Άρβυλα ( Αγορά )

Αρβύλες στρατού χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα οταν είμαι στο χωριό και κάνω δουλειές.Ακόμη και το καλοκαίρι που κοβω χόρτα.
Παλιά όμως τις χρησιμοποιούσα στα περδικοκυνήγια χωρίς κανένα πρόβλημα.Αντιθέτως μου άρεσε που κρατάγανε το πόδι μέχρι ψηλά.Βέβαια αυτές που κυκλοφορούν τελευταία ειναι τελείως της πλάκας. Όμως ι σε βροχερές μέρες είχαν πρόβλημα γιατί πότιζαν αμέσως νερό.
Μιλαμε για στρατιωτικες αρβυλες original,Νερο μου εβαζαν οταν παλιωναν αρκετα.Με γλυτωσαν απο αρκετα σταμπουλισματα απο στραβοπατηματα.Και το καλοκαιρι ειναι καλες για τα φιδια.

Ισως να παιζει ρολο και ανατομια του ποδιου. Στο στρατο οι 700ΣΕ μου ειχαν σακατεψει τα ποδια. Στο ενα ποδι εκανα και επεμβαση στο μεγαλο δαχτυλο που μπηκε το νυχι στο κρεας...

Πανο σωστά τα λες και τα άρβυλα που αναφέρεις είναι από τα καλύτερα.
Αλλά το τελευταίο που λες αν και ισχύει δεν είναι απόλυτα ο κανονας..
Κάποτε όπως έχω ξαναπεί είχα δώσει 120€ για να πάρω τα aigle orival gtx..Το αποτέλεσμα είναι σε 5-6 μήνες να έχουν γίνει αντερα και όργανα..
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χαλι σε άρβυλα..
Και να σκεφτείς οτι πριν περίπου 10 χρόνια πηγενα κυνήγι με αθλητικά και μου κρατούσαν παραπάνω..
Εν πάση περιπτωση είναι και τι θα σου τύχει..
Στη γαλότσα μπορει η aigle να θεωρείτε κορυφή αλλά στα άρβυλα κατά την γνώμη μου δεν αξίζει..
Ετσι έχω ακούσει..
Οσο καλή στις γαλότσες τόσο για κλωτσιές στα άρβυλα... βέβαια υπάρχουν σίγουρα παιδιά που θα σου πούν ότι τα έχουν κρατήσει για χρόνια τα Aigle σαν μποτάκια.. Τπτ δεν είναι απόλυτο

Εγώ με τις αρβυλες του στρατού είχα σοβαρό πρόβλημα στις αρχές λόγω πλατυποδιας
Με έσκισαν
Ευτυχώς με έσωσε ένα παλικάρι από Κοζάνη που με συμβούλεψε να βάλω πατους από αθλητικά παπούτσια και να τις περναω με λιπος κάθε βράδυ ώστε την άλλη μέρα να είναι μαλακό το δέρμα
Μέσα σε μια εβδομάδα τα πόδια μου συνήλθαν ενώ οι αρβυλες έγιναν πουπουλο
Με ένα ζευγάρι εβγαλα όλη την θητεία
Το άλλο το έχω στο σπίτι καινούργιο
Πάντως για περπατητο στο βουνό δεν κάνουν
Μπορεί να δένουν το πόδι μέχρι πάνω
αλλά σε κατηφορα δεν βεντουζαρουν στο χαλίκι πράγμα επικίνδυνο στο λαγοκυνηγι και με όπλο αναχειρας

Εμπειρια σε κυνηγι με άρβυλα δεν είχα..
Αυτο που θυμαμε όμως είναι ότι στον στρατο ποναγαν τα πόδια και δεν βόλευαν καθόλου..Και δεν ήταν και τίποτα άγριο το έδαφος..Πόσο μάλλον να πηγενα και κυνηγι με αυτά..
Ούτε να τα βλέπω θέλω ούτε να τα ακούω..Να χαθούν να χάνονται..

