Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Choke-Hold-1.gif

Εργοστάσιο ολόκληρο :)

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τα ξαναγράφω για εμπέδωση ;)

Όλο το κόλπο για συγκεντρωτική τουφεκιά (και για μικρή άτρακτο, σαν παράπλευρο όφελος) είναι
1. Απόλυτα σφαιρικά σκάγια όταν βγαίνουν από την κάνη
2. Κράτημα σκαγιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση πολύ κοντά μεταξύ τους, μετά την έξοδό τους από την κάνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ.
Όλες οι "πατέντες" στοχεύουν πάντα στα 2 παραπάνω.
Η υλοποίηση αλλάζει.

Βρείτε τρόπους και πείτε τους και σε εμάς :)

Το εχω δοκιμασει Βασιλη !!! Το μεγαλο του μειονεκτημα ο περιορισμος σε γραμμαρια σκαγιων!!!

Υπαρχουν τροποι προστασιας των σκαγιων....χωρις τον περιορισμο τους σε γραμμαρια φιλε!!! :)

1ος .Οι 3ρεις κατω στιβαδες σκαγιων τις κανουμε με επινικελωμενα στο ιδιο Νο με τα μολυβδινα που τα
βαζουμε απο πανω..

2ος. 1 χιλιοστο φελλος καλ20 μεσα στο ποτηρι...

3ος . Βαζεις αλευρι....

4ος. Βαζεις αλευρι με μιξη σκονη γραφιτη.....και ''καθαρισες''....φιλε!!!! :)

Ή idiot-proof ;)
ΠΙτσιρικας,το έχω ξαναγράψει....είχα φτιάξει πιστόλι ....εμπροσθογεμες....το φουλαρα ,με sipe του μπαμπά....πυροδότησα σημαδεύοντας μια μαυροκοτα και....μια λάμψη ,αυτιά βουιζαν κ έμεινα με την λαβή στο χέρι‼️12 χρόνων....άστα...κανη....αλουμινιου

Το εχω δοκιμασει Βασιλη !!! Το μεγαλο του μειονεκτημα ο περιορισμος σε γραμμαρια σκαγιων!!!

Υπαρχουν τροποι προστασιας των σκαγιων....χωρις τον περιορισμο τους σε γραμμαρια φιλε!!! :)

1ος .Οι 3ρεις κατω στιβαδες σκαγιων τις κανουμε με επινικελωμενα στο ιδιο Νο με τα μολυβδινα που τα
βαζουμε απο πανω..

3ος . Βαζεις αλευρι....

Ααα ρε Νίκο είσαι ψυχάρα ... πέρα από τον τίτλο του επίσημου δοκιμαστή του hunterslife. .RESPECT.

Μόλις ο μικρός περάσει την 3η Λυκείου (4 χρόνια) θα γίνω και εγώ ιδιογομωτής :)

Μέχρι τότε Percorso και Rem express

.yelling.

Για τσίχλες ότι πιάσει το χέρι
.sarcastic.

Νίκο φίλε μου σου έχω πει τον λόγο που δεν δίνω συνταγές δημόσια
το εχω γράψει αλλού θα το πω κι εδώ αναλυτικά και συγχωρέστε με για την πολυλογία, αλλά είναι απαραίτητη...

κάποτε (90's) είχα δώσει μια σύνθεση σε έναν φίλο νεόκοπο ιδιογομωτή
με 2,05 γρ πυρίτιδα κλείσιμο στρογγυλό ρέλι "σφιχτό"

γεμίζει ο τύπος καμια 10αρια με βρίσκει - ΕΥΤΥΧΩΣ - μετά από λίγες μερες
Πω, πω Μάριε τι δυναμίτη μου έδωσες! τι φυσιγγάρα είναι αυτή! αφού τουφεκάω και τρωω κλώτσημα μουλαριού χώρια που ακούγεται η κάνη σαν καμπάνα!!!!
ακούω καμπάνα και ΜΕ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!!!
ρε του λεω γέμισες την συνταγή μου;
ΝΑΙ
αυτούσια;
ΝΑΙ ντε!!!
ρε σίγουρα;
ΝΑΙ μόνο άλλαξα συγκεντρωτήρα γιατί αυτός που μου πες ήταν ψηλός!
ΜΕ ΞΑΝΑ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΙΔΙΑ!!!
Του λέω φερε τα φυσίγγια ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να τα δω
μου φέρνει κάμια 7-8 φυσίγγια, μου τα δίνει ... δεν κατάλαβα...
του λέω, ρε φέρε αυτά που γέμισες με την συνταγή μου
ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ
αυτά είναι με αστεροειδες όχι με ρέλι! του λέω
α,α,α, μου λέει εγώ ΝΟΜΙΣΑ ότι θέλει σφιχτο ρέλιασμα μετά το αστέρι!!!!
ρε τρελάθηκες; του λέω έπρεπε να πέσει η μπαρούτη στο 1,80 - 1,90!
Τόσο πολύ; πάνω από ΜΙΣΟ γραμ;;;
τι μισο γραμμάριο μου λες; πόσο γέμισες;
ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΔΥΟΜΙΣΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

Το 2,05 το αντιλήφθηκε ως 2,50!!!! χώρια το ρέλι....

