Ευχαριστούμε πολύ Τάσο.Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με την συλλογή άγριων μανιταριών, σε επίπεδο άνω του συνήθους, θα χαρώ να απαντήσω σε απορίες συναδέλφων για τα άγρια μανιτάρια που συναντάμε στους κυνηγότοπους. Να γνωρίζετε ΄ότι η αναγνώριση στα άγρια μανιτάρια (πάνω από 100.000 είδη παγκοσμίως) είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί πολύ διάβασμα και μεγάλη προσοχή. Το καλύτερο για εμάς τους κυνηγούς είναι να διαλέξουμε να μάθουμε 10-15 είδη άγριων μανιταριών να τα ξεχωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά και να τα καταναλώνουμε με απόλυτη ασφάλεια. Όσο για την αναγνώριση μέσω φωτογραφιών, αυτές πάντα εμπεριέχουν ένα βαθμό κινδύνου ειδικά σε κάποια είδη μανιταριών που έχουν παραπλήσια είδη που τους μοιάζουν. Εκτός από τις φωτογραφίες που πρέπει να είναι από τον βιότοπο, η επάνω πλευρά του μανιταριού, η κάτω αφού το εκριζώσουμε, τομή του μανιταριού και κοντά σε τι δέντρο ή αλλού φύεται, το μυρίζουμε και κάποιοι το δοκιμάζουν κιόλας (φτύνοντας πάντα το τμήμα αυτό για να δουν την γεύση του, αν είναι καυστικό κλπ.) Ο Οκτώβριος είναι συνήθως ο μήνας με τις μεγαλύτερες καρποφορίες Πανελλαδικά, αλλά υπάρχουν μανιτάρια που τα μαζεύουμε 10 από τους 12 μήνες του χρόνου στην Ελλάδα μας. Καλό βόλι σε όλους. Θα τα λέμε.
Οι συμβουλές σου θα είναι πολύτιμες, καθώς όσοι απο μας, κλεισμένοι στις πόλεις και τις υποχρεώσεις μας, τα βλέπουμε μόνο μερικές μέρες τον χρόνο, και πάλι μόνο σε κυνηγετικές εξορμήσεις, επιβάλλεται να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.
Ώστε ο (καλό) βόλι να αφορά τα θηρεύσιμα είδη και όχι εμάς τους ίδιους