 σκάγια ανάμεσα 10'' και 20'' και 6 στις 20'' με 30'' σε σύνολο 190. Είχα την λανθασμένη εντύπωση οτι η συνιστώμενη απόσταση ήταν πάνω από τα 30 μέτρα . Δυστυχώς δεν είχα άλλο χαρτόνι μαζί μου για να το δοκιμάσω στην απόσταση που συνίσταται δηλ. 45μ και πάνω αλλά νομίζω και έτσι βγαίνει συμπέρασμα. Σε πρώτη ευκαιρία θα κάνω δοκιμή και στην σωστή απόσταση . Αποψή μου είναι ότι για φάσα και παρόμοια κυνήγια το τσοκ είναι ότι πρέπει, δεδομένου οτι θα ανοίξει κι άλλο η τουφεκιά μετά τα 30 μέτρα. Το κυρίως ανάπτυγμα της τουφεκιάς είναι στο κάτω δεξιά μέρος του χαρτονιού. Εσείς τι λέτε;

Λοιπόν κύριοι χρωστώ μια διευκρίνιση σχετικά με το παραπάνω θέμα. Πήγα και βρήκα το χαρτόνι της δοκιμης. Μέτρησα πάνω στο χαρτόνι 400 ακριβώς σκάγια και θα ανεβασω και φωτογραφία. Μετά πήρα και άνοιξα ένα φυσίγγι. Διορθώνω ότι το φυσιγγι της δοκιμής ήταν 32 και όχι 28 γραμμαρια της B&P #8. Λοιπόν το φυσιγγι είχε 415 σκάγια. Άρα σχεδόν όλη η τουφεκιά πήγε πάνω στο χαρτόνι. Επίσης μέτρησα ότι στα 40 περίπου μέτρα τα 400 σκάγια άνοιξαν σε μια επιφάνεια 65Χ65. Τελικά το anaconda mr τα αξίζει τα λεφτά του. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βγει από την κάννη της sx3.

Τώρα που οφείλεται η παρεξηγηση: Κατά πρωτον στην κακή ποιότητα της ανάλυσης της φωτογραφίας. Όπως λέμε και παραπάνω θέλει καλή φωτογραφία. Και ,όπως επίσης λέμε παραπάνω, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε πολύ αυτά τα προγράμματα της ανάλυσης της τουφεκιας.

Εδώ όμως να υπογραμμίσω ότι το προγραμματακι του Jones έχει μια εντολή που σου λέει να διαλέξεις πόσο ευαίσθητο σκαναρισμα της φωτογραφίας να κάνει και εγώ είχα επιλέξει με μεγιστο το 10 το 5. Άρα δεν πολύ φταίει το πρόγραμμα αλλά η κεφαλα μου. Βλέπετε αυτοί που κανουν τα προγράμματα έχουν προβλέψει και την κακή φωτογραφία. Την δικιά μου την μακακια δεν πρόβλεψαν.
Θα επανελθω με φωτογραφία και αν μπορέσω να ανεβάσω το αποτέλεσμα του Jones που αυτή την φορά θα σκαναρει χαρτονι με όλες τις τρύπες τονισμένες με μαρκαδόρο.

Λοιπόν κύριοι χρωστώ μια διευκρίνιση σχετικά με το παραπάνω θέμα. Πήγα και βρήκα το χαρτόνι της δοκιμης. Μέτρησα πάνω στο χαρτόνι 400 ακριβώς σκάγια και θα ανεβασω και φωτογραφία. Μετά πήρα και άνοιξα ένα φυσίγγι. Διορθώνω ότι το φυσιγγι της δοκιμής ήταν 32 και όχι 28 γραμμαρια της B&P #8. Λοιπόν το φυσιγγι είχε 415 σκάγια. Άρα σχεδόν όλη η τουφεκιά πήγε πάνω στο χαρτόνι. Επίσης μέτρησα ότι στα 40 περίπου μέτρα τα 400 σκάγια άνοιξαν σε μια επιφάνεια 65Χ65. Τελικά το anaconda mr τα αξίζει τα λεφτά του. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βγει από την κάννη της sx3.

