Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Ναι το κόκκινο αλλά βγαίνει και σε σκέτο silver αρκεί να αναγράφει sk euro γιατί υπάρχει και το αμερικάνικο sk ποιο σφιχτο από τον κύλινδρο.
Οταν λες για το αμερικανικό πιο σφιχτό απο τον κύλινδρο εννοείς 4 η ενδιάμεσα 4 με 5 εμενα δεν με ενδιαφερει πιο ανοιχτό απο το 5 με ενδιαφερει κατι προς το 4 η το 4

Ναι το κόκκινο αλλά βγαίνει και σε σκέτο silver αρκεί να αναγράφει sk euro γιατί υπάρχει και το αμερικάνικο sk ποιο σφιχτο από τον κύλινδρο.
Το ξερω Κωνσταντινε εγω εχω το αμερικανικο silver, δηλ το ειχε μεσα στο 686 που πηρα .....απο τα ανω που ανεβασα εχω το 4αρι με αυτο κυνηγισα ολο το χρονο και με το LM porter της briley ακομα και σε οριακες βολες ανω των 40 μετρων φοβερο το τελαιταιο

Οταν λες για το αμερικανικό πιο σφιχτό απο τον κύλινδρο εννοείς 4 η ενδιάμεσα 4 με 5 εμενα δεν με ενδιαφερει πιο ανοιχτό απο το 5 με ενδιαφερει κατι προς το 4 η το 4
Το αμερικάνικο Skeet είναι μεταξύ κυλινδρου βελτιωμενου κυλινδρου, εσύ γιατί αποστάσεις το θέλεις.

Constrictions or dimensions on my Beretta...

Where can I find the constrictions or dimensions on my Beretta choke tubes?
Beretta 12 gauge. shotguns are offered with either the Mobilchoke or Optima-Choke tube systems. 20, 28 and 410 gauges are only offered in Mobilchoke. The following chart lists the nominal inside diameters for both types of 12 gauge chokes.

Please note that variations will exist due to engineering and machining tolerances. There are many factors that determine how each choke will pattern. The measured internal diameter is only one factor, we supply these charts for a general comparison use only. It is always best to pattern your firearm, with the choke and the type or brand of shot shell you will actually use in order to determine the optimal combination. These measurements are supplied only as a guide - Remember, it is not the actual internal dimension that is important, but how well the choke patterns for your particular needs.

CHOKE DESIGNATION 12 GAUGE MOBILCHOKE 12 GA OPTIMA-CHOKE 12 GA OPTIMA-CHOKE HP 12 GA
Xfull Turkey 0.665 0.675 0.691
Full 0.695 0.694 0.695
Light Full N/A 0.702 0.701
Improved Modified 0.7 0.706 0.707
Modified 0.705 0.716 0.712
Light Modified N/A 0.718 0.716
Improved Cylinder 0.715 0.724 0.719
Skeet USA 0.718 0.727 0.726
Cylinder 0.723 0.732 0.728
Skeet European 0.73 0.759 0.727
Bore 0.723 0.732 0.732
Τα τέρμα δεξιά νούμερα αφορούν τα HP τσοκακια δείτε ποσο κοντά ειναι τα νούμερα πχ τι διαφορα να εχει το 0,726 του skeet USA με το 0,727 του skeet europe και πιο ανοιχτό απο ολα το cylinder οποτε δεν ισχύει λογικα οτι το skeet ειναι ανάποδη καμπάνα διοτι τοτε θα έπρεπε να ειναι πανω απο 0,728 , μπέρδεμα πραγματικό οσο το ψάχνω πιο πολυ μπερδεύομαι αν και βάση βλητικη και με όσα λεει το σάιτ το πιο ανοιχτό απο ολα ειναι ο κύλινδρος μετά το skeet Europe και μετά το skeet USA και μετά ο βελτιωμένος κύλινδρος ξεκινώντας απο το πιο ανοιχτό προς το πιο κλειστο

Μαλλον για skeet USA με βλέπω η για κλασικό 4 βελτιωμένο κύλινδρο αν και το 0,726 με το 0,719 ειναι μια διαφορα που πιστεύω οτι ειναι λογικό να δεις και να αισθανθείς την διαφορα ενώ το 0,726 του skeet USA με το 0,728 του κυλίνδρου δεν ξερω κατα ποσο αυτη η διαφορα θα ειναι τελικα αντιληπτή

Constrictions or dimensions on my Beretta...

