Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Αν κρίνουμε ότι έχεις ήδη φουλ για τα ψηλωμένα στο καρτέρι, άποψή μου είναι ότι θέλεις άλλα δυο τσοκ. Για το καρτέρι ένα Μ για βολή σε μέση απόσταση και για το περπατητό ένα πολύ ανοιχτό.
Η breda δίνει το 2 το 3 και το 4 τσοκ.

Η breda δίνει το 2 το 3 και το 4 τσοκ.
Τα έχεις όλα λοιπόν, 4αρι περπατητο, 3αρι και περπατητό και καρτέρι, 2αρι καρτέρι.
Κάνε με όλα μερικές τουφεκιες σε αποστάσεις που ρίχνεις συνήθως και με τα φυσίγγια που χρησιμοποιείς και κάνεις τις επιλογές σου.

πάντως το 4* επειδή το έχω ρίξει δεν θα το έλεγα και τόσο "μπαλα" στα 36 μέτρα,,,με nsi due 28gr και κυνηγετικά φυσίγγια

δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητίσω κάτι αλλά θα ήθελα πολύ να δω τις τουφεκίες - με διαφορετικό φυσίγγι παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα ;

Δημήτρη για αυτό που μου είχες πει από facebook βρέθηκε λύση,στο ξαναέκανε, ή απλά ήταν άλλη η αιτία ;

πάντως το 4* επειδή το έχω ρίξει δεν θα το έλεγα και τόσο "μπαλα" στα 36 μέτρα,,,με nsi due 28gr και κυνηγετικά φυσίγγια

δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητίσω κάτι αλλά θα ήθελα πολύ να δω τις τουφεκίες - με διαφορετικό φυσίγγι παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα ;

Δημήτρη για αυτό που μου είχες πει από facebook βρέθηκε λύση,στο ξαναέκανε, ή απλά ήταν άλλη η αιτία ;
Τα έχεις όλα λοιπόν, 4αρι περπατητο, 3αρι και περπατητό και καρτέρι, 2αρι καρτέρι.
Κάνε με όλα μερικές τουφεκιες σε αποστάσεις που ρίχνεις συνήθως και με τα φυσίγγια που χρησιμοποιείς και κάνεις τις επιλογές σου.
Το θεμα Κωστα ειναι οτι δεν θελω να αλλαξω καθε τρεις και λιγο τσοκ.Θελω να βρω καποιο τσοκ και να μην ξαναβγει αλλα πρεπει να ειναι δυσκολο να γινει αυτο!!!

Παυλο μπορει να παιζει ρολο και η καννη και να μην φταινε τα τσοκ παντως σε συγκρηση με την benelli που εχω τα παει ποιο μπαλα η breda.Και με διαφορετικα φυσιγγια την εχω δοκιμασει.Οσο αορα αυτο που σου ειπα δεν μου το ξαναπαρουσιασε!!!

Το θεμα Κωστα ειναι οτι δεν θελω να αλλαξω καθε τρεις και λιγο τσοκ.Θελω να βρω καποιο τσοκ και να μην ξαναβγει αλλα πρεπει να ειναι δυσκολο να γινει αυτο!!!
Για μένα δούλεψε καλά το LM της briley σε τρία διαφορετικά όπλα κυρίως φέρμα και περπατητό, καρτερι δεν έχω κάνει λόγω τόπου και δεν μπορώ να σου πω 100% αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω με μια τέτοια σύσφιξη θα μείνεις ευχαριστημενος.

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Μία ερώτηση για λογαριασμό φίλου.
Το ποζέ ZABALA XL 90 τι στυλ εναλλασσόμενα τσοκ φοράει.? Ταιριάζουν από κάποια άλλα.? Γιατί θέλει να ψάξει για aftermarket. Αν βάλει έσω-έξω, θα βρίσκουν μεταξύ τους.?
Σας ευχαριστώ..

Καλησπερα & καλη χρονια,μια μικρη βοηθεια,εχω την crio απο τις πρωτες και εχασα τον κυλινδρο,ειναι το τσοκ με το σπιρωμα τερμα πανω,και θελω να το αντικαταστισω,υπαρχει κατι καλυτερο απο το δικο της,και που μπορω να το βρω,ασε που δεν βρισκω ουτε το δικο της.σημ. δεν θελω να περισευει απο την καννη. ευχαριστω.

