το χω σκεφτεί κι αυτό πολύ σοβαρά!Με μεσόταπο στην δεξιά και διασπορας στην αριστερή κάννη θα είσαι πρώτος.
το χω σκεφτεί κι αυτό πολύ σοβαρά!Με μεσόταπο στην δεξιά και διασπορας στην αριστερή κάννη θα είσαι πρώτος.
Εγω με το aya (1-3 τσοκ) που ξεκίνησα να κυνηγάω, άρχισα να έχω επιτυχίες και σε κοντινές βολές με τα mezzo τα πορτοκαλί.το χω σκεφτεί κι αυτό πολύ σοβαρά!
Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
το ερώτημα τώρα..σκέφτομαι σοβαρά νσ ανοίξω τα τσοκ σε 3* και 4* αντίστοιχα με σκοπό να το χρησιμοποιήσω σαν κύριο όπλο και να δώσω την καραμπίνα..τι λέτε για μια τέτοια ενέργεια..(άνοιγμα τσοκ);
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Ο Λιακος θα το φτιάξει..ανησυχώ μόνο μη χαλάσουν οι κατανομές..καθώς ο πωλητής επιμένει να μην το πειράξω..Η μόνη ένσταση..
Περπατητα κυνήγια κάνω και τσίχλες σε σφιχτά μέρη...οι τουφεκιεςδεν είναι άνω των 30 μέτρων συνήθως..γι αυτό το σκέφτομαι..
οι κάννες είναι αχρωμιωτες έτσι κι αλλιώς..
Νίκο,να το πάρεις το όπλο και να το φτιάξεις σύμφωνα με τα θέλω σου!Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
το ερώτημα τώρα..σκέφτομαι σοβαρά νσ ανοίξω τα τσοκ σε 3* και 4* αντίστοιχα με σκοπό να το χρησιμοποιήσω σαν κύριο όπλο και να δώσω την καραμπίνα..τι λέτε για μια τέτοια ενέργεια..(άνοιγμα τσοκ);
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Προχώρα άφοβα στις μετατροπές των τσοκ τίποτα δεν παθαίνει ούτε χαλάει κάτι απλά θα γίνει πιο χρηστικό.Τα φυσιγγια με μαλινοταπες και διασποράς εκτός από τα πουλιά θα σου κουρεύουν και τις τσέπες και δεν αξίζει 3/4 πολύ καλός συνδυασμός η ακόμη και 2.5* 4.5 θα σου έλεγα όπως θες διαμορφώνεις.Ο Λιακος θα το φτιάξει..ανησυχώ μόνο μη χαλάσουν οι κατανομές..καθώς ο πωλητής επιμένει να μην το πειράξω..Η μόνη ένσταση..
Το όπλο είναι πολύ εργαλείο όντως..απροβληματιστο σε όλα τα κυνήγια χωρίς να διαλέγει φυσίγγια..από 24 μέχρι 46 που έχω ρίξει..ούτε εμπλοκή, τ ι π ο τ α τώρα 15 χρόνια..αλλά θέλω να περάσω σε δίκανο..υπάρχει και μια franchi black magic 25ετιας που δουλεύει ρολόι!!οπότε υπάρχει η καβατζα..δε νομίζω ότι χρειάζομαι άλλο όπλο..γενικά η επωμιση του Αya με τη beretta η μέρα με τη νύχτα..λες κι ο Ισπανός φτιάχτηκε πάνω μου..Νίκο,να το πάρεις το όπλο και να το φτιάξεις σύμφωνα με τα θέλω σου!
Χρηστικά εργαλεία είναι και κοιτάμε να τα κάνουμε "δικά μας"όσο γίνεται!
Το άλλο ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Θα το μετανιώσεις,θα το ψάχνεις και δεν θα το ξαναβρισκεις!
Απροβληματιστο όπλο με καλές τουφεκιές και σου ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
Τι άλλο να ψάξεις!?!?
Εντεκαδα που κερδίζει δεν αλλάζει!
Το όπλο είναι πολύ εργαλείο όντως..απροβληματιστο σε όλα τα κυνήγια χωρίς να διαλέγει φυσίγγια..από 24 μέχρι 46 που έχω ρίξει..ούτε εμπλοκή, τ ι π ο τ α τώρα 15 χρόνια..αλλά θέλω να περάσω σε δίκανο..υπάρχει και μια franchi black magic 25ετιας που δουλεύει ρολόι!!οπότε υπάρχει η καβατζα..δε νομίζω ότι χρειάζομαι άλλο όπλο..γενικά η επωμιση του Αya με τη beretta η μέρα με τη νύχτα..λες κι ο Ισπανός φτιάχτηκε πάνω μου..
Νίκο καλησπέρα. Στην σελίδα 160 της ενότητας αυτής έχω βάλει φωτογραφίες του aya που θα αγοράσω εγω. Θέλω να το δεις και να μου πεις αν είναι ίδιο με το δικό σου.
Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Αν θυμάμαι καλά κάποτε ρώταγες σχετικα με την "μεταβαση" από καραμπίνα σε δίκαννο..Περπατητα κυνήγια κάνω και τσίχλες σε σφιχτά μέρη...οι τουφεκιεςδεν είναι άνω των 30 μέτρων συνήθως..γι αυτό το σκέφτομαι..
Υπάρχει κι άλλη λύση για να μην μετανιώσεις στο μέλλον για την απώλεια της Vitoria που τόσο πολύ σε έχει βολέψει.Μα εννοείται δεν τη δίνω άμεσα..να το δουλέψω το δικανο κσι βλέπουμε..αλλά ο στόχος στο μέλλον είναι αυτός..και δοκιμές στον πίνακα θα κάνω κσι με τα δύο οπλα μαζί με το ίδιο φυσιγγι στην ίδια απόσταση να δω διάφορες κι αν είναι πολύ σφιχτά θα τα ανοίξω..γενικά έχω επιτυχίες και σε μπηχτές και σε καρτέρι..ίσως λίγο παραπάνω σε μπηχτές με 4* τσοκ πάντα έτσι..ποτέ δε χρησιμοποιώ γενικά βαριές γομωσεις. Στο καρτέρι π.χ.τσίχλα πάω με 28 ως 32 βαριά..φάσσα κι αγριοπεριστερο με 36..
πολλοί έχουν προσφερθεί να μου την προσέχουν αλλά εντάξει...θα σ' έχω σε προτεραιότητα..!Υπάρχει κι άλλη λύση για να μην μετανιώσεις στο μέλλον για την απώλεια της Vitoria που τόσο πολύ σε έχει βολέψει.
Την δανείζεις σε κάποιον "να στην φυλάει" για το ενδεχόμενο να αλλάξεις γνώμη κάποτε και να την αναζητήσεις.
Άν σε ενδιαφέρει προσφέρομαι να επωμιστώ αυτή την υποχρέωση...
Κάντο! Τα όπλα μας είναι χρηστικά εργαλεία και τα προσαρμόζουμε όπως μας βολεύει η χρήση τους. Το κοντάκι γιατί να το αλλάζουμε και όχι τα τσοκ.Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
Νομίζω ότι οποιος επεμβαίνει σε κάννες το πρώτο πράγμα που πετυχαίνει είναι να ρίχνει την όποια αξία του άσχετα με το πόσο θα πετύχει αυτό. Αλλά εγώ είμαι και περίεργος, θέλω όλα να είναι μαμα, οπότε...Χαιρετε συνάδελφοι!!προσεχως κάτοχος ενός AyA 67 εκ κάννες με σταθερα τσοκ 1*και 3* επί του αυλου..αρκετά ελαφρύ κσι μου κάθεται όσο κανένα απο οσα όπλα έχω ποτέ επωμισει.κυνηγαω με μια beretta es 100 Vitoria 66 κάννες κι έχω μόνιμα 4* μέσα, δεν τ αλλάζω ποτέ..
κάθε γνώμη χρήσιμη!!
ποιο πολύ με αυτό μοιάζει το δικό μου
έχει πιστολε βέβαια και περαστο κλειδι,ταρταρουγα,ίσια μπασκουλα και γεμάτο σκάλισμα κ επιγραφή..βασικά η βάση είναι ίδια όπως το βίντεο..κσι κάννες ντεμιμπλοκ..
Οχι,η ριγα του είναι πλατιά και χωρίς την επιγραφή aya..στο ίδιο σκεπτικό..ελαφρά υπερυψωμένη, όχι εξαεριζομενη, συμπαγής. Αλλά ειναι κάπου στα 7 χιλιοστά..Και η ρίγα του η σκοπευτική Νικόλα, είναι όπως ακριβώς αυτή τού βίντεο...;;; Δηλαδής ιδιαιτέρως λεπτή, η επονομαζόμενη ''Churchill''...;;
δεν τα εισάγει κανείς αυτα? είναι ομορφα όπλαΑρκούντως ''ομορφούλικο'' κι αυτό το πλαγιοδικαννάκι, εκ της ιταλικής R.F.M.!!!
www.youtube.com/watch?v=g6NFRVZDKTs
Να και όλα μαζί τα πλαγιοδικαννάκια τής RFM, εκ της επίσημης ιστοσελίδος τής εταιρείας: www.rfmarmi.it/en/products/hunting-rifles/side-by-side
Ορίστε και το official site τής εν λόγω φίρμας: www.rfmarmi.it/en
Κι ο επίσημος κατάλογός της: www.rfmarmi.it/personalizzazione/tpl/files/pdf/RFM-Armi-Catalogo.pdf