Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ νομίζω ότι οσο αφορα τη βλητική απόδοση κάνουμε το λάθος να απομονώνουμε εμμονικα ένα στοιχείο τη φορά και ξεχνάμε ότι η βλητική απόδοση είναι συνδυασμός κάννης/φυσιγγίου/εδαφοκλιματικων συνθηκών με τόσες παραμέτρους προς μελέτη...

Ακόμα και ένα στοιχείο να πάρουμε π.χ κώνο συναρμογης κάννης, δεν μπορούμε να το δούμε μεμονωμένα και να πούμε τόσες μοίρες, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα μεγέθη, όπως head space, μήκος θαλάμης, διάμετρο και κωνικοτητα θαλαμης, μήκος καννης και διάμετρο αυλού, μήκος-διαμόρφωση συσφιξεως, που αλλά λίγο αλλά περισσότερο αλληλεπιδρουν στο τελικό αποτέλεσμα...
Για να μην αναφέρω ομοιομορφία εσωτερικής διαμόρφωσης κάννης και πάχους τοιχωμάτων...που κανένας δεν αναφέρει...

Πρακτικά στον κυνηγότοπο η βλητική απόδοση είναι σχετική και σίγουρα όχι το μείζον...
Π.χ κατα καιρούς, σε σειρά καρτεριών που έχω βρεθεί, την καλύτερη πουλιαστρα δεν την έκανε αυτός που είχε την καλύτερη κάννη ή το καλύτερο φυσίγγι...άλλα μετρούσαν παραπάνω...

Τα παραπάνω είναι ταπεινή μου άποψη χωρίς να είμαι μηδενιστής και χωρίς να υποστηρίζω πως δεν υπάρχουν διαφορές σε κάννες και φυσίγγια...

Απλά με το κατάλληλο πάντρεμα όλα μπορούν να δουλέψουν αποδοτικότατα...

Το βασιζω στο οτι δεν πιστευω οτι οι καννες που εχει ενα μπερετα SO ειναι ο ιδιες που εχει τα ζαμπαλα μου
Δεν είναι ίδιες.
Ούτε απαραίτητα υπερέχουν βλητικά για την δουλειά που τις θες.
Γι αυτό δεν έχεις κάνει καμία μετατροπή στις κάνες σου.
😉

το βασιζω στο οτι υπαρχουν στο εξωτερικο καποια εταιρικα custom shop με τεραστιους τζιρους και επωνυμους οικονομικα ανετους και συχνα πολυ μορφωμένους πελατες που αδυνατω να πιστεψω οτι θα πληρωναν τοσα λεφτα για το τιποτα.ολο και καποιον με έπιστημονικες γνωσεις επι του αντικειμενου θα ειχαν πελατη που θα τους εκανε το μαγαζι περιπτερο εαν δεν προσφεραν αυτα που λενε

Τονιζω οτι δεν το εχω ελεξει!
Δεν εχω ιδια πειρα
Δεν το εδω ψαξει εαν καποιος τετοιος πελατης τους εχει κραξει
Φαντάσου να πήγαινε ένας πελάτης και να τους έλεγε, θέλω να κάνετε την κάνη μου καλύτερη βλητικά.
Μάλλον θα γελούσαν.
Υπάρχουν πολλοί που δεν είδαν καμία διαφορά με μετατροπές και κράζουν στο shotgunworld και στο trapshooters αλλά δεν τους ακούει κανένας.
Να κάνεις αγωγή για 100$ όταν κάτι το ζητάς εσύ ο ίδιος ?

Αλλιως τους βγαζω το καπελο καθως εχουν πετυχει τον μεγαλυτερο αθλο ενος πωλητη
Να πουλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες( μεγαλο ταλεντο και δυσκολο σημερα που μιλαμε)
Βγάλτο.
Αυτό σημαίνει καλός πωλητής.