Δες ποιο κάτω ένα κυνήγι λαγού με τους φίλους μου Χριστο και Δημήτρη
Στο 7.17 φαίνεται καθαρά ότι ο Χριστός έχει στο όπλο αυτό που ρωτάς
Θα δεις και βολή χωρίς κάποιο πρόβλημα
Δεν έχω δει η ακούσει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ωστόσο δεν είμαι ειδικός και καλά θα ήταν να λάβεις υπόψην κάποιον που έχει πιο καλή γνώση πει του θέματος
Η εικόνα πάντως εμένα ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν μου αρέσει εννοώ ότι φαίνεται άσχημο το όπλο στα μάτια μου

παιδια γινεται. το εχω κανει αλλα το εσω εξω θα φαει την καπνα του μπαρουτιου απο το εσω και θα θελει αρκετο καθαρισμα και απ εξω. δεν υπαρχει προβλημα περαν του αισθητικου που λεει κι ο χρυσανθος. δεν ειναι ωραιο στο ματι

Καλησπερα. Θελω να ρωτησω αν επιτρεπεται να βαλω ενα εσω εξω και ενα εσωτερικο τσοκ στο δικαννο. Να ειναι δηλαδη η μια καννη μακρυτερη απο την αλλη. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Γιατι να μην επιτρεπεται;;;
Αν εσενα δεν σε χαλα αισθητικα κανενα προβλημα
Γινεται συχνα στα σκοπευτηρια να βαζουν διαφορετικου μηκους τσοκ στα οπλα :)

Last edited:
Απο την μεχρι τορα κην.πορια με δωκιμες στον κηνηγοτοπο.Στην πραξη δηλαδη καταλιξα οτι τατσοκακια που προσοπικα μου τεριαζουν σαν ενα μεσαιο σκοπευτικα που θεωρω τον εαυτομου ειναι 1ων.και με διαφορα στην τσαντα τα carlsons.το κην.στο παπι σε 3αρι και θελο να παρω και ενα IM καποια στηγμη.Πολη καλο το Anaconta to long.Πολη εντιποσιακες οι καταβολες του kiks smoke ic αλλα εγω ρε παιδια θελω ενα 4που να εχει σιμπεριφορα 4 και οχι σχεδον 2. Ολλα αυτα για την Μ1. Για τον ΣΒΕ1 Εχω ληση το θεμα με ενα ic briley.Και με τα muller pasing καιUFO .Οπου ειναι αλλο κεφαλαιο απο μονα τους.

Απο την μεχρι τορα κην.πορια με δωκιμες στον κηνηγοτοπο.Στην πραξη δηλαδη καταλιξα οτι τατσοκακια που προσοπικα μου τεριαζουν σαν ενα μεσαιο σκοπευτικα που θεωρω τον εαυτομου ειναι 1ων.και με διαφορα στην τσαντα τα carlsons.το κην.στο παπι σε 3αρι και θελο να παρω και ενα IM καποια στηγμη.Πολη καλο το Anaconta to long.Πολη εντιποσιακες οι καταβολες του kiks smoke ic αλλα εγω ρε παιδια θελω ενα 4που να εχει σιμπεριφορα 4 και οχι σχεδον 2. Ολλα αυτα για την Μ1. Για τον ΣΒΕ1 Εχω ληση το θεμα με ενα ic briley.Και με τα muller pasing καιUFO .Οπου ειναι αλλο κεφαλαιο απο μονα τους.
Καλημερα φιλε μου εγω θα σου προτινα το braian tula για 4* που θες. Δεν το εχω αλλα με αυτα που βλεπω εδω μεσα στο σαιτ φιλε μου τρογομε και εχω να το παρο. Τωρα για το ufo θα ηθελα να σε ροτισο πως το βλεπις πανο στι benelli. Σε ροταο επιδι εχω m2 και δεν προλαβα να σιμπερανο για το οπλο μου τα υπερ και τα κατα. Με κατι δοκιμες που εκανα στα γριγορα μιλαο για 55-57-60+ με εμποριου φυσιγγια. Και λιγα κυνηγια που εκανα. Θα μου πεις οτι δε ειδες τι συμπεριφορα του τσοκ. Οχι για το λογο οτι το κοσκιναο προτα και μετα η διαγνοση που βγαζω.

Back