Άρα,υπάρχει διαφορά στην απόδοση...αγοράζω με την απόδοση και την αξιοπιστία.
Άρα,υπάρχει διαφορά στην απόδοση...αγοράζω με την απόδοση και την αξιοπιστία.
Δεν τους ενδιαφέρει,όπως δεν ενδιαφέρονται για το φινίρισμα, την βαφή,το φιταρισμα,την φινετσα,το λίγο ποιο ποιοτικό ξύλο,τις αλλαγές στις κλίσεις που στα πιο παλιά μοντελα ήταν να ρίχνεις με το κεφάλι όρθιο σαν τον τσικνια.Οι Ρώσοι είναι μ@λάκες που δεν φτιάχνουν κώνους και αυλούς ?
Φυσικά και υπάρχει, με έχεις για τόσο κουτό να πιστεύω ότι όλα τα όπλα βγάζουν την ίδια ακριβώς συγκέντρωση και την ίδια ακριβώς διάτρηση, με το ίδιο ασταθές φυσίγγι και με διαφορές στον αυλό και το τσοκ, άρα στην σύσφιξη ;Άρα, υπάρχει διαφορά στην απόδοση...
Άμα το βρούμε σιγά να μην στο πούμε ,να πάενς είσυ μιτα κι να σκουτωνς πειρεισοτειραΓιάννη ενδιαφέροντα όσα λες αλλά είμαι παιδί του πειράματος και τα δικά μου πειράματα λένε ότι οι κώνοι και οι αυλοί είναι π@παριές τουλάχιστον στα όπλα που δοκίμασα.
Αν δω όμως σοβαρά στοιχεία θα πειστώ φίλε.
Ο κώνος στο ξαναλέω σε μια εταιρία δεν κοστίζει τίποτα ... είναι επιλογή της τι κώνο και αυλό θα φτιάξει, αλλάζει μόνο το mandrel.
Μου έχετε κολλήσει το "όλα ίδια είναι" ενώ σας έχω εξηγήσει 500 φορές τι σημαίνει ... εεε σας κάνω και λίγο πλάκα καμιά φορά για να σας κρατάω σε εγρήγορση.
Σημαίνει, ότι συγκέντρωση και διάτρηση να βγάλει κάποιος θα βγάλω και εγώ αλλάζοντας φυσίγγι ή τσοκ χωρίς να χρησιμοποιήσω πανάκριβο φυσίγγι.
Αν κάποιο όπλο είναι πραγματικά πολύ σφιχτό ή βγάζει σαφώς μεγαλύτερη διάτρηση να το βρούμε να το αγοράσουμε.
Εγώ δεν το έχω βρει.
Τον Λεό τον σέβομαι και θέλω να τον πιστέψω για την V3 αλλά δεν έχω δει τουφεκιές της με normal φυσίγγια (εκτός από μερικά ιδιογόμωσης) ούτε διάτρηση σε σχέση με κάποιο άλλο όπλο οπότε επιλέγω να μην κάνω το λογικό άλμα ότι βγάζει σφιχτές και "δυνατές" τουφεκιές ... πρόσεχε, δεν λέω ότι λέει ψέματα σε αυτά που έχει δει ο Λεό !!!!!!
Άσε που έχει την φήμη ότι είναι ζημιάρα οπότε απορρίπτεται εξ αρχής.
Αυτά τα "πύραυλος" τουφέκια τα ακούω με ενδιαφέρον αλλά κανένα δεν βγάζει άνετα πάνω από 80% με φουλ με #6 και νορμάλ εμπορικά φυσίγγια και κανένας σχεδόν δεν μετράει διάτρηση.
Βρες μου ένα τουφέκι να βάλω ένα Lambro μπλε #6 να βγάλει ένα 80-85% και διπλάσια διάτρηση από ένα κοινό όπλο να το αγοράσω ρε φίλε.
Δεν αγοράζω με τα specs όπλα, αγοράζω με την απόδοση και την αξιοπιστία.
Είδα και αυτούς που τους ενδιαφέρει πως ρίχνουν τα όπλα τουςΔεν τους ενδιαφέρει,όπως δεν ενδιαφέρονται για το φινίρισμα, την βαφή,το φιταρισμα,την φινετσα,το λίγο ποιο ποιοτικό ξύλο,τις αλλαγές στις κλίσεις που στα πιο παλιά μοντελα ήταν να ρίχνεις με το κεφάλι όρθιο σαν τον τσικνια.
