Τσίχλα-Κοτσύφι

Θα ήταν παράλειψη να μη πω περαστικά σε όλους τους αεκζηδες του φορουμ
Είναι κακό φίλε μετά από.μια κακή κυνηγετική σεζόν να παίζεις με το πόνο του άλλου όταν είναι και αεκτζής.Σας το έχω αναφέρει ξανά η λέξη θρύλος δεν βγήκε τυχαία γι'αυτό απευθύνεται μόνο στην ολυμπιακάρα και στη Remington.Οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν απόψεις είναι καιρός κάποιοι να έρθετε στο κλαμπ των νικητών ποδοσφαιρικά και κυνηγετικά.

Είναι κακό φίλε μετά από.μια κακή κυνηγετική σεζόν να παίζεις με το πόνο του άλλου όταν είναι και αεκτζής.Σας το έχω αναφέρει ξανά η λέξη θρύλος δεν βγήκε τυχαία γι'αυτό απευθύνεται μόνο στην ολυμπιακάρα και στη Remington.Οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν απόψεις είναι καιρός κάποιοι να έρθετε στο κλαμπ των νικητών ποδοσφαιρικά και κυνηγετικά.
Εμείς εκτός απ' το όνομα βλέπω έχουμε και άλλα κοινά καλή σαρακοστή

Δεν μας αφήνεται στον πόνο μας λέω εγώ,😄
ΑΕΚΑΡΑ και BERETTARA κύριοι.... Όλα τ'αλλα να'χαμε να λέγαμε.
Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά κι επειδή δεν ξέρω ν'ανοιγω καινούργιο θέμα "απολογισμός κυνηγετικής περιόδου 2024-2025" θα γράψω εδώ.
Κυνηγάω μόνο τρυγόνι και τσίχλα.
Φέτος στα τρυγόνια την πρώτη μέρα που πήγα μόνο δεν πήρα κανένα. Μόνο μια ντουφέκια έριξα αλλά ήταν αρσενικό....
Η επόμενη έξοδος ήταν πρώτη Οκτώβρη και κάπως έτσι εμφανίστηκαν οι επίσημες αγαπημένες. Τσίχλες μπήκαν πολλές στα περάσματα και αρκετά κοτσύφια. Από άποψη καρπωσης πολύ ικανοποιητικά. Απών όμως τα μικροπουλα, τα ψαρονια, οι κεδροτσιχλες και οι κόκκινες. Μέχρι μέσα με τέλος Νοέμβρη τα πουλιά ήταν πολλά. Μετά άρχισαν να εξαφανίζονται. Σε ένα μέρος στην Βοιωτία τα κράτησε και με αρκετό περπατητο έκανες δουλίτσα. Σε άλλα τρία μέρη που πήγα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα τίποτα. Όταν ένα μέρος όμως όσο καλά και να το ξέρεις εάν δεν μπαίνουν καινουργια πουλιά τότε αυτά αγριεβουν και δεν μπορείς να τους βάλεις ευκολα χέρι. Από θέμα καρπωσης πολύ καλά δεδομένου του τι γινόταν σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πολύ περπάτημα. Μια κακή και περίεργη χρονιά θα έλεγα. Να είμαστε καλά και του χρόνου ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά.
Από τον επόμενο μήνα εξάλλου θα βγουν και τα καλάμια από την ντουλάπα και βουρ για την γαλανη.....
Καλά να περνάτε λεβέντιες και καλές βολτουλες.
Και μην ξεχνιόμαστε...... FORZA AEKARA...,😆😆😆

Για εμένα παιδιά τη σαιζόν την έσωσε το ορτύκι κάι η μπεκάτσα πραγματικά ευχαριστιθηκα φερμες και καλή καρπωση ειδικά στο ορτύκι πολύ καλή φάσσα είδα 1 τρυγόνια είδα 6 τώρα για τις τσίχλες θα γράψω ένα νούμερο περίπου που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο απ' ότι έκανα πέρυσι λοιπόν έκανα 11 πουλιά στα μπασιματα προτημισα Εύβοια και Συκάμινο και περίπου 150 σε όλα τα περπατητα αυτά φετος