Μάγκες ψάξτε λίγο παραπάνω. Υπάρχουν άρβυλα πολύ φθηνότερα και με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής! Και εγώ έχω ένα ζευγάρι που το είχα πάρει το 2004 μαζί με το πρώτο μου όπλο 220€ και αντέχουν ακόμα αλλά πλέον θα πήγαινα σε κάτι φθηνότερο. Ο Μάνος και ο Διονύσης πήραν κάτι μοντέλα γύρω στα 40€ και είναι πάρα πολύ καλά. Επειδή ακόμα δεν έχουν περάσει τεστ αντοχής δεν θέλω να σας πω ποια είναι. Παρ΄ όλα αυτά ήθελα να σας βάλω την σκέψη στο μυαλό...:)

Γιωργο ποσο καιρο σε κρατησανε..... το δευτερο μου αρεσει....
Το δεύτερο το φοράω ακόμα, πάμε δλδ για τρίτη σεζόν. Δεν είμαι μπεκατσάς αλλά τα έχω περπατήσει αρκετά και τα πάνε πολύ καλά στα βρεγμένα βράχια που συναντώ στο νησί!! :)

Σε ευχαριστω γιωργο για την βοηθεια και την πληρη αναλυση...
Αλλα οσο και στεγανω να ειναι το παπουτσι αν εισαι πολλες ωρες στο βουνο και εχει βρεξει αρκετα η βρεχει θα παρει νερο μεσα...

Οσο για το αν γλυστραει ειναι ενα μεγαλο +++++++++++ οπως ειπες.... και με ενδιαφερει γιατι ανεβενω ψιλα στα κορφοβουνια που κυνηγαω τις ομορφες γκρεκα.........
Λάμπρο εσύ θέλεις μποτακια δερμάτινα nubuk μόνοκοματο δέρμα χωρίς πολλές ραφες γιατί το κοντέρ γράφει πολλά χιλιόμετρα, πιστεύω με κάποιο μοντέλο της meidl η της crispi θα μείνεις υπερευχαριστημενος, αξίζουν παραπάνω αλλά τα λεφτά τους τα βγάζουν με τα χρόνια που θα κρατησουν.

http://www.skroutz.gr/c/2527/oreivatika-mpotakia/m/8054/Meindl.html?keyphrase=μποτακια+ορειβατικα

Kostantine ξερεις τι φοβαμαι ρε φιλε στο ακριβο παπουτσι.. την σολα που απο το περπατημα λιωνει.. το παρατηρησα φιλε σε υτο το αρβυλο που εχω. Και ειναι και vibram......xm.
Οι σολες έχουν ημερομηνία λήξης αυτό είναι το πρόβλημα, δυστυχώς εμείς σαν καταναλωτές δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

σε ολλα τα meidl απο την ημερομηνια οπου φτιαχνεται εχει 2 χρωνια ζωης η κολα μεχρη να ενεργοποιηθει..
ενεργοποιηται με το περπατημα.
εαν περασουν αυτα τα 2 χρωνια και το παπουτση δεν πατηθει τοτε το περνεις το φορας και στο προτο κηνηγη η σολα απλα ξεκολαει αλες φορες ολοκληρη αλες φορες η μηση.
απλα το πας πησο και ο καταστηματαρχης ειναι υποχρεομενος να σου δοσει καινουργια.

τωρα εαν η σολα με τις κολες ειναι οκ ερχεται η ταλεπορια του παπουτσιου στα δυσβατα μεροι.
η πετρα και μαληστα η εχμηρη οπος ειναι αυτη που την εχει φαει η θαλασσα ειναι οτι χειροτερο τις καταπεινουν αμεσος..
οταν πειγενεις και περνεις ενα παπουτση πρεπει να σκευτεις που θα πατηθει..
π.χ. εγω οπου κηνηγαω ολο το χρωνο σε ξερη πετρα και την περδικα αλλα και την μπεκατσα οτη παπουτση και να παρω σε μια με μιαμηση σεζον θελω αλαγη σολας(50ευρω)
απο τα καλητερα παπουτσια οπου ειχα και πλεον δεν βγενουν ειταν τα meidl macalu κατηγορια c οπου ηταν τα μονα και μου κρατησαν μια χαρα.

για μενα αξηζει να παρει καποιος καλλα παπουτσια για το βουνο..
μην ξεχναται οτι παμαι για να ευχαριστηθουμαι τουλαχιστον ψυχολογικα και πρεπει να κανουμαι την διαμονημας εκει πανω οσο γηνεται ποιο ευκολη.

