Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Ωραία σε ευχαριστώ. Ναι λογικά αν η μισόταπα λειτουργεί όπως και την μαλινόταπα τότε λογικά θα θέλει μία αύξηση περίπου 0.05 gr στην πυρίτιδα όπως λες. Δεν το σκέφτικα όταν τα έφτιαχνα. Παρόλα αυτά αν μπορείς να κάνεις και με 1.40 για να τεστάρεις τότε τα επόμενα που θα φτιάξω θα είναι 1.40χ28gr. Μαχαίρι για 8* έχω και εγώ αλλά προς το παρών δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Όπως και να έχει τα υλικά και τα εργαλεία τα έχω οπότε αν το πείραμα σου πετύχει και βγάλει καλά αποτελέσματα τότε τα επόμενα θα τα φτιάξω όπως λες.

Μανωλη τα εστησα....Εστησα δυο φυσιγγια το σε ημιαδιαφανο καινουργιο καλυκα και ενα σε
μεταχ/νο κοκκινο καλυκα.
Τα εστησα με CX2000-1,40X28....68,5 -56,5....Aυριο πρωτα ο θεος ....θα δουμε τι θα δωσουν φιλε μου!!!

εικόνα_Viber_2021-11-30_19-32-11-597.jpgεικόνα_Viber_2021-11-30_19-32-52-049.jpg
Εδω αρελιαστο...

εικόνα_Viber_2021-11-30_19-32-59-035.jpgεικόνα_Viber_2021-11-30_19-47-49-035.jpgεικόνα_Viber_2021-11-30_19-34-11-548.jpg

Μανωλη τα εστησα....Εστησα δυο φυσιγγια το σε ημιαδιαφανο καινουργιο καλυκα και ενα σε
μεταχ/νο κοκκινο καλυκα.
Τα εστησα με CX2000-1,40X28....68,5 -56,5....Aυριο πρωτα ο θεος ....θα δουμε τι θα δωσουν φιλε μου!!!

View attachment 36856View attachment 36859
Εδω αρελιαστο...

View attachment 36860View attachment 36861View attachment 36862
Ωραία περιμένω με ανυπομονησία να δω τα αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Υγεια να εχουμε......και οτι και να δωσουν....καλοδεχουμενο θα ειναι.....εαν δεν μας αρεσει το
αποτελεσμα.....διορθωνουμε το σεταπ..... και το κανουμε να μας αρεσει!!! ;)

Ερώτηση για όποιον γνωρίζει, το βύσμα μαγκνουμ του Καρδαρα σε τι διαφέρει από το gualandi super g magnum.
Ο πατος του ειναι πιο μεγαλος δεν κανει το στενεμα που κανει ο sg mag και ειναι ελαχιστα χαμηλοτερο το αμορτησερ , εχει 4 πτεριγια αντι 2 ,αν εχεις δουλεψει αλους του καρδαρα ειναι σαν τον 15,18 ,αλλα εχει μεγαλητερο ποτυρι και ειναι 12 χιλ

Γιάννη η άποψη μου είναι ότι η csb 5 ειναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, μια και θες φυσίγγια για σκοποβολή, όπου ρίχνεις πολλά και θες ένα σεταπ σταθερό με νορμάλ επιδόσεις. Η μπίλια 17 χιλιοστά ειναι η καταλληλοτερη για τον σκοπό αυτό, γιατί το σφαιρικό βλήμα συμπιέζεται λίγο και εύκολα ανεβάζει πιέσεις. Μια διευκρίνηση χωρίς παρεξήγηση, ευθυβολια ειναι αυτό που ακούγεται, όσο γίνεται λιγότερο καμπύλη τροχιά ακρίβεια είναι η τάση για ταύτιση των βολών.
Καλημέρα φίλε Λευτέρη.
Καμία παρεξήγηση. Μπήκα μέσα εδώ να κατανοήσω κάποια πράγματα. Οπότε είναι λογικό κάπου να είμαι λάθος. Εχω ρίξει πάρα πολλά φυσίγγια τα καλοκαίρια με τον θείο μου, αλλά πάντα στον γάμο του καραγκιόζη. Διακοπές ήμουν, δεν έψαχνα κάτι πλην από την πλάκα μας.

