Θυμάμαι μαρτυρία της μάνας μου ότι προπολεμικα στα Καστελλια Γραβιάς το χιόνι πέρασε τα δύο μέτρα, κατέβηκαν οι λύκοι μέσα στο χωριό και έφαγαν μεταξύ των άλλων και το γάιδαρο του παππού μου. Οπότε ποτέ μην λες αποκλείεται!Η γεωγραφία μας εγγυάται πως δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ. Η Ευρώπη δεν εκτείνεται στα βόρεια όσο η Αμερική και ως εκ τούτου έχει στα ίδια γεωγραφικά πλάτη πιο ήπιο κλίμα, σημαντικό ρόλο παίζει το ρεύμα του κόλπου που φτάνει έως τα νορβηγικά παραλια και ανεβάζει την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και των βορείων ανέμων, μόνο από την Ρωσία μπορεί να μας έρθει πολύ κρύο αλλά από εκεί ή κάθοδος των ρευμάτων (που σε όλο το βορειο ημισφαίριο κυριαρχεί η δυτική πορεία) , τα οδηγεί από την μαύρη θάλασσα και ανατολικοτερα, και τέλος οι ορεινοί όγκοι στα σύνορα μας εμποδίζουν την σάρωση της χώρας από βορρά, όπως συμβαίνει εύκολα στην πεδινή βόρεια Αμερική.
Αν κατέβουν τώρα θα χορτάσουν φαϊ!Θυμάμαι μαρτυρία της μάνας μου ότι προπολεμικα στα Καστελλια Γραβιάς το χιόνι πέρασε τα δύο μέτρα, κατέβηκαν οι λύκοι μέσα στο χωριό και έφαγαν μεταξύ των άλλων και το γάιδαρο του παππού μου. Οπότε ποτέ μην λες αποκλείεται!
Ενα Μάρτη του 87 αν ξανακανει πανελλαδικα θα κλάψουνε μανουλες....Η γεωγραφία μας εγγυάται πως δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ. Η Ευρώπη δεν εκτείνεται στα βόρεια όσο η Αμερική και ως εκ τούτου έχει στα ίδια γεωγραφικά πλάτη πιο ήπιο κλίμα, σημαντικό ρόλο παίζει το ρεύμα του κόλπου που φτάνει έως τα νορβηγικά παραλια και ανεβάζει την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και των βορείων ανέμων, μόνο από την Ρωσία μπορεί να μας έρθει πολύ κρύο αλλά από εκεί ή κάθοδος των ρευμάτων (που σε όλο το βορειο ημισφαίριο κυριαρχεί η δυτική πορεία) , τα οδηγεί από την μαύρη θάλασσα και ανατολικοτερα, και τέλος οι ορεινοί όγκοι στα σύνορα μας εμποδίζουν την σάρωση της χώρας από βορρά, όπως συμβαίνει εύκολα στην πεδινή βόρεια Αμερική.
1983-84 νομίζω 2.00μετρα στο χωριό μου έχω φωτόΘυμάμαι μαρτυρία της μάνας μου ότι προπολεμικα στα Καστελλια Γραβιάς το χιόνι πέρασε τα δύο μέτρα, κατέβηκαν οι λύκοι μέσα στο χωριό και έφαγαν μεταξύ των άλλων και το γάιδαρο του παππού μου. Οπότε ποτέ μην λες αποκλείεται!
Πρωτον στην αμερικη αν δεν εχεις φραγκα πεθαινεις ετσι κι'αλιως και στα νοσοκομεια να πας ετοιμοθανατος σου σωζουν τη ζωη και μολις συνελθεις αν δεν εχεις ασφαλεια και δεν πληρωσεις σε πετανε εξω!! αυτοι ειναι οι πολιτισμενοι και με κρατος δικαιου αμερικανοι!!Η Αμερική έχει 330 εκατομμύρια πληθυσμό. Νομοτελειακα έχει περισσότερους άστεγους και τους έχει παντού. Ας αφήσουμε στην άκρη τον ανθρώπινο παράγοντα και ας τα βάλουμε κάτω σε επιπεδο οργάνωσης. Αν ερχοταν εδώ τέτοια θεομηνία ποιος πιστεύει ότι ΔΕΝ θα διαλυοταν το σύμπαν??? Την στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ παρελυσαν και έχουν και δεκάδες νεκρούς.
