Γνώμες Φυσιγγίων

Χωρίς να έχω εμπειρία στα διασποράς και μιας και το έφερε η κουβέντα, στα 2-3 τελευταία κυνήγια έχω ρίξει στις τσίχλες τα classica 33γρ.
Τι υπέροχο φυσίγγι, πήρα κοντινές μαύρες αλλά και κάποια σε μεσαία προς μακρινή απόσταση 30μ+, δεν το έχω δει σε χαρτί για να πω κάτι πιο στανταρ, ούτε πολλά φυσίγγια στον κυνηγότοπο(αστεία δοκιμή λέμε, 10-15 φυσίγγια), αλλά απ αυτό που είδα θα το έριχνα και μετά τις μαύρες σε νορμαλ αποστάσεις.
Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλο εμπειρία απ το συγκεκριμένο κι αν το έχει ρίξει σε χαρτί, αλλά απ τον διασπορέα του που είδα με έπεισε και για λίγο πιο πέρα του κοντινού
Ο gualandi κρατάει μέτρα Σπύρο.
Ακριβά όμως ρε συ για τσίχλα.

Ο gualandi κρατάει μέτρα Σπύρο.
Ακριβά όμως ρε συ για τσίχλα.
Ναι ρε γμτ, είναι όντως ακριβά για τσίχλα. Δοκιμαστικά είχα πάρει προ καιρού ένα κουτάκι, μόνο για τα 10 λεπτά είναι λέω στις μαύρες, αλλά στην φούρια πάνω έφυγαν και στις άσπρες 😆
Πήρα βέβαια την περασμένη εβδομάδα άλλα δυο κουτάκια, με σκοπό για 5-10 φυσίγγια το πρωί και τέλος. Εκτός κι αν βρω ένα οικονομικότερο διασποράς, αλλά με παρόμοιο κυάθιο και για λίγο και πιο μακριά αλλά και την προστασία της κάννης

Ναι ρε γμτ, είναι όντως ακριβά για τσίχλα. Δοκιμαστικά είχα πάρει προ καιρού ένα κουτάκι, μόνο για τα 10 λεπτά είναι λέω στις μαύρες, αλλά στην φούρια πάνω έφυγαν και στις άσπρες 😆
Πήρα βέβαια την περασμένη εβδομάδα άλλα δυο κουτάκια, με σκοπό για 5-10 φυσίγγια το πρωί και τέλος. Εκτός κι αν βρω ένα οικονομικότερο διασποράς, αλλά με παρόμοιο κυάθιο και για λίγο και πιο μακριά αλλά και την προστασία της κάννης
Αν δεν κάνω λάθος βγάζει ο ρουμελιώτης με αυτόν τον διασπορέα. Σαφώς οικονομικότερα από τα nsi.

Χωρίς να έχω εμπειρία στα διασποράς και μιας και το έφερε η κουβέντα, στα 2-3 τελευταία κυνήγια έχω ρίξει στις τσίχλες τα classica 33γρ.
Τι υπέροχο φυσίγγι, πήρα κοντινές μαύρες αλλά και κάποια σε μεσαία προς μακρινή απόσταση 30μ+, δεν το έχω δει σε χαρτί για να πω κάτι πιο στανταρ, ούτε πολλά φυσίγγια στον κυνηγότοπο(αστεία δοκιμή λέμε, 10-15 φυσίγγια), αλλά απ αυτό που είδα θα το έριχνα και μετά τις μαύρες σε νορμαλ αποστάσεις.
Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλο εμπειρία απ το συγκεκριμένο κι αν το έχει ρίξει σε χαρτί, αλλά απ τον διασπορέα του που είδα με έπεισε και για λίγο πιο πέρα του κοντινού
Με τι τσοκ τα ερριξες στις μαύρες Σπύρο;

Η σημαντικότερη διαφορά είναι πως ο gualandi διαθέτει αποσπώμενα πτερύγια....
Και λέω σημαντικότερη γιατί νομίζω πως θα δίνει κααααπως μεγαλυτερη διασπορά...
Ίσως αυτό να φανεί στον πινακα...

Στην πραξη ο Gualandi, Καρδαρας, Giovanni μου εχουν δωσει τα ίδια αποτελέσματα με τσοκ 1*-3*, δλδ επιτυχίες σε κοντινές αλλά κ σε μεγαλυτερες αποστάσεις κ θα μπορουσα να πω ότι κάλλιστα μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κ να τελειώσει το απογευματινό του καρτέρι επιλέγοντας κάποιον από αυτους αρκεί να μην ρίχνει....μεσουράνια..
Ομοίως κ με τον διασπορεα που διαθέτουν τα Rio που κ αυτός είναι στην ίδια κατηγορία...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-168

Η σημαντικότερη διαφορά είναι πως ο gualandi διαθέτει αποσπώμενα πτερύγια....
Και λέω σημαντικότερη γιατί νομίζω πως θα δίνει κααααπως μεγαλυτερη διασπορά...
Ίσως αυτό να φανεί στον πινακα...

Στην πραξη ο Gualandi, Καρδαρας, Giovanni μου εχουν δωσει τα ίδια αποτελέσματα με τσοκ 1*-3*, δλδ επιτυχίες σε κοντινές αλλά κ σε μεγαλυτερες αποστάσεις κ θα μπορουσα να πω ότι κάλλιστα μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κ να τελειώσει το απογευματινό του καρτέρι επιλέγοντας κάποιον από αυτους αρκεί να μην ρίχνει....μεσουράνια..
Ομοίως κ με τον διασπορεα που διαθέτουν τα Rio που κ αυτός είναι στην ίδια κατηγορία...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-168
Έχω την εντύπωση του Rio είναι ακόμα λίγο Πιο σφικτος.

Ίδια συμπεριφορά δεν έχουν Ηλία αυτοί οι δύο;
Ίσως μικροδιαφορές λόγω ελαστικότητας, αλλά θεωρητικά είναι ίδιοι σχεδιαστικά.
Ίδια όχι ο gualandi είναι ποιος σκληρός και ανοίγει ποιο εύκολα τα πτερηγια… κρατάνε μέτρα και η δυο όμως

Έχω την εντύπωση του Rio είναι ακόμα λίγο Πιο σφικτος.
Αρκετές φορές εχω σκεφτει να κάνω μια δοκιμή αναμεσα σε όλους αυτους από καθαρή περιεργεια κ μονο......
Αλλά πάντα την ακυρώσω γιατί δεν κάνω εγώ για τέτοιες.........δουλειές.....

Ομως είμαι σίγουρος πως αυτο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του @ΣΤΕΛΙΟΣ με το μονοκαννο(μόνο τον gualandi έχει δοκιμασει απο όσο θυμάμαι) και ίσως κάποτε να αναλάβει...δραση.....

Αν ρίχνεις με lm στις μαύρες είσαι ντουφεκαρος η έχεις Be...lαρα!😎
Έχω Benellαρα 😁
Κι αν σου πω ότι δεν έχω βάλει ποτε λιγότερο από lm σε κυνήγι μου ,θα με πιστέψεις?!
Έχω γενικότερα ένα θέμα με τα πολύ ψιλά σκάγια και τα ανοιχτά τσοκ.
Ειμαι κολλημένος στα μισά+- τσοκ και τα 8αρια για τσίχλες

Back