Αγγλικό Σέττερ

Ζημιας μου κανεις ρε κωνσταντινο..sarcastic.
αρεσε ο σκυκος στην μικρη κ αρχησε τα μωριστικα φωνηεντα.
Δεν μπορουμε να χουμε κ σεττερ
Πάρε ένα σεττερακι στο παιδί αφού το θελει. Ούτε εσύ θα το μετανιώσεις αργοτερα.;)

Αυτό είναι το τελειο Σεττερ για μένα, αιλουρος, συνδυάζει το καλό και το ωραίο,πάθος και μύτη αν και το όνομα που του έδωσε δεν ταιριάζει σε αυτόν τον σκυλο.

Πραγματικά Κων/νε, πολύ ωραία προσεγγιση Σέττερ, έτσι όπως ορίζουν τα Standard της φυλής.
Και αν κρίνω και από τον τρόπο που καλύπτει την απόσταση, κατα το ξεπέταγμα των πουλιών, πρέπει να είναι σκυλί με πάθος και χλμ. στο βουνό!
Αλλά ρε παιδιά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η υπερβολή του biber, υπάρχει περίπτωση να χάσεις την επαφή με το σκυλί σου σε τέτοιο βιότοπο και να χρειάζεται το biber για να το παρακολουθήσεις?

Ολα μου τα χρονια στο κυνηγι κυνηγαω με σεττερ ποτε δεν αλλαξα φυλη,. Εχω αναθεωρηση πολλες φορες τις αποψεις μου σχετικα με το στανταρ της φυλης.....αυτο που εχω βγαλει ως συμπερασμα ειναι οτι αυτο που πρεπει να αναζητω τον ΕΡΓΑΤΗ ΣΕΤΤΕΡ.

Πραγματικά Κων/νε, πολύ ωραία προσεγγιση Σέττερ, έτσι όπως ορίζουν τα Standard της φυλής.
Και αν κρίνω και από τον τρόπο που καλύπτει την απόσταση, κατα το ξεπέταγμα των πουλιών, πρέπει να είναι σκυλί με πάθος και χλμ. στο βουνό!
Αλλά ρε παιδιά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η υπερβολή του biber, υπάρχει περίπτωση να χάσεις την επαφή με το σκυλί σου σε τέτοιο βιότοπο και να χρειάζεται το biber για να το παρακολουθήσεις?
Και γω Σπύρο δεν είμαι και πολύ των ηλεκτρονικών χαλάει όλη μαγεία του κυνηγίου, ωστόσο δεν μπορώ να μην συμφωνήσω στην χρησιμότητα τους στην μπεκάτσα στο πυκνό και ειδικά κάποιος που έχει πολύ ανοιχτά σκυλιά τώρα σε περδικα στα αλπικα που συνήθως η βλάστηση είναι χαμηλή το θεωρώ υπερβολή.

Εκπαιδευτικο σημερα με την Κασι για μπεκατσινακια... Ζεστη πολυ, τα πουλια ακομα αρκετα τρομαγμενα κ επιφυλακτικα επιαναν τα ανοιχτα μερη κ εφευγαν απο μεγαλη αποσταση... Στην αρχη σε ανοιχτα κομματια και αφου τα κυνηγησε αρκετα απο πισω, βολτα σε πιο ντυμμενα μερη... Κουτουλησε 2-3, την τρελαναν οι μυρωδιες τους και μου φερμαρε 4-5 ακομα αρκετα πιο σταθερα απο την τελευταια φορα... Εξακολουθει να μην ανοιγεται πολυ αλλα θα της δωσω οσο περισσοτερες εξοδους και ολο το Μαρτη σε μπεκατσινια κ μπεκατσα κ θα δουμε...
Ωραια ηταν... Αυτη τα κυνηγαγε με τη μυτη, εγω με τη φωτογραφικη... ;)

Φτου της ωραία χαμηλοματα βλέπω στο ποντάρισμα και σε ένα δύσκολο θήραμα όπως αυτό, δεν το χω κυνηγήσει αλλά από ότι έχω διαβάσει λίγα σκυλιά τα καταφέρνουν.

Το ότι δεν ανοίγεται πολύ εγώ θα το χαιρόμουν :)

K εγω θελω να το βλεπω το σκυλι κ να κυνηγαμε παρεα, δεν μου αρεσει να το βλεπω μονο σε καθε φερμα... Γενικα ειναι πολυ δεμενη μαζι μου κ εχει ακομα πολυ το νου της στο τι κανω, ελπιζω σιγα σιγα με τα θηραματα κ την εξοικιωση να κρατησει αυτη την επαφη που εχει μαζι μου και να την συνδυασει με ωραια μεγαλυτερα ανοιγματα...

