καλογεράκια
Αυτά είναι τα σπίτια των στρουμφ γιατί τα μάζεψες
Πιθανότατα
Καλά που το πες,θα κανονίσω 3ημερο τότεΔεν είναι έτσι !! Περνούν ώρες, ή και μέρες, μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα
Αν μετά από τρείς μέρες διαπιστώσεις ότι είναι καλά και τρώγονται ...θα έχουν μπαγιατέψει!Καλά που το πες,θα κανονίσω 3ημερο τότε
Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε στο χωριό μου!!Αν μετά από τρείς μέρες διαπιστώσεις ότι είναι καλά και τρώγονται ...θα έχουν μπαγιατέψει!
Δώστης να δοκιμάσει κανένα μονοβολο με σιπε καλύτερα,δεν παθαίνουν τίποτα από τα μανιτάρια οι πεθερές.Στηλτα κατω.θα ταεισο την πεθερα μου και θα σου πο αμεσος
Δεν το έγραψα εγώ, γιατί ήμουνα σίγουρος ότι θα το έγραφες εσύ... άτρωτες οι πεθερές! (και το μονόβολο δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει!)Δώστης να δοκιμάσει κανένα μονοβολο με σιπε καλύτερα,δεν παθαίνουν τίποτα από τα μανιτάρια οι πεθερές.
Τότε ας της ρίξει ένα βλήμα λευκού φωσφόρου να τη λιώσει κιόλας να μήνει ήσυχος...Δεν το έγραψα εγώ, γιατί ήμουνα σίγουρος ότι θα το έγραφες εσύ... άτρωτες οι πεθερές! (και το μονόβολο δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει!)
Όχι μόνο στρουμφάκια, και λαγός ολόκληρος κρύβεται από κάτω τους!Αυτά είναι τα σπίτια των στρουμφ γιατί τα μάζεψες
Σ΄ευχαριστώ Ποσειδώνα!Πιθανότατα
Boletus aereus - Βωλίτης ο Χάλκειος
Κοινά ονόματα: Καλογεράκι, Βασιλικό ή βασιλομανίταρο
https://www.agriamanitaria.gr/boletus-aereus-βωλίτης-ο-χάλκειος-άγρια-μανιτάρια/
Άνοιξε το link αλλά δες και τα άλλα που γράφει στις Ομοιότητες και "πάτησε" πάνω τους για περισσότερα.
Δες και εδώ :
https://www.proionta-tis-fisis.com/odigos-gia-ta-manitaria-tou-dasous-vrosima-kai-dilitiriodi/
Άρχοντας μπράβο.Σ΄ευχαριστώ Ποσειδώνα!
Εγώ τα είχα για Boletus edulis τα περισσότερα αλλά το μικρομεσαίο στο κέντρο όντως μοιάζει με aereus.
Τα μικρά - πιθανότατα - είναι Boletus subappendiculatus γιατί τα βρίσκω σε περιοχές με έλατα και η σάρκα τους γαλαζώνει λίγο.
Από μέγεθος όμως ίσως να είμαι και κοντά σε ρεκόρ.
Έχουν αποξηρανθεί όλα και απολαμβάνονται σε ριζότο, σούπες και σάλτσες.
Αν φοβάσαι να δοκιμάσεις στείλε τα εδώΕάν μετά το επόμενο τριήμερο δεν ξαναγράψω. ...Ήταν δηλητηριώδες. View attachment 15696
Δυστυχώς δεν έμεινε ούτε ένα.Αν φοβάσαι να δοκιμάσεις στείλε τα εδώ
Τα δύο πρώτα από την κορυφή και τα αμέσως επόμενα μεγάλα δεξιά και αριστερά του όπλου είναι edulis. Τα 2 μεσαία μικρά subappenticulatus και τα κάτω είναι aureus με μιά μικρή επιφύλαξη για τα δύο τελευταία , αυτό που είναι ανάποδα (σίγουρα εδώδιμο, αλλά δεν φαίνεται ποιός από τα δύο είδη είναι, όπως και ο τελευταίος που μπορεί να είναι edulis από μεγάλο υψόμετρο. Όπως και να έχει είναι όλα εδώδιμα και μάλιστα από τα καλύτερα. Καλοχώνευτα ή καλομαγειρεμένα αν δεν τα κατανάλωσες όλα.