Πλαγιόκαννο

Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
το ερώτημα τώρα..σκέφτομαι σοβαρά νσ ανοίξω τα τσοκ σε 3* και 4* αντίστοιχα με σκοπό να το χρησιμοποιήσω σαν κύριο όπλο και να δώσω την καραμπίνα..τι λέτε για μια τέτοια ενέργεια..(άνοιγμα τσοκ);
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Ο Λιακος θα το φτιάξει..ανησυχώ μόνο μη χαλάσουν οι κατανομές..καθώς ο πωλητής επιμένει να μην το πειράξω..Η μόνη ένσταση..
Περπατητα κυνήγια κάνω και τσίχλες σε σφιχτά μέρη...οι τουφεκιεςδεν είναι άνω των 30 μέτρων συνήθως..γι αυτό το σκέφτομαι..
οι κάννες είναι αχρωμιωτες έτσι κι αλλιώς..

Συνονόματε, προχώρα κανονικά το σκεπτικό σου για άνοιγμα των συσφίγξεων!
Θα ταιριάζουν απόλυτα οι νέες σου συσφίγξεις στο είδος κυνηγιού που κάνεις... Αλλά και στα καρτέρια μια χαρά θα είναι, μην ανησυχείς καθόλου...
Οι σκαγιο-κατανομές από τα νέα τσοκαρίσματα, όχι μόνο δεν πρόκειται να ''χαλάσουν'', αλλά υπάρχει και σοβαρό το ενδεχόμενο να βελτιωθούνε κιόλας...!
Τέλος, και επιχρωμιωμένες να ήτανε εσωτερικώς οι κάννες, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην διάνοιξη των τσοκ, η οποία θα γίνει στα πρώτα εκατοστά απ' τα στόμια των καννών... Τα σύγχρονα κοπτικά/αλεζουάρ κάλλιστα ''ροκανίζουν'' και το χρώμιο... Άλλωστε, η επίστρωση του χρωμίου έχει μηδαμινό πάχος, της τάξεως μερικών εκατοστών του χιλιοστού...
Οπότε, προχώρα το άφοβα!
Και γω το ίδιο θα κάμω σε λίγον καιρό με το δικό μου πλάγιο, το Ουγκαρτετσέα 40ΕΧ...

Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
το ερώτημα τώρα..σκέφτομαι σοβαρά νσ ανοίξω τα τσοκ σε 3* και 4* αντίστοιχα με σκοπό να το χρησιμοποιήσω σαν κύριο όπλο και να δώσω την καραμπίνα..τι λέτε για μια τέτοια ενέργεια..(άνοιγμα τσοκ);
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Νίκο,να το πάρεις το όπλο και να το φτιάξεις σύμφωνα με τα θέλω σου!
Χρηστικά εργαλεία είναι και κοιτάμε να τα κάνουμε "δικά μας"όσο γίνεται!
Το άλλο ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Θα το μετανιώσεις,θα το ψάχνεις και δεν θα το ξαναβρισκεις!
Απροβληματιστο όπλο με καλές τουφεκιές και σου ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
Τι άλλο να ψάξεις!?!?
Εντεκαδα που κερδίζει δεν αλλάζει!

Κι όσο για την χρήση μεσόταπων ή διασποράς φυσιγγίων σε συνδυασμό με σφικτά τσοκαρίσματα, ναι, σίγουρα είναι μιαν λύση, έστω και έμμεση ή ''μεσοβέζικη'', αλλά δεν συμφέρουν καθόλου στην ''τσέπη'' μας αυτά τα πανάκριβα φυσίγγια, ειδικά τώρα τελευταία, που οι τιμές έχουνε πάρει για τα καλά τον ''ανήφορο''...! Πολλώ δε μάλλον, εάν κι εφόσον κυνηγάμε τσιχλοκότσυφα κιόλας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών...
Επιπλέον, τα μεσόταπα, αλλά και τα διασποράς φουσέκια (όπως συνήθως και οι διβασικές μπαρούτες), τείνουν να αφήνουν πολλά και ''επίμονα'' κατάλοιπα εσωτερικά των καννών κατά την καύση τους, σε μεγάλη αντίθεση με άλλα με κοινό συγκεντρωτήρα και μονοβασικά μπαρούτια... Αυτό, πέρα από ιδιαιτέρως εκνευριστικό φαινόμενο, δεν συνίσταται καθόλου για τις αχρωμίωτες κάννες, οι οποίες μπορούν εύκολα να ''αρπάξουν'' και να οξειδωθούν εσωτερικά...!
Βεβαιότατα ωστόσο, εννοείται πως εάν ο χρήστης είναι επιμελής και σχολαστικός με τον εσωτερικό καθαρισμό των καννών έπειτα απ' το κάθε κυνήγι, τότες δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος...

