Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το θέμα είναι να τρυπάει και να μην τρυπάει να δεις ποιο είναι καλύτερο;;;; εκτός αν εσύ έχεις δει διαφορά μόνο με φυσίγγια και όχι με κάννες.
3 διαφορετικά φυσίγγια με την ίδια περίπου συγκέντρωση σε πάκους Α4.
Δεν είδα κάτι αξιόλογο.

Εεε τι να πω τώρα ; Να κάνω τον τυφλό ;

Ή να παραδεχθώ ότι τα ρώσικα δεν σκοτώνουν με συγκεντρωτήρα γιατί έχουν μικρούς κωνοαυλούς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μάλλινες ;
Ο κολλητός μου έχει το mp 153 το magnum και δουλεύει πάντα το full choke ,βαρεσε στο δίπλα καρτέρι από εμένα ένα γουρουνάκι καμιά 25κιλα καθαρό me Remington 10 Βόλο μαγνουμ και το χτύπησε ένα δράμι στη σπονδυλική στήλη και έμεινε απόσταση μετρημένη με βήματα μεγάλα 100κατι βήματα, ήταν θέμα τύχης σίγουρα αλλά το πήρε. Μια μέρα ειχαμε πάει για κανένα παπί στα χωράφια και σε ένα τριφύλλι είδαμε ένα λαγό και αυτός λουφαξε στην άλλη άκρη του τριφυλλιού, του δίνω ένα Remington nitro magnum 53γρ n.2 τον σημάδεψε και τον πήρε επιτόπου απόσταση πάλι με μεγάλα βήματα 50 βήματα. Και το πιο φθηνό όπλο τη κάνει τη δουλειά του αν έχουμε τύχη και είμαστε εύστοχοι πιστεύω.

Θα σας πω κάτι το τελευταίο μήνα διάσπαρτα έχω ρίξει καμία 50 άρια ντουφέκιες με την guerini και σε στόχο και σε πουλιά όλα ψιλά σκακια διάφορα γρ και με καμία 10 διαφορετικά φυσίγγια έχω σκοτώσει και καμία 25 άρια πετούμενα διαφόρων ειδών ρίχνοντας σε αποστάσεις από 15 μέτρα μέχρι και πάνω από 40 σίγουρα σε δύο ντουφέκιες που έριξα χθες το πρωί παρατήρηση διάτρησης γιατί δε πιστεύω στη τύχη δεν έπεσε πουλί ζωντανό κανένα και έριχνα ότι φυσίγγι είχα επίτηδες αλλά νταλον.Δεν έβαλα σε στόχο να δω διάτρηση σε κατάλογο . Αλλά βλέπω δύναμη μεγάλη στη kaliston.Και ένα μειονέκτημα για τους περισσότερους όχι για μένα γιατί δε χρησιμοποιώ λίγα γρ εκτός ορτύκι,που και αυτό θα αλλάξει από φέτος ότι θέλει δυνατό 28 αρι αλλιώς μπορεί και να κάνε εμπλοκή.Αλλα με 28αρι θα διαλύονται έτσι που βλέπω τις ντουφέκιες επομένως θα πάμε κλασικά στο 32/34 σε όλα και 9 και 6 νουμ και κλείσαμε και από αυτό το μπέρδεμα παίζοντας με το skeet και το mod ,σε τσοκαρισμα .

Το ξέρω αλλά δε τη συμπάθησαν πολλοί γιατί άραγε?Γιατί δε μπορούσαν να σκοτώσουν είναι η απάντηση.
Την είχε ένας εδώ ,αλλά είχε ακριβά γούστα ήθελε γουιντσεστερ των 36 γρ.πρεμιερ 1€ το μπαμ ,αλλιώς μουλαρωνε κ δεν σκότωνε ούτε την ώρα του‼️😆

Ο κολλητός μου έχει το mp 153 το magnum και δουλεύει πάντα το full choke ,βαρεσε στο δίπλα καρτέρι από εμένα ένα γουρουνάκι καμιά 25κιλα καθαρό me Remington 10 Βόλο μαγνουμ και το χτύπησε ένα δράμι στη σπονδυλική στήλη και έμεινε απόσταση μετρημένη με βήματα μεγάλα 100κατι βήματα, ήταν θέμα τύχης σίγουρα αλλά το πήρε. Μια μέρα ειχαμε πάει για κανένα παπί στα χωράφια και σε ένα τριφύλλι είδαμε ένα λαγό και αυτός λουφαξε στην άλλη άκρη του τριφυλλιού, του δίνω ένα Remington nitro magnum 53γρ n.2 τον σημάδεψε και τον πήρε επιτόπου απόσταση πάλι με μεγάλα βήματα 50 βήματα. Και το πιο φθηνό όπλο τη κάνει τη δουλειά του αν έχουμε τύχη και είμαστε εύστοχοι πιστεύω.
Με αυτά τα φυσίγγια δεν είναι θέμα τύχης αλλά τσέπης‼️

Το ξέρω αλλά δε τη συμπάθησαν πολλοί γιατί άραγε?Γιατί δε μπορούσαν να σκοτώσουν είναι η απάντηση.
Αν δεν δω τουφεκιά δεν πιστεύω τίποτα απολύτως.
Όποιος την έχει δύο γνωστά απλά εμπορικά στα 36,5μ, ένα #4 και ένα #8 και μετά μιλάμε.
Μετρημένα από το στόμιο.
Αν έχει σοβαρή διαφορά θα φανεί.