Μόλις τον Σεπτέμβριο απόκτησα δικό μου μαραφέτι, και το είδα λίγο πιο σοβαρά. Οπότε θεώρησε ότι δεν είμαι καν στην αρχή.

Αν κατάλαβα καλά από το post σου, εννοείς να ρίξω αρκετές βολές από το ίδιο σημείο, ώστε να δώ πόσο απόκλιση έχουν?
Λογικά αν έχω καταλάβει σωστά, τότε θα πρέπει να οργανωθώ ώστε να έχω και κάτι σταθερό να ακουμπάω το καραμπινάκι..

Γιαννη καλημερα!!! Εβγαλα ογκομετριες.....δεν σε ''ξεχασα''.... με το στησιμο που κανεις και την
πυριτιδα που εχεις δεν εχεις περιθωρια να ''παιξεις'' με βυσματα...
Εκτος απο τον gt24 που χρησιμοποιεις μονο ο Ζ2Μ24 ταιριαζει.....εγω δεν βρηκα αλλο βυσμα.
Το βυσμα ειναι αυτο φιλε!!!

εικόνα_Viber_2021-12-01_09-09-41-690.jpg

Νίκο καλέ μου φίλε, νομίζω πως δεν πρέπει να προτείνεις την Σίπε σε αρχάριους! άσε να μάθει ΣΩΣΤΑ να γεμίζει με μεγάλου όγκου που συγχωρούν μικρολαθάκια και μετά ας πάει στις μικρού!
Φίλε Γιάννη μείνε σ΄ αυτή που έχεις και αν θέλεις πάρε και ΜΒ και δοκίμασε ΜΗΝ πας στην σίπε.....

@Prowler® @ΝίκοςΠ @Giannis k

Γιατί όχι sipe και tecna σε αρχάριους ;;;
Το πρόβλημα είναι μόνο στην αλλαγή συμπεριφοράς ακόμα και σε μικρή αλλαγή της ποσότητας ή έχουν θέμα και με την στατική πίεση ;
Υπάρχει άλλο θέμα εκτός από τα 2 παραπάνω ;

Νίκο καλέ μου φίλε, νομίζω πως δεν πρέπει να προτείνεις την Σίπε σε αρχάριους! άσε να μάθει ΣΩΣΤΑ να γεμίζει με μεγάλου όγκου που συγχωρούν μικρολαθάκια και μετά ας πάει στις μικρού!
Φίλε Γιάννη μείνε σ΄ αυτή που έχεις και αν θέλεις πάρε και ΜΒ και δοκίμασε ΜΗΝ πας στην σίπε.....
Mαριε , την s4 - sipe - tekna -Τις θεωρουσαν δυσκολες πυριτιδες....την εποχη που γεμιζαν χαρτουτσες!!!
Τοτε δεν υπηρχαν γνωσεις.....τους τρομαζε η εκρηκτικοτητα που ειχαν ...με τοση λιγη ποσοητα πυριτιδας.
Σημερα που υπαρχουν γνωσεις.....δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.....Ενας απειρος ιδιογομωτης τον ιδιο
βαθμο δυσκολιας θα αντιμετωπισει και με μια μονοβασικη....Εδω τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ
οτι σεταπ και σε οποια πυριτιδα γουσταρει ο απειρος ιδιογομωτης το βρισκει δοκιμασμενο και ασφαλες....
Και λαθος να κανει καπου στο σεταπ....''ζημια'' δεν προκειται να παθει...στην χειροτερη θα βγαλει
μουφα τουφεκια.....σιγα τον πολυελαιο.... φιλαρα μου!!! :)

Μανωλη στο ΘΕΜΑ - Βλητικες δοκιμες - σελιδα 804 εχω ανεβασει φωτο με τις δοκιμες του σεταπ σου
με την CSB5 τροποποιημενο απο το 1,35χ28 στο 1,40Χ28....μπορεις να δεις τα αποτελεσματα...φιλε!!!

Μανωλη στο ΘΕΜΑ - Βλητικες δοκιμες - σελιδα 804 εχω ανεβασει φωτο με τις δοκιμες του σεταπ σου
με την CSB5 τροποποιημενο απο το 1,35χ28 στο 1,40Χ28....μπορεις να δεις τα αποτελεσματα...φιλε!!!
Σε ευχαριστώ πολυ Νίκο. Συνεχίζουμε εκεί πέρα.

