Καλησπέρα σας κύριοι.. Είμαι νέος κυνηγός(με μόνο μία σεζόν στο ενεργητικό) και θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση για το όπλο μου. Πρόκειται για το Baikal MP-153 magnum αυλό 18,4mm(0,7244inches), με 3 εργοστασιακά τσοκ(μετρημένα με παχύμετρο).
I.C.**** M.*** F.*
mm 18,1 17,8 17,3
inches 0,7126 0,7008 0,6811
Σκέφτομαι πολύ έντονα να τα δώσω και να συμπτύξω όλα μου τα κυνήγια σε 2 τσοκ. Αναλυτικότερα......
Έχω καταλήξει στα έσω-έξω της Carlson's, και συγκεκριμένα στα
Carlson's Baikal / Rem.Spartan Tru-Choke Sporting Clays Blued Choke Tubes
Οι συσφίξεις που έχω επιλέξει είναι I.C. (.720inches 18,288mm), για μονόβολα, δράμια, και για περπατητό με σκάγια μέχρι μεσαίες αποστάσεις, και το I.M. (.705inches 17,907mm), για καρτέρι στο παπί για μεσαίες και μακρινές βολές. Να τονίζω ότι η εταιρία επισημάνει ότι το I.M. είναι η σφιχτότερη σύσφιξη που μπορεί να διαχειριστεί κάθε είδους φυσίγγι, ανεξαρτήτως υλικού(μολύβι, ατσάλι κτλ), μεγέθους(9,4, ΒΒ,ΤΤ, δράμια κτλ) και ταχύτητας, οπότε έθεσα αυτό σαν "σφιχτότερο" όριο(η εταιρία έχει μέχρι και σε turkey .680inches).
Πιστεύεται ότι θα είμαι καλυμμένος με αυτόν τον συνδυασμό των 2 τσοκ στα περισσότερα κυνήγια.?
Επίσης, μου φαίνεται πως η πραγματική απόδοση αυτών των 2 τσοκ, βάση του αυλού του όπλου μου, θα είναι:
για το I.C. περίπου κάτι περισσότερο σε Skeet, με μία ελαφρά σύσφιξη,
και για το I.M. κάτι μεταξύ σε I.M και μισό, τείνοντας περισσότερο στο μισό... Πέφτω έξω.?
Να είστε καλά όλοι σας πάντως, γιατί μέχρι πρότινος στο άκουσμα της λέξης "τσοκ", είχα απλά ένα σωληνάκι στο μυαλό μου, και τώρα διαβάζοντας αυτό το forum έμαθα αρκετά πράγματα...!