Αγριόχοιρος Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ουσιαστικό
καύλα θηλυκό ή κάβλα (χυδαίο)

το κορυφαίο σημείο της σεξουαλικής ευχαρίστησης
≈ συνώνυμα: οργασμός

η έντονη στύση, η σεξουαλική διέγερση

Χθές το βράδυ είχα μία τρελή καύλα. Αυνανίστηκα τρείς φορές πριν κοιμηθώ.
≈ συνώνυμα: σηκωμάρα

η προκλητική γυναικεία (ή ανδρική) παρουσία ή γενικότερα οτιδήποτε προκαλεί έντονη (σεξουαλική) διάθεση.

Η γραμματέας μου είναι σκέτη καύλα, φοράει κάτι μίνι φούστες, έχει και μεγάλο στήθος.
Είδες το απίστευτο τέρμα που σημείωσε ο Φρατζέσκος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό; Ήταν καύλα!


https://el.wiktionary.org/wiki/καύλα
 
Last edited:
Την εποχή του ζευγαρώματος, τα αρσενικά αγριογούρουνα χρησιμοποιούν τους χαυλιόδοντες τους για να "χτυπήσουν" το σάλιο σε έναν αφρό γεμάτο φερομόνες. Όσο περισσότερο αφρό μπορεί να παράγει ένας κάπρος, τόσο πιο πολύ εντυπωσιάζονται οι θηλυκές και τόσο πιο εκφοβιστικό είναι για τους ανταγωνιστές.

Κάπρος που "αφρίζει" είναι πιό επιθετικός και πολύ περισσότερο επικίνδυνος για τον άνθρωπο αλλά και για τα κυνηγόσκυλα, απ' ότι σε κανονικές συνθήκες, γιατί η τεστοστερόνη και η αδρεναλίνη έχουν πάει ταβάνι.
 
Την εποχή του ζευγαρώματος, τα αρσενικά αγριογούρουνα χρησιμοποιούν τους χαυλιόδοντες τους για να "χτυπήσουν" το σάλιο σε έναν αφρό γεμάτο φερομόνες. Όσο περισσότερο αφρό μπορεί να παράγει ένας κάπρος, τόσο πιο πολύ εντυπωσιάζονται οι θηλυκές και τόσο πιο εκφοβιστικό είναι για τους ανταγωνιστές.

Κάπρος που "αφρίζει" είναι πιό επιθετικός και πολύ περισσότερο επικίνδυνος για τον άνθρωπο αλλά και για τα κυνηγόσκυλα, απ' ότι σε κανονικές συνθήκες, γιατί η τεστοστερόνη και η αδρεναλίνη έχουν πάει ταβάνι.
Μετάφραση είναι αυτό ;
 
Μετάφραση είναι αυτό ;
Βρήκα ακόμα ένα που ίσως ενδιαφέρει αυτούς που τρώνε "ερωτευμένα":p καπριά, αλλα δεν έχω σήμερα διάθεση να το μεταφράσω όλο - πρέπει να μαγειρέψω το σταμναγκάθι και τους γαύρους;). Γράφει πώς να προετοιμάσεις έναν κάπρο που "βρωμάει" λόγω ορμονών::(

Γράφει ο Δρ. Νταίρινγ:
...
Η αιτία της αποκρουστικής μυρωδιάς είναι η ανδροστενόνη, μια φερομόνη που παράγουν οι κάπροι στους όρχεις τους. Με την αύξηση της ηλικίας, δηλαδή στην πορεία της σεξουαλικής ωρίμανσης, η παραγωγή αυτού του στεροειδούς στους όρχεις αυξάνεται. Απελευθερώνεται μέσω του σάλιου, κυκλοφορεί στο αίμα, αλλά αποθηκεύεται και ως απόθεμα στον λιπώδη ιστό. Αυτή η ουσία γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο ως εξαιρετικά δυσάρεστη. Η μυρωδιά είναι λίγο πολύ αισθητή στα ζώα εν ζωή ή και στο ωμό κρέας. Ωστόσο, εάν το κρέας ή το λίπος θερμαίνεται, μπορεί να απελευθερωθεί (δοκιμή μαγειρέματος/τηγανίσματος) (εννοεί να απελευθερωθούν οι ορμόνες). Ωστόσο, υπάρχουν ατομικές και ειδικές για το φύλο διαφορές στην αντίληψη αυτής της μυρωδιάς. Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από αυτή την άποψη, οι Ασιάτες είναι πολύ ευαίσθητοι, οι Βρετανοί σχετικά αναίσθητοι. Προκειμένου να αποφευχθεί η άσχημη των (οικόσητων) κάπρων, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη μέθοδος στη χοιροτροφία παγκοσμίως είναι ο έγκαιρος ευνουχισμός των αρσενικών χοιριδίων.

