Δυνατό τσουκάλι.
Εγω τα λεγα τζον αλλα θυμωνανεΜας είπαν για Σιοτ Στρινγκ που μικραίνει ,για δύναμη κρούσης μεγαλύτερη των σκαγιων(βλέπε μια 2 εταιρείες που το ισχυρίζονται)ευτυχώς που βρέθηκε ο τζίντζερ τυπακος(μόνο αμερικανακι δεν τον λες)που τους βούλιαξε τα όνειρα ....σαν τον Τιτανικό κ το παγόβουνο (αβύθιστο έλεγαν κ για αυτό)
Υπάρχουν αλλά είναι ακριβά και δεν τα θεςΠιστευται ότι εάν εξαρτώνταν μόνο από το φυσίγγι δεν θα είχε βρεθεί ένα φυσίγγι από κάποιον κατασκευαστή που θα έσκιζε σε όλες τις κανες και ο άνθρωπος θα είχε γίνει πρώτη φίρμα .
Εσυ τι εκανες δεν την επεσες σε κάνα ντενεκι;;;Υπάρχουν αλλά είναι ακριβά και δεν τα θες
Αυτό το πράγμα λέγεται πίστηΕνα οπλο........το οποιο οπλο...με βλητικη υπεροχη στο +5% ακομα δεν εχει δειξει κανεις σε στοχο..
Ειτε με φυσιγγια εμποριου....ειτε με ιδιογομωσης....
Με εμπορικα που οι αποκλισεις ειναι στο 10%....τι να δειξει καποιος...
Απο την αλλη....ενα καλο φυσιγγιο ιδιογομωσης....εαν υποθεσουμε οτι υπαρχει αυτη η βλητικη υπεροχη...
θα την σβησει το φυσιγγιο...
Παραλληλα....οταν οι σκοπευτικες ικανονητες των κυνηγων ''παιζουν'' μεχρι και 30%....αντε ξαγκιστρωνε...
Οποτε ''πιπιλαμε'' την ιδια καραμελα....''υπαρχουν οπλα με βλητικη υπεροχη''....μονο που δεν την βλεπουμε
πουθενα..... και μονο την ακουμε !!!
Έφυγα πάλι αργοπορημένος και δεν πήρα.Εσυ τι εκανες δεν την επεσες σε κάνα ντενεκι;;;
Μάστορα μου η διαφορά αυτή του 10%,αν υφίσταται (θεωρώ ότι υφίσταται),αφορά σε εργοστασιακά φυσίγγια .Ενα οπλο........το οποιο οπλο...με βλητικη υπεροχη στο +5% ακομα δεν εχει δειξει κανεις σε στοχο..
Ειτε με φυσιγγια εμποριου....ειτε με ιδιογομωσης....
Με εμπορικα που οι αποκλισεις ειναι στο 10%....τι να δειξει καποιος...
Απο την αλλη....ενα καλο φυσιγγιο ιδιογομωσης....εαν υποθεσουμε οτι υπαρχει αυτη η βλητικη υπεροχη...
θα την σβησει το φυσιγγιο...
Παραλληλα....οταν οι σκοπευτικες ικανονητες των κυνηγων ''παιζουν'' μεχρι και 30%....αντε ξαγκιστρωνε...
Οποτε ''πιπιλαμε'' την ιδια καραμελα....''υπαρχουν οπλα με βλητικη υπεροχη''....μονο που δεν την βλεπουμε
πουθενα..... και μονο την ακουμε !!!
Συμφωνώ...όλα δουλεύουν με το σωστό πάντρεμα...Το σωστό αποτέλεσμα είναι συνδυασμός και τίποτε παραπάνω .
Προσυπογράφω!!!!Εγω παλι πιστευω και τις δυο αποψεις
Και φυσιγγια υπαρχουν ανωτερα (ιδιογομωσης και εμπορικα)
Και οπλα μεταξυ τους ανωτερα ποιοτικα ειτε απο την μανα τους ειτε μετα απο αλλαγες
Αφαιρω τον παραγοντα χρηματκη αξιας τεχνολογιας και τεχνογνωσιας για να πω το πιο πανω
Εαν τα αφαιρεσεις ολα γινονται!
Αυτο που θα ηθελα ομως προςωπικα Να εχω σημερα θα ηταν
πληθωρα θηραματων (εστω με ενα μετριο οπλο απαραιτητως στα μετρα μου και ενα μετριο φυσιγγι)
Και σωστη κυνηγετικη εκπροσωπευση που να εξασφαλιζει τα κυνηγετικα μου διακαιωματα και την συνεχεια του κυνηγιου
Αυτα θα ηθελα να εχω στην φαρετρα μου!