Έφτασε το 2000 για ν'αλλαξουν τα κοπτικά και ν'ανοιξουν το 18.1-2 σε 18.4...
Δούλευαν τους στενούς αυλούς από το 1930 λόγω χρήσης μάλλινης ταπας σαν βισματωση.
Δεν αλλάζουν μοντέλα με την καμια!
Αυτό που θέλουν είναι να φτιάχνουν ΓΕΡΑ όπλα και να χτυπάνε την αγορά μ'αυτον τον τρόπο.
Ο Ρώσος ΜΠΟΡΕΙ,πλην όμως δεν θέλει!
Θέλει να πουλάει 400$ το κομμάτι κι όχι 430.
Έτσι το "βλέπουν"έτσι λειτουργούν.
Πετυχημένη αντιγραφή δύο τριών καταξιωμένων μοντέλων όπλων, κατασκευή ενός μονοκανου κι ενος παρωχημενης τεχνολογίας αυτογεμους και...πορευονται...
Αφού πουλάνε,συνεχίζουν να πουλανε,αυτό που πουλάνε!
ΚαααααλοΕίδα και αυτούς που τους ενδιαφέρει πως ρίχνουν τα όπλα τους
Εεε τι να πω τώρα ; Να κάνω τον τυφλό ;Καααααλο
Κολλάμε στην λεπτομέρεια και ξεχνάμε τα βασικά, εγώ αυτό βλέπω.Μας είπαν για Σιοτ Στρινγκ που μικραίνει ,για δύναμη κρούσης μεγαλύτερη των σκαγιων(βλέπε μια 2 εταιρείες που το ισχυρίζονται)ευτυχώς που βρέθηκε ο τζίντζερ τυπακος(μόνο αμερικανακι δεν τον λες)που τους βούλιαξε τα όνειρα ....σαν τον Τιτανικό κ το παγόβουνο (αβύθιστο έλεγαν κ για αυτό)
18,2 μεγάλο κωννο έχει η greystoneΟι Ρώσοι κάνουν πολλά καλά αλλά είναι και πίσω σε πολλά Βασίλη 2023 δεν φτιάχνουμε ντουφέκι που να θέλει ρυθιση για το τι θα ρίξει.Και στο θέμα αυλού ενώ ξεκίνησαν σωστά το χάλασαν μετά αλλά στα σοβαρά όπλα που φτιάχνουν είναι 18.5 πάλι όχι 18.3 .Και θα τολμήσω να πω πως ένα όπλο με 18.2 αυλο.με τον κατάλληλο κώνο ίσως μέχρι τα 36 γρ να έγραφε ιστορία .Αλλά ποιος θα το τολμήσει είναι άλλη ιστορια αφού ίσως με το ζόρι θα πρέπει να έχει 76 άρα θαλάμη.Αν θυμάστε κάποια είχε ανεβάσει μια δοκιμή με breda b12 με 18.2 κατά λάθος αυλό γιατί βγαίνει με 18.6 και ήθελε να το πάει πίσω αλλά αφού δοκίμασε Αλεξέι γνώμη το ντουφέκι ήταν πύραυλος εργοστασιακό βέβαια κώνο μεγάλο .
Κ όπως είπε κ ο Μπρους Λη ,μην κοιτάς ρε μλκσμενο το δάχτυλο που δείχνει, διότι θα χάσεις όλη τη δόξα τουΚολλάμε στην λεπτομέρεια και ξεχνάμε τα βασικά, εγώ αυτό βλέπω.
Και έχουμε τον Superman τον Νίκο (και άλλους) να δίνουν συνταγές αφειδώς και δωρεάν και άλλοι να κάνουν μέγα θέμα το 3-4% (ιδιογομωτές οι περισσότεροι) και να προσπαθούν να με πείσουν ότι γ@μώντας την κάνη μου, θα σκοτώνω περισσότερα θηράματα 1.5μ πιο μακρυά απ ότι σκοτώνω τώρα.