Ο Λιακος θα το φτιάξει..ανησυχώ μόνο μη χαλάσουν οι κατανομές..καθώς ο πωλητής επιμένει να μην το πειράξω..Η μόνη ένσταση..
Προχώρα άφοβα στις μετατροπές των τσοκ τίποτα δεν παθαίνει ούτε χαλάει κάτι απλά θα γίνει πιο χρηστικό.Τα φυσιγγια με μαλινοταπες και διασποράς εκτός από τα πουλιά θα σου κουρεύουν και τις τσέπες και δεν αξίζει 3/4 πολύ καλός συνδυασμός η ακόμη και 2.5* 4.5 θα σου έλεγα όπως θες διαμορφώνεις.

Νίκο,να το πάρεις το όπλο και να το φτιάξεις σύμφωνα με τα θέλω σου!
Χρηστικά εργαλεία είναι και κοιτάμε να τα κάνουμε "δικά μας"όσο γίνεται!
Το άλλο ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Θα το μετανιώσεις,θα το ψάχνεις και δεν θα το ξαναβρισκεις!
Απροβληματιστο όπλο με καλές τουφεκιές και σου ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
Τι άλλο να ψάξεις!?!?
Εντεκαδα που κερδίζει δεν αλλάζει!
Το όπλο είναι πολύ εργαλείο όντως..απροβληματιστο σε όλα τα κυνήγια χωρίς να διαλέγει φυσίγγια..από 24 μέχρι 46 που έχω ρίξει..ούτε εμπλοκή, τ ι π ο τ α τώρα 15 χρόνια..αλλά θέλω να περάσω σε δίκανο..υπάρχει και μια franchi black magic 25ετιας που δουλεύει ρολόι!!οπότε υπάρχει η καβατζα..δε νομίζω ότι χρειάζομαι άλλο όπλο..γενικά η επωμιση του Αya με τη beretta η μέρα με τη νύχτα..λες κι ο Ισπανός φτιάχτηκε πάνω μου..

Το όπλο είναι πολύ εργαλείο όντως..απροβληματιστο σε όλα τα κυνήγια χωρίς να διαλέγει φυσίγγια..από 24 μέχρι 46 που έχω ρίξει..ούτε εμπλοκή, τ ι π ο τ α τώρα 15 χρόνια..αλλά θέλω να περάσω σε δίκανο..υπάρχει και μια franchi black magic 25ετιας που δουλεύει ρολόι!!οπότε υπάρχει η καβατζα..δε νομίζω ότι χρειάζομαι άλλο όπλο..γενικά η επωμιση του Αya με τη beretta η μέρα με τη νύχτα..λες κι ο Ισπανός φτιάχτηκε πάνω μου..

Εύχομαι να κάνεις επιλογη που στο μέλλον θα σε δικαιώσει!🙂

Νίκο καλησπέρα. Στην σελίδα 160 της ενότητας αυτής έχω βάλει φωτογραφίες του aya που θα αγοράσω εγω. Θέλω να το δεις και να μου πεις αν είναι ίδιο με το δικό σου.
ποιο πολύ με αυτό μοιάζει το δικό μου
έχει πιστολε βέβαια και περαστο κλειδι,ταρταρουγα,ίσια μπασκουλα και γεμάτο σκάλισμα κ επιγραφή..βασικά η βάση είναι ίδια όπως το βίντεο..κσι κάννες ντεμιμπλοκ..

κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Περπατητα κυνήγια κάνω και τσίχλες σε σφιχτά μέρη...οι τουφεκιεςδεν είναι άνω των 30 μέτρων συνήθως..γι αυτό το σκέφτομαι..
Αν θυμάμαι καλά κάποτε ρώταγες σχετικα με την "μεταβαση" από καραμπίνα σε δίκαννο..
Για αυτο τον λόγο θα σου έλεγα να μην δώσεις την vitoria...
Αργότερα βλέπεις.....

Η δική μου γνώμη στο ερώτημα σου είναι να μην βιαστείς καθόλου στο να "πειραξεις" το όπλο σου...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/baikal-team.353/page-401

Αν θα μου έλεγες ότι αποφάσισες να ανοίξεις τα τσοκ γιατί δοκίμασες ένα σωρό διαφορετικά φυσίγγια κ δεν είδες "φως" θα σου απαντούσα πως κ να το κάνεις δεν θα σωθείς γιατι η αιτια-ες βρίσκονται αλλού κ οχι εκεί....

Για όσους λένε ότι τα διασπορας, μισοταπες, μάλλινες τάπες κοστίζουν κ δεν συμφέρουν για τσίχλα(κ όντως έτσι είναι) ας δοκιμάσουν στο περπατητο με αυτά τα τσοκ φυσίγγια με συγκεντρωτηρα κ ψιλά σκάγια...
Τα οποία μπορεί να είναι πχ απο σκητοφυσιγγα 24γρ ν9,5 έως 32γρ ν10 η κ ν11 όποιος θελει...
Και ας μου πει τι είδε......

Και στην τελικη αυτό που έχει σημασία είναι αν και που "ειδικεύεται" ο κάθε κυνηγός.....
Δεν είναι καθόλου δυσκολο να δεις κάποιον που θα είναι θάνατος στις μπηχτές τουφεκιές με κλειστά τσοκ, κ αν τον βάλεις με τα ίδια τσοκ σε ένα καρτέρι (που θα έχει κ όλο τον χρόνο να σκοπευσει σωστά) να μην έχει επιτυχιες....

Μα εννοείται δεν τη δίνω άμεσα..να το δουλέψω το δικανο κσι βλέπουμε..αλλά ο στόχος στο μέλλον είναι αυτός..και δοκιμές στον πίνακα θα κάνω κσι με τα δύο οπλα μαζί με το ίδιο φυσιγγι στην ίδια απόσταση να δω διάφορες κι αν είναι πολύ σφιχτά θα τα ανοίξω..γενικά έχω επιτυχίες και σε μπηχτές και σε καρτέρι..ίσως λίγο παραπάνω σε μπηχτές με 4* τσοκ πάντα έτσι..ποτέ δε χρησιμοποιώ γενικά βαριές γομωσεις. Στο καρτέρι π.χ.τσίχλα πάω με 28 ως 32 βαριά..φάσσα κι αγριοπεριστερο με 36..

Μα εννοείται δεν τη δίνω άμεσα..να το δουλέψω το δικανο κσι βλέπουμε..αλλά ο στόχος στο μέλλον είναι αυτός..και δοκιμές στον πίνακα θα κάνω κσι με τα δύο οπλα μαζί με το ίδιο φυσιγγι στην ίδια απόσταση να δω διάφορες κι αν είναι πολύ σφιχτά θα τα ανοίξω..γενικά έχω επιτυχίες και σε μπηχτές και σε καρτέρι..ίσως λίγο παραπάνω σε μπηχτές με 4* τσοκ πάντα έτσι..ποτέ δε χρησιμοποιώ γενικά βαριές γομωσεις. Στο καρτέρι π.χ.τσίχλα πάω με 28 ως 32 βαριά..φάσσα κι αγριοπεριστερο με 36..
Υπάρχει κι άλλη λύση για να μην μετανιώσεις στο μέλλον για την απώλεια της Vitoria που τόσο πολύ σε έχει βολέψει.
Την δανείζεις σε κάποιον "να στην φυλάει" για το ενδεχόμενο να αλλάξεις γνώμη κάποτε και να την αναζητήσεις.
Άν σε ενδιαφέρει προσφέρομαι να επωμιστώ αυτή την υποχρέωση... 🤣