ΝίκοςΠ κοίτα..... Δεν έχω σε καμία περίπτωση επειδή μπορεί να έχω φτιάξει 150-180 φυσίγια, την εμπειρία που έχετε εσείς που ασχολείστε χρόνια στο άθλημα. Φυσικά και δεν έχω κάποιον να μετρήσει. Εγω μετράω την ζημιά που κάνει το φυσίγγι στα άψυχα πράγματα, και μόνο έτσι μπορώ να πορευτώ. Δοκιμή Κυριακής, εχθές, στα 60 μέτρα, πέρασε το μονόβολο (για το δικό μου πάντα μιλάω) δύο νοβοπάν 16mm.

Αν είχα και τρίτο ξύλο..(θα έχω την επόμενη βδομάδα) θα το ξετρύπαγε και αυτό. Μόνο έτσι μπακαλίστικα μπορώ να μετρήσω κάποιο φυσίγγι.
Αυριο με το καλό, θα στήσω δύο φυσίγγια, μονόβολο και 9βολο, και θα σου πώ ακριβώς πόσο κόβω τον κάλυκα και πόσο βγαίνει. Αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 58.9 mm
Για βάλε σε 65αρι κάλυκα με CX2000 granoular 1,55 θωδη 25αρι μονοβολο lee 28 γραμμάρια και ρελι με στα 60 μισό τσοκ

Choke-Hold-1.gif

Εργοστάσιο ολόκληρο :)

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τα ξαναγράφω για εμπέδωση ;)

Όλο το κόλπο για συγκεντρωτική τουφεκιά (και για μικρή άτρακτο, σαν παράπλευρο όφελος) είναι
1. Απόλυτα σφαιρικά σκάγια όταν βγαίνουν από την κάνη
2. Κράτημα σκαγιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση πολύ κοντά μεταξύ τους, μετά την έξοδό τους από την κάνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ.
Όλες οι "πατέντες" στοχεύουν πάντα στα 2 παραπάνω.
Η υλοποίηση αλλάζει.

Βρείτε τρόπους και πείτε τους και σε εμάς :)

Last edited:
@Prowler® @ΝίκοςΠ @Giannis k

Γιατί όχι sipe και tecna σε αρχάριους ;;;
Το πρόβλημα είναι μόνο στην αλλαγή συμπεριφοράς ακόμα και σε μικρή αλλαγή της ποσότητας ή έχουν θέμα και με την στατική πίεση ;
Υπάρχει άλλο θέμα εκτός από τα 2 παραπάνω ;
Mαριε , την s4 - sipe - tekna -Τις θεωρουσαν δυσκολες πυριτιδες....την εποχη που γεμιζαν χαρτουτσες!!!
Νίκο φίλε μου σου έχω πει τον λόγο που δεν δίνω συνταγές δημόσια
το εχω γράψει αλλού θα το πω κι εδώ αναλυτικά και συγχωρέστε με για την πολυλογία, αλλά είναι απαραίτητη...

κάποτε (90's) είχα δώσει μια σύνθεση σε έναν φίλο νεόκοπο ιδιογομωτή
με 2,05 γρ πυρίτιδα κλείσιμο στρογγυλό ρέλι "σφιχτό"

