Άρβυλα ( Αγορά )

View attachment 80963το έχει δοκιμάσει κανένας αυτό το αρβυλακι? Το θέλω για στεγνές μέρες και νορμάλ συνθήκες αλλά θέλω να είναι πολύ άνετο και με καλή προσφυση
Γενικα σε ολα τα προιοντα οπως και σε αυτο ειναι καλο να λαμβανουμε υποψιν μας και τις σχετικες αξιολογησεις σε ιστοσελιδες Ελληνικες ή Ξενες.

Θέλω ένα δεύτερο οικονομικό και ελαφρύ ζευγάρι άρβυλα, για να τα αλλάζω, καλό το lytos paiko που έχω από πέρυσι μια χαρά. Βρήκα αυτά τα Garspot σε καλή τιμή, με την έκπτωση 84€. Περιμένω ειδοποίηση όταν έχουν στο νούμερο μου.
Screenshot_2023-10-17-10-44-57-228_com.android.chrome.jpg

Ώρα να γράψω το κατεβατό μου.

Το πήρα από εξωτερικό πριν 7 χρόνια για χειμερινό οποιασδήποτε υπαίθριας χρήσης. 200+ Ευρώ.
Φθορά μηδέν, ούτε στους πάτους. Σίγουρα έχει φορεθεί 2+ χρόνια σε μέρες/ ώρες μέχρι στιγμής και έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα.
Έχει και θερινή έκδοση αλλά μάλλον θα πάω στην ίδια εταιρία, άρβυλο γενικής χρήσεως για τις υπόλοιπες εποχές.
Είναι φυσικά και εκείνο που πέρασε τον διαγωνισμό των ΗΠΑ για χορήγηση στις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν τότε, με τα Danners να είναι η υπερκοστολογημένη έκδοση και τα Bates παρόμοιου σχεδιασμού, να έχουν περάσει κάποια τεστ και να χουν αποτύχει σε άλλα.

Σχετικά με όσα άρβυλα έχω φορέσει και οι εντυπώσεις μου:

Του Ελληνικού στρατού πάσχει από τα προβλήματα που όλοι ζήσαμε. Ίδιας κοπής, ίδιου σχεδιασμού αλλά σοβαρής ποιότητας από άποψη σόλας/ δέρματος, υπάρχει Βρετανική έκδοση. Το είχα 11 χρόνια. Πέρασε καθημερινές χρήσεις, αγροτικά, οικοδομή + μια θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις + Δεύτερη θητεία από τον αδερφό μου που ήταν στον Έβρο για 7 μήνες. Αχρηστεύτηκε αργότερα από εμένα, λόγω σιδηρουργικών εργασιών με τροχό αφού το δέρμα είχε γίνει χαρτί μετά από τόσα χρόνια. Με τις όποιες αδυναμίες του, για την κατηγορία του δηλ. εποχή που βγήκε (αθάνατο μεν) αλλά όποιος έχει κάνει Αντάρτη η Χειμερινή μ' αυτά και έχει υποφέρει ξέρει.

Pentagon Jungle, (μάλλον έχει καταργηθεί) έβγαλε 1 εβδομάδα στο ΚΕΕΔ (σχολείο χειριστών Ελαστικής Λέμβου) προφανώς τα άλατα της θάλασσας προκάλεσαν φθορά που ξεκόλλησε η σόλα από μπροστά. Σε σύγκριση με το γνήσιο Jungle το Αμερικάνικο, που είναι και πολύ σκληρό (παλαιάς κοπής) δεν είναι κατάλληλο ως ''τύπου Jungle'' η αλλιώς άρβυλο ''Αμφίβιας χρήσης'' οπότε όποιος πάρει τέτοιου τύπου, καλή έρευνα και μην λυπηθεί τα χρήματα, διότι νερό/ άλατα = θάνατος για σιλικόνες/ κόλλες/ πολυουρεθάνες κλπ. εφόσον δεν πληρεί κάποιες προδιαγραφές ο εργοστασιακός τους σχεδιασμός/ παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος.

5.11 Taclite 6'' 4 χρόνια, στα 2 ο πάτος ήθελε αλλαγή. Πως καταστράφηκαν: Καταρχάς τα χρησιμοποίησα στ' αλουμίνια (οικογενειακή επιχείρηση, οπότε πολλά τα επιφανειακά σχισίματα στην σόλα περιμετρικά αλλά κανένα λειτουργικό πρόβλημα. Τα κατέστρεψα πάλι, με τροχό (κάικε το δέρμα απ' τις σπίθες και αυτό μετά από βδομάδες καθημερινή χρήση 8ώρες σε επιχείρηση με θωρακισμένες πόρτες, όπου κόβαμε ασταμάτητα). Πολύ ελαφρά, καλή ''ισοθερμία'' χειμώνα καλοκαίρι, ζέστη η κρύο ανάλογα την κάλτσα που θα φορέσεις αν και είναι επί της ουσίας καλοκαιρινής χρήσεως.