Πολυ ωραια Αρη και ωραιες φωτο..ποσο ειναι?

16 μηνων Αντωνη...

Κωνσταντινε ειναι ενα δυσκολο θηραμα για τα σκυλια φερμας, λιγα το κυνηγουν καλα... Ελπιζω επειδη θα ερχεται σε επαφη μαζι τους να το μαθει και να τα καταφερει...

Είμαι άσχετος με σκυλιά αλλά αυτά που βλέπω καμιά φορά να φερμάρει ο σκύλος την πέρδικα στην απέναντι πλαγιά ή τα ορτύκια ένα χωράφι απέναντι και να τρέχουν οι κυνηγοί λαχανιασμένοι να προλάβουν, δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει :)

θα το παω λιγο μεταφορικα,οπως σε μια οικογενεια υπαρχουν τα παιδια που υπαρχει περισσοτερη πρωτοβουλια με περισσοτερη ταση για ανεξαρτησια,και τα ατομα που ειναι ποιο χαμηλου προφιλ εξ ισου καλα ατομα,αλλα ποιο χαμηλου προφιλ,ποιο μαλακοι χαρακτηρες,λιγοτερη ταση ανεξαρτησιας,προσκολλημενα περισσοτερο στους <<γονεις>>.Εκει ειναι δικια μας επιλογη το τι θελουμε να κανουμε, να αντιστρεψουμε τους ορους...?? να δωσουμε ανεξαρτησια, η να επιμεινουμε στην <<προσκοληση>>στην ομπρελα της προστασιας μας.Ειναι θεμα καθαρα δικο μας στο τι θελουμε να κανουμε ,παντοτε στο μετρο του δυνατου.ΥΓ.αποψεις εκφραζω δεν θελω να θεωρηθουν ως αρνητικες

.Εκει ειναι δικια μας επιλογη το τι θελουμε να κανουμε, να αντιστρεψουμε τους ορους...?? να δωσουμε ανεξαρτησια, η να επιμεινουμε στην <<προσκοληση>>στην ομπρελα της προστασιας μας.
Αντωνη ας υποθεσουμε οτι θελουμε το πρωτο, να δωσουμε δηλαδη παραπανω ανεξαρτησια, τι μεθοδους θα ακολουθουσες?

Άρη πιστεύω πως το σκυλί όσο πιο πολλές εξόδους έχει, τόσο πιο ανεξάρτητο ως προς την έρευνα θα γίνεται. Μόλις αποκτήσει λίγη εμπειρία, θα δεις ότι στην περιοχή που κυνηγάτε αν υπάρχουν θηράματα θα είναι σχετικά κοντά με εσένα ενώ αν δεν υπάρχουν θηράματα, θα δεις να ανοίγεται με σκοπό την αναζήτηση...

