Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα χωρίς πλέον το άγχος της καρπωσης,πήρα μαζί την μικρή μου κόρη μαργαρίτα.Η μέρα ηλιόλουστη ξεκινησαμε αργά για να αδειάσει το βουνό από κυνηγούς κυρίως παγανιεριδες.Έτσι αποφάσισα να πάμε όσο πιο κοντά γίνεται με το αυτοκίνητο στο μερος που είχα τις περισσότερες συναντήσεις προχτές.Περπατησαμε προς τα εκεί και λίγο αργότερα η σκύλα απόμακρυνεται το μπιπερ δεν ακούγεται, ευτυχώς το ακούει η μικρή, πήγαινουμε προς τους μέρος της και αυτή είναι φέρμάρισμενη όμως δεν μπορώ να πάρω καλή θέση και αυτή φεύγει από μακριά χωρίς να την πετύχω.Όμως τι καλύτερο από αυτό,κι όμως,σε λίγο επειδή τελείωσε η μμπαταρία του μπιπερ ξεκινήσαμε την επιστροφή.Διάλεξα να παμε από πιο ήπια διαδρομή και φωνάζοντας συνεχώς την σκύλα να είναι κοντά μας οσπου δίπλα μας ακριβώς παίρνει μια μυρωδιά και Αμέσως κοκκαλωνει .Αμέσως παίρνω θέση απέναντι της και μέσα στο καθαρό μια βασιλλισα μέσα στα φύλλα φαίνεται σχεδόν μόνο το κεφάλι της γεμάτη απορία με κοιτάει χωρίς να έχει καμία δίοδο διαφυγής,τι να πω απίστευτο.βγάλαμε φωτογραφίες και φύγαμε.Στιγμές για πάντα χαραγμένες στο μυαλό ,τις εύχομαι σε αυτους που αγαπάνε το κυνήγι της και όχι το καρτέρι της!!!

ετσι φιλε γιαννη χαχαχαχ, πεστα στον θεσαλλο αυτα με τα γατακια του.yelling..yelling..yelling.
μπραβω φιλε βικτωρα.RESPECT. ευχωμαι να σας παη η χρονια στο νησι πριμααα,,αλα θα ειθελα εγω πρωσοπικα να σταματισουμε λιγο τα πηραγματα που κανουμε με το μανιακο τον λαμπρουκαμας γιατι αποτι δηχνη μαλων κατα την δικημου γνωμη παρεξιγηθικε ετσι λεω .xm..xm. καταλα πιστευω να εχουμε μια καλη μπεκατσοχρονια για ολους μας και εδω στο sait πιστευω οτι ημαστε μια καλη παρεα και αλος με της φωτο η τα λεγωμενατου μας κανουνε να περναμε ωμορφαααα,,,τωρα ωπιος παρεξιγιεται ανεφ λογου και ετιας τι να πωωω;;; δικαιωματου.pop.,,,,εγω πρωσοπικα θα απεχω σ,κ για μπεκατσα να ξεκουρασω λιγο τα ποδαρακιαμουυυ,,ισως αυριω για κανα αυτιααααα.my man.

Όπως έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές, ο γραπτός λόγος είναι να παρεξηγήσει κάποιους χωρίς όμως να είναι αυτός ο σκοπός αυτού που γράφει. Καλό είναι να δίνουμε σημασία πρώτα στις προθέσεις του άλλου ώστε να κατανοήσουμε και το ύφος των γραφομένων του. Επίσης καλό είναι όταν γράφουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας και το απρόσωπο του γραπτού λόγου που πιθανόν να ενοχλήσει κάποιον, άσχετα με τις αγαθές προθέσεις μας. Αν όλα γίνονται από καλή διάθεση, μπορούν να λυθούν όλα χωρίς παρεξηγήσεις.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα ποστ και τις φωτογραφίες ΟΛΩΝ των φίλων αυτού του υπέροχου θηράματος .

Καλησπέρα άρρωστοι!!
Σάκη είσαι ωραίος αλλά ποϊντεράς!!!.sarcastic.
Σημερινή βόλτα με τον επανιελά δεν έφερε αποτέλεσμα.
Σε δύο πουλιά που συναντήσαμε, το ένα δεν μας έδωσε ευκαιρία για βολή και το άλλο μας την έκανε πριν φτάσω.
Η φάσσα δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε απ'ότι βλέπω. Είχε και σήμερα πουλιά που έκοβα βόλτες στο βουνό.
Αύριο πάλι με υγεία...

