πολυ καλο στόρι και φοτογραφικό υλικό ευγεΤην Τετάρτη στην έναρξη βρέθηκα στα Βαρδούσια Όρη. Ο καιρός ήταν δροσερός (10 βαθμοί κελσίου) και η ατμόσφαιρα διαυγής. View attachment 91950
Στο ξημέρωμα ακούσαμε κάποια πουλιά ψηλά στην κορυφή και πήραμε το απαραίτητο θάρρος για να ξεκινήσουμε.
Τα παραπανισια κιλά που έχω το τελευταίο διάστημα, τα ένιωσα στις γαμπες μου στα πρώτα 200 μέτρα ανηφορας... Χωρίς να έχω άλλη επιλογή, κάθισα σε έναν βράχο για τις απαραίτητες αναπνοές και απόλαυσα το τοπίο.
View attachment 91951
Ανεβαίνοντας ο φίλος μου είδε δύο πουλιά να σηκώνονται μόνα τους στα 100 μέτρα και μέχρι τις 9.00 δεν είχαμε καμία άλλη συνάντηση.
Λίγο πριν την κορυφή στα 2.300 μέτρα, ο μεγάλος σκύλος άρχισε να βιδωνει κόντρα τον άνεμο εμφανώς έχοντας πάρει μυρωδιά. Τα πόδια μου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να πέσει ο σκύλος από την πίσω πλευρά χωρίς να έχω πλέον οπτική επαφή. Με όσες δυνάμεις μου είχαν απομείνει, βγήκα στην κορυφή έχοντας την μικρή σκύλα δίπλα μου. View attachment 91954
Από τα 20 μέτρα σηκώθηκαν τρεις πέρδικες και πρόλαβα να ρίξω μια τουφεκιά πριν χαθούν πίσω στα γκρεμια. Τον μεγάλο τον σκύλο δεν τον έβλεπα πουθενά και κάνοντας δέκα βήματα δεξιά για να έχω ορατότητα, σηκώθηκαν μπροστά από την σκύλα άλλες δύο, σε καλή απόσταση. Έφερα στο μάτι την μία, αλλά μόλις πήγα να τραβήξω την σκανδάλη έχασα την ισορροπία μου με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει σε έναν βράχο.
View attachment 91953
Από εκεί και έπειτα είδα συνολικά άλλες 4-5 πέρδικες, οι οποίες δεν πλησιάζονταν με τίποτα. Περπάτησα 16 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ρολόι μου, μέχρι τις 13:00 και πήρα τον δρόμο της επιστροφής, καταπονημένος, χωρίς θηράματα, αλλά γεμάτος εικόνες και θέληση να βελτιωθώ για να ξαναανεβω, να δω τα βουνά της Ρούμελης από ψηλά.
Πηγαίνω κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο, αλλά φέτος ήταν η πρώτη φορά που δυσκολεύτηκα τόσο πολύ να ανέβω... Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την αναπνοή, αλλά έσφιξαν οι γαμπες μου. Πιθανόν γιατί βγήκα με ενθουσιασμό και φόρα να ανέβω στην κορυφή, αν ξεκινούσα με πιο αργό βηματισμό ίσως να ήταν καλύτερααπο τα πιο ομορφα και δυσκολα μερη για περδικα,την επομενη φορα ευχομαι να εισαι και πιο τυχερος.[ειναι το μονο κυνηγι που θελει προπονηση κυνηγος και σκυλος]
Μεγάλο μπράβο, όλα σούπερ ...Την Τετάρτη στην έναρξη βρέθηκα στα Βαρδούσια Όρη. Ο καιρός ήταν δροσερός (10 βαθμοί κελσίου) και η ατμόσφαιρα διαυγής. View attachment 91950
Στο ξημέρωμα ακούσαμε κάποια πουλιά ψηλά στην κορυφή και πήραμε το απαραίτητο θάρρος για να ξεκινήσουμε.
Τα παραπανισια κιλά που έχω το τελευταίο διάστημα, τα ένιωσα στις γαμπες μου στα πρώτα 200 μέτρα ανηφορας... Χωρίς να έχω άλλη επιλογή, κάθισα σε έναν βράχο για τις απαραίτητες αναπνοές και απόλαυσα το τοπίο.
View attachment 91951
Ανεβαίνοντας ο φίλος μου είδε δύο πουλιά να σηκώνονται μόνα τους στα 100 μέτρα και μέχρι τις 9.00 δεν είχαμε καμία άλλη συνάντηση.
Λίγο πριν την κορυφή στα 2.300 μέτρα, ο μεγάλος σκύλος άρχισε να βιδωνει κόντρα τον άνεμο εμφανώς έχοντας πάρει μυρωδιά. Τα πόδια μου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να πέσει ο σκύλος από την πίσω πλευρά χωρίς να έχω πλέον οπτική επαφή. Με όσες δυνάμεις μου είχαν απομείνει, βγήκα στην κορυφή έχοντας την μικρή σκύλα δίπλα μου. View attachment 91954
Από τα 20 μέτρα σηκώθηκαν τρεις πέρδικες και πρόλαβα να ρίξω μια τουφεκιά πριν χαθούν πίσω στα γκρεμια. Τον μεγάλο τον σκύλο δεν τον έβλεπα πουθενά και κάνοντας δέκα βήματα δεξιά για να έχω ορατότητα, σηκώθηκαν μπροστά από την σκύλα άλλες δύο, σε καλή απόσταση. Έφερα στο μάτι την μία, αλλά μόλις πήγα να τραβήξω την σκανδάλη έχασα την ισορροπία μου με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει σε έναν βράχο.