Τώρα που οφείλεται η παρεξηγηση: Κατά πρωτον στην κακή ποιότητα της ανάλυσης της φωτογραφίας. Όπως λέμε και παραπάνω θέλει καλή φωτογραφία. Και ,όπως επίσης λέμε παραπάνω, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε πολύ αυτά τα προγράμματα της ανάλυσης της τουφεκιας.

Εδώ όμως να υπογραμμίσω ότι το προγραμματακι του Jones έχει μια εντολή που σου λέει να διαλέξεις πόσο ευαίσθητο σκαναρισμα της φωτογραφίας να κάνει και εγώ είχα επιλέξει με μεγιστο το 10 το 5. Άρα δεν πολύ φταίει το πρόγραμμα αλλά η κεφαλα μου. Βλέπετε αυτοί που κανουν τα προγράμματα έχουν προβλέψει και την κακή φωτογραφία. Την δικιά μου την μακακια δεν πρόβλεψαν.
Θα επανελθω με φωτογραφία και αν μπορέσω να ανεβάσω το αποτέλεσμα του Jones που αυτή την φορά θα σκαναρει χαρτονι με όλες τις τρύπες τονισμένες με μαρκαδόρο.
Άντε ντεεεε :D
Πολύ ωραία ΦΙΛΕ Μητσο.
Αυτο αποκαθιστά πολλά απο τα πράγματα και ειδικα τα ....χαμένα 200+ σκάγια.
Για την ακρίβεια μόνο των στοιχείων και αποφυγή λάθος συμπερασμάτων σε παρακαλώ να διευκρινίσεις 2 πράγματα.
1. Η βολή ήταν στα 40 ή τα 30 μέτρα; Γιατι η διαφορά ειναι 30+% στην απόσταση που σημαίνει και τουλάχιστον αντίστοιχο άνοιγμα ή κλείσιμο στην τουφεκιά.
2. Λες τα σκάγια που μέτρησες στο φυσίγγι ηταν 415. Όταν ολες οι μετρησεις που εχει δώσει παραπάνω ο Στελιος (για τουλάχιστον 14.5 - 15 σκάγια το γραμμάριο σε πολλά Ιταλικά φυσιγγια), τοτε στα 32 γράμματα θα έπρεπε να μετρούσες 464- 480 σκάγια. Τι στο καλο συμβαίνει ;

Υ/Γ :
1. Οπως ειπα παραπάνω "ειναι φίλος ο Ποσειδώνας":)
2. Εχω το ίδιο οπλο και ενδιαφέρομαι για το Anaconda και φυσικα δεν περιμένω ΜΙΑ (1) βολή για να βγάλω ασφαλες συμπέρασμα σε τόσο σύνθετο θέμα.

Άντε ντεεεε :D
Πολύ ωραία ΦΙΛΕ Μητσο.
Αυτο αποκαθιστά πολλά απο τα πράγματα και ειδικα τα ....χαμένα 200+ σκάγια.
Για την ακρίβεια μόνο των στοιχείων και αποφυγή λάθος συμπερασμάτων σε παρακαλώ να διευκρινίσεις 2 πράγματα.
1. Η βολή ήταν στα 40 ή τα 30 μέτρα; Γιατι η διαφορά ειναι 30+% στην απόσταση που σημαίνει και τουλάχιστον αντίστοιχο άνοιγμα ή κλείσιμο στην τουφεκιά.
2. Λες τα σκάγια που μέτρησες στο φυσίγγι ηταν 415. Όταν ολες οι μετρησεις που εχει δώσει παραπάνω ο Στελιος (για τουλάχιστον 14.5 - 15 σκάγια το γραμμάριο σε πολλά Ιταλικά φυσιγγια), τοτε στα 32 γράμματα θα έπρεπε να μετρούσες 464- 480 σκάγια. Τι στο καλο συμβαίνει ;