Σήμερα χωρίς πλέον το άγχος της καρπωσης,πήρα μαζί την μικρή μου κόρη μαργαρίτα.Η μέρα ηλιόλουστη ξεκινησαμε αργά για να αδειάσει το βουνό από κυνηγούς κυρίως παγανιεριδες.Έτσι αποφάσισα να πάμε όσο πιο κοντά γίνεται με το αυτοκίνητο στο μερος που είχα τις περισσότερες συναντήσεις προχτές.Περπατησαμε προς τα εκεί και λίγο αργότερα η σκύλα απόμακρυνεται το μπιπερ δεν ακούγεται, ευτυχώς το ακούει η μικρή, πήγαινουμε προς τους μέρος της και αυτή είναι φέρμάρισμενη όμως δεν μπορώ να πάρω καλή θέση και αυτή φεύγει από μακριά χωρίς να την πετύχω.Όμως τι καλύτερο από αυτό,κι όμως,σε λίγο επειδή τελείωσε η μμπαταρία του μπιπερ ξεκινήσαμε την επιστροφή.Διάλεξα να παμε από πιο ήπια διαδρομή και φωνάζοντας συνεχώς την σκύλα να είναι κοντά μας οσπου δίπλα μας ακριβώς παίρνει μια μυρωδιά και Αμέσως κοκκαλωνει .Αμέσως παίρνω θέση απέναντι της και μέσα στο καθαρό μια βασιλλισα μέσα στα φύλλα φαίνεται σχεδόν μόνο το κεφάλι της γεμάτη απορία με κοιτάει χωρίς να έχει καμία δίοδο διαφυγής,τι να πω απίστευτο.βγάλαμε φωτογραφίες και φύγαμε.Στιγμές για πάντα χαραγμένες στο μυαλό ,τις εύχομαι σε αυτους που αγαπάνε το κυνήγι της και όχι το καρτέρι της!!!
Σταύρο μαζί με τη κορούλα σου; μπραβο σου. Οτι καλύτερο για μας και τα παιδιά να γνωρισουν τη φυση μαζι μας. Να τη χερεσαι.

Σταύρο μαζί με τη κορούλα σου; μπραβο σου. Οτι καλύτερο για μας και τα παιδιά να γνωρισουν τη φυση μαζι μας. Να τη χερεσαι.
Σε ευχαριστώ σου εύχομαι το ίδιο ,τώρα ξέρω που θα κληροδοτησω τα όπλα μου,όπως πριν πολλά πολλά χρόνια πριν ο πατέρας μου μου γνώρισε το κυνήγι και όλες τις ομορφιές της φυσης

Κόντρα στις προβλέψεις είπαμε να πάμε ψηλά σήμερα μιας και όλοι είναι στα χαμηλά. Μόλις ξημέρωσε ψαξαμε για τρία τέταρτα περίπου δεν πήραμε μυρωδιά και φύγαμε για χαμηλά άρον άρον. Στο πρώτο μέρος που επιλέξαμε υπήρχαν 2-3 πουλιά πολλή ανήσυχα όμως που δεν καθόταν και έκαναν φτερά συνέχεια τρελενοντας τα σκυλιά. Κατα τις 11:00 λεω του κουμπάρου μου να αλλάξουμε μέρος. Σκεφτήκαμε ένα μέρος με πυκνά και πολλές υγρασιες. Τελικά το σημείο είχε μέσα 4 πουλιά, έμεναν στη φέρμα για λίγο και μετά ξεκίναγαν το ποδαρομα, ποντα φέρμα τα σκυλιά και εμείς να παλεύουμε με τα πυκνά να φτάσουμε κοντά τους, με τα πολλά τουφεκισε 2 κουμπάρος μου και πήρε τη μία, ή άλλη όμως πήρε δυστυχώς κάποιο σκαγιο και μας έκανε συνέχεια κοντινά φτερά, τρείς φορές την είδαμε να κάθεται στις άκρες από τα πυκνά αλλά δεν την προλάβαιναμε, τα σκυλιά έβρισκαν τη θέση της αλλά το πουλί έφευγε χαμηλά, τελικά μετά από μισή ώρα τρέξιμο τελευταία φορά την είδα να κατεβαίνει με τα φτερά ανοιχτά και να χάνεται στα απάτητα πυκνά, αμάν είπαμε να μαζέψουμε τα σκυλιά να μην κατέβουν. Στεναχωρηθηκαμε για το πουλί, μακάρι να επουλωθεί το τραύμα της. Κατα τις 13:30 φτάσαμε στο αμάξι κατάκοποι εμείς και τα σκυλάκια, αλλά ευχαριστημένοι από τα σκυλάκια μας που έδωσαν ρέστα στα πυκνά με δύσκολα πουλιά. Από κοντά και ο Κουμαν που αλωνισε και αυτός κοντά με τα έμπειρα, ευτυχώς στόμιασε και τη πρώτη βασίλισσα.
m9vskfq.jpg

