Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το αν έχω ιδεα το ξέρουν οι κοντινοί μου άνθρωποι και οι γνωστοί μου όχι ένας άγνωστος άσχετος όπως εσύ... Εγώ μιλάω κ δεν παινευω.. Το όπλο μου έχει ψηφιστεί από αμερικανικά περιοδικά κ σαιτ στα 10 καλύτερα του κόσμου μαζί με άλλα θρυλικά όπως 1100,302,1187,auto5,κλπ...αν θες όμως να το διαπιστώσεις κι ο ίδιος ας βρεθούμε κάπου γιατί εγώ κλείνω στόματα στη πράξη όχι στο γραπτό λόγο.. Εχω ρίξει καραβιες φυσίγγια με πάμπολλα θυραματα.. Δεν είπα ότι έχω μιδραλιο αλλοίμονο αλλά είπα ότι είναι ανώτερο απ το σύνολο των berreta και φυσικά απ τις νέες benelli.
Χαχαχα φαινετε τι ξέρειs από αυτά που γράφειs. Άλλο και δεν ήτανε να μαs πειs για μυδραλιο τον ορισμό του σκορπισματοs και τηs εμπλοκήs που λέγετε μπιρμπιτσομπενελι. Επειδή είμαστε στον αέρα δεν θα σου πω πόσο άσχετοs είμαι μικρέ. Τώρα το να βρεθούμε είναι λίγο δύσκολο και δε σε συμφέρει γιατί μετά θα το πετάξειs αυτό το μπιρμπιτσολι και θα ψάχνειs beretta με οποία και να σε κοντράρω είτε την 302 ετε την 391 optima και πριν πετάξειs καμία εξυπνάδα να σου πω ότι η 391 την αφήνει πολύ πίσω την 302

Η εμπειρία σου είναι ορθή. Εγώ σου εξήγησα ΤΟ ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό. Η επιμονή σου όμως είναι απόδειξη ότι κρίνεις με εμπειρία και όχι με γνώση, κάτι που σε οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Κόλλημα λέγεται.. Δεν παραδέχονται ποτέ την ανωτερότητα αλλού σε κάτι. Εγώ δεν είπα πχ ότι είναι καλύτερη η benelli μου από την 302 η την ρεμι 1100 η την xlr5 τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη... Θυραματα να χουμε και όλα σκοτώνουν.. Δεν θα μαλωσουμε για τα όπλα.. Έρχεται καυτό τριήμερο. Καλά κυνήγια.

Η εμπειρία σου είναι ορθή. Εγώ σου εξήγησα ΤΟ ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό. Η επιμονή σου όμως είναι απόδειξη ότι κρίνεις με εμπειρία και όχι με γνώση, κάτι που σε οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Και πιο είναι το λαθοs συμπέρασμα? Να δω τι θα ακούσω πάλι...

Χαχαχα φαινετε τι ξέρειs από αυτά που γράφειs. Άλλο και δεν ήτανε να μαs πειs για μυδραλιο τον ορισμό του σκορπισματοs και τηs εμπλοκήs που λέγετε μπιρμπιτσομπενελι. Επειδή είμαστε στον αέρα δεν θα σου πω πόσο άσχετοs είμαι μικρέ. Τώρα το να βρεθούμε είναι λίγο δύσκολο και δε σε συμφέρει γιατί μετά θα το πετάξειs αυτό το μπιρμπιτσολι και θα ψάχνειs beretta με οποία και να σε κοντράρω είτε την 302 ετε την 391 optima και πριν πετάξειs καμία εξυπνάδα να σου πω ότι η 391 την αφήνει πολύ πίσω την 302
Εμπλοκή δεν ξέρω τι σημαίνει.. Εξαίρεση της σύγκρισης την 302 πιυ ειναι θρύλος και κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως στα καλύτερα αυτογεμοι. Δείχνεις εριστικός και ξερόλας, τύπος ότι εγώ έχω όπλο κι εσείς σφεντόνα.. Οπότε τσάμπα χάνω το χρόνο μου.. Καλό σου βράδυ

Κόλλημα λέγεται.. Δεν παραδέχονται ποτέ την ανωτερότητα αλλού σε κάτι. Εγώ δεν είπα πχ ότι είναι καλύτερη η benelli μου από την 302 η την ρεμι 1100 η την xlr5 τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη... Θυραματα να χουμε και όλα σκοτώνουν.. Δεν θα μαλωσουμε για τα όπλα.. Έρχεται καυτό τριήμερο. Καλά κυνήγια.
Δεν είναι κόλλημα όταν συμφωνείs και εσύ σε αυτα που λέω..