Where can I find the constrictions or dimensions on my Beretta choke tubes?
Beretta 12 gauge. shotguns are offered with either the Mobilchoke or Optima-Choke tube systems. 20, 28 and 410 gauges are only offered in Mobilchoke. The following chart lists the nominal inside diameters for both types of 12 gauge chokes.

Please note that variations will exist due to engineering and machining tolerances. There are many factors that determine how each choke will pattern. The measured internal diameter is only one factor, we supply these charts for a general comparison use only. It is always best to pattern your firearm, with the choke and the type or brand of shot shell you will actually use in order to determine the optimal combination. These measurements are supplied only as a guide - Remember, it is not the actual internal dimension that is important, but how well the choke patterns for your particular needs.

CHOKE DESIGNATION 12 GAUGE MOBILCHOKE 12 GA OPTIMA-CHOKE 12 GA OPTIMA-CHOKE HP 12 GA
Xfull Turkey 0.665 0.675 0.691
Full 0.695 0.694 0.695
Light Full N/A 0.702 0.701
Improved Modified 0.7 0.706 0.707
Modified 0.705 0.716 0.712
Light Modified N/A 0.718 0.716
Improved Cylinder 0.715 0.724 0.719
Skeet USA 0.718 0.727 0.726
Cylinder 0.723 0.732 0.728
Skeet European 0.73 0.759 0.727
Bore 0.723 0.732 0.732
Τα τέρμα δεξιά νούμερα αφορούν τα HP τσοκακια δείτε ποσο κοντά ειναι τα νούμερα πχ τι διαφορα να εχει το 0,726 του skeet USA με το 0,727 του skeet europe και πιο ανοιχτό απο ολα το cylinder οποτε δεν ισχύει λογικα οτι το skeet ειναι ανάποδη καμπάνα διοτι τοτε θα έπρεπε να ειναι πανω απο 0,728 , μπέρδεμα πραγματικό οσο το ψάχνω πιο πολυ μπερδεύομαι αν και βάση βλητικη και με όσα λεει το σάιτ το πιο ανοιχτό απο ολα ειναι ο κύλινδρος μετά το skeet Europe και μετά το skeet USA και μετά ο βελτιωμένος κύλινδρος ξεκινώντας απο το πιο ανοιχτό προς το πιο κλειστο
Πραγματικα προβληματίζομαι διοτι εαν ειναι αλήθεια αυτα που γράφει το σάιτ πως ειναι δυνατόν εγω με τα ματια μου που μέτρησα το skeet να ειναι πιο ανοιχτό απο το 5 μαμά εκτός και εαν το 5 μαμά δεν ειναι κύλινδρος , πω πω ωραία φάση αλά ντάλα κουτρουβαλα η φάση όλη , όχι πως θα σκάσω βεβαια αλλα έχουν και την πλακα τους και τα ωραία τους αυτές η συζητήσεις , γενικά οτι αφορά όπλο βλητικη κυνήγι σκυλιά εχει ρε παιδάκι μου άλλη γλυκά άλλη ομορφιά στο μυαλο μου

Μαλλον για skeet USA με βλέπω η για κλασικό 4 βελτιωμένο κύλινδρο αν και το 0,726 με το 0,719 ειναι μια διαφορα που πιστεύω οτι ειναι λογικό να δεις και να αισθανθείς την διαφορα ενώ το 0,726 του skeet USA με το 0,728 του κυλίνδρου δεν ξερω κατα ποσο αυτη η διαφορα θα ειναι τελικα αντιληπτή
Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά αν σκέφτεσαι για κοντινές ως μεσαίες αποστάσεις το ευρο-σκεετ της beretta θα επερνα χωρίς δεύτερη σκέψη, δοκιμασμένο σε σκοπευτήριο πιο πολύ και λίγο στο κυνήγι.