beretta 391 greystoneΚαι θα τολμήσω να πω πως ένα όπλο με 18.2 αυλο.με τον κατάλληλο κώνο ίσως μέχρι τα 36 γρ να έγραφε ιστορία .Αλλά ποιος θα το τολμήσει είναι άλλη ιστορια αφού ίσως με το ζόρι θα
Από πωλήσεις πώς τα είχε πάει;beretta 391 greystone
Ποιος λέει ότι δεν σκοτώνουν??Εεε τι να πω τώρα ; Να κάνω τον τυφλό ;
Ή να παραδεχθώ ότι τα ρώσικα δεν σκοτώνουν με συγκεντρωτήρα γιατί έχουν μικρούς κωνοαυλούς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μάλλινες ;
Και οικονομία κατά μία έννοια...κοντυτερος κώνος-στενοτερος αυλός=λιγότερη πυρίτιδα για τις απαιτούμενες πιέσεις...λιγότερη ποσότητα σκαγιων...υλικά ότι εβρισκαν και οτι πιο φθηνό...Ποιος λέει ότι δεν σκοτώνουν??
Με φυσιγγι μικρού βάρους και όχι αυξημένων πιέσεων είναι μια χαρά!
Χωρίς να σημαίνει ότι και με μεγαλύτερα φορτία δεν σκοτώνουν!
Η απάντηση ήταν στο ερώτημα γιατί βγάζουν τα όπλα τους με στενούς αυλούς και κοντούς κώνους.
Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουν για να μην έχουν διαφυγές αερίων,συσσωματωσεις, χάλια τουφεκιές.
Η ΚΑΛΗ,ποιοτικά,μάλλινη τάπα δουλεύει σε αυλούς ακόμη και 18,5.
Η κακη,δεν δουλεύει.
Επειδή είναι φτιαγμένη για κυνήγι μικρών θηραματων,όπως τουλάχιστον έλεγε η εταιρία, την έβγαλε με στενό αυλό και μακρύ(ιδιαίτερα)κώνο.Από πωλήσεις πώς τα είχε πάει;
Πάντως όσοι πήραν δεν τις πουλάνε και αν βγεί καμία φεύγει γρήγορα
Η αγορά της Αμερικής κάνει κουμάντο, εάν υπήρχε εκεί ενδιαφέρον για καραμπίνα με 18.2 αυλό,απλή και τρισφαιρη από κατασκευής θα έφτιαχναν όλες οι εταιρείες από ένα μοντέλο και θα έλεγαν στροφή στην παράδοση.......
Οχι ρε τι να πειράξω από το εργαλείο αφού είναι τούμπανοΟι Ρώσοι είναι μ@λάκες που δεν φτιάχνουν κώνους και αυλούς ?
Οι Ιταλοί και οι Έλληνες είναι οι έξυπνοι
Τι κώνο έχει η 391 ?
2,5cm ή μεγαλύτερο ? Την έχεις δαχτυλιάσει ρε ?
Μέτρα τον με ένα πολύ ψιλό ξυλαράκι ... η διαφορά στην διάτρηση δεν είναι μικρή.
Σπύρο,επειδή έχω μιλήσει με ανθρώπους που έζησαν εκεί και κυνηγούσαν για να ΦΑΝΕ...Τα όπλα της Baikal...προοριζόταν για τα φτωχά στρώματα της Σοβιετικής ένωσης...απαιτούσαν όπλα ανθεκτικά στην χρήση και τις κακουχίες που θα δούλευαν απροβλημάτιστα σε συνθήκες Σιβηρίας και θα είχαν αποδεκτή απόδοση με υλικά και φυσίγγια χαμηλής ποιότητας...στενός αυλός-κοντός κώνος ήταν η λύση...
Αν το αγόρασες μεταχειρισμένο μπορεί να το έκανε ο προηγούμενος.Οχι ρε τι να πειράξω από το εργαλείο αφού είναι τούμπανο
Ναι, κάτσε με το παχύμετρο και μέτρα διαμέτρους μην σου φύγει κανένα εκατοστό του χιλιοστού ...Αυτό που Πιστεύω είναι ότι έλεγε ** ίσως ήταν ποιο στενό.. με τον αυλό 18.2 αχρωμιοτος
Το δίκαννο δεν χάνει κάποιο αέρια όπως το αυτογεμες μήπως παίζει αυτό ρολο;
Μήπως επίδει το φυσίγγι ήταν παλιό και μέσα το βιζμα είναι ποιο στενό από τα σύγχρονα.. και δεν δουλεύει σωστά στο καινούργιο;
Δεν με απασχολεί γιατί ποτέ δεν θα πήγαινα με τέτοιο όπλο για κυνήγι