Δεν είναι κόλλημα όταν συμφωνείs και εσύ σε αυτα που λέω..
Δεν συμφωνώ γιατί λες στο σύνολο ότι όλες μα όλες οι benelli είναι άθλιες, εγώ είπα ότι υπάρχουν κ καλές berreta οι παλιές.. Επίσης μιλάω τόση ώρα όχι για την εταιρεία benelli αλλά για το δικό μου το προσωπικό μου όπλο το προσωπικό μου όπλο την benelli Raffaello special lousso 71 εκ κάνη και αυλός 18,3. Δεκαετίας 90..Υπαρχιυν κ μάπα benelli αλλά η δική μου όχι όπως και η 123 με κανη sent etien η ο μαύρος αετός.. Μην τα τσουβαλιαζιυμε όλα. Διαχωριστε μερικά πράγματα..

Εμπλοκή δεν ξέρω τι σημαίνει.. Εξαίρεση της σύγκρισης την 302 πιυ ειναι θρύλος και κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως στα καλύτερα αυτογεμοι. Δείχνεις εριστικός και ξερόλας, τύπος ότι εγώ έχω όπλο κι εσείς σφεντόνα.. Οπότε τσάμπα χάνω το χρόνο μου.. Καλό σου βράδυ
Ε εντάξει οποίοs έχει benelli και λέει ότι δεν ξέρει τι θα πει εμπλοκή τα παραλεει εμένα οι δοκιμές του εξωτερικού δε μου λένε τίποτα γιατί πολύ απλά μπαίνει και η διαφήμιση στη μέση εγώ μιλάω με αυτά που έχω δει μπροστά μου και μόνο η berettes διαπρεπουν και αυτεs οχι όλεs καλη νυχτα

@ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΙΑ καμια δοκιμή έχεις φίλε να θαυμάσουμε και εμείς επιτέλους αυτό το μιδραλι που έχεις;;; Η βίντεο καλύτερα γιατί 5 μέτρα μπροστά 5 πίσω έχει διαφορα.....
Δεν έχω άλλα θα κάνω για να βουλώσουν ορισμένα στόματα εδώ μέσα γιατί βλέπω και πολλοί έχετε αποπροσανατολιστει...

Και πιο είναι το λαθοs συμπέρασμα? Να δω τι θα ακούσω πάλι...

ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα άλλα όπλα είναι χειρότερα, το δικό σου καλύτερο.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι πως απαξίωσες τον εαυτό σου και τη σκοπευτική σου δεινότητα μαζί και το σετάρισμα του όπλου σου και έφτασες να συγκρίνεις όπλα, μάρκες, κλπ. (Άλλοι φθάνουν και σε φυσίγγια, τσοκ, κώνους, αυλούς :) )

ΕΣΥ κάνεις το όπλο καλύτερο και έχοντας "ράψει" το όπλο πάνω σου, ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ κατά γράμμα τις εντολές σου. Και Beretta να είχες, και Baikal και φίστα (εμπροσθογεμές) και οτιδήποτε ραμμένο πάνω σου, θα ήσουν - και είσαι - φωτιά με το όπλο στα χέρια σου.

Αυτό είναι το συμπέρασμά μου, μαζί με καμιά 15αρια όπλα στα 37 κυνηγετικά/σκοπευτικά χρόνια μου (είμαι 55), με δοκιμές άλλων 100+ όπλων και μετά από πολλές 10δες χιλιάδες βολές κάθε τύπου και διαμετρήματος.

Αφιέρωση η φωτογραφία από "βολή" Β-52 :) Bagram 2001

Attachments

• 10.jpg
    10.jpg
    136,2 KB · Προβολές: 35
Εμενα με έπεισες να παρω μπερετα πάντως...θα χτυπήσω μια xtrema παραλλαγή βάλτου για τα πάπια 76 πόντους!Γιατι να μην σε συμπαθώ τι μου έχεις κάνει;

Ίσως το κορυφαίο ευρωπαϊκό στο βάλτο πλέον. Θα δείξει .... αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις ..

Δεν έχω άλλα θα κάνω για να βουλώσουν ορισμένα στόματα εδώ μέσα γιατί βλέπω και πολλοί έχετε αποπροσανατολιστει...

