Όταν ακόμα ήταν καλά τα Λάμπρο και έριχνα καφέ με μανία έβαλε ένας φίλος φελτρο και είχαμε πέσει καλά πάνω στα πουλιά όλη μέρα κυνηγούσαμε ζωντανά δεν κοβανε τα μαμημενα αλλά ήταν και πολύ ζέστη πρώτη μέραΑν ήταν άλλο φυσίγγι εκτός απ το lambro feltro μπορεί κ 3-4 αλλά κ όλα να έπεφταν δεν θα το ξαναγόραζα μ αυτά που μου είχαν συμβεί με το συγκεκριμένο, που για εμένα είναι το χειρότερο φυσίγγι που έχω ρίξει (κ είναι 100αδες διαφορετικά).
Κανένα;....Όσο για το πόσα πουλιά έπεσαν, σας κρατώ σε αγωνία, σε περίπτωση που θέλουν να μαντέψουν και άλλοι...
Εμένα από την άλλη μου έκατσε πολύ ωραία το Feltro 34gr στην πέρδικα. Το μόνο του κακό είναι πως εδω κάτω, πέρσι τα έχω πάρει στα €21, δεν ξέρω καν πόσο εχει ανέβει και το έχουν τώρα... Με αυτά τα λεφτά παίρνεις μεγάλες επωνυμίες εξωτερικών φυσιγγίων και φτηνότερα( μια γύρα που είδα σε τιμές για τάπες φέτος, Nobel sport, Fiocchi, RC κτλπ είναι φτηνότερα).
Όσο για το πόσα πουλιά έπεσαν, σας κρατώ σε αγωνία, σε περίπτωση που θέλουν να μαντέψουν και άλλοι...
Απόλυτα ευχαριστημένος Χρυσανθε. Την χρησιμοποιώ για 1η, καθόλη την διάρκεια του ενδημικού, από τους 30 βαθμούς της έναρξης μέχρι τους 0 τελευταίες εξορμήσεις στα ψηλά. Ηλιο, βροχή, αέρα,πάντα σταθερή (Tecna γαρ). Την έριξα και σε 6αρι και σε 7αρι. Δεν κατάλαβα ιδιαίτερο κλώτσημα και γενικά δεν ρίχνω πολλα γραμμάρια. Αν δεν έχεις βρεί μια σταθερή 1η τουφέκια, πάρε την σε 6νο και θα με θυμηθείς!( Καμνεις μεικτό κυνήγι αποτι θυμάμαι, σωστά?) Το μόνο θέμα είναι πως τσούζει η τιμή για ελληνικό φυσιγγι!Αντρεα
Ευχαριστημενος;
Διαλεγει καιρους;
Νουμερο σκαγι;
Ανακρουση;
Δυνατη για πλάγιο η ρεαλιστικη;
Ελπίζω φίλε να πήρες πουλιά, εγώ αυτό το φυσέκι να νεκροανασταίνει τις πέρδικες δε το ξαναβάζω στο τουφέκι μου. Αν τα 4 πουλιά είναι εντός βολής στα 20-25 μέτρα,για τα τα άλλα 3 πουλιά είναι εκτός βολής; Θέλω να πω ,δε φαίνονται να είναι στα 40+ να πεις είναι μακρυνή τουφεκια ..Απορία για χάριν της συζήτησης.
Βλέπουμε 7 πουλιά. Τα 2 (μικροί κύκλοι) είναι καθαρά εκτός της βολής και το 3ο(ο άλλος μικρός κύκλος) κάτω από τη βολή. Εντός βολής υπάρχουν 4 πουλιά. Έχουν πέσει, και αν ναι, πόσα κατά την βολή?
Υ.Γ. Lambro Feltro 34gr 6no 20-25m
View attachment 93499
ας πουμε στον μεγαλο τον κυκλο επεσαν τα 2 ,με μια βολη
Μπορει και 3
Αν ήταν άλλο φυσίγγι εκτός απ το lambro feltro μπορεί κ 3-4 αλλά κ όλα να έπεφταν δεν θα το ξαναγόραζα μ αυτά που μου είχαν συμβεί με το συγκεκριμένο, που για εμένα είναι το χειρότερο φυσίγγι που έχω ρίξει (κ είναι 100αδες διαφορετικά).