Η υγιεινή διαχείρησης των θηραμάτων έχει ύψιστη προτεραιότητα για να διασφαλίσει ότι ένα φρενιασμένο(
!!!) αγριογούρουνο, κάτω από προϋποθέσεις γίνεται καλό, αβλαβές φαγητό. Και (πρέπει να γίνονται) περισσότερα από όσα ορίζει ο νομοθέτης σήμερα. Αυτό ξεκινά με τον πυροβολισμό και συνεχίζεται με το άμεσο άνοιγμα του θηράματος. Οι κάπροι πρέπει να έχουν πυροβοληθεί με μια καλά τοποθετημένη βολή στην καρδιά, ώστε να χάσουνε πολύ αίμα. Μετά από αυτό, θα πρέπει είτε να μεταφερθούν αμέσως και να μπουν στο πλησιέστερο ψυγείο θηραμάτων για περαιτέρω επεξεργασία ή να ανοιχθούν αμέσως (εννοεί: καθαρισθούν) (το πολύ 45 λεπτά μετά τη θήρευση) επί τόπου. Η άμεση μεταφορά σε ψυγείο θηραμάτων είναι η καλύτερη επιλογή, αφού οι συνθήκες υγιεινής και ο επαρκής φωτισμός είναι σίγουρα καλύτερες εκεί.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, απορρίπτονται εκ των προτέρων πολλά κυνήγια αγριόχοιρου με την μέθοδο της παγάνας ως παραγωγή υγιεινής τροφής.

...

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Πηγή: Dr. Volker Döring: Verwertung rauschiger Keiler

ΥΓ: στα γερμανικα, αγγλικά και γαλλικά υπάρχουν οι όροι Brunftzeit / Rausch, Rutting Season / Rut, Saison du Rut / Rut αντίστοιχα, στα Ελληνικά δυστυχώς δεν ξέρω τον σωστό όρο, όποιος μπορεί ας βοηθήσει! O όρος βαρβατίλα μπορεί να περιγράψει την μυρωδιά, αλλά όχι την κατάσταση του ζώου - ή μήπως κάνω λάθος;
 
Βρήκα ακόμα ένα που ίσως ενδιαφέρει αυτούς που τρώνε "ερωτευμένα":p καπριά, αλλα δεν έχω σήμερα διάθεση να το μεταφράσω όλο - πρέπει να μαγειρέψω το σταμναγκάθι και τους γαύρους;). Γράφει πώς να προετοιμάσεις έναν κάπρο που "βρωμάει" λόγω ορμονών::(

Γράφει ο Δρ. Νταίρινγ:
...
Η αιτία της αποκρουστικής μυρωδιάς είναι η ανδροστενόνη, μια φερομόνη που παράγουν οι κάπροι στους όρχεις τους. Με την αύξηση της ηλικίας, δηλαδή στην πορεία της σεξουαλικής ωρίμανσης, η παραγωγή αυτού του στεροειδούς στους όρχεις αυξάνεται. Απελευθερώνεται μέσω του σάλιου, κυκλοφορεί στο αίμα, αλλά αποθηκεύεται και ως απόθεμα στον λιπώδη ιστό. Αυτή η ουσία γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο ως εξαιρετικά δυσάρεστη. Η μυρωδιά είναι λίγο πολύ αισθητή στα ζώα εν ζωή ή και στο ωμό κρέας. Ωστόσο, εάν το κρέας ή το λίπος θερμαίνεται, μπορεί να απελευθερωθεί (δοκιμή μαγειρέματος/τηγανίσματος) (εννοεί να απελευθερωθούν οι ορμόνες). Ωστόσο, υπάρχουν ατομικές και ειδικές για το φύλο διαφορές στην αντίληψη αυτής της μυρωδιάς. Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από αυτή την άποψη, οι Ασιάτες είναι πολύ ευαίσθητοι, οι Βρετανοί σχετικά αναίσθητοι. Προκειμένου να αποφευχθεί η άσχημη των (οικόσητων) κάπρων, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη μέθοδος στη χοιροτροφία παγκοσμίως είναι ο έγκαιρος ευνουχισμός των αρσενικών χοιριδίων.