Μόνο από σκοπευτές το έχω ακούσει αυτό.
Αν ρωτήσεις κυνηγούς θα σου πουν ότι σκοτώνει καλύτερα το όπλο που χρησιμοποιούν.
Μιλάω με κυνηγούς και με σκοπευτές.
Μην με τρελαίνεις.
Αστάθεια κανών ;;;
Δεν καταλαβαίνω πως εννοείς την "αστάθεια"στις κανες.
Εγώ εννοώ καλύτερη διαχείριση της τουφεκιας από κάποιες κανες
Λάθος σίγουρα για απαιτητικά θηράματα και μεγάλες αποστάσεις.
Ξανακοίτα το πριν το χαρακτηρίσεις.
Γράφω"κατά περίπτωση".
Συμφωνώ, αλλά δεν εξαρτάται από την κάνη αυτό αλλά από το φυσίγγι.
Θυμήσου το.
Ααααν έρθουν έτσι τα πράγματα και πειστω θα το θυμηθώ....
Δεν φταίει για όλα τα στραβά καρβέλια η νύφη(φυσιγγι).🙂
Αν έχεις 80 στην περιφέρεια θα έχεις 60 στο κέντρο.
Αυτό, ειλικρινά,δεν το έχω δει!!

Ορολογία σκοπευτών βλέποντας πως σπάει ο δίσκος.

Μεγάλη συγκέντρωση όχι απαραίτητα καλή, μικρή επίσης, μεγάλη διάτρηση όχι απαραίτητα καλή, μικρή επίσης, πυκνό κέντρο όχι απαραίτητα καλό αλλά σκοτώνει μακρύτερα, απλωμένη τουφεκιά έχει πρόβλημα πιο μακρυά κοκ
Τρια πλιά και ένα τσόν'.
Λες και στο κυνήγι τουφεκάς σε σταθερές αποστάσεις.

Τελικό συμπέρασμα, ... μόνο οι benelli απ όσα όπλα κυκλοφορούν θέλουν κώνο για να σκοτώσουν καλά.
.yel.
Ε, πάντα τα φαβορί θα έχουν πρόβλημα....

Για να μην αναφέρω ομοιομορφία εσωτερικής διαμόρφωσης κάννης και πάχους τοιχωμάτων...που κανένας δεν αναφέρει...
Ξέχασες την σκληρότητα του μετάλλου.
Τα παραπάνω είναι ταπεινή μου άποψη χωρίς να είμαι μηδενιστής και χωρίς να υποστηρίζω πως δεν υπάρχουν διαφορές σε κάννες και φυσίγγια...
Κανένας δεν είναι μηδενιστής.
Μας έκαναν με τις υπερβολές τους.
😂

Μιλάω με κυνηγούς και με σκοπευτές.

Δεν καταλαβαίνω πως εννοείς την "αστάθεια"στις κανες.
Εγώ εννοώ καλύτερη διαχείριση της τουφεκιας από κάποιες κανες

Ξανακοίτα το πριν το χαρακτηρίσεις.
Γράφω"κατά περίπτωση".

Ααααν έρθουν έτσι τα πράγματα και πειστω θα το θυμηθώ....
Δεν φταίει για όλα τα στραβά καρβέλια η νύφη(φυσιγγι).🙂

Αυτό, ειλικρινά,δεν το έχω δει!!
Μπορείς να κατατάξεις τα όπλα που έχεις κατά αύξουσα σκοτωτική ικανότητα ;

Να σου πω που βασιζω προσωπικα εγω την αποψη οτι υπαρχουν ανωτερες βλητικα καννες χωρς να δω με τα ματια μου;

Το βασιζω στο οτι δεν πιστευω οτι οι καννες που εχει ενα μπερετα SO ειναι ο ιδιες που εχει τα ζαμπαλα μου

το βασιζω στο οτι υπαρχουν στο εξωτερικο καποια εταιρικα custom shop με τεραστιους τζιρους και επωνυμους οικονομικα ανετους και συχνα πολυ μορφωμένους πελατες που αδυνατω να πιστεψω οτι θα πληρωναν τοσα λεφτα για το τιποτα.ολο και καποιον με έπιστημονικες γνωσεις επι του αντικειμενου θα ειχαν πελατη που θα τους εκανε το μαγαζι περιπτερο εαν δεν προσφεραν αυτα που λενε

Δεν εχω ιδια πειρα

Να πουλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες( μεγαλο ταλεντο και δυσκολο σημερα που μιλαμε)

