Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μας είπαν για Σιοτ Στρινγκ που μικραίνει ,για δύναμη κρούσης μεγαλύτερη των σκαγιων(βλέπε μια 2 εταιρείες που το ισχυρίζονται)ευτυχώς που βρέθηκε ο τζίντζερ τυπακος(μόνο αμερικανακι δεν τον λες‼️)που τους βούλιαξε τα όνειρα ....σαν τον Τιτανικό κ το παγόβουνο ‼️ (αβύθιστο έλεγαν κ για αυτό)
Εγω τα λεγα τζον αλλα θυμωνανε

Πάντως παλικάρια ότι και να διαπιστώνουμε ότι και να ακούμε ίσως ποτέ να μην καταλάβουμε το γιατί κάποια ντουφέκια κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και σου δίνουν καταβολές επαναλαμβανόμενες με ευκολία σε αποστάσεις που κάποια άλλα ζοριζονται.Πιστευται ότι εάν εξαρτώνταν μόνο από το φυσίγγι δεν θα είχε βρεθεί ένα φυσίγγι από κάποιον κατασκευαστή που θα έσκιζε σε όλες τις κανες και ο άνθρωπος θα είχε γίνει πρώτη φίρμα .Το σωστό αποτέλεσμα είναι συνδυασμός και τίποτε παραπάνω .

Πιστευται ότι εάν εξαρτώνταν μόνο από το φυσίγγι δεν θα είχε βρεθεί ένα φυσίγγι από κάποιον κατασκευαστή που θα έσκιζε σε όλες τις κανες και ο άνθρωπος θα είχε γίνει πρώτη φίρμα .
Υπάρχουν αλλά είναι ακριβά και δεν τα θες

Φυσίγγια υπάρχουν ,φράγκα δεν.....ύστερα ,είναι κ το άλλο, αν σκοτώνεις με ένα δε σημαίνει απαραίτητα την υπέροχη του όπλου ,αλλά ίσως καλύτερο ταιριασμα ,καλύτερη σκανδάλη ,ρίγα κλπ κλπ κλπ
Εφόσον με ένα απλό τεστ διατρισης μπορείς να διαπιστώσεις έστω κ κατά προσέγγιση(τενεκέ,κατάλογο)την διατριση‼️
Αλχημείες πέρα από τις συνταγές των φυσιγγίων δεν υπάρχουν‼️
Κακοφτιαγμένες κάνες,κώνοι,τσοκ ΝΑΙ ,απόλυτα‼️
Ύστερα είναι κ το θέμα ψυχολογίας,ως επί το πλείστον δλδ κ αναφέρομαι στην αγορά τσοκ,(ανακοντες,κλωτσιές)....κλπ επισης..... ρρρρρεεμινγκτον τφεκια (έχουν καλά πλεγμένο το εγκώμιο αυτά)σε αντίθεση με τα μπενελλι που τις μαυρίσατε τα Σκωτία‼️ κ ρωτώ‼️ μια επιτυχημένη τουφέκια με ρεμ(στον τόπο το πλι) καθως κ μια αποτυχημένη με μπενελλι (σε ξεποδαριασε το πλι)σε τι σκέψεις θα οδηγηθεί ο κάτοχος της μπενε❓ αν είναι κ λίγο "ανίδεος"❓αθώος❓εύκολως επηρεαζόμενος❓

Last edited:
Ενα οπλο........το οποιο οπλο...με βλητικη υπεροχη στο +5% ακομα δεν εχει δειξει κανεις σε στοχο..
Ειτε με φυσιγγια εμποριου....ειτε με ιδιογομωσης....
Με εμπορικα που οι αποκλισεις ειναι στο 10%....τι να δειξει καποιος...
Απο την αλλη....ενα καλο φυσιγγιο ιδιογομωσης....εαν υποθεσουμε οτι υπαρχει αυτη η βλητικη υπεροχη...
θα την σβησει το φυσιγγιο...
Παραλληλα....οταν οι σκοπευτικες ικανονητες των κυνηγων ''παιζουν'' μεχρι και 30%....αντε ξαγκιστρωνε...