Magnum Opus Assault 5.0 τα πέταξα χθες, μετά από 2 χρόνια περίπου εργασίας στ' αλουμίνια. Καθημερινή 8ωρη - 10ωρη χρήση, προτιμήθηκαν για το καλοκαίρι. Με τον σωστό συνδυασμό κάλτσας είναι άψογο. Ξεκούραστο και διαπνέων και αντέχει.
Πότε ξεκινάει η πραγματική φθορά: Όταν το χρησιμοποιείς τόσο συχνά, όλη μέρα, είναι θέμα μερικών μηνών (π.χ. 6μήνου) να σκιστεί η εσωτερική του επένδυση και να ξεκινήσει να σε χτυπάει το σκληρό συνθετικό υλικό π.χ. στην φτέρνα. Η φθορά ενισχύεται από γρέζι αλουμινίου που θα περάσει εντός του υφάσματος, δηλ. μέσα στο παπούτσι επειδή είσαι με κοντό και όχι μακρύ παντελόνι και κάποια και από έξω. Η θερμοκρασία/ τριβή καθημερινής χρήσεως ενισχύει την φθορά περισσότερο και όσο περνάει ο καιρός, θα ξεκινήσει να μυρίζει λόγω του υλικού του που φθείρεται μετά από ώρες χρήσεως και ο καθαρισμός/ εξαερισμός, γίνεται ανάγκη συχνότερα.
Εννοείται πως έβγαλε τα λεφτά του, για χρήση που δεν προοριζότανε.

Magnum Opus Assault 8.0 Δοκίμασα και το χειμερινό για περίπου ένα τρίμηνο. Υπερβολικά ζεστό για πόλη και για εργασία. Δεν μ' άρεσε η ικανότητα διαπνοής του, ενώ το MCB 950 της Belleville προσφέρει τα ίδια και καλύτερα χωρίς αυτό το πρόβλημα, φτάνει να φοράς σωστή ισοθερμική όταν χρειάζεται π.χ. σε ισχυρό ψύχος. Εκείνο που επίσης δεν μ' άρεσε ήταν η κοπή/ σχεδιασμός τους, που με σακάτεψε στο μπροστινό σημείο από την εξωτερική πλευρά και τότε τα πέταξα. Για κάποιον λόγο το συγκεκριμένο μοντέλο απέτυχε.

5.11 ATLAS Mid Boot. Το πήρα για καθημερινή χρήση/ θερινή. Κανένα παράπονο και εξαιρετικό.
Πλέον άλλαξα νοοτροπία και ξεχωρίζω τα εργασίας από τα καθημερινής χρήσεως και ακολουθώ τον κανόνα, άρβυλο χειμερινό υπαίθριο = MCB 950, θα συμπληρωθεί γενικής χρήσεως παντός καιρού, στα εργασίας είναι λίγο δύσκολο κομμάτι λόγω καύσωνα το καλοκαίρι, οπότε αναγκαστικά θα υπάρχει δεύτερο και στα καθημερινά/ για έξω επίσης 2, θέρους και γενικής χρήσεως.
Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υποδημάτων και καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερα έξοδα.

Attachments

• belleville-950-mountain-hiker-combat-boot-56.jpg
    belleville-950-mountain-hiker-combat-boot-56.jpg
    62,3 KB · Προβολές: 50
Σκέφτομαι καιρό τώρα να αγοράσω τα άρβυλα AKU CONERO . Στο epapoutsia.gr έχει έκπτωση 30% με τον κωδικό EXTRA30 . Η τελική τιμή βγαίνει 179,9€. Αξίζει τον κόπο ή θα βγούνε μαϊμούδες ; Έχει αγοράσει κανείς από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα;

Σκέφτομαι καιρό τώρα να αγοράσω τα άρβυλα AKU CONERO . Στο epapoutsia.gr έχει έκπτωση 30% με τον κωδικό EXTRA30 . Η τελική τιμή βγαίνει 179,9€. Αξίζει τον κόπο ή θα βγούνε μαϊμούδες ; Έχει αγοράσει κανείς από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα;
Έχω αγοράσει άλλα , αθλητικά και εργασίας, όχι κυνηγετικά, είναι αξιόπιστο site, συνεργαζόταν με την cosmote και έκανε έξτρα εκπτώσεις στους συνδρομητές της, τώρα δεν ξέρω αν το συνεχίζει γιατί δεν έχω πλέον cosmote.

Τα ίδια παπούτσια τα πήρα από εκεί σε προσφορά πέρυσι την άνοιξη 159€, μια χαρά είναι.