Υ/Γ :
1. Οπως ειπα παραπάνω "ειναι φίλος ο Ποσειδώνας":)
2. Εχω το ίδιο οπλο και ενδιαφέρομαι για το Anaconda και φυσικα δεν περιμένω ΜΙΑ (1) βολή για να βγάλω ασφαλες συμπέρασμα σε τόσο σύνθετο θέμα.
Λίγο συντομα γιατί πάμε για τρυγόνια. Η απόσταση υπολογίζω ήταν γύρω στα 38 μέτρα γιατί μέτρησα 42 μεγαλα βήματα αλλά ... είμαι κοντός. 38 με 40 μέτρα λέω .
Τα σκάγια τα μέτρησα 2 φορές , γιατί και μένα με παραξένεψε, την μια μέτρησα 414 και την άλλη 417 για αυτό λέω μέσο όρο. Άρα ή όταν η B&P λέει 32 γραμμαρια δεν είναι 32 γραμμαρια ή τα σκάγια της είναι πιο βαρυά. Μια λυση είναι να τα ζυγίσω γιατί τα έχω κρατήσει, αλλά δεν έχω τέτοια ζυγαριά.
Μην κάνεις αγορά μέχρι να ανεβάσω φωτογραφίες από χθες και με άλλα τσοκ που δοκίμασα το briley m και το carlson im που το carlson μου άρεσε αλλά ακόμα τα μελεταω . Δες τες και μετά αποφασιζεις, λίγο υπομονή γιατί με το κινητό να ανεβάσω φωτογραφίες δυσκολεύομαι.

Καλημέρα "φίλε" Poseidon. Α μου ήρθε φλασια θα ρωτήσω τον Μήνα Ιορδανογλου στις πρωινές ιχνηλασιες.

Barrel Advanced Armament
Ένα από τα καλύτερα λειοκαννα του 3GUN, το FN USA SLP Competition είναι πλέον διαθέσιμο και ετοιμοπαράδοτο στην χώρα μας αποκλειστικά από την εταιρεία μας. Για παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας.

+3

2 σχόλια
26 κοινοποιήσεις
Αστα ρε Νικολα... Παλι θα τρεχουμε για κοντακια... Εμεις μπορουμε οχι καλυτερα να τα κανουμε, να τρυπανε συννεφα μπορουμε να τα κανουμε.

Λοιπόν αυτή είναι η τουφεκια με anaconda mr και την sx3.

Την ίδια μέρα δοκίμασα και τα briley m και carlson im. Σε πρωτη ευκαιρια θα τα ανεβάσω μάλλον στο τοπικ για τα after market τσοκακια. Να σημειώσω ότι επειδή η sx3 είναι 40 κέντρο 60 λίγο πάνω επιτηδες σημαδεψα λίγο χαμηλά με το παραπάνω αποτέλεσμα. Ίσως έτσι να χάθηκαν τα 15 σκάγια που λειπουν.

Last edited:
Ετ
Να εχεις εναν χοντρο μαρκαδορο μαζι και μετα την τουφεκια να μαρακαρεις μια μια τις τρυπες, θα μετρησεις και ολα τα σκαγια και θα φαινονται και μια χρα οταν βγαλεις φωτογραφια, εγω ετσι κανω παντα;)
Σωστή συμβουλή κοίτα τι καλό που είναι. Και μετράς και τα σκάγια.

Λίγο συντομα γιατί πάμε για τρυγόνια. Η απόσταση υπολογίζω ήταν γύρω στα 38 μέτρα γιατί μέτρησα 42 μεγαλα βήματα αλλά ... είμαι κοντός. 38 με 40 μέτρα λέω .
Τα σκάγια τα μέτρησα 2 φορές , γιατί και μένα με παραξένεψε, την μια μέτρησα 414 και την άλλη 417 για αυτό λέω μέσο όρο. Άρα ή όταν η B&P λέει 32 γραμμαρια δεν είναι 32 γραμμαρια ή τα σκάγια της είναι πιο βαρυά. Μια λυση είναι να τα ζυγίσω γιατί τα έχω κρατήσει, αλλά δεν έχω τέτοια ζυγαριά.
Μην κάνεις αγορά μέχρι να ανεβάσω φωτογραφίες από χθες και με άλλα τσοκ που δοκίμασα το briley m και το carlson im που το carlson μου άρεσε αλλά ακόμα τα μελεταω . Δες τες και μετά αποφασιζεις, λίγο υπομονή γιατί με το κινητό να ανεβάσω φωτογραφίες δυσκολεύομαι.