Last edited:
Σημερινη εξοδος ειχε απολογισμο μπεκατσες - μιλτος 3-0..πολυ δυσκολα πουλια μια μου σηκωθηκε μονη της πριν φτασει το σκυλι και οι αλλες ζευγαρακι σηκωθηκαν με διαφορα 10 μετρων και οτι προλαβα να ριξω στην μια χωρις επιτυχια.μολες οι τουφεκιες μεσα στα κλαδια και τα πουλια πολυ ανησυχα..να μην δεχοντε φερμα και να σηκωνοντε με το παραμικρο

Σημερινο 5ωρο κυνηγι στα 700 μετρα σε ελατο,πευκο,βελανιδιες και φτερη.Πολυς κοσμος και παρα πολυ ανησυχα τα πουλια,λογικο με τατοια ζεστη.Η πρωτη σηκωθηκε πριν πλησιασει ο σκυλος και εγω.Την χαιρετησα με μια τουφεκια, ενω βρηκα αλλες 3-4 κουτσουλιες αφου οι κυριες μας την εκαναν χωρις καν να τις ακουσουμε.Πεσανε λιγες τουφεκιες απο τα γυρω μερη.Αυριο παλι.

Εδω ξεκουραζομαστε:)

Κόντρα στις προβλέψεις είπαμε να πάμε ψηλά σήμερα μιας και όλοι είναι στα χαμηλά. Μόλις ξημέρωσε ψαξαμε για τρία τέταρτα περίπου δεν πήραμε μυρωδιά και φύγαμε για χαμηλά άρον άρον. Στο πρώτο μέρος που επιλέξαμε υπήρχαν 2-3 πουλιά πολλή ανήσυχα όμως που δεν καθόταν και έκαναν φτερά συνέχεια τρελενοντας τα σκυλιά. Κατα τις 11:00 λεω του κουμπάρου μου να αλλάξουμε μέρος. Σκεφτήκαμε ένα μέρος με πυκνά και πολλές υγρασιες. Τελικά το σημείο είχε μέσα 4 πουλιά, έμεναν στη φέρμα για λίγο και μετά ξεκίναγαν το ποδαρομα, ποντα φέρμα τα σκυλιά και εμείς να παλεύουμε με τα πυκνά να φτάσουμε κοντά τους, με τα πολλά τουφεκισε 2 κουμπάρος μου και πήρε τη μία, ή άλλη όμως πήρε δυστυχώς κάποιο σκαγιο και μας έκανε συνέχεια κοντινά φτερά, τρείς φορές την είδαμε να κάθεται στις άκρες από τα πυκνά αλλά δεν την προλάβαιναμε, τα σκυλιά έβρισκαν τη θέση της αλλά το πουλί έφευγε χαμηλά, τελικά μετά από μισή ώρα τρέξιμο τελευταία φορά την είδα να κατεβαίνει με τα φτερά ανοιχτά και να χάνεται στα απάτητα πυκνά, αμάν είπαμε να μαζέψουμε τα σκυλιά να μην κατέβουν. Στεναχωρηθηκαμε για το πουλί, μακάρι να επουλωθεί το τραύμα της. Κατα τις 13:30 φτάσαμε στο αμάξι κατάκοποι εμείς και τα σκυλάκια, αλλά ευχαριστημένοι από τα σκυλάκια μας που έδωσαν ρέστα στα πυκνά με δύσκολα πουλιά. Από κοντά και ο Κουμαν που αλωνισε και αυτός κοντά με τα έμπειρα, ευτυχώς στόμιασε και τη πρώτη βασίλισσα.
m9vskfq.jpg
Μπράβο Γιάννη! .well done. Καλή αρχή στον Κούμαν! .well done.