Οποτε ''πιπιλαμε'' την ιδια καραμελα....''υπαρχουν οπλα με βλητικη υπεροχη''....μονο που δεν την βλεπουμε
πουθενα..... και μονο τα ακουμε !!! :)

Last edited:
Ενα οπλο........το οποιο οπλο...με βλητικη υπεροχη στο +5% ακομα δεν εχει δειξει κανεις σε στοχο..
Απο την αλλη....ενα καλο φυσιγγιο ιδιογομωσης....εαν υποθεσουμε οτι υπαρχει αυτη η βλητικη υπεροχη...
Παραλληλα....οταν οι σκοπευτικες ικανονητες των κυνηγων ''παιζουν'' μεχρι και 30%....αντε ξαγκιστρωνε...

Οποτε ''πιπιλαμε'' την ιδια καραμελα....''υπαρχουν οπλα με βλητικη υπεροχη''....μονο που δεν την βλεπουμε
πουθενα..... και μονο την ακουμε !!! :)
Αυτό το πράγμα λέγεται πίστη‼️😆
Πιστεύουμε στο όπλο ότι υπάρχει....αλλά απορρίπτουμε το θεό ότι δεν(διότι δε μας συμφέρει)‼️τρέχα γυρεύε‼️

Εγω παλι πιστευω και τις δυο αποψεις
Και φυσιγγια υπαρχουν ανωτερα (ιδιογομωσης και εμπορικα)

Και οπλα μεταξυ τους ανωτερα ποιοτικα ειτε απο την μανα τους ειτε μετα απο αλλαγες

Αφαιρω τον παραγοντα χρηματκη αξιας τεχνολογιας και τεχνογνωσιας για να πω το πιο πανω

Εαν τα αφαιρεσεις ολα γινονται!

Αυτο που θα ηθελα ομως προςωπικα Να εχω σημερα θα ηταν
πληθωρα θηραματων (εστω με ενα μετριο οπλο απαραιτητως στα μετρα μου και ενα μετριο φυσιγγι)

Και σωστη κυνηγετικη εκπροσωπευση που να εξασφαλιζει τα κυνηγετικα μου διακαιωματα και την συνεχεια του κυνηγιου

Αυτα θα ηθελα να εχω στην φαρετρα μου!

πουθενα..... και μονο την ακουμε !!! :)
Μάστορα μου η διαφορά αυτή του 10%,αν υφίσταται (θεωρώ ότι υφίσταται),αφορά σε εργοστασιακά φυσίγγια .
Σε ιδιογομωμενα ΔΕΝ υφίσταται κι αν υφίσταται,τότε πρέπει αυτός που τα ιδιογομωνει να το γυρίσει στα παραγάδια και στο απικο.🙂
Δεν έχω "μετρήσει",όσα χρόνια ασχολούμαι με την ιδιογομωση,φυσιγγι που να έχει διαφορά με όμοιο του πάνω από 3%+-.
Μιλάω για φυσίγγια γεμισμένα ένα,ένα.
Η βλητική υπέροχη(αν υπάρχει,που υπάρχει) δεν είναι μόνο ένα αυξημένο ποσοστό συγκέντρωσης η ισοκατανομή της τουφεκιας πάνω στον στόχο.
Όσοι μιλανε-με για όπλα-κανες που είναι"καλύτερα",οι 7/10, αν τους ρωτήσεις,θα σου πουν ότι "αυτό το όπλο σκοτώνει εύκολα!"
Ένα οπλο-κανη που βγάζει σταθερά κάποιο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ποσοστο συγκεντρωσης-διατρησης,σε σχέση με ένα άλλο-η που δεν το καταφέρνει με την ίδια σταθερότητα, είναι καλύτερο!
Η μεγαλύτερη διάτρηση,αν ξεπερνάει την απαιτούμενη κατά περίπτωση,δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάτρηση να είναι κατά το δυνατόν ισομοιρασμενη σε όλο το εύρος της τουφεκιας και επαρκής.
Αν χρειάζομαι 80 σελίδες για να έχω ακαριαίο σκότωμα,"ζημιά"είναι οι 60.
Οι 100 είναι πλεονασμός!
Χωρίς να σημαίνει δεν είναι χρήσιμο το παραπάνω.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 40 στην περιφέρεια,θα σκοτώνω με το κέντρο και θα μαζεύω πούπουλα η τρίχες με την περιφέρεια.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 80 στην περιφέρεια,θα....σκοτώνω!
Εύκολα(ευκολότερα).😉

Το σωστό αποτέλεσμα είναι συνδυασμός και τίποτε παραπάνω .
Συμφωνώ...όλα δουλεύουν με το σωστό πάντρεμα...

