Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καμία μα καμία σχέση αυτό που έγραψες.. όταν έχεις καταφέρει να ρίχνεις τα σκάγια εκεί που θες από κει και πέρα ο επόμενος παράγοντας είναι το όπλο να σκοτώνει.. Σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι και όχι στην σκοπευτικη ικανότητα
Οκ φιλε μου μαλων το καταλαβα αλιως

Καμία μα καμία σχέση αυτό που έγραψες.. όταν έχεις καταφέρει να ρίχνεις τα σκάγια εκεί που θες από κει και πέρα ο επόμενος παράγοντας είναι το όπλο να σκοτώνει.. Σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι και όχι στην σκοπευτικη ικανότητα

ΟΤΑΝ έχεις καταφέρει να ρίχνεις τα σκάγια εκεί που θες , ΔΕΝ υπάρχει όπλο ΟΥΤΕ φυσίγγι που ΔΕΝ σκοτώνει

Μάγκες έχω ένα θεματάκι. Εκτός από το Ισπανικό κοκοροτούφεκο του πατέρα μου είμαι κάτοχος ενός Baikal IZH 27M, μιας Beretta AL391Urika Optima Plus και μιας Benelli M2. Με έχετε φέρει στο σημείο, όταν είμαι στις μαύρες μου, να κάθομαι στο τραπέζι, να βάζω δυο καθρέφτες απέναντί μου και να παριστάνω τους τρεις εαυτούς μου που ο καθένας κατέχει κι ένα διαφορετικό από τα παραπάνω όπλα. Μιλάμε γίνεται της κακομοίρας!!!! Λέτε να το ψάξω; .sarcastic.
Είσαι αρχηγός ! Έχεις τα 3 ΒΒΒ:
Baikal
Beretta
Benelli

Σου λείπει μια Breda , νομίζω ....my man.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ - ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ
Σήμερα μετά το πρωϊνό καρτέρι τσίχλας και με θερμοκρασία 25°C, καιρός αίθριος με νηνεμία περί ώρας 11:00, αποφάσισα να δοκιμάσω 2 μονόβολα και 2 οκτάβολα, ως προς το κατά πόσο ταιριάζουν στο όπλο μου.
Τα φυσίγγια διατέθηκαν για δοκιμή από τον φίλο ιδιογομωτή.

ΒΟΛΗ ΜΕ ΔΡΑΜΙΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα 8βολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα γουρουνάκι διαστάσεων περίπου 80Χ50 εκατ. Ο στόχος στήθηκε σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις δραμιών και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 μέτρα (50 βήματα).
Βολή εκ του ορθίως με τα πόδια να πατούν σε 2 διαφορετικές πέτρες το καθένα και σε ύψος 40εκατ πάνω από το χώμα, ώστε η ισορροπία να είναι μέτρια.
Κάθε βολή είχε ξεχωριστή επώμιση.
Κάθε βολή έγινε "μπηχτή" έτσι όπως συνήθως θα γίνει σε συνθήκες κυνηγίου.
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Συνολικά παρατηρήθηκαν 13 δράμια στο φελιζόλ (1 δεν το δείχνει η φωτογραφία)
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 3***.
Ανάκρουση αμελητέα, το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
2 δράμια της 2ης βολής καρφώθηκαν στο χώμα κάτω από το στόχο. Η 2η βολή ήταν χαμηλότερα λόγω ΚΑΚΗΣ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ.
Στη 1η βολή 1 δράμι πήγε άνωθεν στόχου. Η 1η βολή θεωρείται ακριβής.

ΒΟΛΗ ΜΕ ΜΟΝΟΒΟΛΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα μονόβολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα στόχο κυκλικού σχηματος. Ο στόχος στήθηκε όρθιος σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΛΗ ΕΓΙΝΕ στο ΚΑΤΩ ΔΕΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟ του φελιζόλ (για επαύξηση μέτρων ασφαλείας) !!!!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ 75 μέτρα (85 βήματα).
Βολή εκ του ορθίως με τα πόδια να πατούν σε 2 διαφορετικές πέτρες το καθένα και σε ύψος 40εκατ πάνω από το χώμα, ώστε η ισορροπία να είναι μέτρια.
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 5*** (κύλινδρος).
Ανάκρουση ανεπαίσθητη (πιο μαλακή σε σχέση με τα δράμια), το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
Απόσταση μεταξύ βλημάτων (μονόβολων) = 14 εκατ. οφειλόμενη περισσότερο στη σκόπευση, παρά σε απόκλιση.
Οι βολές θεωρούνται ακριβείς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι δοκιμές ήταν customized (προσαρμοσμένο σε αυτά που ήθελα), δηλαδή για να δω: Ανάκρουση, ευθυτένεια, πιθανότητα ευστοχίας σε μπηχτές οριακές βολές. Θα έλεγα πως έμεινα πλήρως ικανοποιημένος.