Καλημέρα "φίλε" Poseidon. Α μου ήρθε φλασια θα ρωτήσω τον Μήνα Ιορδανογλου στις πρωινές ιχνηλασιες.
Λοιπόν μια που αρχισε πάλι αυτή η εκπομπή στο ραδιόφωνο είπα να ρωτήσω τον Μηνά τον Ιορδανογλου τι παίζει με το παραπάνω φυσιγγι και λείπουν σκάγια. Ο τύπος πέραν του ότι είναι καλά ενημερωμένος , είναι και ιδιογωμωτης βγάζει και ο ίδιος φυσσιγια , τα Jordan, που δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά , αλλά άκουσα από φίλους καλά λόγια.
Μου απάντησε ότι οι προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή είναι διαφορετικές και ότι είναι πιθανό το υλικο των σκαγιών, πέραν του μολύβδου να έχει και προσμίξεις άλλων μετάλλων που ανεβάζουν το ειδικό βάρος και άρα το κάθε σκαγι να είναι βαρυτερο. Επίσης μου είπε ότι καλό θα είναι να μετρήσω με παχυμετρο την διάμετρο των σκαγιών που για #8 θα πρέπει να είναι 2,3.

Ενώ όμως άκουγα την εκπομπή με έναν φίλο , αυτός μου είπε ότι κάπου διάβασε ότι οι Ιταλοί στα φυσίγγια τους είναι συνήθως ένα νούμερο κάτω. Έτσι αν το #8 είναι #7 εξηγείται και η έλλειψη των σκαγιών . Αυτό συμφωνεί και με την συμβουλή του Jordan να μετρήσω την διάμετρο των σκαγιών. Ε λοιπόν ,επειδή εμείς εδω είμαστε και λιγο csi , μέτρησα 3, 4 σκάγια από το φυσιγγι και ήταν όλα 2,3 mm. Άρα δεν πρόκειται για μεγαλύτερα σκάγια αλλά για σκάγια που με τις προσμίξεις άλλων στοιχείων αυξανουν το ειδικό βάρος του υλικού κατασκευής των σκαγιών. Εκτός κι άμα τα 32γρ του ονομαστικού βάρους της γόμωσης είναι μπαρούφες πράγμα που ελέγχεται μόνο με την ζύγιση της γομωσης που ... δεν μπορώ να ελέγξω λόγω ελλείψεως ζυγαριάς .

Αυτά προς ενημέρωση . Αν κάποιος γνωρίζει τίποτα σχετικό με τα παραπάνω ιδιαιτερα σχετικά με αυτά των ιταλικών φυσιγγίων ας γράψει.

Μητσο,βαλε στη ζυγαρια 20 σκαγια απο αυτα του φυσιγγιου και απο την αλλη 20 ελληνικα.
Αν δεν εχεις τον κλασικο ζυγο,απλα ζυγισε απο μια εικοσαδα.
Οι μεγαλυτερες προσμίξεις απο αλλα μεταλλα,συνηθως ελαφρωνουν το σκαγι ενω του δινουν μεγαλυτερη σκληροτητα.
Ειναι απο τα πιο βαρια μεταλλα ο μολυβδος.
Τα αλλα που του προσθετουν,για τους παραπανω λογους,ειναι πιο ελαφρια.
Η κλιμακα μετρησης που ακολουθει η ελληνικη εταιρια,ειναι η ιταλικη.
Με βαση μετρησης το #7(Φ2.50mm),τα νουμερα αλλαζουν ανα 2/10mm.
Προς τα ψιλοτερα η τα χοντρυτερα...
Αν ειναι 1/10mm, η διαφορα,παμε στα μισα.
7 1/2,8 1/2.....κλπ.

Back