Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παιδιά έχει μάθει κανείς τπτ θα γίνει με πυριτιδες θα φέρουν τπτ?? Μετά το Πάσχα είχαν πει αλλά τπτ δεν βλέπω
https://www.france24.com/en/live-ne...-powder-shortage-to-supply-shells-for-ukraine
Πάει βόλτα στην Ουκρανία αν περισσέψει τίποτα τύχη θα έχουμε, μιας και υπάρχει έλλειψη βασικών υλικών που γινόντουσαν προμήθεια απο κίνα

Αφού το πρόβλημα είναι η εύρεση Νιτοκυτταρίνης, γιατί δε προχωράνε σε παραγωγή διβασικών οπως Sipe & S4 που έχει σχεδόν 50% Νικτρογλυκερίνη, αλλά τουναντίον λένε ότι δεν θα τις ξαναπαράξουν ποτέ; Με τις διβασικές θα έκαναν οικονομία στην Νιτροκυτταρίνη.

Αφού το πρόβλημα είναι η εύρεση Νιτοκυτταρίνης, γιατί δε προχωράνε σε παραγωγή διβασικών οπως Sipe & S4 που έχει σχεδόν 50% Νικτρογλυκερίνη, αλλά τουναντίον λένε ότι δεν θα τις ξαναπαράξουν ποτέ; Με τις διβασικές θα έκαναν οικονομία στην Νιτροκυτταρίνη.
Από ότι φαίνεται οι πρώτες ύλες έχουν πάει όλες για τον πόλεμο, υποθέτω οτι θα συγκαταλέγεται και η νιτρογλυκερίνη, περίεργο μου φαίνεται να υπάρχει πλέον τέτοια μεγάλη εξάρτηση απο την Κίνα σε ένα τέτοιο ζήτημα, μήπως δεν είναι βιώσιμη η παραγωγή αυτών των υλικών σε μεγάλες ποσότητες στην ευρώπη ; Ποιός ξέρει; Όπως και να έχει ειναι δεδομένο οτι και φέτος θα υπάρχει έλλειψη.

Από ότι φαίνεται οι πρώτες ύλες έχουν πάει όλες για τον πόλεμο, υποθέτω οτι θα συγκαταλέγεται και η νιτρογλυκερίνη, περίεργο μου φαίνεται να υπάρχει πλέον τέτοια μεγάλη εξάρτηση απο την Κίνα σε ένα τέτοιο ζήτημα, μήπως δεν είναι βιώσιμη η παραγωγή αυτών των υλικών σε μεγάλες ποσότητες στην ευρώπη ; Ποιός ξέρει; Όπως και να έχει ειναι δεδομένο οτι και φέτος θα υπάρχει έλλειψη.
Όχι μόνο φέτος ????

Άρα αν το ΝΑΤΟ πάει σε πόλεμο με την Κίνα, η Κίνα θα πρέπει να μας προμηθεύει με υλικά για να φτιάχνουμε την πυρίτιδα μας εναντίον τους ώστε να είναι fair play ο πόλεμος. Ελπίζω οι Κινέζοι να είναι τίμιοι και να μη μας αδικήσουν στον πόλεμο.

Για εμάς που θέλουμε μικροποσότητες δεν ξέρω αν θα ξανανοίξει η αγορά.
Για τις βιομηχανίες φυσιγγίων είναι αλλιώς
Εάν ισχύσει αυτό ιδιογομωση τέλος... εκτός εάν ανοίξει κανένας λάθρα δρόμος που το θεωρώ πιθανό μόλις τελειώσει ο Βλαδίμηρος με τους Ουκρανούς!

Πες μου για ποιον λόγο να ΜΗΝ ισχύσει.
Για λαθραία εισαγωγή το βλέπω απίθανο.
Και ο λόγος είναι ότι οποίο κατάστημα ήταν λίγο πιο 'χαλαρο' όπως είδες το έκλεισαν και τους πήγαν δεμένους χειροπόδαρα.

Εννοείται ότι εύχομαι να βγω λάθος.

Πες μου για ποιον λόγο να ΜΗΝ ισχύσει.
Για λαθραία εισαγωγή το βλέπω απίθανο.
Και ο λόγος είναι ότι οποίο κατάστημα ήταν λίγο πιο 'χαλαρο' όπως είδες το έκλεισαν και τους πήγαν δεμένους χειροπόδαρα.

Εννοείται ότι εύχομαι να βγω λάθος.
Ο μόνος λόγος να μην ισχύσει είναι η μείωση τής πελατείας...εγώ για παράδειγμα θα κόψω την κατανάλωση σε σκοπευτήριο (ήδη έχω αρχίσει να το κάνω)και ενδεχομένως να περιορίσω το κυνήγι τσίχλας η και να το κόψω ακόμα,και να αντικατασταθεί από φασα μπεκάτσα λαγό ώστε να διαρκέσουν τά λίγα υλικά που έχω όσο γίνεται περισσότερο!

Κόβοντας τις πυρίτιδες στους κυνηγούς, δεν θα χάσουν τίποτα.
Αντίθετα θα έχουν την ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις τους στα φυσίγγια οι βιομηχανίες.
Τώρα, το τι θα κάνει κάποιος , εγώ η εσύ μικρή σημασία έχει....η πλειοψηφία θα κινηθεί προς τα εμπορικά.

Εγώ πάντως αν δεν έρθουν πυρίτιδες μέχρι το καλοκαίρι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλω άδεια θήρας φέτος. Και ας είναι οι ντουλάπες μου γεμάτες φυσίγγια.
Ή θα κυνηγάω όπως μου αρέσει, ή θα κάνω άλλο και καλύτερο χόμπι. Δεν είμαι σκλάβος κανενός και σε τίποτα.

Και η PSB 5 η καινούργια ομόλογο ότι είναι Εξαιρετική. Το έχω κάψει ως τώρα ενάμιση κιλό στο σκοπευτήριο και έχω εξαιρετικές εντυπώσεις. Έχω άλλο 1 kg να γεμίσω για το σκοπευτήριο και καλά είναι.39 € δεν πληρώνω άλλο από δωδεκάμισι ευρώ να την πληρώνω 39 € πάει πολύ. Για τα κυνήγια μου είμαι κομπλέ.

Status
Not open for further replies.
Back