Η υγιεινή διαχείρησης των θηραμάτων έχει ύψιστη προτεραιότητα για να διασφαλίσει ότι ένα φρενιασμένο(
!!!) αγριογούρουνο, κάτω από προϋποθέσεις γίνεται καλό, αβλαβές φαγητό. Και (πρέπει να γίνονται) περισσότερα από όσα ορίζει ο νομοθέτης σήμερα. Αυτό ξεκινά με τον πυροβολισμό και συνεχίζεται με το άμεσο άνοιγμα του θηράματος. Οι κάπροι πρέπει να έχουν πυροβοληθεί με μια καλά τοποθετημένη βολή στην καρδιά, ώστε να χάσουνε πολύ αίμα. Μετά από αυτό, θα πρέπει είτε να μεταφερθούν αμέσως και να μπουν στο πλησιέστερο ψυγείο θηραμάτων για περαιτέρω επεξεργασία ή να ανοιχθούν αμέσως (εννοεί: καθαρισθούν) (το πολύ 45 λεπτά μετά τη θήρευση) επί τόπου. Η άμεση μεταφορά σε ψυγείο θηραμάτων είναι η καλύτερη επιλογή, αφού οι συνθήκες υγιεινής και ο επαρκής φωτισμός είναι σίγουρα καλύτερες εκεί.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, απορρίπτονται εκ των προτέρων πολλά κυνήγια αγριόχοιρου με την μέθοδο της παγάνας ως παραγωγή υγιεινής τροφής.

...

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Πηγή: Dr. Volker Döring: Verwertung rauschiger Keiler

ΥΓ: στα γερμανικα, αγγλικά και γαλλικά υπάρχουν οι όροι Brunftzeit / Rausch, Rutting Season / Rut, Saison du Rut / Rut αντίστοιχα, στα Ελληνικά δυστυχώς δεν ξέρω τον σωστό όρο, όποιος μπορεί ας βοηθήσει! O όρος βαρβατίλα μπορεί να περιγράψει την μυρωδιά, αλλά όχι την κατάσταση του ζώου - ή μήπως κάνω λάθος;
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα να αναγράφεται στην βιομηχανία επεξεργασίας χοιρινού κρέατος ως " γενετήσια οσμή " ή boar taint ... στον τόπο μου πάντως γουρουνίλα τη λέγαμε και βαρβατίλα στα τραγιά :) .
 
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα να αναγράφεται στην βιομηχανία επεξεργασίας χοιρινού κρέατος ως " γενετήσια οσμή " ή boar taint ... στον τόπο μου πάντως γουρουνίλα τη λέγαμε και βαρβατίλα στα τραγιά :) .
Εμεις και πουρτσαλιά χαχαχα
 
Παιδια απορια. Ειχα μια συζητηση με φιλο κυνηγο για τα αγριογουρουνα στην Πελοποννησο. προσωπικα δεν τα κυνηγαω και οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες στο ζητημα. Ο πλυθησμος τους τα τελευταια χρονια εχει ξεφυγει. Αυτο ειναι γεγονος.Υπαρχει η αποψη οτι τα συγκεκριμενα γουρουνια ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ειναι υβριδια απο καποια αρχικα ζευγαρια που απελευθερωθηκαν τα τελη του 80'. Μου εκανε αρκετη εντυπωση και το εχω ακουσει και απο αλλους. Σε τι βαθμο ισχυει?
 
Παιδια απορια. Ειχα μια συζητηση με φιλο κυνηγο για τα αγριογουρουνα στην Πελοποννησο. προσωπικα δεν τα κυνηγαω και οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες στο ζητημα. Ο πλυθησμος τους τα τελευταια χρονια εχει ξεφυγει. Αυτο ειναι γεγονος.Υπαρχει η αποψη οτι τα συγκεκριμενα γουρουνια ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ειναι υβριδια απο καποια αρχικα ζευγαρια που απελευθερωθηκαν τα τελη του 80'. Μου εκανε αρκετη εντυπωση και το εχω ακουσει και απο αλλους. Σε τι βαθμο ισχυει?
Σε μεγάλο βαθμό, αλλά πλέον υπάρχει και μεγάλη πληθώρα σε καθαρά αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο.
 