φίλε μπερεττοφιλε χαμήλωσε πίεση γιατί όταν γράφεις δημόσια όμως και σε διαβάζουν μερικές εκατοντάδες μέλη ,κάποιο από αυτά τα μέλη μπορεί να είναι αγύριστο κεφάλι και να γίνει το έλα να δεις ,εδώ είμαστε μια παρέα ,εχεις δει κάποιον να απευθύνεται στο κοινό με τον ίδιο τρόπο ; τι πάει να πει να βουλώσουν ορισμένα στόματα ;

αυτό εμένα με εκνέυρισε αφάνταστα και με κάνεις να μη παρακολουθώ πια αυτά που γράφεις,αν και τα περισσότερα ήταν εμπάθειες σου χωρίς ουσιώδες περιεχόμενο

φίλε μπερεττοφιλε χαμήλωσε πίεση γιατί όταν γράφεις δημόσια όμως και σε διαβάζουν μερικές εκατοντάδες μέλη ,κάποιο από αυτά τα μέλη μπορεί να είναι αγύριστο κεφάλι και να γίνει το έλα να δεις ,εδώ είμαστε μια παρέα ,εχεις δει κάποιον να απευθύνεται στο κοινό με τον ίδιο τρόπο ; τι πάει να πει να βουλώσουν ορισμένα στόματα ;

αυτό εμένα με εκνέυρισε αφάνταστα και με κάνεις να μη παρακολουθώ πια αυτά που γράφεις,αν και τα περισσότερα ήταν εμπάθειες σου χωρίς ουσιώδες περιεχόμενο
Εμπαθειες η σωστή λέξη που δεν μου έρχονταν.

Μάγκες..........Βάλτε κανένα χαρτόνι τουφεκισμένο και αφήστε τα: Μπιρμπιτσομπενέλια και τα σεταρισμένα όπλα....
Ήρεμα επιτέλους.

Τα τουφεκισμένα χαρτόνια είναι η πραγματικότητα 2 διαστάσεων σε τυχαία βολή που ΑΓΝΟΟΥΜΕ αν έχει το κέντρο της κατανομής στη μέση από το χαρτόνι (πίνακα), τη ποιότητα της γόμωσης, τη καταλληλότητα του βύσματος, κλπ. Αν δούμε μια σφιχτή κατανομή τη θεωρούμε ως επιτυχία και ξεχνάμε:
- Το μήκος ατράκτου
- Τη μένουσα ταχύτητα σκαγιών
- Το γεγονός ότι η κατανομή μαζεύεται και απλώνει με κατάλληλα τσοκαρίσματα
- Τη καταλληλότητα του φυσιγγίου για την υπόψη κάννη

Οι συγκρίσεις για να γίνουν ορθά και να βγουν συμπεράσματα βλητικής, θέλουν μεγάλη προεργασία και αποφυγή των παγίδων που είναι πολλές και ορισμένες ΔΕΝ παρακάμπτονται...

Γι' αυτό έχω ως υπενθύμιση ότι: Αλυσίδα η βλητική που όλοι οι κρίκοι είναι σημαντικοί. Αν αγνοήσεις έναν κρίκο θα βρεθεί μπροστά σου να στο θυμήσει. Όπως και το ανθρώπινο σώμα, δεν μπορείς να ισχυρισθείς πως ένας πνεύμονας είναι σημαντικότερος από τα μάτια ή το συκώτι.

ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα άλλα όπλα είναι χειρότερα, το δικό σου καλύτερο.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι πως απαξίωσες τον εαυτό σου και τη σκοπευτική σου δεινότητα μαζί και το σετάρισμα του όπλου σου και έφτασες να συγκρίνεις όπλα, μάρκες, κλπ. (Άλλοι φθάνουν και σε φυσίγγια, τσοκ, κώνους, αυλούς :) )

ΕΣΥ κάνεις το όπλο καλύτερο και έχοντας "ράψει" το όπλο πάνω σου, ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ κατά γράμμα τις εντολές σου. Και Beretta να είχες, και Baikal και φίστα (εμπροσθογεμές) και οτιδήποτε ραμμένο πάνω σου, θα ήσουν - και είσαι - φωτιά με το όπλο στα χέρια σου.

Αυτό είναι το συμπέρασμά μου, μαζί με καμιά 15αρια όπλα στα 37 κυνηγετικά/σκοπευτικά χρόνια μου (είμαι 55), με δοκιμές άλλων 100+ όπλων και μετά από πολλές 10δες χιλιάδες βολές κάθε τύπου και διαμετρήματος.