Το σκέτο silver ειναι και αυτο skeet ;και εαν το αμερικανικό ειναι πιο σφιχτό απο το κύλινδρο τοτε ειναι μεταξύ 5 * και 4 οποτε το ευρωπαϊκό skeet ειναι πιο ανοιχτό απο τον κύλινδρο ; ρωτάω γιατι βάσει του σάιτ που είδα και το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό skeet ειναι πιο κλειστό απο τον κύλινδρο

Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά αν σκέφτεσαι για κοντινές ως μεσαίες αποστάσεις το ευρο-σκεετ της beretta θα επερνα χωρίς δεύτερη σκέψη, δοκιμασμένο σε σκοπευτήριο πιο πολύ και λίγο στο κυνήγι.
Σε sporting δοκιμασμένο η σε skeet

Σε sporting δοκιμασμένο η σε skeet
Το σκέτο silver ειναι και αυτο skeet ;και εαν το αμερικανικό ειναι πιο σφιχτό απο το κύλινδρο τοτε ειναι μεταξύ 5 * και 4 οποτε το ευρωπαϊκό skeet ειναι πιο ανοιχτό απο τον κύλινδρο ; ρωτάω γιατι βάσει του σάιτ που είδα και το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό skeet ειναι πιο κλειστό απο τον κύλινδρο
Το χρώμα δεν παίζει ρόλο δεν παίζει ρόλο αφού βγαίνει σε τρεις παραλλαγές black, silver και ασημένιο με κόκκινο κολαρο αρκεί να αναγράφει euro skeet.

Beretta Choke Tube Optimachoke Hp "Black Edition" 20mm Extended 12 Ga
http://www.berettausa.com/en-us/beretta-choke-tube-optimachoke-hp-black-edition-20mm-extended-12-ga/

Beretta Choke Tube OptimaChoke HP +3/4" 12GA
http://www.berettausa.com/en-us/beretta-choke-tube-optimachoke-hp-plus3-4-12ga/c621/
Εγώ το χω δοκιμάσει σε skeet αλλά έχω δει ένα μπάρμπα να τα φοράει και στις δύο κάννες σε dt 11 και να κάνει ωραία σπασίματα σε όλες τις αποστάσεις.
Στο κυνήγι πως τα πήγε ;
Λίγες τουφεκιες για να σου πω ακριβώς αλλά ο φασιανος ήταν πάνω από 30μ και έπεσε ξερος.
Μόλις μαζευτηκα ,ρεπό σήμερα και πηγαμε με το φιλαράκι μου για φασιανους σε δημόσια περιοχή, δεν έχει νόημα βέβαια αυτό το κυνήγι χωρίς σκύλο αλλά είπαμε να κάνουμε την βόλτα μας και αναπνευσαμε οξυγόνο και ξεφύγαμε από την ζούγκλα.
Ψάξαμε όλα τα χωράφια χωρίς αποτέλεσμα και θυμήθηκα τα λόγια του Σπύρου και του Στέλιου και λεω δεν μπαίνουμε στο δάσος μπας και βρούμε καμιά μπεκάτσα η κάνα γκραους . Πήγαμε πολύ βαθιά στο δάσος και μάλιστα ψιλοχαθηκαμε και παραλίγο να μπούμε σε μη επιτρεπομενη περιοχή αν δεν μπήκαμε.
free uploader
img host

