Άρβυλα ( Αγορά )

Το ψηλό άρβυλο κουράζει περισσότερο.....
Σίγουρα, αλλά είμαι κυνηγός δεν είμαι δρομέας ούτε αθλητής και για αυτό εγώ πλέον προτιμάω ψηλά υποδήματα για το κυνήγι. Ψηλές αρβύλες, γαλότσες, μπότες. Προτιμώ την προστασία από τα στοιχεία της φύσης γιατί έτσι και αλλιώς με το πάσο μου περπατάω και όταν κουράζομαι σταματάω.

Στέλιο πριν χρόνια είχα πάρει το meindn vakuum .... ήταν από τα πιο άνετα παπούτσια που φόρεσα...... κάποια στιγμή με έπιασε μια βροχή και ένιωσα ότι πήρε νερά..... φορούσα ένα απλό παντελόνι pentagon.....το νερό έτρεχε από πάνω και βρεχοταν πρώτα οι κάλτσες και μετά έτρεχε μέσα στα παπούτσια..... πήγα στο κατάστημα επειδή είχαν εγγύηση ενός έτους.....μου είπαν να τα στεγνώσω αρχικά βάζοντας εφημερίδες μέσα και αφού στεγνώσουν καλά να τα βάλω σε μια λεκάνη με νερό μέχρι εκεί που είναι ραμμένη η γλώσσα...... έμειναν έτσι τρεις μέρες μέσα στη λεκάνη και δεν πήραν σταγόνα..... έχω και εγώ ανάλογη εμπειρία.....το έχω ξαναπεί....ο πατέρας μου ήταν τσαγκάρης και έχω δουλέψει στην βιοτεχνία παραγωγής παπουτσιών....
Τα έχω υπόψην τα νερα από πάνω κτλ...
Δηλαδή αποκλείεται να έμπαινε υγρασία από πάνω και να έλεγα πηερε νερό.

και επίσης έχω αλλάξει 2 vakuum σίγουρα και πολύ πιθανόν και τρία.

Το ίδιο και island.

Και το eagle pro.

Η event είναι πιο καλή μεμβράνη.

Σίγουρα, αλλά είμαι κυνηγός δεν είμαι δρομέας ούτε αθλητής και για αυτό εγώ πλέον προτιμάω ψηλά υποδήματα για το κυνήγι. Ψηλές αρβύλες, γαλότσες, μπότες. Προτιμώ την προστασία από τα στοιχεία της φύσης γιατί έτσι και αλλιώς με το πάσο μου περπατάω και όταν κουράζομαι σταματάω.
Ο καθένας από μας κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με τις ανάγκες του και την άποψη του..... εγώ για παράδειγμα προτιμώ το μπεκατσοπαντελονο που φοράω να μην έχει αδιάβροχη μεμβράνη λόγω του ότι τις περισσότερες φορές ένα τέτοιο ρούχο θα γίνεται μούσκεμα από μέσα με ότι συνεπάγεται αυτό......συγκαματα,δυσφορία κτλ αλλά να έχει ενίσχυση για προστασία από τα βάτα και τα κλαδιά.....δε σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό ή το απόλυτο..... είναι η δική μου επιλογή....

Τα έχω υπόψην τα νερα από πάνω κτλ...
Δηλαδή αποκλείεται να έμπαινε υγρασία από πάνω και να έλεγα πηερε νερό.

και επίσης έχω αλλάξει 2 vakuum σίγουρα και πολύ πιθανόν και τρία.

Το ίδιο και island.

Και το eagle pro.

Η event είναι πιο καλή μεμβράνη.
Πιθανόν Στέλιο δεν αντιλέγω..... αλλά εσύ χρησιμοποιείς άρβυλα στην Κρήτη και εγώ στη βόρεια Ελλάδα..... έχει τεράστια διαφορά η θερμοκρασία και η πρωινή υγρασία..... Εσύ τα φοράς σε αλπικά και ημιορεινά τερέν και εγώ σε δάση και ρυάκια..... εσύ κυνηγάς πέρδικα και εγώ μπεκάτσα.... άλλα τερέν άλλες ανάγκες άλλες απαιτήσεις..... επίσης εγώ δεν μίλησα για εταιρεία κατασκευής παπουτσιών.... αλλά για εταιρεία κατασκευής μεμβράνης αδιάβροχο ποίησης....

Last edited:
Παλιά ήθελα αρβύλα με πολύ μεγάλο ύψος, τώρα και μετά από πολλές ταλαιπωρίες σε δύσκολα μέρη με πολύ περπάτημα, θέλω άρβυλα με ύψος που δεν ξεπερνάει τον αστράγαλο και ει δυνατόν με δέρμα full grain με όσο γίνεται λιγότερες ραφές, δίχως μεμβράνη και δίχως φόδρα. Δυστυχώς δεν βρίσκω τέτοια άρβυλα.