Αφιέρωση η φωτογραφία από "βολή" Β-52 :) Bagram 2001
Ετυχε παλιότερα να πάρω στα χέρια μου ένα μονοκανο baikal μαγκνουμ ο πρωξατοχος το είχε γ πέταμα δεν βαριυσε έλεγε.. Εγώ πήγα έφτιαξα νέο κοντάκι στα μέτρα μου και η φασες έπεφταν λες κ έριχνα με ολμο. Οπότε το μυστικό είναι ένα σεταρισμα όπλου και σωστή σκόπευση.. Όλα σκοτώνουν ακόμα κ τα τουρκικά. Επειδή δείχνεις άνθρωπος με γνώσεις θεωρείς γενικά καλό σαν όπλο την benelli Raffaello special lousso;;

...... όταν βγεις από τη σπηλιά που μόνος σου έχεις δημιουργήσει με τη beretta, θα σου απαντήσω...

Ετυχε παλιότερα να πάρω στα χέρια μου ένα μονοκανο baikal μαγκνουμ ο πρωξατοχος το είχε γ πέταμα δεν βαριυσε έλεγε.. Εγώ πήγα έφτιαξα νέο κοντάκι στα μέτρα μου και η φασες έπεφταν λες κ έριχνα με ολμο. Οπότε το μυστικό είναι ένα σεταρισμα όπλου και σωστή σκόπευση.. Όλα σκοτώνουν ακόμα κ τα τουρκικά. Επειδή δείχνεις άνθρωπος με γνώσεις θεωρείς γενικά καλό σαν όπλο την benelli Raffaello special lousso;;

Με τα κατάλληλα φυσίγγια στα χέρια καλού σκοπευτή με σεταρισμένο όπλο, κάνει και αυτό παπάδες και δεσποτάδες. Η Raffaello είναι θρύλος λειτουργικότητας, απλότητας και αξιοπιστίας. Ας όψεται η μαγκνουμίτιδα που αποπροσανατόλισε τον κόσμο και σε συνδυασμό με ατσάλινα σκάγια, αύξησε διάμετρο αυλών στα 18.9 και θαλάμης στα 89 χιλ. Λες και οι πατεράδες μας με τα 16αρια που έριχναν 32γρ 4αρια στον λαγό, δεν είχαν κάρπωση.

Ούτε οι λαγοί θωρακίστηκαν έκτοτε, ούτε οι φάσσες και τα παπιά σκλήρυναν περισσότερο. Ο χρόνος ΟΜΩΣ που ο άνδρας από παιδί κράταγε το όπλο στα χέρια του και "έπαιζε πόλεμο" με αυτό, μειώθηκε αφάνταστα. Τα όπλα κατηγορήθηκαν και έγιναν computers και play-station. Πολλοί έπιασαν όπλο στα χέρια τους στον Στρατό.

Και αν εμένα ο πατέρας μου - συγχωρεμένος - μου έριχνε τις Χρ.....γιες στα 14 μου (ναι παράνομα έριχνα), ΔΙΟΤΙ δεν έπεφταν τα παπιά πάνω στο ανάχωμα αλλά πιο πέρα και αναγκαζόταν να βουτήξει ο σκύλος και να λερωθεί, ΕΙΤΕ βλαστήμαγε που έριχνα μακρύτερα άσκοπα, αργότερα αυτά ξεχάστηκαν και βγήκαν στο κυνήγι τα αστραφτερά τζιπ και τα πολύτιμα όπλα που έριχναν όσο άντεχε η πλάτη τους, διότι η τσέπη μας έγινε πλούσια.

Έτσι χάθηκε το μέτρο, απαξιώθηκε ο άνθρωπος πίσω από το όπλο, απαξιώθηκε η σκοπευτική δεινότητα, απαξιώθηκε η διδασκαλία και η προσαρμογή του όπλου πάνω μας. Μας έμειναν τα χρήματα και μ' αυτά αλλάζαμε όπλα (και εγώ μέσα μια περίοδο), φυσίγγια, σκυλιά και κάθε λογής καλούδια κυνηγίου. Τώρα τελειώνουν στους περισσότερους τα χρήματα.

Έβαλα μυαλό και ξαναγύρισα εκεί που ξεκίνησα μικρός. Με μια Remington 1100 ραμμένη πάνω μου και ας μπλοκάρει στην 2η τουφεκιά. Σπάνια θα την χρειασθώ πλέον, η 1η αρκεί και περισσεύει. Αν αστοχήσω, ας ζήσει. Θα ξανασυναντηθούμε.

Καλό 3ημερο

Attachments

• 13827929_1.jpg
    13827929_1.jpg
    28,3 KB · Προβολές: 41
Status
Not open for further replies.
Back