Ανώτερα ποιοτικά υπάρχουν.Και οπλα μεταξυ τους ανωτερα ποιοτικα ειτε απο την μανα τους ειτε μετα απο αλλαγες
Συμφωνώ απόλυτα.Αυτο που θα ηθελα ομως προςωπικα Να εχω σημερα θα ηταν
πληθωρα θηραματων (εστω με ενα μετριο οπλο απαραιτητως στα μετρα μου και ενα μετριο φυσιγγι)
Και σωστη κυνηγετικη εκπροσωπευση που να εξασφαλιζει τα κυνηγετικα μου διακαιωματα και την συνεχεια του κυνηγιου
Αυτα θα ηθελα να εχω στην φαρετρα μου!
Μάστορα μου η διαφορά αυτή του 10%,αν υφίσταται (θεωρώ ότι υφίσταται),αφορά σε εργοστασιακά φυσίγγια .
Σε ιδιογομωμενα ΔΕΝ υφίσταται κι αν υφίσταται,τότε πρέπει αυτός που τα ιδιογομωνει να το γυρίσει στα παραγάδια και στο απικο.
Δεν έχω "μετρήσει",όσα χρόνια ασχολούμαι με την ιδιογομωση,φυσιγγι που να έχει διαφορά με όμοιο του πάνω από 3%+-.
Μιλάω για φυσίγγια γεμισμένα ένα,ένα.
Η βλητική υπέροχη(αν υπάρχει,που υπάρχει) δεν είναι μόνο ένα αυξημένο ποσοστό συγκέντρωσης η ισοκατανομή της τουφεκιας πάνω στον στόχο.
Όσοι μιλανε-με για όπλα-κανες που είναι"καλύτερα",οι 7/10, αν τους ρωτήσεις,θα σου πουν ότι "αυτό το όπλο σκοτώνει εύκολα!"
Ένα οπλο-κανη που βγάζει σταθερά κάποιο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ποσοστο συγκεντρωσης-διατρησης,σε σχέση με ένα άλλο-η που δεν το καταφέρνει με την ίδια σταθερότητα, είναι καλύτερο!
Η μεγαλύτερη διάτρηση,αν ξεπερνάει την απαιτούμενη κατά περίπτωση,δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάτρηση να είναι κατά το δυνατόν ισομοιρασμενη σε όλο το εύρος της τουφεκιας και επαρκής.
Αν χρειάζομαι 80 σελίδες για να έχω ακαριαίο σκότωμα,"ζημιά"είναι οι 60.
Οι 100 είναι πλεονασμός!
Χωρίς να σημαίνει δεν είναι χρήσιμο το παραπάνω.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 40 στην περιφέρεια,θα σκοτώνω με το κέντρο και θα μαζεύω πούπουλα η τρίχες με την περιφέρεια.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 80 στην περιφέρεια,θα....σκοτώνω!
Εύκολα(ευκολότερα).
Εννοείται!!Ωστοσο παντα φιλοι θα ειμαστε
Ορολογία σκοπευτών βλέποντας πως σπάει ο δίσκος.Εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη απτή για όσα σκοτώνουν καλύτερα, τότε θα πρέπει να εφεύρουμε άααααλλη γλώσσα για να κατανοήσουμε το ακατανόητο
Ανώτερα ποιοτικά υπάρχουν.
Βλητικά κανένας δεν έχει στοιχεία να το αποδείξει.
Μόνο από σκοπευτές το έχω ακούσει αυτό.Όσοι μιλανε-με για όπλα-κανες που είναι"καλύτερα",οι 7/10, αν τους ρωτήσεις,θα σου πουν ότι "αυτό το όπλο σκοτώνει εύκολα!"
Μην με τρελαίνεις.Ένα οπλο-κανη που βγάζει σταθερά κάποιο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ποσοστο συγκεντρωσης-διατρησης,σε σχέση με ένα άλλο-η που δεν το καταφέρνει με την ίδια σταθερότητα, είναι καλύτερο!
Λάθος σίγουρα για απαιτητικά θηράματα και μεγάλες αποστάσεις.Η μεγαλύτερη διάτρηση,αν ξεπερνάει την απαιτούμενη κατά περίπτωση,δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Συμφωνώ, αλλά δεν εξαρτάται από την κάνη αυτό αλλά από το φυσίγγι.Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάτρηση να είναι κατά το δυνατόν ισομοιρασμενη σε όλο το εύρος της τουφεκιας και επαρκής.
Αν έχεις 80 στην περιφέρεια θα έχεις 60 στο κέντρο.Αν έχω 100 στο κέντρο και 40 στην περιφέρεια,θα σκοτώνω με το κέντρο και θα μαζεύω πούπουλα η τρίχες με την περιφέρεια.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 80 στην περιφέρεια,θα....σκοτώνω!
Εύκολα(ευκολότερα).