Μην το παίρνεις προσωπικά ... απλά έκανα quote το δικό σου post για να πω αυτά που πιστεύω και θα ήθελα να έχουν υπόψη όλοι οι φίλοι ... (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).
Επίσης παρόλο που έχω benelli δεν την έχω θεοποιημένη, απλά
ΕΛΠΙΖΩ στην αξιοπιστία της ... (άμα δεις τα πρώτα post μου θα καταλάβεις γιατί)
Και τα παρακάτω τα γράφω σαν γενικές γνώσεις και ΔΕΝ απευθύνονται σε εσένα προσωπικά.
==============================
Σαν φυσικός και εγώ (και μη ειδικός) μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι λέει ο καθένας ακόμα και αν χαρακτηρίζεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως "ειδικός", όταν από πίσω δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες, αλλά το θέμα ΧΡΗΜΑΤΑ ή marketing.
Για μένα λοιπόν και πάλι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ βλητική απόδοση κάνης ή βλητική απόδοση φυσιγγίου.
ΥΠΑΡΧΕΙ βλητική απόδοση "συνδυασμού κάνης και φυσιγγίου σε συγκεκριμένες συνθήκες" ... αυτό και μόνο αυτό !!!
Κοιτάξτε τώρα τι παίζει ...
Βρίσκω ένα φυσίγγι που το καλοκαίρι γαζώνει με την κάνη μου ...
Η κάνη μου του χρόνου δεν θα αλλάξει ... ο κατασκευαστής όμως του φυσιγγίου αποφασίζει να αλλάξει παραμέτρους γεμίσματος (πιέσεις κτλ) ή καψύλλιο, σκάγια, βύσμα, πυρίτιδα και να βάλει μια πιο φθηνή ρε παιδί μου, ή μια πιο ακριβή, είτε για να αυξήσει το κέρδος ή γιατί πραγματικά πιστεύει (λανθασμένα εξ αρχής) ότι το φυσίγγι θα έχει ανώτερα βλητικά χαρακτηριστικά.
Του χρόνου το καλοκαίρι λοιπόν θα έχω ίδια κάνη, ίδιο (εξωτερικά φυσίγγι) και απόδοση για τα γκράβαρα !!!
Για αυτό έγραψα παλιότερα ότι ΔΕΝ με ενδιαφέρει τόσο η απόδοση ενός φυσιγγίου σε μια δοκιμή αλλά η σταθερότητα στα υλικά κατασκευής του.
Μηχανουργικές επεμβάσεις σε κάνες (θα δυσαρεστήσω τους οπλουργούς)
Ποτέ και για κανέναν λόγο για 3 βασικούς λόγους.
1.
Χάνεται η εγγύηση
2.
Αν σκάσει η κάνη (για τον οποιοδήποτε λόγο) που θα απευθυνθείτε ? Στον οπλουργό, στον κατασκευαστή του όπλου ή του φυσιγγίου ?
Τι λέτε να απαντήσει ο καθένας τους ?
Άρα, αν έχετε βεβαιωθεί ότι η τάδε κάνη έχει ανώτερα βλητικά χαρακτηριστικά από την δική σας ... πουλήστε το όπλο σας και πάρτε το άλλο με την καλύτερη, φαρμακερότερη, φονικότερη, και πιο γ@μιστερή κάνη, so simple.
Δείτε σχετικά .. και ειδικά την τελευταία ανάρτηση στην σελίδα 18.
https://www.trapshooters.com/threads/gun-blew-up-on-the-line.611529/
3.
Τα δάχτυλά μου αξίζουν περισσότερο από οποιαδήποτε αύξηση βλητικής απόδοσης.
Μην δίνετε τόσο σημασία στις αποδόσεις των όπλων-φυσιγγίων (και τα όπλα και τα φυσίγγια αλλάζουν πανεύκολα με μια επίσκεψη σε ένα οπλοπωλείο) όσο στην σκόπευσή σας σε δύσκολα κινούμενους στόχους.
Tο τελευταίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να τo αγοράσουμε από το οπλοπωλείο.
Θέλετε να το κάνετε αυτό σε ένα σκοπευτήριο κάντε το ... υπάρχουν και πιο φθηνές αλλά πιο κουραστικές λύσεις ...
View attachment 10369