Δεν είχα δει με την πορεία των πουλιών αν είχε πάρει κάποιο η βολή γιατι χάθηκαν όλα από τα μάτια μου κατά τη τουφέκια. Λόγω του πυκνού βρήκα ένα πουλί και φτερά σε 2 άλλα σημεία αλλά λόγω του πυκνού και της καταιγίδας που με έπιασε ξαφνικά δεν μου έδωσε χρόνο να χωθώ πιο μέσα. Το χειρότερο μου να αφήνω πουλιά και κυρίως πέρδικες στο βουνό...Ελπίζω φίλε να πήρες πουλιά, εγώ αυτό το φυσέκι να νεκροανασταίνει τις πέρδικες δε το ξαναβάζω στο τουφέκι μου. Αν τα 4 πουλιά είναι εντός βολής στα 20-25 μέτρα,για τα τα άλλα 3 πουλιά είναι εκτός βολής; Θέλω να πω ,δε φαίνονται να είναι στα 40+ να πεις είναι μακρυνή τουφεκια ..
Κριμα ρε φιλε για τοσο ωραιο θηραμα....Δεν είχα δει με την πορεία των πουλιών αν είχε πάρει κάποιο η βολή γιατι χάθηκαν όλα από τα μάτια μου κατά τη τουφέκια. Λόγω του πυκνού βρήκα ένα πουλί και φτερά σε 2 άλλα σημεία αλλά λόγω του πυκνού και της καταιγίδας που με έπιασε ξαφνικά δεν μου έδωσε χρόνο να χωθώ πιο μέσα. Το χειρότερο μου να αφήνω πουλιά και κυρίως πέρδικες στο βουνό...
ΜΕ προτροπή αυτό που είπες πηγα με τον κολητό μου για κηνηγι πέρδικας και οταν συκόθηκε το σμάρι με τα πουλιά έπεξε σε μια αλλα την είδε οτι έφυγε ,,,,Δεν είχα δει με την πορεία των πουλιών αν είχε πάρει κάποιο η βολή γιατι χάθηκαν όλα από τα μάτια μου κατά τη τουφέκια. Λόγω του πυκνού βρήκα ένα πουλί και φτερά σε 2 άλλα σημεία αλλά λόγω του πυκνού και της καταιγίδας που με έπιασε ξαφνικά δεν μου έδωσε χρόνο να χωθώ πιο μέσα. Το χειρότερο μου να αφήνω πουλιά και κυρίως πέρδικες στο βουνό...
Kριμα γαμώτο...ΜΕ προτροπή αυτό που είπες πηγα με τον κολητό μου για κηνηγι πέρδικας και οταν συκόθηκε το σμάρι με τα πουλιά έπεξε σε μια αλλα την είδε οτι έφυγε ,,,,
μετα στο σπίτι κατεβάζει το βίντεο απο τη shotcam και βλέπει οτι στη τουφεκιά πάνω πέφτει η διπλανη περδικα ...
και επεσε στο καθαρό και δεν πηγαμαι καν να τη πάρουμε ..
ΜΕ προτροπή αυτό που είπες πηγα με τον κολητό μου για κηνηγι πέρδικας και οταν συκόθηκε το σμάρι με τα πουλιά έπεξε σε μια αλλα την είδε οτι έφυγε ,,,,
μετα στο σπίτι κατεβάζει το βίντεο απο τη shotcam και βλέπει οτι στη τουφεκιά πάνω πέφτει η διπλανη περδικα ...
και επεσε στο καθαρό και δεν πηγαμαι καν να τη πάρουμε ..
Και τα σκυλιά λογικά θα πήγαιναν στο πουλί , ... τι έγινε ;Kριμα γαμώτο...
Πως κ δεν την πήρε χαμπάρι, χρησιμοποιεί μονόφθαλμη σκοπευση?
Κι εγώ έχω ρίξει με ένα φίλτρο 2 αγριοπερίστερα που έφυγαν ταυτόχρονα αλλά σε κοντινή τουφεκιά.Αν ήταν άλλο φυσίγγι εκτός απ το lambro feltro μπορεί κ 3-4 αλλά κ όλα να έπεφταν δεν θα το ξαναγόραζα μ αυτά που μου είχαν συμβεί με το συγκεκριμένο, που για εμένα είναι το χειρότερο φυσίγγι που έχω ρίξει (κ είναι 100αδες διαφορετικά).
τα σκυλιά πήραν κάτω εκεί που εφηγε το κοπάδι ....Και τα σκυλιά λογικά θα πήγαιναν στο πουλί , ... τι έγινε ;