Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

και γιατι ρε παιδια εχει αριστερόστροφους δακτυλιους ? ειχα γραψει απιο παλια ότι το κυαθιο περιστρέφεται δεξξιοστροφα στον αυλο , τελικα λετε να ισχυει ? ποιος ειχε γραψει ότι κατι τετοιο δεν ισχυει ? θυμαται κανεις ? τελικα περιστρέφεται το κυαθιο στον αυλο ????

και γιατι ρε παιδια εχει αριστερόστροφους δακτυλιους ? ειχα γραψει απιο παλια ότι το κυαθιο περιστρέφεται δεξξιοστροφα στον αυλο , τελικα λετε να ισχυει ? ποιος ειχε γραψει ότι κατι τετοιο δεν ισχυει ? θυμαται κανεις ? τελικα περιστρέφεται το κυαθιο στον αυλο ????

Περιστρεφεται δεξιοστροφα. Ειχαμε και μια κουβεντα παλια εδω μεσα κατα ποσο δουλευει αυτη η πατεντα στο Anaconda. Δεν μπορω να απαντησω σε αυτο, αλλα το τσοκ δινει μεγαλη συγκεντρωση μακρια και πολυ καλες κατανομες και κοντα. Η αποδοση αυτη δεν μπορει να εξηγηθει μονο με τη συσφιξη του τσοκ. Το αποτελεσμα για μενα προσωπικα τελειο. Κυνηγω αποκλειστικα με τσοκ Anaconda τσιχλα και παπι.

Περιστρεφεται δεξιοστροφα. Ειχαμε και μια κουβεντα παλια εδω μεσα κατα ποσο δουλευει αυτη η πατεντα στο Anaconda. Δεν μπορω να απαντησω σε αυτο, αλλα το τσοκ δινει μεγαλη συγκεντρωση μακρια και πολυ καλες κατανομες και κοντα. Η αποδοση αυτη δεν μπορει να εξηγηθει μονο με τη συσφιξη του τσοκ. Το αποτελεσμα για μενα προσωπικα τελειο. Κυνηγω αποκλειστικα με τσοκ Anaconda τσιχλα και παπι.
τελικα δεν μας ειπες , δαγκωνει ??

Πρωτη φορα ακουω οτι το κυαθιο περιστρεφετε μεσα στον αυλο και μαλλιστα δεξιοστροφα.Ειναι γνωστο οτι περιστεφετε δεξιοστροφα το βλημα στα ραβδωτα λογο ραβδωσεων αλλα στα λειοκανα πως???Πως παιρνει περιστροφη???.fff..xm.

Κανονικά το αν περιστρεφεται ο συγκεντρωτηρας ή όχι, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μας το αποδείξει ο εμπνευστής του συγκεκριμένου τσοκ και όχι ο κάθε ένας από εμάς.
Εγώ λοιπόν είχα γράψει και το ξαναγράφω ότι όταν ένα αντικείμενο ταξιδεύει μέσα σε ένα σωλήνα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 400 μέτρων το δευτερόλεπτο, είναι τουλαχιστον στα δικά μου μάτια ανωφελο να προσπαθεί κάποιος να με πείσει ότι οι βόλτες είτε δεξιοστροφες είτε αριστεροστροφες για μήκος μερικών πόντων, φρεναρουν τον συγκεντρωτηρα, που ξαναλέω ταξιδεύει με 400μ/δ.
Το όλο θέμα μου κάνει για πολύ πετυχημένο Αμερικάνικο marketing της πατεντας.

• Like
Reactions: jnp
Αν αντίθετα μου έλεγε κάτι άλλο, θα ήταν πιο εύκολο να το δεχτώ. Όπως ότι το σπειρωμα δίνει μια τάση περιστροφής στον συγκεντρωτηρα κάνοντας τον να ανοίξει σίγουρα τα πτερύγια του κατά την έξοδο από το στομιο, απαλλάσσοντας τα σκαγια ευκολότερα από αυτόν.