Σημερινη εξοδος ειχε απολογισμο μπεκατσες - μιλτος 3-0..πολυ δυσκολα πουλια μια μου σηκωθηκε μονη της πριν φτασει το σκυλι και οι αλλες ζευγαρακι σηκωθηκαν με διαφορα 10 μετρων και οτι προλαβα να ριξω στην μια χωρις επιτυχια.μολες οι τουφεκιες μεσα στα κλαδια και τα πουλια πολυ ανησυχα..να μην δεχοντε φερμα και να σηκωνοντε με το παραμικρο
Σημερινο 5ωρο κυνηγι στα 700 μετρα σε ελατο,πευκο,βελανιδιες και φτερη.Πολυς κοσμος και παρα πολυ ανησυχα τα πουλια,λογικο με τατοια ζεστη.Η πρωτη σηκωθηκε πριν πλησιασει ο σκυλος και εγω.Την χαιρετησα με μια τουφεκια, ενω βρηκα αλλες 3-4 κουτσουλιες αφου οι κυριες μας την εκαναν χωρις καν να τις ακουσουμε.Πεσανε λιγες τουφεκιες απο τα γυρω μερη.Αυριο παλι.

Δεν πειράζει παιδιά η προσπάθεια μετράει, όσο πιο δύσκολες είναι τόσο μας εξιταρουν, ενα τέτοιο πουλί μετράει διπλό και τριδιπλο....
Θοδωρή κάπως έτσι ήταν και τα δικα μας σκυλάκια στο τέλος. Τέτοια διάθεση να μπουν στο σκυλοκουτο δεν το βλέπω συχνά.......sarcastic. ή αλήθεια όμως είναι πως σήμερα εγραψαν πολλά χιλιόμετρα.

Μάγκες θα έρθει και η στιγμή της κάρπωσης. Σημασία έχει ότι απολαμβάνετε την μαγεία αυτού του κυνηγιού...

αλήθεια όμως είναι πως σήμερα εγραψαν πολλά χιλιόμετρα.
αλήθεια όμως είναι πως σήμερα εγραψαν πολλά χιλιόμετρα.
Θοδωρή κάπως έτσι ήταν και τα δικα μας σκυλάκια στο τέλος. Τέτοια διάθεση να μπουν στο σκυλοκουτο δεν το βλέπω συχνά.......sarcastic. ή αλήθεια όμως είναι πως σήμερα εγραψαν πολλά χιλιόμετρα.
Μονο εγω πρεπει να εκανα απο οτι υπολογιζω κοντα στα 20χλμ απο το google earth.Φανταζομαι το σκυλακι τι θα εκανε.Ασε που πηγα να τον χασω.hair..Εξαφανιστηκε για 10' και στο μερος που πηγε υπηρχε μια χαραδρα 100 μετρων και απεναντι ενα υψωμα που ουτε αρουρι δεν μπαινει:eek:.Δεν ακουγοταν το κουδουνακι και με ζωσαν τα φιδια.Αρχισα τις προσευχες στον Υψιστο.pray to God...Φωναζα,σφυριζα,τιποτα.Σε καποια φαση ακουσα αχνα το γαυγισμα του απο παρα πολυ μακρια.what..Να πλησιασω δεν μπορουσα οποτε με τα πολλα με βρηκες αυτος.pop..Αφου μπορεσε και προσδιορισε την διοπτευση της φωνης μου παλι καλα,απορω πως βρηκε τον δρομο.fff..Μου κοπηκαν τα ποδια για μια στιγμη.Και ειναι και επανιελ,φαντασου να ειχα ποιντερ που θα ειχε φτασει.Το δασος δυστυχως θελει GPS..Τελος καλο ολα καλα:).love....Ξεκουραζεται τωρα.sleepy.,εχουμε βολτα παλι αυριο.exciting...Συγγνωμη για το.off topic.