Ενας σκυλος νεαρος που προσκολλατε , που μας εχει στην ενοια του αισθανεται ανασφαλης, αισθανεται οτι θα μας χασει, μας εχει στο επικετρο του...θελει μεν να εκδηλωσει τον κυνηγετικο παθος σου το εκφραζει << Μερικος >> ενα αορατο σχοινι τον βασταει επανω μας.Εμεις θελουμε να αντιστρεψουμε τους ορους του παιχνιδιου και να βαλουμε στο μυαλο του ως πρωτο μελημα το να ψαξει και ως δευτερο το να μας δωσει επιστροφη, θελουμε το αρνητικο για εμας να το κανουμε θετικο.Το τελευταιο πραγμα που θα μας απασχολησει στα μαθηματα μας ειναι η ΦΕΡΜΑ και το ΑΠΟΡΤ ολα αυτα ειναι σε δευτερη μοιρα ΠΡΩΤΗ μας επιλογη μας ειναι το ΚΙΝΗΤΡΟ το οποιο συνεπαγεται με το ΤΕΡΕΝ,ενας σκυλος νεαρος στα ανοιχτα τερεν αισθανεται ασφαλεια και στο κλειστο ανασφαλεια, λειτουργει οπτικα στο ανοιχτο τερεν (και ας ειναι λαθος)θελουμε να λειτουργει αρχικα οπτικα,Το δευτερο που χρειαζομαστε ειναι το ΚΙΝΗΤΡΟ αυτο που θα τον κανει να φυγει,αυτο που θα του δωσει την ωθηση... πιιστευω οτι το μπεκατσινι ειναι καλος δασκαλος , οτιδηποτε σηκωνεται καθεται και ξανασηκωνεται ειναι δασκαλος για το μαθητη μας δεν παει να ειναι κατσουλιερα, δεν παει να το βλεπει οπτικα ,ας το βλεπει εμεις θελουμε ΑΡΧΙΚΑ να αντιστεψουμε τους ορους στο μυαλο του να αρχισουμε να εκδηλωσουμε το παθος, τον σκοπο για τον οιποιο ειναι φτιαγμενος ο σκυλος μας.. εμεις ειμαστε η δευτερη μοιρα του..ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ισως πολλοι φιλοι θα με θεωρησουν τρελο, εδω στο μαθημα μας δεν θελουμε να τον καλεσουμε θελουμε να τον ξεκολησουμε θα δωσει απο μονος του επιστροφη ,προχωραμε παντα προς την κατευθηση του χωρις να του σφυριζουμε χωρις να του μιλαμε, ακομα και η φωνη μας που μπορει να μιλαμε σε ενα τηλεφωνο ειναι ανασταλτικος παραγοντας.....την ξερει την γνωριζει.. ειναι περιεργος ...<<οπς ακουσα μια γνωριμη φωνη ας γυρισω μηπως ζητανε εμενα>>.Σαν ανακεφαλαιωση 1)ΤΕΡΕΝ ανοιχτο χωρις κοσμο και αλλους σκυλους 2) ΚΙΝΗΤΡΟ ( μπεκτσινια κτλπ).ΚΑΛΕΣΜΑ δεν καλουμε ποτε τον σκυλο ουτε με σφυριχτρες ουτε με φωνες το θεωρω καταστοφικο σε αυτη την περιοδο.. 3)ΜΑΘΗΜΑΤΑ σταδιακα αυξανομενα δεν τον αφηνουμε με τις ωρες δεν θελουμε απογοητευση θελουμε να τον βασταμε στην μπριζα.σε μια επιστροφη λουρακι και στο αμαξι..

ΥΓ.Αυτες ειναι οι αποψεις μου αυτες εφαρμοζω συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα, που ισως θεωρηθουν υπερβολικα, προσπαθησα οσο το δυνατον να γινω ποιο κατανοητος ελπιζω να φανουν χρησιμα

Ευχαριστουμε Αντωνη, αυτα εφαρμοζω κ εγω για να ειμαι ειλικρινης τον τελευταιο καιρο κ η κατασταση αλλαζει ολο κ περισσοτερο... ;) Επισης παρατηρησα κ κατι ακομα... Ως γνωστον στο δασος τα πραγματα γινονται δυσκολοτερα λογω εδαφους... Παρατηρησα λοιπον οτι ο θορυβος που εκανα αναγκαστικα απο τα πεσμενα φυλλα και τα πυκνα της τραβουσαν την προσοχη... Δοκιμασα λοιπον στις δυο τελευταιες εξοδους να κυνηγησω σε ρεματιες με τρεχουμενο νερο που οι ηχοι της φυσης σκεπαζουν τους δικους μας... Το σκυλι παρασυρθηκε παρα πολυ καλυτερα εως ιδανικα για τα δικα μου γουστα εχοντας το μυαλο του στον κυνηγοτοπο κ πολυ λιγοτερο σε μενα...
Γενικα παντως εφαρμοζοντας τα δυο-τρια πραγματα που αναφερεις βλεπω διαφορα εξοδο με την εξοδο αν κ ωφειλω να παραδεχθω μιας κ ο καθε σκυλος δεν ειναι ιδιος πως το τελευταιο διμηνο αρχισε να απομακρυνει απο πανω της την "κουταβισια" συμπεριφορα κ πλεον καθε εξοδος ειναι πολυ πιο ουσιαστικη απο οτι τον Οκτωβρη και τον Νοεμβρη...

Ετσι ακριβως Αρη απλα τα κλειστα τερεν τον <<κλεινουν>> αρχικα εμεις σε αυτο το σταδιο θεωρω οτι ειμαστε παρτηρητες θελουμε τα ερεθισματα να του προσελκουν το ενδιαφερον, να αποσπατε η προσοχη του, να περνει ανεξαρτησια ωστε να μπενει στο παιχνιδι της διαρκους αναζητησης ο νοημων σκυλος θα δινει την επιστροφη του, συνηθως τα ζωα που ειναι προσκολημενα μικρα η νεαρα εχουν νοημοσυνη δεν εχουν στην τρελα να ειναι γραψες στο να χαθουν.