Βρήκα ακόμα ένα που ίσως ενδιαφέρει αυτούς που τρώνε "ερωτευμένα":p καπριά, αλλα δεν έχω σήμερα διάθεση να το μεταφράσω όλο - πρέπει να μαγειρέψω το σταμναγκάθι και τους γαύρους;). Γράφει πώς να προετοιμάσεις έναν κάπρο που "βρωμάει" λόγω ορμονών::(

Γράφει ο Δρ. Νταίρινγ:
...
Η αιτία της αποκρουστικής μυρωδιάς είναι η ανδροστενόνη, μια φερομόνη που παράγουν οι κάπροι στους όρχεις τους. Με την αύξηση της ηλικίας, δηλαδή στην πορεία της σεξουαλικής ωρίμανσης, η παραγωγή αυτού του στεροειδούς στους όρχεις αυξάνεται. Απελευθερώνεται μέσω του σάλιου, κυκλοφορεί στο αίμα, αλλά αποθηκεύεται και ως απόθεμα στον λιπώδη ιστό. Αυτή η ουσία γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο ως εξαιρετικά δυσάρεστη. Η μυρωδιά είναι λίγο πολύ αισθητή στα ζώα εν ζωή ή και στο ωμό κρέας. Ωστόσο, εάν το κρέας ή το λίπος θερμαίνεται, μπορεί να απελευθερωθεί (δοκιμή μαγειρέματος/τηγανίσματος) (εννοεί να απελευθερωθούν οι ορμόνες). Ωστόσο, υπάρχουν ατομικές και ειδικές για το φύλο διαφορές στην αντίληψη αυτής της μυρωδιάς. Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από αυτή την άποψη, οι Ασιάτες είναι πολύ ευαίσθητοι, οι Βρετανοί σχετικά αναίσθητοι. Προκειμένου να αποφευχθεί η άσχημη των (οικόσητων) κάπρων, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη μέθοδος στη χοιροτροφία παγκοσμίως είναι ο έγκαιρος ευνουχισμός των αρσενικών χοιριδίων.

Η υγιεινή διαχείρησης των θηραμάτων έχει ύψιστη προτεραιότητα για να διασφαλίσει ότι ένα φρενιασμένο(
!!!) αγριογούρουνο, κάτω από προϋποθέσεις γίνεται καλό, αβλαβές φαγητό. Και (πρέπει να γίνονται) περισσότερα από όσα ορίζει ο νομοθέτης σήμερα. Αυτό ξεκινά με τον πυροβολισμό και συνεχίζεται με το άμεσο άνοιγμα του θηράματος. Οι κάπροι πρέπει να έχουν πυροβοληθεί με μια καλά τοποθετημένη βολή στην καρδιά, ώστε να χάσουνε πολύ αίμα. Μετά από αυτό, θα πρέπει είτε να μεταφερθούν αμέσως και να μπουν στο πλησιέστερο ψυγείο θηραμάτων για περαιτέρω επεξεργασία ή να ανοιχθούν αμέσως (εννοεί: καθαρισθούν) (το πολύ 45 λεπτά μετά τη θήρευση) επί τόπου. Η άμεση μεταφορά σε ψυγείο θηραμάτων είναι η καλύτερη επιλογή, αφού οι συνθήκες υγιεινής και ο επαρκής φωτισμός είναι σίγουρα καλύτερες εκεί.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, απορρίπτονται εκ των προτέρων πολλά κυνήγια αγριόχοιρου με την μέθοδο της παγάνας ως παραγωγή υγιεινής τροφής.

...

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Πηγή: Dr. Volker Döring: Verwertung rauschiger Keiler

ΥΓ: στα γερμανικα, αγγλικά και γαλλικά υπάρχουν οι όροι Brunftzeit / Rausch, Rutting Season / Rut, Saison du Rut / Rut αντίστοιχα, στα Ελληνικά δυστυχώς δεν ξέρω τον σωστό όρο, όποιος μπορεί ας βοηθήσει! O όρος βαρβατίλα μπορεί να περιγράψει την μυρωδιά, αλλά όχι την κατάσταση του ζώου - ή μήπως κάνω λάθος;
Δεν υπάρχει καλύτερη ντοπα από συκώτι καυλωμένου...γουρουνιού‼️
Θα ήθελα ένα συκώτι από γουρούνι με αρχιδια παρακαλώ‼️😆άι ζητά το‼️
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top