γεμίζει ο τύπος καμια 10αρια με βρίσκει - ΕΥΤΥΧΩΣ - μετά από λίγες μερες
Πω, πω Μάριε τι δυναμίτη μου έδωσες! τι φυσιγγάρα είναι αυτή! αφού τουφεκάω και τρωω κλώτσημα μουλαριού χώρια που ακούγεται η κάνη σαν καμπάνα!!!!
ακούω καμπάνα και ΜΕ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!!!
ρε του λεω γέμισες την συνταγή μου;
ΝΑΙ
αυτούσια;
ΝΑΙ ντε!!!
ρε σίγουρα;
ΝΑΙ μόνο άλλαξα συγκεντρωτήρα γιατί αυτός που μου πες ήταν ψηλός!
ΜΕ ΞΑΝΑ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΙΔΙΑ!!!
Του λέω φερε τα φυσίγγια ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να τα δω
μου φέρνει κάμια 7-8 φυσίγγια, μου τα δίνει ... δεν κατάλαβα...
του λέω, ρε φέρε αυτά που γέμισες με την συνταγή μου
ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ
αυτά είναι με αστεροειδες όχι με ρέλι! του λέω
α,α,α, μου λέει εγώ ΝΟΜΙΣΑ ότι θέλει σφιχτο ρέλιασμα μετά το αστέρι!!!!
ρε τρελάθηκες; του λέω έπρεπε να πέσει η μπαρούτη στο 1,80 - 1,90!
Τόσο πολύ; πάνω από ΜΙΣΟ γραμ;;;
τι μισο γραμμάριο μου λες; πόσο γέμισες;
ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΔΥΟΜΙΣΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

Το 2,05 το αντιλήφθηκε ως 2,50!!!! χώρια το ρέλι....

ευτυχώς η συνταγή αφορούσε μονοβασική μεγάλου όγκου
αν ήταν καμιά Σιπε στην καλύτερη των περιπτώσεων ο φίλος θα ήθελε νέο όπλο και στην χειρότερη θα είχα τύψεις μια ζωή εγώ.....

Υ.Γ. Βασίλη όπως κατάλαβες και για τους δυο λόγους που ανέφερες....... η Σιπε ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ λάθη

Νίκο φίλε μου σου έχω πει τον λόγο που δεν δίνω συνταγές δημόσια
το εχω γράψει αλλού θα το πω κι εδώ αναλυτικά και συγχωρέστε με για την πολυλογία, αλλά είναι απαραίτητη...

κάποτε (90's) είχα δώσει μια σύνθεση σε έναν φίλο νεόκοπο ιδιογομωτή
με 2,05 γρ πυρίτιδα κλείσιμο στρογγυλό ρέλι "σφιχτό"

γεμίζει ο τύπος καμια 10αρια με βρίσκει - ΕΥΤΥΧΩΣ - μετά από λίγες μερες
Πω, πω Μάριε τι δυναμίτη μου έδωσες! τι φυσιγγάρα είναι αυτή! αφού τουφεκάω και τρωω κλώτσημα μουλαριού χώρια που ακούγεται η κάνη σαν καμπάνα!!!!
ακούω καμπάνα και ΜΕ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!!!
ρε του λεω γέμισες την συνταγή μου;
ΝΑΙ
αυτούσια;
ΝΑΙ ντε!!!
ρε σίγουρα;
ΝΑΙ μόνο άλλαξα συγκεντρωτήρα γιατί αυτός που μου πες ήταν ψηλός!
ΜΕ ΞΑΝΑ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΙΔΙΑ!!!
Του λέω φερε τα φυσίγγια ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να τα δω
μου φέρνει κάμια 7-8 φυσίγγια, μου τα δίνει ... δεν κατάλαβα...
του λέω, ρε φέρε αυτά που γέμισες με την συνταγή μου
ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ
αυτά είναι με αστεροειδες όχι με ρέλι! του λέω
α,α,α, μου λέει εγώ ΝΟΜΙΣΑ ότι θέλει σφιχτο ρέλιασμα μετά το αστέρι!!!!
ρε τρελάθηκες; του λέω έπρεπε να πέσει η μπαρούτη στο 1,80 - 1,90!
Τόσο πολύ; πάνω από ΜΙΣΟ γραμ;;;
τι μισο γραμμάριο μου λες; πόσο γέμισες;
ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΔΥΟΜΙΣΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

Το 2,05 το αντιλήφθηκε ως 2,50!!!! χώρια το ρέλι....

ευτυχώς η συνταγή αφορούσε μονοβασική μεγάλου όγκου
αν ήταν καμιά Σιπε στην καλύτερη των περιπτώσεων ο φίλος θα ήθελε νέο όπλο και στην χειρότερη θα είχα τύψεις μια ζωή εγώ.....

Υ.Γ. Βασίλη όπως κατάλαβες και για τους δυο λόγους που ανέφερες....... η Σιπε ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ λάθη

Κάπως έτσι....οι Αμερικάνοι εφηύραν τον ΟΡΟ foolproof

Back