• Like
Reactions: jnp
ο πινακας αναφέρεται σε αυλο συμβατικο μαλλον 18,3 , συμφωνα με τον πινακα το φουλ εχει 10 δεκατα συσφιξη , αν ψαξεις όλα τα οπλα και τα τσοκ του εμποριου μαλλον δεν θα βρεις κανενα με τετοια συσφιξη , σχεδόν παντα το φουλ είναι 8/10 δηλαδη 2 αστερια στην ουσια , αλλα μην ξεχνατε ότι ο πινακας είναι ενδιεκτικος , σχεδόν τα μισα οπλα της ελλαδας εχουν σταθερες κανες με 2 η 1 αστερια σταθερη συσφιξη , ακομα και μπεκατσα κυνγανε πολλοι με τετοια οπλα , στο καρτερι φονιαδες , δεν μπορω να καταλαβω τι παθαινετε όταν ακουτε την λεξη φουλ , ρευμα σας βαραει ρε παιδια ? δεν ανφερομαι σε εσενα προσωπικα φιλε ωριωνα
Φίλε Δημήτρη, αυτό που έγραψα ήταν οι παρατηρήσεις μου στον πίνακα της BREDA, που παρέθεσε ο φίλος jnp και μου έκανε εντύπωση ότι για τα ορτύκια προτείνει 3* και το 1* μόνο για χήνα και αγριόγαλλο.
Και να πώ πως, όχι τα μισά, αλλά σχεδόν όλα τα δίκανα όπλα που εισάγονταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80 είχαν σταθερές σύσφιξεις 3* και 1*, με εξαίρεση τα ROBUST που είχαν συνήθως σύσφιξεις 3* και 2* και με αυτά τα όπλα και φυσίγγια ιδιογομωσης μάλλινης τάπας κυνηγούσαν τα πάντα κοντά μακρια. Εξάλλου και έγώ με ένα τέτοιο όπλο (ROBUST) έγινα κυνηγός και όπως λες, κυνηγούσα συστηματικά μπεκάτσα.
Τώρα προσωπικά προτιμώ τα 2* από το 1*, αυτο γιατί σε δοκιμές που έχω κάνει σε όπλα με εναλλασόμενα τσοκάκια (εργοστασιακά) το 1* μου έδινε συνήθως, υπερσυγκέντρωση στο κέντρο της ντουφεκιάς με χειρότερη κατανομή όμως και με κενά στην περιφέρεια του κυκλου των 76χιλ σε σχεση με το 2*. Αυτά αφορούν τις δοκιμές που έκανα εγώ,με τα συγκεκριμένα όπλα και φυσίγγια, καθώς και τη δική μου εκτίμηση, ένας καλύτερος σκοπευτή απο μένα μπορεί να προτιμούσε το 1* γιατί εχει την ικανότητα να τοποθετεί το θήραμα στα 30-35εκ. του κέντρου της κατανομής.

Για τη περιστροφη του κυαθιου ειναι το γραμμοτο,η οπλουργοι των turkey shoot βαζουυν δαχτυλιδια ισια οχι σπειρωμα στη φουστα οποως αυτα του Χρηστου,και νομιζο οτι και αυτα τετοια ειναι,και οχι σπειρωμα,θα μας πει ο ιδιος.Δηλαδη ειναι για να φρεναρει το κυαθιο και οχι για να σταματησει τη περιστροφη,στη συνεχεια στο στομιο μπαινει το γραμμωμα το οποιο σταματαει την περιστροφη αλλα και σπρωχνη ισια για μερικα μετρα το κυαθιο.

Σαράντο έχει σπείρωμα αριστερόστροφο.Το ξέρω γιατί τα έχω.

ακριβως λοιπον όπως περιστρέφεται το βλημα στα ραβδωτα δεξιόστροφα ακιβως το ιδιοο περιστρέφεται το κυαθιο στην κανη του λειοκαννου οπλου , υπακούει στον ιδιο νομο , εχουμε καποιον φυσικο η καποιον χειριστη πυροβολου στον στρατο να μας το εξηγησει καλυτερα ?

81d9ce70-b165-48b3-8f01-7ba93e4169c9.jpg

Προσπαθώ να βρω ένα βίντεο που να δείχνει ότι ο συγκεντρωτήρας περιστρέφεται και δεν βρίσκω ... Η μόνη τάση που βλέπω είναι το τουμπάρισμα και όχι η περιστροφή.

Ζολώτα το σπείρωμα είναι σε όλο το μήκος του τσοκ ή μόνο σε όσο φαίνεται απ έξω;

ακριβως λοιπον όπως περιστρέφεται το βλημα στα ραβδωτα δεξιόστροφα ακιβως το ιδιοο περιστρέφεται το κυαθιο στην κανη του λειοκαννου οπλου , υπακούει στον ιδιο νομο , εχουμε καποιον φυσικο η καποιον χειριστη πυροβολου στον στρατο να μας το εξηγησει καλυτερα ?
Πυροβολητης δεν έκανα, αλλά από όσο ξέρω περιστροφή δίνεται για να διατηρήσει το βλήμα ίσια πορεία και να μην κάνει κωλοτουμπες στον αέρα,γιατί χάνει κινητική ενέργεια και έτσι μέρος του βεληνεκους του.

Αν δεν κάνω λάθος η σωστή έμφραξη δεν αφήνει την διαφυγή αερίων. Όταν η φούστα του συγκεντρωτήρα θα έχει φτάσει στην αρχή του 2,5 πόντων σπειρώματος ώστε να μπορέσουν τα αέρια να περάσουν από το σπείρωμα, τι σόι φρενάρισμα θα κάνει, αφού το πάνω μέρος του συγκεντρωτήρα με τα σκάγια θα βρίσκεται σχεδόν εκτός κάννης και όλα αυτά με 400μ/δ? .xm.
Δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα, το οποίο οφείλεται στην γεωμετρία κτλ αλλά όλα τα υπόλοιπα κάτι μου λέει ότι είναι σκεπτικό κάποιων πολύ έξυπνων ανθρώπων που βγάζουν λεφτά στο όνομα της τρέλας μας :) και καλά κάνουν δηλαδή.

Back