Καλησπέρα στην παρέα.
Η φετινή χρόνιο για την τσίχλα ήταν περίεργη στα μέρη μου.
Τρελός αριθμός πουλιών στα μπασιματα, τα οποία κράτησαν δυνατά μέχρι αρχές Νοέμβρη.
Μαύρες είχε από πάρα πολύ νωρίς όπως και απογευματινά. Μέχρι και τέλος Γενάρη ήταν μια απλά καλή χρονιά. Όλος ο Φλεβάρης σώθηκε από τα πρωινά και το περπάτημα, στο οποίο έβρισκες πάρα πολλά πουλιά αλλά την φετινή χρονιά δεν μπόρεσε να συντονιστεί η παρέα και κυνηγαγα μόνος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φέρω τα πουλιά εκεί που ήθελα.
Παρ όλα αυτά δεν έχω κανένα παράπονο, η καρπωση ήταν σχεδόν πάντα διψήφια με 3 ωρίτσες στη φύση.
Τελικός απολογισμός 673 φυσίγγια με 439 πουλιά σε κατάψυξη (τα μισά βέβαια έχουν φαγωθεί ήδη) και 42 πουλιά για τα αγρίμια.
Στη λίστα προστίθενται και 14 μπεκατσινια και 7 σιταριθρες. Δυστυχώς χρόνος και παρέα για άλλο θήραμα δεν υπήρξε φέτος.
Χαλαρωμα τώρα και υπομονή μέχρι τον Αύγουστο.

Κοτσαρα την κάμερα σε κάνα 2 καρτέρια τώρα στο τέλος έτσι για το καλό...

γιασου ρε αρηηη στης πρωτες τουφεκιες εβαζες πλουσιαη προσκοπευση και ηθελες και δευτερη τουφεκια για να τις παρης μετα εστρωσεεεεςςς .yel. μαλλων συνηθισες απο της φασσες και αυτα στην ειδια κατηγορια ειναι ΚΑΡΓΙΟΛΑΚΙΑΑΑ;).yel.

Την φετινή χρονιά θα την ονομάσω "ρολόι" στην τσίχλα….Μπηκαν αρκετά πουλιά στα μπασίματα και όλα έπιασαν τα ψηλά παρότι τις συνεχείς βροχές που έριχνε σε εμάς από το πρώτο 10ημερο του Νοέμβρη και μετά….Ο κισσός παρότι γινόμενος στα ψηλά άργησε να δουλέψει και τα πουλιά δεν είχαν σταθερές πορείες και καρτέρια…Για αυτό και την είπα "ρολόι" γιατί τα πουλιά έκαναν "κύκλους" και έπρεπε να είσαι τυχερός στο κατάλληλο καρτέρι την κατάλληλη μέρα….Περπατητο δεν έχω εικόνα μιας και δεν πηγαίνω….Και του χρόνο με υγεία σε όλους….Να με αξιώσει ο θεός να είμαι καλά και του χρόνου να δω εκείνο το ηλιοβασίλεμα παρέα με τον πατέρα μου!
IMG-0554.jpg

1,5 χρόνο μου λείπει...
Θα έδινα πολλά για μερικά ακόμα κυνήγια μαζί του.
Εγώ τον έχω άρρωστο κάθε φόρα που του περνώ θηράματα βάζει τα κλάματα και μου λέει έχεις Απού που να μοιάσεις...από αυτόν έμαθα τεράστια αξία να κυνηγάς μάζη τους....

Πάει και αυτή η σεζόν !! Για μένα όπως ξεκίνησε, με 2 τσίχλες την 1η Νοεμβρίου, έτσι έκλεισε και η τελευταία μέρα ... Την προτελευταία (Πέμπτη) το απόγευμα, όταν πήγα στο χωριό δεν έβρεχε, και ήλπιζα ότι θα κρατήσει έτσι μέχρι το βράδυ και πετάχτηκα σε ένα κοντινό καρτέρι. Μετά από λίγο όμως άρχισε να ψιλοβρέχει. Έκανα υπομονή μέχρι τις 6.00' οπότε ξεκίνησε ραγδαία βροχή. Παρόλο που είχα πάρει ένα ομπρελάκι δεν έκανε τίποτα, και έφυγα άρον άρον και γύρισα σπίτι μούσκεμα και ατουφέκιστος !!! Την Παρασκευή το πρωί έκανα μια μικρή βόλτα, πήρα μια τσίχλα και κλαμπάνισα άλλη μια.
1741030221742.jpg
Το απόγευμα πήγα για τελευταία φορά στο συνηθισμένο μου καρτέρι, παίρνοντας το δίκαννο ... Μετά τις 6.00' άρχισαν να περνάνε, αλλά οι περισσότερες μακριά, από την απέναντι πλαγιά. Πρέπει να είδα τουλάχιστον τριπλάσιες από ότι έβλεπα τις προηγούμενες φορές, αλλά εκτός βολής ... Ξαφνικά μια, με τάσεις αυτοκτονίας προφανώς, γύρισε και ήρθε προς το μέρος μου και την κατέρριψα ... Προς το σούρουπο κατέβηκα λίγο πιο κάτω, κλαμπάνισα δύο ακόμη, και τέλος !!!
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, και να μπορούμε να βγαίνουμε τη βόλτα μας, είτε έρθουν πολλές είτε λίγες τσίχλες ...
1741030140723.jpg
Υ.Γ. Το τελευταίο απόγευμα πέρασε και ένα ζευγάρι φάσσες από το καρτέρι μου !!! Όλη τη σεζόν φέτος δεν είχε εμφανιστεί φάσσα από εκεί, ούτε κοντά ούτε μακριά, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές ... Και τώρα πέρασαν από πάνω μου στα 20 μέτρα, πιο βολικά δεν γινόταν !!! Ακόμη και αν επιτρεπόταν, αυτό το μήνα δεν θα τις τουφεκούσα, γιατί εδώ κάτω από ότι έχω παρατηρήσει και άλλες χρονιές, έχουν αρχίσει ήδη τα προκαταρκτικά του ζευγαρώματος ...