Καλημέρα σε όλους..από εχθεε ή ελλαδαρα μας είναι πρωταθλήτρια ευρωπηεγώ στην μπεκατσα στα ποιντερ και τα σεττερακκα..αποδειξαμε ότι και σκυλιά έχουμε και κυναγογους..ή ελλαδαρα έχει κυνήγι ακόμα για αυτό και έχουμε αξία σκυλιά σε όλες της φυλές..είμαι χαρούμενος ου ταπωσμε τους μαφιοζους ιταλους που την έχουν δει καπος και καλά κανουν..και έχουν χαλαση οτι ρατσα σκυλου επιασαν στα χέρια τους. φιλιά σε όλους..και βγητε ειμαστε πάνω στα περασματα

Στα χαμηλά σήμερα και οι βασίλισσες ηταν εκει χαρίζοντας μου όμορφες εικόνες. Στο σημερινό μέρος με πυκνά (τι άλλο;) .sarcastic.και υγρασίες βρήκα 5 πουλιά (3 μονές και ενα ζευγαράκι). Απο τις 3 μονές τουφεκισα τις δυο και ειχαμε αγκαλίτσες, η αλλη παρ όλο που ηταν στη φερμα η σκυλίτσα μου 7-8 λεπτά και ημουν κοντά στη προσπάθεια μου να φερω κοντά τον Κούμαν έκανα φασαρία και η βασίλισσα ξεκίνησε το ποδαρωμα, οταν σηκώθηκε μου έφυγε απο την απέναντι μεριά με αποτέλεσμα να μην μου δώσει χρονο για τουφεκιά. Η μια απο τις δύο έκανε ποδάρι για 20-30 μέτρα μέσα στο πυκνό, η σκύλα ξοπισω της ποντα και εγω να προσπαθώ να περασω απο τα πυκνά και να βγω μπροστά, με τα πολλά έφτασα σε ενα ξέφωτο, μολις η βασίλισσα έφτασε στην ακρη έμεινε στη φερμα, ευτυχώς ο Κουμαν πέρασε απο δίπλα και τη σήκωσε, η ομορφη βασίλισσα βρέθηκε αρχικά στο στομα της Ήρας και μετέπειτα στου Κούμαν και εμένα να προσπαθώ να ηρεμησω.......sarcastic. το ζευγαράκι ηταν στο τέλος σε μια τεράστια πλαγιά αλλα έκαναν συνέχεια φτερό και το μονο που κατάφερα ηταν να κάθομαι στο καθαρό και να προσπαθώ να κατεβάσω τη σκυλίτσα που δεν έλεγε να γυρίσει πίσω, μια ωρα κοντά κράτησε η ολη φάση με τις βασίλισσες να γυριζουν γύρω-γύρω στο πυκνό και την Ήρα να τις ξαναβρίσκει, αν δεν έριχνα μια τουφεκιά να τις τρομάξω ακόμα εκεί θα ήμασταν. Τα πουλιά ειναι βαθιά στα πυκνά μιας και εκει εχει υγρασία και το χωμα εινα μαλακό. Δύσκολα πουλιά που ενα άπειρο σκυλί δεν προκειται να τα βρει.

99GH76s.jpg

Ωραιος τροπος να ξεκινας την εβδομαδα σου.
Μια βολτα με τα σκυλακια σου και με δυο πουλακια στην τσαντα.
Πραγματικα ομορφη μερα.
Μπραβο σου.
Αγγελε τέτοια πουλιά φτιάχνουν καλά μπεκατσόσκυλα, σκυλιά που αν δεν μπαίνουν βαθιά στα πυκνά θα βρίσκουν μόνο τα εύκολα απονηρευτα πουλια στις άκρες. Την όμορφη μέρα εμείς την ορίζουμε, αν θέλεις να κάνεις νούμερο για το fb ή για το καφενείο δεν είναι καλή μέρα, αν όμως ξεπεράσεις το σύνδρομο της τσάντας και απολαύσεις τα σκυλάκια σου με τις δύσκολες βασίλισσες τότε ναι είναι μία πολλή καλή μέρα. ;)

Status
Not open for further replies.
Back