Άρβυλα ( Αγορά )

Μην μου λες για aku βγάζω σπυριά!
Εμένα πάντως τα slope αντέχουν πάνε για την 4 χρόνια και θα βγάλουν άλλη 1 ίσως και 2
Βέβαια κυνηγάω κάμπο και πολύ ελάχιστα βουνό+ όμως τα φοράω και σε αγροτικές εργασίες αρκετές φορές το καλοκαίρι

Δεν υπαρχει περιπτωση κυνηγος που περπατα 10+ χικιομετρα σε πετρα και με κλιση με κυνηγια μινιμουν μια φορα την εβδομαδα να μην λιωσει την σολα του αρβυλου το μεγιστο σε 3 χρονια
Το δερμα αν το περιποιητατε το αρβυλο δεν θα παθει τιποτε
Η σολα ομως θα γινει φλατ
Αναλογα εαν εχει καλο μαστορα στον τοπο του με λογικες τιμες καποτε συμφερει και καποτε οχι η αλλαγη της
Αλλα αρβυλο να σε κραταει στην πετρα ειδικα με τις θερμοκρασιες και την ξεραιλα που πλεον εχουμε μετα απο υο πολυ 3χρονια δεν γινεται
Οσοι εχουν καλα αρβυκα για πανω απο τοσο δεν κτνηγανε σε εδαφη που τρωνε τα αρβυλα
Μπορει να περπατανε πολυ αλλα σε εδαφη που δεν ´σκοτωνουν´´ το αρβυλο οσον αφορα την σολα

Για υο θεμα να βαζουν νερα κλπ
Θελουν και αυτα μια στοιχειωδη συντηρηση και σωστη επιλογη

Ενα φουλ γρειν δερματινο αρβυλο με ενισχυση περιμετρικα και σωστη συσντηρηση στο οποιο θα πλενεις τις λασπες και δεν θα εχεις εκτεθειμενο με αυτες στο ηλιο παγωνιες η σε ζεστες εστιες και το περνας με τα καταλληλα υλικα θα αντεξει αρκετα οσον αφορα το ποτε θα βαλει νερο

Εγω ειμαι της αποψης αρβυλο για οσους περπατανε πετρα και κλισεις μεγαλες μεχρι τα 150-160 ευρω σε μια καλη ποιοτικη μαρκα
Τα τρως περνεις αλλα και τελος
Παραπανω απο τοσα δεν θα βγαλουν τα λεφτα τους γιατι γα φαγωθουν σιγουρα οι σολες

Δεν υπαρχει περιπτωση κυνηγος που περπατα 10+ χικιομετρα σε πετρα και με κλιση με κυνηγια μινιμουν μια φορα την εβδομαδα να μην λιωσει την σολα του αρβυλου το μεγιστο σε 3 χρονια
Το δερμα αν το περιποιητατε το αρβυλο δεν θα παθει τιποτε
Η σολα ομως θα γινει φλατ
Αναλογα εαν εχει καλο μαστορα στον τοπο του με λογικες τιμες καποτε συμφερει και καποτε οχι η αλλαγη της
Αλλα αρβυλο να σε κραταει στην πετρα ειδικα με τις θερμοκρασιες και την ξεραιλα που πλεον εχουμε μετα απο υο πολυ 3χρονια δεν γινεται
Οσοι εχουν καλα αρβυκα για πανω απο τοσο δεν κτνηγανε σε εδαφη που τρωνε τα αρβυλα
Μπορει να περπατανε πολυ αλλα σε εδαφη που δεν ´σκοτωνουν´´ το αρβυλο οσον αφορα την σολα

Για υο θεμα να βαζουν νερα κλπ
Θελουν και αυτα μια στοιχειωδη συντηρηση και σωστη επιλογη

Ενα φουλ γρειν δερματινο αρβυλο με ενισχυση περιμετρικα και σωστη συσντηρηση στο οποιο θα πλενεις τις λασπες και δεν θα εχεις εκτεθειμενο με αυτες στο ηλιο παγωνιες η σε ζεστες εστιες και το περνας με τα καταλληλα υλικα θα αντεξει αρκετα οσον αφορα το ποτε θα βαλει νερο

