Ορτύκια

Καλησπέρα. Στιγμές από κυνήγι ορτυκιών το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου 2024 στην όμορφη αλλά και άγρια Μάνη.
Επειδη βλέπω και διαβάζω πολλά σχόλια από τα παιδιά έχω να πω και εγώ το εξής...
Θα ήτανε καλύτερο για εσένα, τον αδελφό σου και τα σκυλάκια, να μην ξαναπάει σε μέρη με ορτύκια γιατί κινδυνεύετε από κούραση και πολλές τουφέκιες..
Θα λέτε σε εμένα που έχει πουλιά και θα σας ξεκουράζω εγώ...!!!!

Σε μια φαση που φευγουν δυο μαζι και ριχνεις ντουμπλε πισοκολα στο 4.17
Περνεις το πρωτο αφηνεις το αλλο να παρει υψος απο τον σκυλο και ακολουθως
Ντουφεκας πανω απο το κεφαλι του
Πραγματικα για μια τριχα δεν επαθες ζημια πιστευω
Αν δεις προσεκτηκα κοβετε και το κλαδι πανω απ το κεφαλι του
Ετσι τουλαχιστον μπορεσα να διακρινω

Δεν στο λεω σαν παρατηρηση η επικριση
Καθε αλλο,αντιθετα στο λεω για να το χεις υποψην εαν τυχον δεν το χεις εντοπισει πανω στην ενταση της στιγμης

Δεν αργει να γινει το κακο
Φίλε ο λόγος που έβαλα αυτή την φάση ήταν ακριβώς αυτός. Το κλαδί από τον ασπαλαθρο το κόβει ο σκύλος που κυνηγάει το ορτύκι. Παρόλα αυτά στην ζωντανή κίνηση γίνονται όλα αστραπιαία και δεν έγινε ζημιά οριακά. Όταν έφτιαξα τα βίντεο το διαπίστωσα και μου κόπηκε η ανάσα.

Όντως παρακινδυνευμένη τουφέκια diego αλλά εκείνη την ώρα θα μου πεις
Δεν έπρεπε να ρίξω αλλά πραγματικά δεν υπήρχε ο σκύλος στο κάδρο μου εκείνη την στιγμή. Έγινε αστραπιαία και το διαπίστωσα στο Ρίπλεϊ.

Επειδη βλέπω και διαβάζω πολλά σχόλια από τα παιδιά έχω να πω και εγώ το εξής...
Θα ήτανε καλύτερο για εσένα, τον αδελφό σου και τα σκυλάκια, να μην ξαναπάει σε μέρη με ορτύκια γιατί κινδυνεύετε από κούραση και πολλές τουφέκιες..
Θα λέτε σε εμένα που έχει πουλιά και θα σας ξεκουράζω εγώ...!!!!
Μακάρι να έχει πουλιά και θα σε ενημερώνω...
Σκέψου ήμουν στο Θυμάρι, δεν είχε τίποτα και με πήρε τηλέφωνο φίλος από την Μάνη και φύγαμε καπάκι για να κυνηγήσουμε το απόγευμα... Δυστυχώς το κυνήγι είναι για την επαρχία.

Μακάρι να έχει πουλιά και θα σε ενημερώνω...
Σκέψου ήμουν στο Θυμάρι, δεν είχε τίποτα και με πήρε τηλέφωνο φίλος από την Μάνη και φύγαμε καπάκι για να κυνηγήσουμε το απόγευμα... Δυστυχώς το κυνήγι είναι για την επαρχία.παρ ολη τη τρελα που με βαραει κι εμενα ομολογω οτι αυτο δε θα το κανα οσο γι την επαρχια που λεσ συμφωνω απολυτωσ

Μανη η νέα Βουλγαρία.. Ο απόλυτος προορισμός..

Πολλοί κατά καιρούς έχουν έρθει στη Μάνη με αυτό το σκεπτικό κ έχουν φάει τα μουτρα τούς... Ο προορισμός είναι ο καλύτερος για τα περάσματιαρικα ορτύκια, η παρουσία τους όμως είναι καθαρά κριτήριο του καιρού, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο... Αν βοηθήσει ο καιρός είναι το μάνα εξ ουρανού, αν όχι είναι απλά ένας ωραίος άδειος τόπος...

Πολλοί κατά καιρούς έχουν έρθει στη Μάνη με αυτό το σκεπτικό κ έχουν φάει τα μουτρα τούς... Ο προορισμός είναι ο καλύτερος για τα περάσματιαρικα ορτύκια, η παρουσία τους όμως είναι καθαρά κριτήριο του καιρού, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο... Αν βοηθήσει ο καιρός είναι το μάνα εξ ουρανού, αν όχι είναι απλά ένας ωραίος άδειος τόπος...
σοστα αρη μου αλλα και λαλα το γνοριζο απο ντοπιουσ πελατεσ στη δουλεια που κατα καιρουσ με προσκαλουνε να παο αλλα δεν

σοστα αρη μου αλλα και λαλα το γνοριζο απο ντοπιουσ πελατεσ στη δουλεια που κατα καιρουσ με προσκαλουνε να παο αλλα δεν
Λαλά έχει παντού... Δυστυχώς... Παντού όμως... Λαλα έχει κ στη Μάνη... Η διαφορά είναι ότι η Μάνη έχει τόσο τόπο που επιλέγεις εύκολα να φύγεις μακριά από λαλα...
Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ χρόνια τώρα...