Attachments

• PA270003-1.JPG
    PA270003-1.JPG
    230,1 KB · Προβολές: 45
  • PA270004 -1.JPG
    PA270004 -1.JPG
    156,7 KB · Προβολές: 44
ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ - ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ
Σήμερα μετά το πρωϊνό καρτέρι τσίχλας και με θερμοκρασία 25°C, καιρός αίθριος με νηνεμία περί ώρας 11:00, αποφάσισα να δοκιμάσω 2 μονόβολα και 2 οκτάβολα, ως προς το κατά πόσο ταιριάζουν στο όπλο μου.
Τα φυσίγγια διατέθηκαν για δοκιμή από τον φίλο ιδιογομωτή.

ΒΟΛΗ ΜΕ ΔΡΑΜΙΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα 8βολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα γουρουνάκι διαστάσεων περίπου 80Χ50 εκατ. Ο στόχος στήθηκε σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις δραμιών και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 μέτρα (50 βήματα).
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Συνολικά παρατηρήθηκαν 13 δράμια στο φελιζόλ (1 δεν το δείχνει η φωτογραφία)
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 3***.
Ανάκρουση αμελητέα, το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
2 δράμια της 2ης βολής καρφώθηκαν στο χώμα κάτω από το στόχο. Η 2η βολή ήταν χαμηλότερα λόγω ΚΑΚΗΣ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ.
Στη 1η βολή 1 δράμι πήγε άνωθεν στόχου. Η 1η βολή θεωρείται ακριβής.

ΒΟΛΗ ΜΕ ΜΟΝΟΒΟΛΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα μονόβολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα στόχο κυκλικού σχηματος. Ο στόχος στήθηκε όρθιος σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΛΗ ΕΓΙΝΕ στο ΚΑΤΩ ΔΕΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟ του φελιζόλ (για επαύξηση μέτρων ασφαλείας) !!!!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ 75 μέτρα (85 βήματα).
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 5*** (κύλινδρος).
Ανάκρουση ανεπαίσθητη (πιο μαλακή σε σχέση με τα δράμια), το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
Απόσταση μεταξύ βλημάτων (μονόβολων) = 14 εκατ. οφειλόμενη περισσότερο στη σκόπευση, παρά σε απόκλιση.
Οι βολές θεωρούνται ακριβείς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι δοκιμές ήταν customized (προσαρμοσμένο σε αυτά που ήθελα), δηλαδή για να δω: Ανάκρουση, ευθυτένεια, πιθανότητα ευστοχίας σε μπηχτές οριακές βολές. Θα έλεγα πως έμεινα πλήρως ικανοποιημένος.
80 εκ το βήμα. Πολύ σωστά τα μέτρα. Το τσοκαρισμα είναι λάθος στα μόνο βόλα. Για μέγιστη ακρίβεια ένα δέκατο στενότερο από την διάμετρο της βολίδας

80 εκ το βήμα. Πολύ σωστά τα μέτρα. Το τσοκαρισμα είναι λάθος στα μόνο βόλα. Για μέγιστη ακρίβεια ένα δέκατο στενότερο από την διάμετρο της βολίδας

Σε άνθρωπο με 1.88 ύψος το βήμα είναι ανάλογο και αν σκεφτείς πως επί 33 χρόνια μετρούσα τα βήματά μου ως μέρος εκπαίδευσης, μάλλον 75 μέτρα ήταν. Ο μέσος άνθρωπος των 1.75 έχει βήμα 75 εκατ.

Πάμε τώρα στο κυριότερο: Το όπλο είναι customized και όχι μια απλή υπόθεση. Επιμήκυνση κώνου ως αποτέλεσμα honing από 18.55 στα 18.75 και στα 50 εκατ μήκος compensator Lyman με τσοκ 0.755 (cylinder) ---> 19.1. Ο Παπατσαρούχας που επιμελήθηκε εργασίες, τόνισε πως μόνο με δοκιμές είναι δυνατή η κατανόηση της συμπεριφοράς του όπλου, διότι το compensator αλλοιώνει τη γεωμετρία.

Το μόνο που με "ανησυχεί" ήταν πως έχασα 10 κιλά από το τελευταίο σετάρισμα και έτσι το cast off των 11 χιλ μάλλον θα πρέπει να πέσει στα 9.

Attachments

• s-l1601.jpg
    s-l1601.jpg
    337,6 KB · Προβολές: 35
  • P9070001.JPG
    P9070001.JPG
    214,9 KB · Προβολές: 34
Μιας και ειχα ενα χαρτονακι ειπα να δοκιμασω το μαμα 3 να δω τι λεει...
41 μετρα 206 Formula 33gr no4 και μαμα 3 αστρα με 23 βαθμους, το χαρτονι ηταν αρκετα μικρο αλλα βγηκε συμπερασμα!
View attachment 5416
Το κυριότερο συμπέρασμα είναι η προσαρμογή του όπλου επάνω σου και η σφιχτή κατανομή από τον συνδυασμό φυσίγγι/κάννη/τσοκ στις υπόψη καιρικές συνθήκες.