Πιθανόν Στέλιο δεν αντιλέγω..... αλλά εσύ χρησιμοποιείς άρβυλα στην Κρήτη και εγώ στη βόρεια Ελλάδα..... έχει τεράστια διαφορά η θερμοκρασία και η πρωινή υγρασία..... Εσύ τα φοράς σε αλπικά και ημιορεινά τερέν και εγώ σε δάση και ρυάκια..... εσύ κυνηγάς πέρδικα και εγώ μπεκάτσα.... άλλα τερέν άλλες ανάγκες άλλες απαιτήσεις..... επίσης εγώ δεν μίλησα για εταιρεία κατασκευής παπουτσιών.... αλλά για εταιρεία κατασκευής μεμβράνης αδιάβροχο ποίησης....
Ναι απλώς εγώ αναφέρω δύο εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτές τις μεμβράνες.

Εσύ θεωρείς τις δύο αυτές μεμβράνες ισάξιες;

Στην τσίχλα το πρωί περπατητο έχει τρομερή υγρασία κάτω.
Αλλά και ρυάκια.
Εκει δοκιμάζω την μεβρανη συνήθως.

Βέβαια πριν από αυτό έχει δοκιμαστει στο βουνό το αρβυλο.

Θέλω να πω κανένα ακριβο αρβυλο καινούργιο δεν παίρνει νερό.

Μετά όμως τα χτυπήματα που τρώει στο βουνό από βράχια που κόβουν σαν μαχαίρι και εκατοντάδες καρφωμένες αγκαθες που εδώ τις λέμε λουτσες το αρβυλο φθείρεται.

Σε αυτή λοιπόν την φθορά ναι η event είναι καλύτερη.

Ίσως να πιστεύω έτσι επειδή και το αρβυλο είναι ανθεκτικότερο.

Ναι απλώς εγώ αναφέρω δύο εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτές τις μεμβράνες.

Εσύ θεωρείς τις δύο αυτές μεμβράνες ισάξιες;

Στην τσίχλα το πρωί περπατητο έχει τρομερή υγρασία κάτω.
Αλλά και ρυάκια.
Εκει δοκιμάζω την μεβρανη συνήθως.

Βέβαια πριν από αυτό έχει δοκιμαστει στο βουνό το αρβυλο.

Θέλω να πω κανένα ακριβο αρβυλο καινούργιο δεν παίρνει νερό.

Μετά όμως τα χτυπήματα που τρώει στο βουνό από βράχια που κόβουν σαν μαχαίρι και εκατοντάδες καρφωμένες αγκαθες που εδώ τις λέμε λουτσες το αρβυλο φθείρεται.

Σε αυτή λοιπόν την φθορά ναι η event είναι καλύτερη.

Ίσως να πιστεύω έτσι επειδή και το αρβυλο είναι ανθεκτικότερο.
Τα παπούτσια που χρησιμοποιώ εγώ για πέρδικα επειδή τα μέρη που κυνηγάω φαντάζομαι όπως και συ είναι αλπικά και με βράχια αλλά και πυκνά με πουρνάρια και κέδρα είναι το meindn rock.....μου δίνει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον αστράγαλο και παράλληλα την απαιτούμενη ακαμψία όταν ανεβαίνω σε απότομη κλίση για να καρφώνω τη μύτη και να μην κουράζεται τόσο το πόδι. Από την άλλη στη μπεκατσα χρησιμοποιώ περισσότερο το Aku zenith αλλά σε κάποια μέρη και το meindn. Δεν έχω προσωπική άποψη από την e vent καθώς όπως είπα 28 χρόνια τώρα χρησιμοποιώ μόνο παπούτσια με Gore Tex.Ο καθένας όπως βολεύεται.

Last edited:
Τα παπούτσια που χρησιμοποιώ εγώ για πέρδικα επειδή τα μέρη που κυνηγάω φαντάζομαι όπως και συ είναι αλπικά και με βράχια αλλά και πυκνά με πουρνάρια και κέδρα είναι το meindn rock.....μου δίνει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον αστράγαλο και παράλληλα την απαιτούμενη ακαμψία όταν ανεβαίνω σε απότομη κλίση για να καρφώνω τη μύτη και να μην κουράζεται τόσο το πόδι. Από την άλλη στη μπεκατσα χρησιμοποιώ περισσότερο το Aku zenith αλλά σε κάποια μέρη και το meindn. Δεν έχω προσωπική άποψη από την e vent καθώς όπως είπα 28 χρόνια τώρα χρησιμοποιώ μόνο παπούτσια με Gore Tex.Ο καθένας όπως βολεύεται.
Ναι ξέρω ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει συνήθως.