Απλα εκει βασιζω την αποψη μου οτι μπορουν να γινουν βελτιωσεις

Γιαυτο και στο μυνημα μου αφησα εξω το χρημα την τεχνολογια και την τεχνογνωσια
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει κ με τις πλαστικές εγχειρήσεις ποτέ δεν κάνεις μόνο μια ....ώσπου να γίνεις ΤΕΡΑΣ‼️(ΘΕΜΑ ΨΥΧΩΣΗΣ)
με τα μπραζιλιανς Μπατ λίφτς έχουν πεθάνει χαζομουνες κ χαζομουνες, πλέον έχουν απαγορευτεί....έβλεπα την συνέντευξη μιας, για τη φίλη της Η οποια πέθανε πάνω σε μια τέτοιου είδους επέμβαση,,,επίλογος της ίδιας ....την έχω προγραμματίσει ήδη,θα την κάνω κ ότι γίνει εγινε ...Αν έχεις το χρήμα 10 να σου πουν ΜΗ θα βρεις τον ένα μλκ που θα σου πει ΟΥΙ‼️
Αν ψάξεις στο γιουτιουμπ θα βρεις πληθώρα τέτοιων ατόμων πλέον παραμορφωμένων‼️
Γιατί να μη συμβαίνει κ στην περίπτωση μας το ίδιο❓❓❓όταν υπάρχει ζήτηση υπάρχει κ προσφορά όλα σε αυτό τον νόμο βασίζονται
Enjoy 😊

Last edited:
Ξέχασες την σκληρότητα του μετάλλου.

Κανένας δεν είναι μηδενιστής.
Μας έκαναν με τις υπερβολές τους.
😂
Ελαστικότητα θα έλεγα καλύτερα σε συνδυασμό με ομοιομορφία πάχους μετάλλου...

Δεν το είπα για σένα το "μηδενιστής"...γενικά μίλησα...

Αμέσως να τσιμπήσεις...😁😁😁

Μπορείς να κατατάξεις τα όπλα που έχεις κατά αύξουσα σκοτωτική ικανότητα ;
Mossberg 9200,sarasqueta πλαγιοκανο,γριές(302-3),es 100,impalla,centro.
Χοντρικά,οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι σαφείς.
Υπόψη ότι σχεδόν όλα(κανες) έχουν υποστεί....βελτιώσεις πλην του δικανου.
Τα έγραψα από το ...σκοτωτικοτερο προς το λιγότερο σκοτωτικο.🙂

Η βλητική είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Περιγράφεται από την κινηματική, τα μαθηματικά και τη φυσική γενικά. Όλα τα μεγέθη είναι μετρήσιμα. ΕΚΤΌΣ από τον παράγοντα άνθρωπος και ψυχολογία!!! Το λέω αυτό γιατί με όσα όπλα είχαν κοντάκι στα μέτρα μου (και καλό ζύγισμα), ΔΕΝ είδα κάποια διαφορά στην απόδοση στο κυνήγι!! Φυσικά, δεν έχω ρίξει σε πίνακα με κάθε όπλο και φυσίγγι που έχω κυνηγήσει, αλλά με το ίδιο φυσίγγι (έστω θεωρητικά) και το ίδιο τσοκαρισμα σε mm, δεν πιστεύω ότι θα δω ιδιαίτερες διάφορες...

Η βλητική είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Περιγράφεται από την κινηματική, τα μαθηματικά και τη φυσική γενικά. Όλα τα μεγέθη είναι μετρήσιμα. ΕΚΤΌΣ από τον παράγοντα άνθρωπος και ψυχολογία!!! Το λέω αυτό γιατί με όσα όπλα είχαν κοντάκι στα μέτρα μου (και καλό ζύγισμα), ΔΕΝ είδα κάποια διαφορά στην απόδοση στο κυνήγι!! Φυσικά, δεν έχω ρίξει σε πίνακα με κάθε όπλο και φυσίγγι που έχω κυνηγήσει, αλλά με το ίδιο φυσίγγι (έστω θεωρητικά) και το ίδιο τσοκαρισμα σε mm, δεν πιστεύω ότι θα δω ιδιαίτερες διάφορες...
Αν δεν‼️ δεις διάφορες, είναι επειδή οι επιστήμες είναι για το Ντικ😆