Βρεθήκαμε από την άλλη μεριά του βουνού και αποφασίσαμε να αρχησουμε την ανάβαση, ξεπατοθηκαμε μέχρι να ανεβουμε στην κορφή και να καλοπατησουμε, μετά από πολύ περπάτημα και αφού δεν βρήκαμε τίποτα επιτέλους είδαμε την λίμνη και γνωρίσαμε το δρόμο που ήρθαμε.

screen capture tool
image url

Πήγαμε πάλι πίσω στα χωράφια και είπαμε να ψάξουμε λίγο τα χωράφια αφού ήταν ακόμα νωρίς, ξέχασα να σας πω ότι γινόταν χαμός από τσιχλες αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπονται και έτσι δεν σηκωνα το όπλο.
Προς το τέλος του χωραφιου υπήρχαν κάτι μεγάλα δέντρα και γινότανε χαμός από τα τσιχλακια δεν κρατήθηκα παιδιά, στάθηκα από κάτω άλλαξα τα φυσίγγια που είχα για φασιανό και έβαλα μερικά suprema (ακούς Τάσο) 8αρια 28γρ πέρασε μια και δεν άντεξα στον πειρασμό.
free picture hosting
adult photo sharing

Αν δεν κάνω λάθος ονομάζεται robin εδώ μοιάζει με γερακοτσιχλα δικιά μας. Κάτσαμε στο ίδιο σημείο να κάνουμε τσιγάρο και από την απέναντι μεριά του πυκνου άκουσα κουδουνακια, ήταν μία παρέα 6 κυνηγών με τρία σκυλιά, ξαφνικά άκουσα τουφεκιδι κατά ριπας και ένας φασιανος ερχόταν λίγο ψηλόμενος και με χίλια κατά πάνω μου , του έριξα και έπεσε λίγο παρακάτω μέσα σε κάτι πυκνά ευτυχώς τον βρήκα.

image hosting 10mb limit

Περάσαμε πολυ καλα, καθησαμε εκεί στο δέντρο και φάγαμε τα σαντουιτσακια μας καλαμπουρισαμε , αυτά είναι τα ωραία .

Παραγει η briley spreader τσοκ?γιατι ειδα καπου την ονομασια αυτη και σκαλωσα λιγο,νομισα πως βγαζει μονο η seminole
Υπαρχει καποιος στο φορουμ που να το κατεχει και να μπορεσει να εξηγησει την λειτουργια του?

Παραγει η briley spreader τσοκ?γιατι ειδα καπου την ονομασια αυτη και σκαλωσα λιγο,νομισα πως βγαζει μονο η seminole
Υπαρχει καποιος στο φορουμ που να το κατεχει και να μπορεσει να εξηγησει την λειτουργια του?

Nαι το Diffusion με ραβδωσεις. Τσοκ διασπορας πολυ αποπτελεσματικο σε κοντινες αποστασεις. Δεν κραταει κεντρα η τουφεκια οπως στο Seminole Spreader.

Nαι το Diffusion με ραβδωσεις. Τσοκ διασπορας πολυ αποπτελεσματικο σε κοντινες αποστασεις. Δεν κραταει κεντρα η τουφεκια οπως στο Seminole Spreader.
Εγω ψαχνομαι για τσοκ γενικης χρησης απο 10-30 μετρα και γλυκοκοιταω το muller decoy αλλα με οσα εχω ακουσει για spreader ειμαι σε αναζητηση.εσυ τι μου προτεινεις?(για 18.7 αυλο)

Εγω ψαχνομαι για τσοκ γενικης χρησης απο 10-30 μετρα και γλυκοκοιταω το muller decoy αλλα με οσα εχω ακουσει για spreader ειμαι σε αναζητηση.εσυ τι μου προτεινεις?(για 18.7 αυλο)

30 ειναι πολλα για το diffusion. Για τα μετρα που θελεις με τον εργοστασιακο κυλινδρο εισαι μια χαρα

Back