Εγω παλι πιστευω και τις δυο αποψεις
Και φυσιγγια υπαρχουν ανωτερα (ιδιογομωσης και εμπορικα)

Και οπλα μεταξυ τους ανωτερα ποιοτικα ειτε απο την μανα τους ειτε μετα απο αλλαγες

Αφαιρω τον παραγοντα χρηματκη αξιας τεχνολογιας και τεχνογνωσιας για να πω το πιο πανω

Εαν τα αφαιρεσεις ολα γινονται!

πληθωρα θηραματων (εστω με ενα μετριο οπλο απαραιτητως στα μετρα μου και ενα μετριο φυσιγγι)

Και σωστη κυνηγετικη εκπροσωπευση που να εξασφαλιζει τα κυνηγετικα μου διακαιωματα και την συνεχεια του κυνηγιου

Προσυπογράφω!!!!

Ανώτερα ποιοτικά υπάρχουν.
Βλητικά κανένας δεν έχει στοιχεία να το αποδείξει.
Αλλά με αυτό που καραφλιάζω είναι το να ισχυρίζονται-υπονοούν κάποιοι ότι υπάρχουν κάνες που τραβάνε καλά όλα σχεδόν τα κωλοφύσιγγα.
.big smile.

Συμφωνώ απόλυτα.

Μάστορα μου η διαφορά αυτή του 10%,αν υφίσταται (θεωρώ ότι υφίσταται),αφορά σε εργοστασιακά φυσίγγια .
Σε ιδιογομωμενα ΔΕΝ υφίσταται κι αν υφίσταται,τότε πρέπει αυτός που τα ιδιογομωνει να το γυρίσει στα παραγάδια και στο απικο.🙂
Δεν έχω "μετρήσει",όσα χρόνια ασχολούμαι με την ιδιογομωση,φυσιγγι που να έχει διαφορά με όμοιο του πάνω από 3%+-.
Μιλάω για φυσίγγια γεμισμένα ένα,ένα.
Η βλητική υπέροχη(αν υπάρχει,που υπάρχει) δεν είναι μόνο ένα αυξημένο ποσοστό συγκέντρωσης η ισοκατανομή της τουφεκιας πάνω στον στόχο.
Όσοι μιλανε-με για όπλα-κανες που είναι"καλύτερα",οι 7/10, αν τους ρωτήσεις,θα σου πουν ότι "αυτό το όπλο σκοτώνει εύκολα!"
Ένα οπλο-κανη που βγάζει σταθερά κάποιο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ποσοστο συγκεντρωσης-διατρησης,σε σχέση με ένα άλλο-η που δεν το καταφέρνει με την ίδια σταθερότητα, είναι καλύτερο!
Η μεγαλύτερη διάτρηση,αν ξεπερνάει την απαιτούμενη κατά περίπτωση,δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάτρηση να είναι κατά το δυνατόν ισομοιρασμενη σε όλο το εύρος της τουφεκιας και επαρκής.
Αν χρειάζομαι 80 σελίδες για να έχω ακαριαίο σκότωμα,"ζημιά"είναι οι 60.
Οι 100 είναι πλεονασμός!
Χωρίς να σημαίνει δεν είναι χρήσιμο το παραπάνω.
Αν έχω 100 στο κέντρο και 40 στην περιφέρεια,θα σκοτώνω με το κέντρο και θα μαζεύω πούπουλα η τρίχες με την περιφέρεια.
Εύκολα(ευκολότερα).😉

Σε καποια συμφωνω....σε καποια διαφωνω....Ωστοσο παντα φιλοι θα ειμαστε....:cool:
Γεμιζω τους steel τωρα....Διεκοψα για ενα τσιγαρο....Οταν τελειωσω θα σου πω που διαφωνω φιλε !!! :)

Εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη απτή‼️ για όσα σκοτώνουν καλύτερα, τότε θα πρέπει να εφεύρουμε άααααλλη γλώσσα για να κατανοήσουμε το ακατανόητο‼️
Ορολογία σκοπευτών βλέποντας πως σπάει ο δίσκος.