Υπάρχει κι άλλη λύση για να μην μετανιώσεις στο μέλλον για την απώλεια της Vitoria που τόσο πολύ σε έχει βολέψει.
Την δανείζεις σε κάποιον "να στην φυλάει" για το ενδεχόμενο να αλλάξεις γνώμη κάποτε και να την αναζητήσεις.
Άν σε ενδιαφέρει προσφέρομαι να επωμιστώ αυτή την υποχρέωση... 🤣
πολλοί έχουν προσφερθεί να μου την προσέχουν αλλά εντάξει...θα σ' έχω σε προτεραιότητα..!

κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Κάντο! Τα όπλα μας είναι χρηστικά εργαλεία και τα προσαρμόζουμε όπως μας βολεύει η χρήση τους. Το κοντάκι γιατί να το αλλάζουμε και όχι τα τσοκ.

κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Νομίζω ότι οποιος επεμβαίνει σε κάννες το πρώτο πράγμα που πετυχαίνει είναι να ρίχνει την όποια αξία του άσχετα με το πόσο θα πετύχει αυτό. Αλλά εγώ είμαι και περίεργος, θέλω όλα να είναι μαμα, οπότε...

Αρκούντως ''ομορφούλικο'' κι αυτό το πλαγιοδικαννάκι, εκ της ιταλικής R.F.M.!!!

www.youtube.com/watch?v=g6NFRVZDKTs

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Να και όλα μαζί τα πλαγιοδικαννάκια τής RFM, εκ της επίσημης ιστοσελίδος τής εταιρείας: www.rfmarmi.it/en/products/hunting-rifles/side-by-side

Ορίστε και το official site τής εν λόγω φίρμας: www.rfmarmi.it/en

Κι ο επίσημος κατάλογός της: www.rfmarmi.it/personalizzazione/tpl/files/pdf/RFM-Armi-Catalogo.pdf

Last edited:
ποιο πολύ με αυτό μοιάζει το δικό μου
έχει πιστολε βέβαια και περαστο κλειδι,ταρταρουγα,ίσια μπασκουλα και γεμάτο σκάλισμα κ επιγραφή..βασικά η βάση είναι ίδια όπως το βίντεο..κσι κάννες ντεμιμπλοκ..

Και η ρίγα του η σκοπευτική Νικόλα, είναι όπως ακριβώς αυτή τού βίντεο...;;; Δηλαδής ιδιαιτέρως λεπτή, η επονομαζόμενη ''Churchill''...;;

Last edited:
Και η ρίγα του η σκοπευτική Νικόλα, είναι όπως ακριβώς αυτή τού βίντεο...;;; Δηλαδής ιδιαιτέρως λεπτή, η επονομαζόμενη ''Churchill''...;;
Οχι,η ριγα του είναι πλατιά και χωρίς την επιγραφή aya..στο ίδιο σκεπτικό..ελαφρά υπερυψωμένη, όχι εξαεριζομενη, συμπαγής. Αλλά ειναι κάπου στα 7 χιλιοστά..

Αρκούντως ''ομορφούλικο'' κι αυτό το πλαγιοδικαννάκι, εκ της ιταλικής R.F.M.!!!

www.youtube.com/watch?v=g6NFRVZDKTs

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Να και όλα μαζί τα πλαγιοδικαννάκια τής RFM, εκ της επίσημης ιστοσελίδος τής εταιρείας: www.rfmarmi.it/en/products/hunting-rifles/side-by-side

Ορίστε και το official site τής εν λόγω φίρμας: www.rfmarmi.it/en

Κι ο επίσημος κατάλογός της: www.rfmarmi.it/personalizzazione/tpl/files/pdf/RFM-Armi-Catalogo.pdf
δεν τα εισάγει κανείς αυτα? είναι ομορφα όπλα

Back