Τελικά τα Gasport που ήθελα δεν βλέπω να ξαναφέρνουν άμεσα, οπότε παραγγείλα από το modivo τα παρακάτω. Δεν έχω την απαίτηση για πολλά πράγματα, ίσα να ξαλαζω τα lytos όταν έχει στεγνη. Ελπίζω να βγουν καλά, όσο καλά μπορεί να είναι για τη τιμή τους.
Screenshot_2023-10-24-20-07-00-858_com.mi.globalbrowser.jpg

Είναι πολύ καλά και σταθερά Γιάννη έχω από αυτήν την μάρκα όχι το μποτάκι το μόνο κακό είναι ότι έχουν στενή γραμμή στο κουντουπιε στο μποτάκια μπωρι να διαφέρει δεν ξέρω
Ηλία το εδώ παραγγείλει ένα νούμερο μεγαλύτερο....... καλύτερες λίγο μεγαλύτερο παρά μικρότερο νούμερο......το λίγο μεγαλύτερο με.μια χοντρή κάλτσα βολεύεται, το μικρότερο δεν .........

Ηλία το εδώ παραγγείλει ένα νούμερο μεγαλύτερο....... καλύτερες λίγο μεγαλύτερο παρά μικρότερο νούμερο......το λίγο μεγαλύτερο με.μια χοντρή κάλτσα βολεύεται, το μικρότερο δεν .........
Καλά έκανες καλοφόρετα

Τελικά τα Gasport που ήθελα δεν βλέπω να ξαναφέρνουν άμεσα, οπότε παραγγείλα από το modivo τα παρακάτω. Δεν έχω την απαίτηση για πολλά πράγματα, ίσα να ξαλαζω τα lytos όταν έχει στεγνη. Ελπίζω να βγουν καλά, όσο καλά μπορεί να είναι για τη τιμή τους.
View attachment 81440

Εντελώς συμπτωματικά χθες μου έβγαζε αυτά σε διαφημίσεις στο νετ

https://epapoutsia.gr/p/papoutsia-pezoporias-cmp-dhenieb-trekking-shoe-wp-30q4717-arabica-q925

Παρέλαβα τη Τρίτη τα Grisport 90127 και δοκιμάστηκαν στο τερέν χθες Τετάρτη που έψαξα για λαγό. Έχουν μεμβράνη αδιαβροχοποίησης Gritex (πατέντα της εταιρίας) και σε συνδυασμό με το περιμετρικό καουτσούκ (water stop) το πόδι παρέμεινε στεγνό από την πρωινή υγρασία. Το παντελόνι ήταν μούσκεμα αλλά το πόδι άθικτο. Το πόδι είναι αρκετά σταθερό μέσα και η σόλα του δεν γλιστράει. Λασπομένα + βρεγμένα παπούτσια κατεβαίνοντας πλαγιά με χόρτα ήταν σαν να ρίχνεις άγκυρα.

Θα το συνδιάσω με ένα μπεκατσοπαντέλονο και πιστεύω θα απαλλαγώ απ' τις γαλότσες που δεν με βολεύουν καθόλου.

Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Μένει να δω αντοχή στο χρόνο.

Τιμή 90ε.
IMG_20231101_073535.jpgIMG_20231101_073548.jpgIMG_20231101_163647.jpg

Παρέλαβα τη Τρίτη τα Grisport 90127 και δοκιμάστηκαν στο τερέν χθες Τετάρτη που έψαξα για λαγό. Έχουν μεμβράνη αδιαβροχοποίησης Gritex (πατέντα της εταιρίας) και σε συνδυασμό με το περιμετρικό καουτσούκ (water stop) το πόδι παρέμεινε στεγνό από την πρωινή υγρασία. Το παντελόνι ήταν μούσκεμα αλλά το πόδι άθικτο. Το πόδι είναι αρκετά σταθερό μέσα και η σόλα του δεν γλιστράει. Λασπομένα + βρεγμένα παπούτσια κατεβαίνοντας πλαγιά με χόρτα ήταν σαν να ρίχνεις άγκυρα.

Θα το συνδιάσω με ένα μπεκατσοπαντέλονο και πιστεύω θα απαλλαγώ απ' τις γαλότσες που δεν με βολεύουν καθόλου.

Τιμή 90ε.
View attachment 81705View attachment 81706View attachment 81708
θα σε κωψουνε τα δακτιλα με το καουτσουκ που εχουνε ετσι λεω εγω,,για καρτερι πιστευω ειναι καλα ;)

Τιμή 90ε.
View attachment 81705View attachment 81706View attachment 81708
Πάρε και ένα ζευγάρι γκέτες και θα είσαι καλυμμένος.....αν και η γνώμη μου είναι για μεμβράνη μόνο gore Tex ή e vent......

Back