Μεγάλη συγκέντρωση όχι απαραίτητα καλή, μικρή επίσης, μεγάλη διάτρηση όχι απαραίτητα καλή, μικρή επίσης, πυκνό κέντρο όχι απαραίτητα καλό αλλά σκοτώνει μακρύτερα, απλωμένη τουφεκιά έχει πρόβλημα πιο μακρυά κοκ
Τρια πλιά και ένα τσόν'.
Λες και στο κυνήγι τουφεκάς σε σταθερές αποστάσεις.

Τελικό συμπέρασμα, ... μόνο οι benelli απ όσα όπλα κυκλοφορούν θέλουν κώνο για να σκοτώσουν καλά.
.yel.

Ανώτερα ποιοτικά υπάρχουν.
Βλητικά κανένας δεν έχει στοιχεία να το αποδείξει.

Να σου πω που βασιζω προσωπικα εγω την αποψη οτι υπαρχουν ανωτερες βλητικα καννες χωρς να δω με τα ματια μου;

Το βασιζω στο οτι δεν πιστευω οτι οι καννες που εχει ενα μπερετα SO ειναι ο ιδιες που εχει τα ζαμπαλα μου

το βασιζω στο οτι υπαρχουν στο εξωτερικο καποια εταιρικα custom shop με τεραστιους τζιρους και επωνυμους οικονομικα ανετους και συχνα πολυ μορφωμένους πελατες που αδυνατω να πιστεψω οτι θα πληρωναν τοσα λεφτα για το τιποτα.ολο και καποιον με έπιστημονικες γνωσεις επι του αντικειμενου θα ειχαν πελατη που θα τους εκανε το μαγαζι περιπτερο εαν δεν προσφεραν αυτα που λενε

Τονιζω οτι δεν το εχω ελεξει!
Δεν εχω ιδια πειρα
Δεν το εδω ψαξει εαν καποιος τετοιος πελατης τους εχει κραξει

Αλλιως τους βγαζω το καπελο καθως εχουν πετυχει τον μεγαλυτερο αθλο ενος πωλητη
Να πουλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες( μεγαλο ταλεντο και δυσκολο σημερα που μιλαμε)

Απλα εκει βασιζω την αποψη μου οτι μπορουν να γινουν βελτιωσεις

Γιαυτο και στο μυνημα μου αφησα εξω το χρημα την τεχνολογια και την τεχνογνωσια

Μόνο από σκοπευτές το έχω ακούσει αυτό.
Αν ρωτήσεις κυνηγούς θα σου πουν ότι σκοτώνει καλύτερα το όπλο που χρησιμοποιούν.

Μην με τρελαίνεις.
Αστάθεια κανών ;;;

Λάθος σίγουρα για απαιτητικά θηράματα και μεγάλες αποστάσεις.

Συμφωνώ, αλλά δεν εξαρτάται από την κάνη αυτό αλλά από το φυσίγγι.
Θυμήσου το.

Εύκολα(ευκολότερα).😉
Αν έχεις 80 στην περιφέρεια θα έχεις 60 στο κέντρο.
Αν εννοείς με αύξηση της συγκέντρωσης δες προηγούμενο μήνυμα.

Και κατι αλλο απο μερους μου

Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει οπλο που δεν σκοτωνει(χωρις να εχει καποιο κατασκευαστικο προβλημα)

Γιατι;
Πολ απλα δεν καθετε κανενας να τον ντοφεκισουν ακομα και αν του πουν οτι αν ζησει θα παρει ενα καρο λεφτα

Αυτο που υπαρχει ειναι το τι ζητα ο καθε ενας απο τον οπλο του να βλεπει
Και το τι βλεπει ο καθε ενας δεν εχει αρχη ουτε τελος
Δεν μπορει να ειναι ποτε αντικειμενικο
Ασταθμητοι παραγοντες απ οπου το πιασεις!

Αλλος το θελει ´´κοσκινά´´ αλλος το θελει να τα παε μπαλα αλλος να χωνευει τα παντα αλλος να το λιωνει στο ντοφεκιδι χωρις να κανει κιχ και ας μην το καθαρισε ποτε αλλος να κτυπα το θηραμα και να το ριχνει 3 μετρα πισω!

Ολα αυτα κανουν τον καθε ενα να ψαχνεται και να υποστηριζει το οπλο που γουσταρει

Ο καθε ενας ζητα να βλεπει αυτο που αυτος γουσταρει

Φυσικο δεν ειναι;

Back