Όχι με 4* γιατί λογικά θα έχει, με σφιχτό τσοκ 2* 1*.

Δεν τους ενδιαφέρει,όπως δεν ενδιαφέρονται για το φινίρισμα, την βαφή,το φιταρισμα,την φινετσα,το λίγο ποιο ποιοτικό ξύλο,τις αλλαγές στις κλίσεις που στα πιο παλιά μοντελα ήταν να ρίχνεις με το κεφάλι όρθιο σαν τον τσικνια.
Έφτασε το 2000 για ν'αλλαξουν τα κοπτικά και ν'ανοιξουν το 18.1-2 σε 18.4...
Δούλευαν τους στενούς αυλούς από το 1930 λόγω χρήσης μάλλινης ταπας σαν βισματωση.
Δεν αλλάζουν μοντέλα με την καμια!
Αυτό που θέλουν είναι να φτιάχνουν ΓΕΡΑ όπλα και να χτυπάνε την αγορά μ'αυτον τον τρόπο.
Ο Ρώσος ΜΠΟΡΕΙ,πλην όμως δεν θέλει!
Θέλει να πουλάει 400$ το κομμάτι κι όχι 430.
Έτσι το "βλέπουν"έτσι λειτουργούν.
Πετυχημένη αντιγραφή δύο τριών καταξιωμένων μοντέλων όπλων, κατασκευή ενός μονοκανου κι ενος παρωχημενης τεχνολογίας αυτογεμους και...πορευονται...
Αφού πουλάνε,συνεχίζουν να πουλανε,αυτό που πουλάνε!😉

Τι να σου κανει κι ο λαγος με τετοιο φυσιγγι.Σε τετοια αποσταση και το νο 5 τον κανονιζει

Με αυτά τα φυσίγγια δεν είναι θέμα τύχης αλλά τσέπης‼️
Για τον λαγό συμφωνώ το γουρουνάκι όμως ήταν υπερβολικά μακριά ακόμα και έτσι πρόχειρα που μετρήσαμε την απόσταση ένα το βρήκε σε σημείο καλό και το πήρε πιστεύω από θέμα τύχης,είχε 100μετρα απόσταση σίγουρα

Τι να σου κανει κι ο λαγος με τετοιο φυσιγγι.Σε τετοια αποσταση και το νο 5 τον κανονιζει
Είναι όντως υπερβολικά για λαγό τα αγόρασα μήπως και έχει καμία χήνα ποτέ στο λαγό όμως έτυχε να το δοκιμάσουμε.

Για τον λαγό συμφωνώ το γουρουνάκι όμως ήταν υπερβολικά μακριά ακόμα και έτσι πρόχειρα που μετρήσαμε την απόσταση ένα το βρήκε σε σημείο καλό και το πήρε πιστεύω από θέμα τύχης,είχε 100μετρα απόσταση σίγουρα

100 Bηματα...οσο μεγαλο και να ειναι το βημα...ειναι 80 μετρα...Αντε να πω 85....περισσοτερα με τιποτα !!!
Ωστοσο πολυ μεγαλη αποσταση...Το που ''κρατησε'' το γουρουνι.....καθαρα θεμα τυχης !!!
Μονοβολο σε αυτα τα μετρα δεν το κραταει...

85 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μετρα....και για να ειμαι στο κεντρο του στοχου....Σημαδευα 1 μετρο και 30 εκατοστα
ποιο πανω απο το κεντρο του !!!

εικόνα_Viber_2023-05-11_17-41-29-650.jpg
εικόνα_Viber_2023-05-11_17-44-21-896.jpg

100 Bηματα...οσο μεγαλο και να ειναι το βημα...ειναι 80 μετρα...Αντε να πω 85....περισσοτερα με τιποτα !!!
Ωστοσο πολυ μεγαλη αποσταση...Το που ''κρατησε'' το γουρουνι.....καθαρα θεμα τυχης !!!
Μονοβολο σε αυτα τα μετρα δεν το κραταει...

85 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μετρα....και για να ειμαι στο κεντρο του στοχου....Σημαδευα 1 μετρο και 30 εκατοστα
ποιο πανω απο το κεντρο του !!!

View attachment 77977
View attachment 77978
Συμφωνώ σε όλα η απόσταση ήταν υπερβολικά μεγάλη και το γουρουνάκι κρατήθηκε από ένα τυχερό βόλι που του έσπασε τη σπονδυλική στήλη μέτρησα αν θυμάμαι καλά λίγο πάνω από 100μεγαλα βήματα με τον ίδιο τρόπο περπατώντας μέσα στα βαμβάκια περπατώ από σειρά σε σειρά που έχει απόσταση 96εκατοστα σίγουρα δεν έχω ακρίβεια αλλά πιστεύω τα 100μετρα τα πλησίασε η απόσταση.Δεν παύει να είναι μια τυχερή τουφέκια που αμφιβάλλω αν θα ξαναγίνει.;

υ/γ το γουρουνάκι ηταν μαλακό και πολύ νόστιμο το κάναμε τραπέζι με όλη τη παρέα.

Και εμείς .yel.

Βάλε 50γρ να ανοίγουν λίγο οι τουφεκιές.
Με έχεις σκάσει εσύ 🤪 😂.sarcastic.
Τα διαλουσα και με την ςς με 28 άρια γι'αυτό δεν έριχνα και τα σταμάτησα και είναι κρίμα το ορτυκακι να είναι κόσκινο και ολοδιατρητο

Back