Τηλεφωνο κατά τις 9 από τον πατέρα μου ενώ είχαμε ήδη μιλήσει πολύ πιο νωρίς το πρωι.

Τι να έγινε λέω... Το σηκώνω, μου λέει κάτσε στην Αθήνα και στο τέλος θα εχω πιο πολλά θηράματα από σένα εγώ εδώ χωρίς όπλο μόνο με τα σκυλιά...

Του λέω τι έγινε; Μου λέει πήγα βόλτα στα χωράφια και έχω βαρεθεί να σηκώνω ορτύκια... Μετά τα 20 μέσα σε κάθε κτήμα σταμάταγα να μετραω...Ένα το πιάσαν τα σκυλιά....

Φαίνεται έκανε κάποιο πολύ καλό πέρασμα... Επειδή τα χωράφια ποτίζονται και έχουν χορτάρι, μποστάνια και σπαρτά ενώ όλα γύρω είναι χέρσα και ελιές, κάποιες φορές σηκώνω και κανένα.. Τόσα πολλά μαζεμένα και παντου όπως μου τα περιέγραψε ποτέ...

Ορεινή Τριφυλία ..

Λαλά έχει παντού... Δυστυχώς... Παντού όμως... Λαλα έχει κ στη Μάνη... Η διαφορά είναι ότι η Μάνη έχει τόσο τόπο που επιλέγεις εύκολα να φύγεις μακριά από λαλα...
Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ χρόνια τώρα...
Η ομορφιά του κυνηγιού στην Μάνη είναι ότι μπορείς και στην ημέρα που έχει κόσμο, να περπατήσεις σε μέρη που δεν έχει πατήσει άλλος. Είναι απέραντοι τόποι που κρατούν πουλιά, σε αντίθεση με την Αττική που πχ στα Μέγαρα- Λεγραινά τρέχεις για να μην αρπάξεις σκάγια. Όσον αφορά τα μηχανάκια δυστυχώς βάζουν και εκεί, αλλά το διήμερο 22-23/9 που βρέθηκα στην περιοχή είχε όλο το ακρωτήριο ορτύκια...

Η ομορφιά του κυνηγιού στην Μάνη είναι ότι μπορείς και στην ημέρα που έχει κόσμο, να περπατήσεις σε μέρη που δεν έχει πατήσει άλλος. Είναι απέραντοι τόποι που κρατούν πουλιά, σε αντίθεση με την Αττική που πχ στα Μέγαρα- Λεγραινά τρέχεις για να μην αρπάξεις σκάγια. Όσον αφορά τα μηχανάκια δυστυχώς βάζουν και εκεί, αλλά το διήμερο 22-23/9 που βρέθηκα στην περιοχή είχε όλο το ακρωτήριο ορτύκια...
Εκεί ήμουν όλες αυτές τις μέρες κ το ευχαριστήθηκα.....από τις 20 είχε αρχίσει να βάζει πουλιά, στις 22 ήταν πολύ μεγάλο πέρασμα κ σε μεγάλη έκταση.... Μέρες ωραίες, να ευχαριστηθουν όλοι κ όχι μόνο τα λιγουρια με τα μηχανάκια....

Εκεί ήμουν όλες αυτές τις μέρες κ το ευχαριστήθηκα.....από τις 20 είχε αρχίσει να βάζει πουλιά, στις 22 ήταν πολύ μεγάλο πέρασμα κ σε μεγάλη έκταση.... Μέρες ωραίες, να ευχαριστηθουν όλοι κ όχι μόνο τα λιγουρια με τα μηχανάκια....
μην περιγράφεται άλλο θα παθω κανένα εγκεφαλικό ........🤣

Ηλία αμολα κι εσύ στη Μάνη μπορεί να πετύχεις πέρασμα ακόμα νωρίς ειναι
Δεν μπορώ να φύγω έχω υποχρέωσης και τον πατέρα άρρωστο με το ζόρι πάω μια ωρίτσα το προι... Είναι στριμωγμένα τα πράγματα δυστυχώς......

Δεν μπορώ να φύγω έχω υποχρέωσης και τον πατέρα άρρωστο με το ζόρι πάω μια ωρίτσα το προι... Είναι στριμωγμένα τα πράγματα δυστυχώς......
Περαστικα στον πατερα Λιακο
Κατσε εκει που εισαι
Να βγαινεις ομως το πρωι εστω και λιγο
Να μην στεναχωριεται οτι σε κοβει

Back