Άρη μπορείς να προσδιορίσεις λίγο την απόσταση,για να ξέρουμε αν τα λίγα μέτρα είναι όντως λίγα ή κανονικά ή πολλά!Κοίταξε τα μέτρα είναι σχετικά,σίγουρα δεν πρέπει να είναι 30-40 αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι και 300-400 στο δάσος!Στην πέρδικα τα πράγματα αλλάζουν,πλέον με τους πληθυσμούς του θηράματος αυτούς και το βιότοπο της χρειάζεται σκύλο που θα παίρνει πρωτοβουλίες και θα κάνει μεγάλα ανοίγματα για να βρει τα μοναδικά πουλιά του βουνού,και όταν λέμε μεγάλα εννοούμε μεγάλα!Άλλο το μεγάλα και άλλο το τρέχω ανεξέλεγκτα ξέφρενα χωρίς να μυρίζω μην τα μπερδέψουμε!Αν εκεί που πήγες την σκύλα ήταν γεμάτο μυρωδιές από μπεκανότα τότε καλά έκανε και έμενε κοντά,για ποιο λόγο να πάει πιο μακρυά αφού κοντά της ήταν αυτό που έψαχνε!Όσο για το δάσος και τους ήχους,είναι λογικό το πρώτο περιστατικό που περιγράφεις θα ήταν παράλογο να πηγαινες και άλλες φορές και να συνέχιζε το ίδιο,γνωρίζει τον κόσμο οπότε το οτιδήποτε της προκαλεί εντύπωση!Αν είναι και πιο δεμένη-εξαρτώμενη μαζί σου από όσο θα έπρεπε τότε είναι προφανές πως μέχρι να γνωρίσει όλο τον κόσμο σε ότι καινούργιο κάπως έτσι θα αντιδρά!Να προσπαθείς να μην την προκαλείς το αίσθημα του έμεινα πίσω και ψάχνω να τον βρω,ένα σύνηθες περιστατικό είναι το εξής!Πάμε με τον σκύλο στο δάσος τον βάζουμε στο πυκνό προχωρα κάποια μέτρα μέσα κάνει κάποια έρευνα και εμείς έχουμε προχωρήσει τόση ώρα χαζεύοντας και απολαμβάνοντας την έρευνα του 50-100 μετρα πιο κάτω.Αν αυτό το κάνουμε συνέχεια σε νεαρό σκύλο έχουμε ως αποτέλεσμα να μπαίνει και πολύ γρήγορα να ξαναβγαίνει έξω να μας προλάβει χωρίς να βαθαίνει στο πυκνό!Στα μαθήματα που θα κάνεις να είσαι χαλαρός να μην την κοιτάζεις για να δεις τι θα κάνει θα ανοιχτεί λίγο ή όχι θα γυρίσει πάλι;Να επιβραβεύεις πρωτοβουλίες!Με κάποιες τέτοιες συμπεριφορές θα πάρεις αυτό που έχει η σκύλα να δώσει από γενετικής πλευράς στο θέμα εύρος έρευνας!

Γιωργο δεν μπορω να σου προσδιορθισω ακριβως τα μετρα, αλλες φορες μπορει να ανοιχτει 50 μετρα κ να γυρισει να με δει κ αλλες να φτασει 150...Καταλαβαινω απολυτα τα γραφομενα σου... Κυριως στεκομαι στο γεγονος οτι εχει αρκετα το νου της σε μενα, φροντιζω να μην με χανει ποτε οπως λες στο δασος αν κ μου δινει την εντυπωση πως μαλλον τωρα αρχιζει να ξεδιπλωνεται σιγα σιγα κυνηγετικα οποτε ολος ο επομενος μηνας ισως να εχει περισσοτερο ενδιαφερον απο τους προηγουμενους... Στις 5 τελευταιες εξοδους ειδα ας πουμε περισσοτερη εξελιξη απο οτι στις 15 προηγουμενες...

Ωραία,όλα όσα περιγράφεις είναι η φυσιολογική εξέλιξη ενός νεαρού σκύλου που μαθαίνει τον κόσμο και το κυνήγι.Λεω ωραία επειδή ξέρω πως γνωρίζεις πόσα είναι τα 50 και 150 μέτρα στην πραγματικότητα,επειδή ακούω από πολλούς 200-300 και είναι στην πραγματικότητα η αποσταση που αναφέρεις εσύ

Back