Καλησπερα παιδια,θα με βοηθησει κανεις στην αγορα καινουριου αρβυλου για το κυνηγι?
Θελω να ειναι ελαφρυ και αδιαβροχο.
Αυτα μονο!
Οπως θελει ας γραψει την γνωμη του εδω!
Ευχαριστω!

Καλησπερα παιδια,θα με βοηθησει κανεις στην αγορα καινουριου αρβυλου για το κυνηγι?
Θελω να ειναι ελαφρυ και αδιαβροχο.
Αυτα μονο!
Οπως θελει ας γραψει την γνωμη του εδω!
Ευχαριστω!

Βαγγέλη για τι έδαφος και τι κυνήγια το θέλεις ;
Επίσης μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις ;

Βαγγέλη για τι έδαφος και τι κυνήγια το θέλεις ;
Επίσης μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις ;
Καλημερα Δημητρη,το θελω για γενικη χρηση,δεν παω σε πολυ βραχωδη μερη,μεχρι 150 μπορω να διαθεσω!

Καλημερα Δημητρη,το θελω για γενικη χρηση,δεν παω σε πολυ βραχωδη μερη,μεχρι 150 μπορω να διαθεσω!

Βαγγέλη δεν θέλω να σε επηρεάσω σε τίποτα.Εγω έχω αυτά δυο χρόνια τώρα. http://www.survival.gr/arvyla_aku_zenith_ii_gtx_6361-p-1128.html
Η εφαρμογή στο πόδι μου καταπληκτική και όσο για νερό σταγόνα .Δυο συνεχόμενες μέρες με βροχή και σε ολοήμερο κυνήγι στα Τζουμέρκα και το βράδυ που το έβγαζα το πόδι στεγνό.Είχα δοκιμάσει πολλά αλλά μου άρεσε η εφαρμογή που ειχε στο πόδι μου.Μάλιστα τα είχα πάρει με 20% έκπτωση με τελική τιμή 154€ ενω τώρα κάνει 10%.
Σιγουρα θα τα ξαναβάλει .

Γενικά στα χειμερινά περπατητά τα τελευταία χρόνια φοράω μια γαλότσα του Cabela που αποδείχτηκε ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ από αυτό το μαγαζί σε σχέση τιμής και ποιότητας. Είχα ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια ένα καινούριο ζευγάρι μποτάκια τα οποία δεν είχα φορέσει ποτέ. Τα λυπόμουν να τα φοράω στις λάσπες, αφού τα τελευταία χρόνια οι Νοτιάδες έκαναν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους από ότι οι Βοριάδες. Φέτος ξεκίνησα να τα φοράω στις αρχές της περιόδου και συνέχισα την υπόλοιπη χρονιά. Είναι πραγματικά πολύ καλά, ζεστά, goretex, σολα vibram και ολόκληρο κομμάτι από δέρμα Nubuck. Είναι της εταιρίας La Sportiva και μετά από μία περίοδο σκληρής χρήσης, μοιάζουν σαν καινούρια. Τα ξεπλένω καλά, τα στεγνώνω σε σκιά και τα περνάω με σπρέυ από λάδι φώκιας. Η τιμή τους είναι τσιμπημένη από ότι είδα διότι δεν τα είχα αγοράσει αλλά ενδέχεται με λίγο ψάξιμο να τα βρει κάποιος σε καλύτερη τιμή. Το link είναι τυχαίο.
http://www.vorasaction.gr/product/78/798/tibet.html

Για αυτο το αρβυλο,το εχει δοκιμασει κανενας να μου πει τη γνωμη του;
http://www.survival.gr/arvyla_aku_slope_gore-tex_88885058-p-621.html
Μου αρεσει παρα πολυ εμφανισιακα και ειναι πολυ ελαφρυ,δεν ξερω ομως το δερμα αν ειναι αδιαβροχο λογω nubuck!
φίλοι το έχουν χρόνια είναι πολύ ευχαριστημένοι και το αγοράζουν πάλι
τα δικά μου κόπηκαν στο κουτουπιέ στον 1ο χρόνο απ όλες τις αδιαβροχοποιήσεις και λίπη φώκιας
δεν ξέρω αν έτυχε 1η φορά άρβυλα μου χαλούν τόσο σύντομα

Back