Ωραίο το ροκ.

Είναι αυτό με τα ρινίσματα σιδήρου στη σόλα;

Θα το αγόραζα μου αρέσει.

Ίσως αργότερα.

Μια και έχω δύο ζευγάρια να καταναλώσω και άλλο ένα Ε.Σ.

Θα φάω πρώτα αυτά και μετά θα πάρω άλλα.

Και κάτι τελευταίο.....η μεμβράνη είναι μέσα από το δερμάτινο μέρος του παπουτσιού.... ανάμεσα στη φοδρα και το δέρμα....η μεμβράνη κινδυνεύει όταν το άρβυλο έχει cordura εξωτερικά.....το δέρμα που χρησιμοποιείται σε άρβυλα κατηγορίας B-C είναι πολύ ανθεκτικό συνήθως πάχους 2,5- 2,8 και σε κάποια και 3 mm ..... δεν φθείρεται τόσο εύκολα..... και τα περισσότερα άρβυλα αυτής της κατηγορίας έχουν και ενίσχυση περιμετρικά με λάστιχο ακριβώς για αυτό το λόγο.... επειδή προορίζονται για αλπικά εδάφη και βραχώδη περιβάλλοντα

Σκέφτομαι καιρό τώρα να αγοράσω τα άρβυλα AKU CONERO . Στο epapoutsia.gr έχει έκπτωση 30% με τον κωδικό EXTRA30 . Η τελική τιμή βγαίνει 179,9€. Αξίζει τον κόπο ή θα βγούνε μαϊμούδες ; Έχει αγοράσει κανείς από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα;
Έχει όντως καλά παπούτσια αλλά έχει Μ μπαγιάτικα όπως είπε κάποιος πιο πάνω..είχα πριν 3-4 χρόνια κτ salewa σε προσφορά τεράστια,έπρεπε να σκεφτώ ότι κτ δν πήγαινε καλά,τα φόρεσα πρώτη μέρα στο κυνήγι έγινα μούσκεμα από το ένα πόδι,πήγα σπίτι ξενερωμενος,αφού επικοινώνησα αρκετές φορές κατάφερα να τα αλλάξω,αφού πέρασαν από έλεγχο της αντιπροσωπείας κ Μ έκαναν επιστροφή χρημάτων...
Θέλω να καταλήξω στο ότι έχει παπούτσια καλά το σάιτ αυτό αλλά στο κομμάτι του ελλατωματικου θα σ βγάλουν τη ψυχή..αυτά!!!

Οταν κυνηγας σε εδαφη με μεγαλη κλιση η κανεις πολλα χιλιομετρα εστω και σε πιο μικρες κλισεις το ψηλο αρβυλο ειναι εντελως αβολο και κουραστικο
Δεν συναινει στην σωστη κινηση του ποδιου

Γιαυτο οι πληστοι χρησιμοποιουμε κοντα αρβυλα

Οταν κυνηγας σε εδαφη με μεγαλη κλιση η κανεις πολλα χιλιομετρα εστω και σε πιο μικρες κλισεις το ψηλο αρβυλο ειναι εντελως αβολο και κουραστικο
Δεν συναινει στην σωστη κινηση του ποδιου

Γιαυτο οι πληστοι χρησιμοποιουμε κοντα αρβυλα
Δίκιο έχεις. Και εγώ όταν θα κάνω απαιτητικό κυνήγι θα βάλω αρβυλάκια.

Και κάτι τελευταίο.....η μεμβράνη είναι μέσα από το δερμάτινο μέρος του παπουτσιού.... ανάμεσα στη φοδρα και το δέρμα....η μεμβράνη κινδυνεύει όταν το άρβυλο έχει cordura εξωτερικά.....το δέρμα που χρησιμοποιείται σε άρβυλα κατηγορίας B-C είναι πολύ ανθεκτικό συνήθως πάχους 2,5- 2,8 και σε κάποια και 3 mm ..... δεν φθείρεται τόσο εύκολα..... και τα περισσότερα άρβυλα αυτής της κατηγορίας έχουν και ενίσχυση περιμετρικά με λάστιχο ακριβώς για αυτό το λόγο.... επειδή προορίζονται για αλπικά εδάφη και βραχώδη περιβάλλοντα
Τα βράχια στα βουνά μου κόβουν σαν μαχαίρι.

Τα περιμετρικά λάστιχα των μειντλ τα ξεφτιλιζει.

Πολύ πιο ανθεκτικά των fitwell όπου έσπασε το αρβυλο αλλά το λάστιχο δεν ξεκολησε.

Και μιλάω για ζευγάρια όχι για ένα ώστε να μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Back