Που είναι το λάθος ;Πρωτον στην αμερικη αν δεν εχεις φραγκα πεθαινεις ετσι κι'αλιως και στα νοσοκομεια να πας ετοιμοθανατος σου σωζουν τη ζωη και μολις συνελθεις αν δεν εχεις ασφαλεια και δεν πληρωσεις σε πετανε εξω!! αυτοι ειναι οι πολιτισμενοι και με κρατος δικαιου αμερικανοι!!
Ρε συ Λευτερη δεν με νοιάζει τι κάνουν στην Αμερική αλλά υποδομές νομίζω ότι έχουν καλύτερες από εμάς. Δεν δαιμονοποιω τον χειμώνα και τα χιόνια. Απεναντιας τον λατρεύω και εύχομαι να κάνει και κρύο και χιονια. Ορεινος είμαι και εγώ. Το 87 στο χωριό μου είχε 2μιση μέτρα χιόνι. Ο πατέρας μου έφυγε για δουλειά και γύρισε 4 μέρες μετά με Σινουκ!!! Επι ένα μήνα τρόφιμα, φάρμακα και ζωοτροφές μας έφερνε το Σινουκ! Ψηναμε το Πάσχα και δεν είχε λιώσει εντελώς!Πρωτον στην αμερικη αν δεν εχεις φραγκα πεθαινεις ετσι κι'αλιως και στα νοσοκομεια να πας ετοιμοθανατος σου σωζουν τη ζωη και μολις συνελθεις αν δεν εχεις ασφαλεια και δεν πληρωσεις σε πετανε εξω!! αυτοι ειναι οι πολιτισμενοι και με κρατος δικαιου αμερικανοι!!
τωρα μια χαρα στη χωρα μας τοσα χρονια στα βορεια και στα ορεινα ειχαν χειμωνες γαμ@@@@ρους και δεν παθαινανε τιποτα !! τωρα στους δυο χειμωνες που εκανε στην ΑΘΗΝΑ τους φερανε την καταστροφη ,μην πω για την χοντρομαλακια τους περυσι με την αττικη οδο που επρεπε αυτοι που τους κλεισανε μεσα εκει να τους πηδηξουνε ολους τους "υπευθηνους" πολιτικους και εταιριες !!για ρωτηστε και τους ορεινους εδω Ελλαδα μεχρι ποσα μετρα χιονι τους κανει καθε χρονο !!
Θέλει καιρό να το αντιληφθούν ( τους κοροϊδεύει η εικόνα με το πολύ χιόνι )… Οι θερμοκρασίες ήταν σαρωτικές , αν σταθείς έξω από κλειστό θερμαινόμενο χώρο για πάνω από δέκα λεπτά ( το πολύ ) χωρίς τα απαιτούμενα ρούχα , τότε παγωνεις , όχι μεταφορικά , κυριολεκτικά .Δεν είναι το χιόνι που κάνει τα πράγματα επικίνδυνα αλλά το κρύο. τα δύο αυτά μαζί δεν συνδυάζονται στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας λόγω γεωγραφίας. το κρύο θα έρθει από βόρεια-βορειοανατολικα η υγρασία από δυτικά-νοτιοδυτικά.
Χρονια πολλά και χιονια πολλά!!! Αν και δεν έχει σκοπό ούτε να βρέξει!!! Δωσε καμια ελπίδα! απ'οτι βλέπω πάει και ο μισός Γενάρης.....Καλημέρα και καλή χρονιά γκρινιάρηδες
Υγεία και όλα καλά
Πες μας γι αυτόν που γαμ_ _ _αιΚαλημέρα και καλή χρονιά γκρινιάρηδες
Υγεία και όλα καλά
Για πε! Τι βλέπεις? Πότε ξεκινάμε?Καλημέρα και καλή χρονιά γκρινιάρηδες
Υγεία και όλα καλά
Μακαρι να μπορούσε να σου πει......Για πε! Τι βλέπεις? Πότε ξεκινάμε?
Που θα πάμε πάλι ;Για πε! Τι βλέπεις? Πότε ξεκινάμε?
Για πε! Τι βλέπεις? Πότε ξεκινάμε?
Μακαρι να μπορούσε να σου πει......
Επιτέλους σπάει η π..α κ..ο εμπλοκή που περάσαμε 15 μέρες με απίστευτο εμποδίσμο σε όλη την Ευρώπη σχεδόν.Χρονια πολλά και χιονια πολλά!!! Αν και δεν έχει σκοπό ούτε να βρέξει!!! Δωσε καμια ελπίδα! απ'οτι βλέπω πάει και ο μισός Γενάρης.....