Μιλάμε απλά για τα οπλα σε θέματα αξιοπιστίαs και ποιο είναι καλύτερο βλητικα και επιμένω σε αυτό που λέω.Και δεν απαξιωνω τον εαυτό μου γιατί εγώ ούτε κομμένα ούτε για ραμμένα οπλα μιλάω μια χαρά μου ερχοντε τα όπλα που έχω χωριs να ψάχνομαι σε κάθε αποτυχία μου.. Τώρα όταν λεs είτε beretta είτε baikal η συζήτηση τελειώνει εδώ για αυτά δεν τα λέει κάποιοs που έχει γνώσεs.
Νικο μην αντιδρας ετσι με εταιρειες οπως η benelli.Εχω δει γκρουπ στα 100 μ το ενα μονοβολο διπλα στο αλλο.Δραμια να ανοιγουν οσο μια πιθαμη στα 36.Υπαρχει κοσμος που οταν ακουει οτι τς μπενελλι δεν ειναι καλα, απλα γελαει.

Και στην τελικη, ετσι δεν κανουμε εμεις με τα remi.. :)

Νικο μην αντιδρας ετσι με εταιρειες οπως η benelli.Εχω δει γκρουπ στα 100 μ το ενα μονοβολο διπλα στο αλλο.Δραμια να ανοιγουν οσο μια πιθαμη στα 36.Υπαρχει κοσμος που οταν ακουει οτι τς μπενελλι δεν ειναι καλα, απλα γελαει.

Και στην τελικη, ετσι δεν κανουμε εμεις με τα remi.. :)
Φίλε μου έχω δει του κόσμου τιs εμπλοκεs από αυτά και σε σοβαρά θηράματα άσε που είναι σκορπιστηρια με αυτά που έχω δει ρίχνω και εγώ πολύ γελιο. Τεσπα άστο το θέμα γιατί φέρνουμε σε δύσκολη θέση και αυτούs που έχουν το site

41 μετρα 206 Formula 33gr no4 και μαμα 3 αστρα με 23 βαθμους, το χαρτονι ηταν αρκετα μικρο αλλα βγηκε συμπερασμα!
View attachment 5416
Τι τραβάμε κ με σενα:Dσουπερ!
Να γράψεις εκατό φορές κακώς αγόρασα αφτερ μαρκετ

View attachment 5416

Δεν κάνει φίλε το όπλο σου,σκορποσκαγιάζει .yelling. .sarcastic.

Τι τραβάμε κ με σενα:Dσουπερ!
Να γράψεις εκατό φορές κακώς αγόρασα αφτερ μαρκετ
93 θα το γραψω φιλαρακι οσα ειναι και τα σκαγια στον κυκλο...συνεχιζω παντως με το Κικς πανω γιατι του εχω αδυναμια!!! .hunter.

View attachment 5416
Τι έκανες πάλι εδώ ρεεε. Δν είναι καλή έχει κενά .yel. .yel. .sarcastic.

Μπορείς να μου δικαιολογήσεις αυτά σε όπλα των 2000€€;;; Ναι όντως μετά τη beretta το χάος....

free uploading site
Μην λέμε ότι θελουμε.. μην θεοποιείς όπλα.. είναι όλα μαζικής παραγωγής και βγάζουν προβλήματα αλλά λιγότερο και αλλά περισσότερο.. πρόσφατα πήγα στο καλκατζακο στην Αθήνα και μίλησα με το Γρηγορη που είναι κάτω στα όπλα, στα 25 χρόνια που δουλεύει εκεί μου ειπε πως τα χειρότερα όπλα που έρχονται από το εργοστάσιο είναι τα beretta γεμάτα γρατζουνιές λάθος βαψίματα χτυπήματα και πολλά αλλα... μην επιμένεις ακόμα.. έχεις ένα καλό όπλο, έτυχε;! Είσαι τυχερός μπράβο.. μέχρι εκεί όμως.. καμία εταιρια δεν βγάζει την ελίτ γιατί απλά δεν θα υπήρχαν οι άλλες......
Δεν λέω ότι θελω λεω οτι εχω δει η δική μου η 302 αν και λιωμένη δεν έχει κάνει ποτε εμπλοκη και ριχνω απο 24 μεχρι 36 το πολυ σε αντίθεση με τα μπιρμπιτσομπενελα που ακόμα και από την κούτα μολιs τα εμφανίσουν εδω αρχίζουν τιs εμπλοκεs τι μια μέρα την αλλη και μην αναφέρω και το θέμα τουφεκιαs γιατι εκει θα ξεραθώ στα γελια και θα λέτε παλι οτι κοροιδευω εχειs δικιο φιλε μου Beretta η τιποτα....

Status
Not open for further replies.
Back