Αν δεν‼️ δεις διάφορες, είναι επειδή οι επιστήμες είναι για το Ντικ😆
Εντάξει, εξαρτάται από το αποδεκτό ποσοστό σφάλματος! Πχ για μένα ένα ποσοστό 5-6% είναι αποδεκτό!!😉 ΑΛΛΆ στα εμπορικά φυσίγγια, οι αποκλίσεις είναι μεγαλύτερες, οπότε εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα!!!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει κ με τις πλαστικές εγχειρήσεις ποτέ δεν κάνεις μόνο μια ....ώσπου να γίνεις ΤΕΡΑΣ‼️(ΘΕΜΑ ΨΥΧΩΣΗΣ)
με τα μπραζιλιανς Μπατ λίφτς έχουν πεθάνει χαζομουνες κ χαζομουνες, πλέον έχουν απαγορευτεί....έβλεπα την συνέντευξη μιας, για τη φίλη της Η οποια πέθανε πάνω σε μια τέτοιου είδους επέμβαση,,,επίλογος της ίδιας ....την έχω προγραμματίσει ήδη,θα την κάνω κ ότι γίνει εγινε ...Αν έχεις το χρήμα 10 να σου πουν ΜΗ θα βρεις τον ένα μλκ που θα σου πει ΟΥΙ‼️
Αν ψάξεις στο γιουτιουμπ θα βρεις πληθώρα τέτοιων ατόμων πλέον παραμορφωμένων‼️
Γιατί να μη συμβαίνει κ στην περίπτωση μας το ίδιο❓❓❓όταν υπάρχει ζήτηση υπάρχει κ προσφορά όλα σε αυτό τον νόμο βασίζονται
Ναι φιλε η ψυχωση υπαρχει παντου και σε ολα
Βλεπε πχ μποντιμπιλτερς με ενα σωρο φαρμακα να πεθαινουν νεοι

Απο εμας θα ελειπε;
Ηταν ατομο που αλλαζε φυσιγκι αφου φτυμακωσει το δακτυλο και το προτεινε στον αερα να δει πως φυσα και πως θα στεγνωσει!(αληθινο περιστατικο)

Ειναι ατομο που δεν απολαμβανει την μερα του γιατι αλλαζει τσοκ μετα απο καθε βολη

Στυς σκυλαδες λιγες ψυχωσεις βλεπουμε;

Παντιυ υπαρχει!

Δεν ειναι ολα ψυχωση !!!αλλα σιγουρα υπαρχει η ψυχωση στα παντα

Προσωπικα πιστευω Οχι απο ολους σε ολα
Θα ηταν αδικο για τα ατομα που εχουν γνωσεις η εμπειριες παραπανω απο εμενα

Γιαυτο εχω πει οτ εινα οτι βλεπει ο καθε ενας στο οπλο του

Προσωπικα ποτε δεν σκεφτηκα οταν εχασα ενα θηραμα οτι φταιει το οπλο μου

Παντα εγω φταιω

Αλλα αυτο ειναι για εμενα

Καποιος ομως θα πει εμενα ψυχωτικο που στο κυνηγι θελω ο αλλος διπλα μου να κυνηγα και οχι να παιζει
Τουλαχιστον στο ενδημικο
Γιατι χρωστας στον σκυλο σου επιβραβευση για ολα σου δινει και πρεπει να δωσεις το 100 τα εκατο σου να συναντησει θηραμα!

Δεν θελω να εχει αλλου το νου του οποιος εδω μαζι
Θελω να ξερε πως θα πιασουμε και πως θα παμε στην φερμα

Δεν θελω απλα να περπατα και οτι γινει
Δεν θελω στην τυχη τα πραματα
Δεν θελω να εναι στο κοσμο του ουτε να κυνηγα τσιχλες ενω παμε για ενδημικο ουτε να τρωει σαντουιτς πανω στην φαση ουτε να μου φωναζει απο την πλαγια πω ρε φιλε τι γκομενα ειχε στον φουρνο το πρωι
ΚΥΝΗΓΑΜΕ!
Γιαυτο και σνηθως κυνηγω μονος

Η δεν με ανεχετε ο κοσμος η δεν τιυς ανεχομαι εγω
Μαλλον αυτοι δεν με ανεχονται!!!

Ειναι μια δικη μου ψυχωση οταν κυνηγω ενδημικο με τα σκυλια

καλαμπουρι πολυ στο τελος και πριν ξεκινησουμε

Οταν κυνηγαμε κυνηγαμε!

Ζητω συγνωμη που νευριασα συναδερφους
Ειναι μια δικη μου ´´ψυχωσή´´

Ολοι κατι εχουμε!