Εγω ειμαι της αποψης αρβυλο για οσους περπατανε πετρα και κλισεις μεγαλες μεχρι τα 150-160 ευρω σε μια καλη ποιοτικη μαρκα
Τα τρως περνεις αλλα και τελος
Παραπανω απο τοσα δεν θα βγαλουν τα λεφτα τους γιατι γα φαγωθουν σιγουρα οι σολες
Από 200 και πάω να έχει δέρμα 2,6- 2,8 χιλιοστά μονοκόμματο όχι πολλά γαζιά και με 50-70 βάζεις καινούργιες σόλες αρκεί να έχει όσο το δυνατόν πιο υψηλή περιφερειακή κάλυψη ,να προστατεύει το δέρμα από λάσπες και πετρες αλλιώς θα σαπίσει και θα σκάσει.

Σίγουρα παίζουν ρόλο αυτά που γράφεις αλλά παίζει επίσης ρόλο και το έδαφος που τα φοράς. Η πέτρα δεν συγχωρεί.
Αυτό θεωρείται δεδομένο Σταμάτη. Μετράει και το είδος της πέτρας, υπάρχουν βράχια κοφτερα σαν ξυράφια και όρθια, τέτοια είδα στη βόρεια Σίκινο. Ούτε παπούτσια αντεχουν εκεί ούτε πατούσες σκυλιών.

Αυτό θεωρείται δεδομένο Σταμάτη. Μετράει και το είδος της πέτρας, υπάρχουν βράχια κοφτερα σαν ξυράφια και όρθια, τέτοια είδα στη βόρεια Σίκινο. Ούτε παπούτσια αντεχουν εκεί ούτε πατούσες σκυλιών.
Ισχύει αυτό στα μέρη που κυνηγάω.

Πραγματικά μπορούν να σκίσουν ένα αρβυλο ακόμη και την πρώτη μέρα.

Για σόλα δε θα πω καιρό γιατί άλλες εξόδους κάνει στο ίδιο χρονικό ένας κυνηγός κι άλλες ο άλλος.

Μια σόλα την κόβω off πιο γρήγορα από 50 εξόδους των 10χλμ εκεί.

Δηλαδή 500χλμ στον Ψηλορείτη και πάει η σόλα.

Μιλάμε για καλό αρβυλο αλλιώς θα καταστραφεί αμέσως.

Last edited:
Ισχύει αυτό στα μέρη που κυνηγάω.

Πραγματικά μπορούν να σκίσουν ένα αρβυλο ακόμη και την πρώτη μέρα.

Για σόλα δε θα πω καιρό γιατί άλλες εξόδους κάνει στο ίδιο χρονικό ένας κυνηγός κι άλλες ο άλλος.

Μια σόλα την κόβω off πιο γρήγορα από 50 εξόδους των 10χλμ εκεί.

Δηλαδή 500χλμ στον Ψηλορείτη και πάει η σόλα.

Μιλάμε για καλό αρβυλο αλλιώς θα καταστραφεί αμέσως.
Ξέρω βοσκό στον Ψηλορείτη που χαλάει τουλάχιστον 5 ζευγαρια άρβυλα τον χρόνο, σαν ξυράφι είναι οι πέτρες εκεί.

Ξέρω βοσκό στον Ψηλορείτη που χαλάει τουλάχιστον 5 ζευγαρια άρβυλα τον χρόνο, σαν ξυράφι είναι οι πέτρες εκεί.
Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που λες αλλά δεν περπατάνε πολύ οι βοσκοί στο βουνό.

Απλώς φοράνε το αρβυλο κάθε μέρα όλη μέρα παντού πάντα.

Αν τώρα ο συγκεκριμένος περπατάει τότε έρχεται το αποτέλεσμα που λες.

Εγώ ας πούμε το αρβυλο το φοράω μόνο στο κυνήγι.

Στη δουλειά άλλο παπούτσι εργασίας.

Για να βγω απ' το σπίτι αθλητικό.

Και για βόλτα της βόλτας.

Back