Πάει και αυτή η σεζόν !! Για μένα όπως ξεκίνησε, με 2 τσίχλες την 1η Νοεμβρίου, έτσι έκλεισε και η τελευταία μέρα ...
Και του χρονου.
Προσωπικα, ποτε ξεκινα, ποτε τελειωνει ουτε το καταλαβαινω...

Πάει και αυτή η σεζόν !! Για μένα όπως ξεκίνησε, με 2 τσίχλες την 1η Νοεμβρίου, έτσι έκλεισε και η τελευταία μέρα ... Την προτελευταία (Πέμπτη) το απόγευμα, όταν πήγα στο χωριό δεν έβρεχε, και ήλπιζα ότι θα κρατήσει έτσι μέχρι το βράδυ και πετάχτηκα σε ένα κοντινό καρτέρι. Μετά από λίγο όμως άρχισε να ψιλοβρέχει. Έκανα υπομονή μέχρι τις 6.00' οπότε ξεκίνησε ραγδαία βροχή. Παρόλο που είχα πάρει ένα ομπρελάκι δεν έκανε τίποτα, και έφυγα άρον άρον και γύρισα σπίτι μούσκεμα και ατουφέκιστος !!! Την Παρασκευή το πρωί έκανα μια μικρή βόλτα, πήρα μια τσίχλα και κλαμπάνισα άλλη μια.
View attachment 96153
Το απόγευμα πήγα για τελευταία φορά στο συνηθισμένο μου καρτέρι, παίρνοντας το δίκαννο ... Μετά τις 6.00' άρχισαν να περνάνε, αλλά οι περισσότερες μακριά, από την απέναντι πλαγιά. Πρέπει να είδα τουλάχιστον τριπλάσιες από ότι έβλεπα τις προηγούμενες φορές, αλλά εκτός βολής ... Ξαφνικά μια, με τάσεις αυτοκτονίας προφανώς, γύρισε και ήρθε προς το μέρος μου και την κατέρριψα ... Προς το σούρουπο κατέβηκα λίγο πιο κάτω, κλαμπάνισα δύο ακόμη, και τέλος !!!
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, και να μπορούμε να βγαίνουμε τη βόλτα μας, είτε έρθουν πολλές είτε λίγες τσίχλες ...
View attachment 96154
Υ.Γ. Το τελευταίο απόγευμα πέρασε και ένα ζευγάρι φάσσες από το καρτέρι μου !!! Όλη τη σεζόν φέτος δεν είχε εμφανιστεί φάσσα από εκεί, ούτε κοντά ούτε μακριά, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές ... Και τώρα πέρασαν από πάνω μου στα 20 μέτρα, πιο βολικά δεν γινόταν !!! Ακόμη και αν επιτρεπόταν, αυτό το μήνα δεν θα τις τουφεκούσα, γιατί εδώ κάτω από ότι έχω παρατηρήσει και άλλες χρονιές, έχουν αρχίσει ήδη τα προκαταρκτικά του ζευγαρώματος ...
Και του χρόνου Στέλιο

View attachment 96153
View attachment 96154
φιλεμου στελιο θα κανουμε ανταλαγη προιωντον του χρονου δηλ θα ερθης σε μενα για κυνηγι τσιχλαςςςς,,,και εγω για κυνηγι στην κρτητη για πιπινιαααα ;) εισαι μεσαααα.yel.

Back