Άρβυλα ( Αγορά )

Η event είναι μάλλον καλύτερη από gore Tex.

Στα fitwell μου δεν έχει μπει ποτέ νερό.
Πιθανόν Στέλιο..... είναι νεότερη εταιρεία στο χώρο..... αλλά κι εγώ στα 28 χρόνια που επιλέγω την Gore Tex για τα παπούτσια που φοράω στο κυνήγι ή την δουλειά....δε με προδοσε ποτέ

Η υγρασία μπορεί να είναι ο ιδρώτας από μέσα.....
Η μεμβράνη υποτίθεται διώχνει τον ατμό και δεν βρέχεσαι με τον ιδρώτα σου. Αλλιώς να μην πληρώναμε μεμβράνη και να βάζαμε πλαστικό ή γαλότσα.
Θέλω να πω ότι και από τον ιδρώτα σου να είναι, πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία του άρβυλου.

Μήπως είναι από το βρεγμένο μπαντζάκι-->βρεγμένη κάλτσα-->βρεγμένο πόδι;
Αν είναι αυτό λύνεται με γκέτα.
Γενικά τα χαμηλά ορειβατικού τύπου αρβυλάκια τα θεωρώ ανεπαρκή για το κυνήγι. Είναι βολικά αλλά χρειάζονται γκέτα.

Όχι όχι...από έξω.

Έχω χρόνια εμπειρία για να μπερδευτω έτσι.
Στέλιο πριν χρόνια είχα πάρει το meindn vakuum .... ήταν από τα πιο άνετα παπούτσια που φόρεσα...... κάποια στιγμή με έπιασε μια βροχή και ένιωσα ότι πήρε νερά..... φορούσα ένα απλό παντελόνι pentagon.....το νερό έτρεχε από πάνω και βρεχοταν πρώτα οι κάλτσες και μετά έτρεχε μέσα στα παπούτσια..... πήγα στο κατάστημα επειδή είχαν εγγύηση ενός έτους.....μου είπαν να τα στεγνώσω αρχικά βάζοντας εφημερίδες μέσα και αφού στεγνώσουν καλά να τα βάλω σε μια λεκάνη με νερό μέχρι εκεί που είναι ραμμένη η γλώσσα...... έμειναν έτσι τρεις μέρες μέσα στη λεκάνη και δεν πήραν σταγόνα..... έχω και εγώ ανάλογη εμπειρία.....το έχω ξαναπεί....ο πατέρας μου ήταν τσαγκάρης και έχω δουλέψει στην βιοτεχνία παραγωγής παπουτσιών....

Στέλιο πριν χρόνια είχα πάρει το meindn vakuum .... ήταν από τα πιο άνετα παπούτσια που φόρεσα...... κάποια στιγμή με έπιασε μια βροχή και ένιωσα ότι πήρε νερά..... φορούσα ένα απλό παντελόνι pentagon.....το νερό έτρεχε από πάνω και βρεχοταν πρώτα οι κάλτσες και μετά έτρεχε μέσα στα παπούτσια..... πήγα στο κατάστημα επειδή είχαν εγγύηση ενός έτους.....μου είπαν να τα στεγνώσω αρχικά βάζοντας εφημερίδες μέσα και αφού στεγνώσουν καλά να τα βάλω σε μια λεκάνη με νερό μέχρι εκεί που είναι ραμμένη η γλώσσα...... έμειναν έτσι τρεις μέρες μέσα στη λεκάνη και δεν πήραν σταγόνα..... έχω και εγώ ανάλογη εμπειρία.....το έχω ξαναπεί....ο πατέρας μου ήταν τσαγκάρης και έχω δουλέψει στην βιοτεχνία παραγωγής παπουτσιών....
Το έχω πάθει και εγώ αυτό! Φταίει το ότι είναι χαμηλά! Ο κυνηγός πρέπει να φοράει πιο ψηλή αρβύλα.

Η μεμβράνη υποτίθεται διώχνει τον ατμό και δεν βρέχεσαι με τον ιδρώτα σου. Αλλιώς να μην πληρώναμε μεμβράνη και να βάζαμε πλαστικό ή γαλότσα.
Η μεμβράνη έχει συγκεκριμένη διαπνοή..... όταν φοράς τα άρβυλα με 35-40 βαθμούς κελσίου και κάνεις 20-25 χιλιόμετρα στο βουνό τα πόδια θα ιδρώσουν..... άλλος πολύ άλλος λιγότερο.....

Η μεμβράνη έχει συγκεκριμένη διαπνοή..... όταν φοράς τα άρβυλα με 35-40 βαθμούς κελσίου και κάνεις 20-25 χιλιόμετρα στο βουνό τα πόδια θα ιδρώσουν..... άλλος πολύ άλλος λιγότερο.....
Σωστά. Όταν όμως δεν κυνηγάς με 35-40 βαθμούς κελσίου, όπως είναι το 99% των κυνηγιών μας, και δεν κάνεις 20-25 χιλιόμετρα όπως είναι το 80% των κυνηγίων μας, τότε η αρβύλα δε δικαιούται μουσκεύει το πόδι από τον ιδρώτα γιατί αλλιώς τα διαφήμιζε.

Το έχω πάθει και εγώ αυτό! Φταίει το ότι είναι χαμηλά! Ο κυνηγός πρέπει να φοράει πιο ψηλή αρβύλα.
Το ψηλό άρβυλο κουράζει περισσότερο..... δεν είναι ατέλεια του παπουτσιού.....να πάρει νερά όταν βρέχεται από πάνω το μπατζακι..... επίσης το άρβυλο των 6 ιντσών είναι πλέον το άρβυλο που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών δυνάμεων και των μονάδων τύπου swatt.....

Last edited:
Σωστά. Όταν όμως δεν κυνηγάς με 35-40 βαθμούς κελσίου, όπως είναι το 99% των κυνηγιών μας, και δεν κάνεις 20-25 χιλιόμετρα όπως είναι το 80% των κυνηγίων μας, τότε η αρβύλα δε δικαιούται μουσκεύει το πόδι από τον ιδρώτα γιατί αλλιώς τα διαφήμιζε.
Σου απάντησα ήδη..... αλλιώς ιδρώνει ο κάθε ένας άνθρωπος..... άλλος κάνει 20 χιλιόμετρα και δεν ιδρώνει και άλλος 200 μέτρα και τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι......

https://magnoliahuntingsupply.com/product/kenetrek-hardscrabble-black/

Πώς δικαιολογείται τέτοια τιμή.

150 τα πήρα εγώ και μετά τα είχε και 100 σε Μπλάκ φραιντει.

Παρεπιπτόντως πολύ καλό το κενετρεκ. Πέρσι και φετος αυτο φοράω. Αυτο στο λινκ βλέπω έχει και περιφερειακή κάλυψη από λάστιχο

Back