View attachment 91953
Από εκεί και έπειτα είδα συνολικά άλλες 4-5 πέρδικες, οι οποίες δεν πλησιάζονταν με τίποτα. Περπάτησα 16 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ρολόι μου, μέχρι τις 13:00 και πήρα τον δρόμο της επιστροφής, καταπονημένος, χωρίς θηράματα, αλλά γεμάτος εικόνες και θέληση να βελτιωθώ για να ξαναανεβω, να δω τα βουνά της Ρούμελης από ψηλά.
Ξέρουν τι πόδια έχουν.Βρε αν ήξεραν τι ποδάρι έχουν δε θα πεταγανε ποτέ..
Που να τις προλάβεις Στέλιο. Αρχίζουν τον Ανήφορο, Ε όταν φτάσεις κορυφή ξεκολλάνε για το κατήφορο.. σου βγαίνει να ρίξεις κάτι καντιλια, κρατιέσαι, δεύτερη φορά που στο κάνουν ξαμολας ότι μπινελικι έχεις μέσα στο στόμα σου. Ε στο τρίτο πέταγμα προλαβαίνεις να ρίξεις. Αν καταφέρεις να πάρεις και ένα πουλί,τα ξεχνάς όλα!Ξέρουν τι πόδια έχουν.
Δεν ξέρουν τι πόδια έχουμε εμείς.![]()
Αν δεν καθηλωθουν απ' το φόβο τους δεν τις προλαβαίνει κανένας άνθρωπος.Που να τις προλάβεις Στέλιο. Αρχίζουν τον Ανήφορο, Ε όταν φτάσεις κορυφή ξεκολλάνε για το κατήφορο.. σου βγαίνει να ρίξεις κάτι καντιλια, κρατιέσαι, δεύτερη φορά που στο κάνουν ξαμολας ότι μπινελικι έχεις μέσα στο στόμα σου. Ε στο τρίτο πέταγμα προλαβαίνεις να ρίξεις. Αν καταφέρεις να πάρεις και ένα πουλί,τα ξεχνάς όλα!
Κρίμα . Το να χάνεις τέτοια πουλιά το συναισθημα ειναι πραγματικά ασύγκριτο με οποιο δήποτε άλλο θήραμα και νομίζω ότι τελικά σου χαλάει ότι ωραίο σου άφησε αυτή η κυνηγομέρα.Σημερινό κυνήγι με φίλους στην Κύθνο, αρκετή υγρασία και ζέστη, πολύ περπάτημα, αλλά τα πουλιά ήταν λίγα. Έκανα μια ωραία τουφεκιά αργά σε ένα κοπάδι, με αποτέλεσμα να πέσει η μια και να τραυματιστεί η δεύτερη. Έφαγα τον τόπο με τα καταπονημένα σκυλιά μου, όμως δεν την βρήκα. Έχω αφήσει σημάδια στο μέρος. Θα πάω πάλι αύριο το πρωί, μήπως και τα καταφέρω.
Έλα από δω που είναι πιο βατά τα μέρη για να σε στρώσω λίγοΜε αξίωσε ο θεός και φέτος να καταφέρω να φθάσω στην κορυφή...
View attachment 91926
View attachment 91927
Έναρξη πέρδικας...έναρξης κυνηγιού και για μένα μιας και δεν είχα ξαναβγεί φέτος...
View attachment 91928
Απροπονητος...με παρέσυρε και το κυνήγι...έφυγα με ένα διάστρεμμα αστραγάλου και κράμπα στον μηρό...
Γεράσαμε...
View attachment 91934
Για την ιστορία...βρήκανε τα σκυλάκια 2 κοπαδάκια...10αρι το ένα...15αρι το άλλο...
Πήρε ο φίλος το μερτικό που του αναλογούσε...
Εγώ λόγω κακής εκτίμησης και θέσης δεν κατάφερα να καπνίσω το δίκαννο...
View attachment 91932
Να είμαστε γεροί και του χρόνου...να καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε εκεί πάνω στο κατόπι της ρήγισσας των βράχων...
Επειδή μπερδεύτηκα.....δε βρήκες τη σκοτωμένη ή την τραυματισμένη; Ή μήπως και τις δύο;Σημερινό κυνήγι με φίλους στην Κύθνο, αρκετή υγρασία και ζέστη, πολύ περπάτημα, αλλά τα πουλιά ήταν λίγα. Έκανα μια ωραία τουφεκιά αργά σε ένα κοπάδι, με αποτέλεσμα να πέσει η μια και να τραυματιστεί η δεύτερη. Έφαγα τον τόπο με τα καταπονημένα σκυλιά μου, όμως δεν την βρήκα. Έχω αφήσει σημάδια στο μέρος. Θα πάω πάλι αύριο το πρωί, μήπως και τα καταφέρω.
Με την πρώτη τουφεκιά έχουν πάρει σκάγια και οι δύο. Η μία πέφτει και η άλλη συνεχίζει, και της ρίχνω σωστά δεύτερη τουφεκιά σύμφωνα με το βίντεο. Επειδή δεν φαίνεται καλά γιατί πήγα να ανοίξω το δίκανο, αφού ανοίγει τα φτερά πέφτει πάνω σε έναν ασπαλαθρο. Ο μεγάλος σκύλος έτρεξε στην πρώτη και μου την έφερε. Εγώ έτρεξα στην δεύτερη, γιατί γνώριζα ότι έπεσε ζωντανή. Έφερε και άλλος φίλος τα σκυλιά του και όμως δεν την βρήκαμε γιατί σίγουρα περπάτησε και κρύφτηκε. Σίγουρα δεν πέταξε γιατί είχα ορατότητα από την πρώτη στιγμή...Επειδή μπερδεύτηκα.....δε βρήκες τη σκοτωμένη ή την τραυματισμένη; Ή μήπως και τις δύο;
Σκόρδα!