Εννοείται!!
Έχω ΦΙΛΟΥΣ που δεν είναι ολυμπιακοί!!🥰😂

Και εγω εχω ολυμπιακους...ασχετα που ειμαι βαζελος !!! :D
Αναβαλλονται οι σημερινες δοκιμες....Θα γινουν αυριο που θα ειναι και ο Αρης ( chevy z 71 ) εδω...!!!:)

Τωρα τα ''υπολοιπα'' τι να συζητησουμε.....Ακρη ετσι και αλλιως δεν θα βγαλουμε....
Οποτε ας κρατησει ο καθε ενας μας τα πιστευω του...και αστα να κυλισουν ολα τα αλλα...οπως το νερο
στον τζιγκο !!!;):)

Αναβαλλονται οι σημερινες δοκιμες....Θα γινουν αυριο που θα ειναι και ο Αρης ( chevy z 71 ) εδω...!!!:)

Τωρα τα ''υπολοιπα'' τι να συζητησουμε.....Ακρη ετσι και αλλιως δεν θα βγαλουμε....
Οποτε ας κρατησει ο καθε ενας μας τα πιστευω του...και αστα να κυλισουν ολα τα αλλα...οπως το νερο
Πολύ σωστά κύριε Νίκο, ουσιαστικά ένα οπλακι στα μέτρα μας και φυσίγγια ιδιογομωσης είναι η σωστή απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα!!😉😉

Φυσικά, δεν έχω ρίξει σε πίνακα με κάθε όπλο και φυσίγγι που έχω κυνηγήσει, αλλά με το ίδιο φυσίγγι (έστω θεωρητικά) και το ίδιο τσοκαρισμα σε mm, δεν πιστεύω ότι θα δω ιδιαίτερες διάφορες...
Και να δεις κάποιες, πάλι στο κυνήγι δεν θα δεις διαφορές αν το όπλο σου έρχεται στοιχειωδώς καλά.

Mossberg 9200,sarasqueta πλαγιοκανο,γριές(302-3),es 100,impalla,centro.
Χοντρικά,οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι σαφείς.
Υπόψη ότι σχεδόν όλα (κανες) έχουν υποστεί....βελτιώσεις πλην του δικανου.
Τα έγραψα από το ...σκοτωτικοτερο προς το λιγότερο σκοτωτικο.🙂
Άρα να υποθέσω ότι κυνηγάς μόνο με την Moss μιας και ενδιαφέρεσαι για την μέγιστη υπεροχή σκοτωμάτων ?
Ή δεν είναι σαφείς οι διαφορές οπότε ρίχνουν όλα σχεδόν το ίδιο ;

Εντάξει, εξαρτάται από το αποδεκτό ποσοστό σφάλματος! Πχ για μένα ένα ποσοστό 5-6% είναι αποδεκτό!!😉 ΑΛΛΆ στα εμπορικά φυσίγγια, οι αποκλίσεις είναι μεγαλύτερες, οπότε εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα!!!
Εκεί ναι αναμφίβολα ναι,ααααααλλλλλλά έχουμε κ τον Νίκο‼️ να έχει δοκιμάσει Τα φυσίγγια του‼️ με διάφορα όπλα κ να ομολογεί ότι, δεν τίθεται θέμα,,,,ο αντίλογος όμως πάντα θα υφίσταται....σο λέει σκούτων καλύτειρα....άι βρες είσυ μειτά ιεπιστημ να αποδείξ του γιατί‼️κι αν‼️

Στο τσίγκο Νίκο είνει μαρτυρίου‼️σταυλακ(ι)να κυλησ‼️(αααααααθορυβα)

Να σου πω που βασιζω προσωπικα εγω την αποψη οτι υπαρχουν ανωτερες βλητικα καννες χωρς να δω με τα ματια μου;

Δεν εχω ιδια πειρα

Απλα εκει βασιζω την αποψη μου οτι μπορουν να γινουν βελτιωσεις

Γιαυτο και στο μυνημα μου αφησα εξω το χρημα την τεχνολογια και την τεχνογνωσια
Βελτιώσεις γίνονται αλλα . . . αφορουν τον συγκεκριμένο πελατη. Μια μεγαλη εταιρια πρεπει να ικανοποιεί ολους τους 1.000.000 πελατες της.

Back