ευτυχώς η συνταγή αφορούσε μονοβασική μεγάλου όγκου
αν ήταν καμιά Σιπε στην καλύτερη των περιπτώσεων ο φίλος θα ήθελε νέο όπλο και στην χειρότερη θα είχα τύψεις μια ζωή εγώ.....

Υ.Γ. Βασίλη όπως κατάλαβες και για τους δυο λόγους που ανέφερες....... η Σιπε ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ λάθη

Εγω σεταπ δινω φιλε μου Μαριε!!!! Σωστα τα λες.....αλλα εαν του ειχες γραψει το σεταπ σε χαρτι....το
λαθος δεν θα ειχε γινει.
Στις δοκιμες μου τα σεταπ ειναι καθαρογραμμενα ,,,και με την λεπτομερεια του ΚΕΝΟΥ ΑΠΑΤΗΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Με τετοιες λεπτομερειες....εαν κανει λαθος ( μπορει να γινει ) ειναι θεμα μυαλου....
Και ο απειρος ιδιογομωτης....οταν βλεπει οτι δεν του βγαινουν τα νουμερα....το ποιο απλο ειναι να ρωτησει
Εαν δεν το κανει.....ας αφησει την ιδιογομωση....ας το γυρισει στο ψαρεμα...
Με 0,5 πυριτιδα περισσοτερη....σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο....αλλα τα σημερινα οπλα αντεχουν
δυσκολα θα παθει ''χοντρη'' ζημια....Στα παλια οπλα εφευγαν τα κλειστρα....και εχαναν και δαχτυλα....
Αλλωστε πριν 20 χρονια στο θεμα πληροφορησης τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα!!
Για να παθεις κατι τετοιο σημερα....δεν αρκει το 0,5 πυριτιδα περισσοτερη....πρεπει να κανει και
αλλη μαλακια με το κλεισιμο του φυσιγγιου....με λιγα λογια....μιλαμε για βλακα για να μην το πω αλλιως!!! ;)

ΥΓ. Σημερα με το ιντερνετ.....τα εχεις ΟΛΑ μες τα ποδια σου....Δεν επιτρεπεται να κανεις λαθος....Εαν κανεις την μαλακια...ε τοτε να πληρωσεις και το τιμημα!!!

Choke-Hold-1.gif

Εργοστάσιο ολόκληρο :)

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τα ξαναγράφω για εμπέδωση ;)

Όλο το κόλπο για συγκεντρωτική τουφεκιά (και για μικρή άτρακτο, σαν παράπλευρο όφελος) είναι
1. Απόλυτα σφαιρικά σκάγια όταν βγαίνουν από την κάνη
2. Κράτημα σκαγιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση πολύ κοντά μεταξύ τους, μετά την έξοδό τους από την κάνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ.
Όλες οι "πατέντες" στοχεύουν πάντα στα 2 παραπάνω.
Η υλοποίηση αλλάζει.

Βρείτε τρόπους και πείτε τους και σε εμάς :)
Βασίλη, αυτό που έγραψες είναι όλη η αλήθεια γύρω από το θέμα συγκέντρωση. Σαν λαός που λατρεύει την υπερβολή, θα ψάξουμε την συγκέντρωση 90% στα 50 μέτρα. Εάν γίνουμε πιο ορθολογιστες, θα επιδιώξουμε την ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση στην μεγαλύτερη απόσταση που τουφεκαμε το θηραμα για το οποίο προορίζεται το φυσίγγιο. Η άποψη μου είναι ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών και των θηραμάτων , τα 45 μέτρα είναι ένα λογικό όριο. Σίγουρα υπάρχουν κυνήγια όπως υδρόβια ο λαγός, η και η φασα, όπου τα 50 ή και 55 μέτρα είναι ανεκτά. Στην πέρδικα για παράδειγμα, αν θεωρηθεί ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα σκαγιων στον κύκλο των 76 εκατοστών τα 125 σκάγια, τότε με φυσίγγιο με 36 γραμμάρια Ν 6 ( 310 περίπου σκάγια) θέλουμε στα 45 μέτρα 40% συγκέντρωση. Το να επιδιώκουμε πολύ μεγαλύτερη μόνο τις αστοχίες μας θα αυξήσουμε, και την ματαιοδοξία μας. Και μην ξεχνάμε πως η ίδια λογική ισχύει αντίστροφα για κυνήγια όπου η μεγάλη διασπορά είναι το ζητούμενο, γιατί κάποιοι έχουν σαν μοναδικό κριτήριο όταν αξιολογούν μια τουφεκια την μέγιστη συγκέντρωση και όχι ισοκατανομη και διατρητικη ικανότητα.

Ααα ρε Νίκο είσαι ψυχάρα ... πέρα από τον τίτλο του επίσημου δοκιμαστή του hunterslife. .RESPECT.

Μόλις ο μικρός περάσει την 3η Λυκείου (4 χρόνια) θα γίνω και εγώ ιδιογομωτής :)

Μέχρι τότε Percorso και Rem express

.yelling.

Για τσίχλες ότι πιάσει το χέρι
.sarcastic.

Μεχρι τοτε....με τοσα που διαβαζεις και με το μυαλο που εχεις........θα εχεις και πτυχιο φιλαρα μου!!! .big smile.

Εγω σεταπ δινω φιλε μου Μαριε!!!! Σωστα τα λες.....αλλα εαν του ειχες γραψει το σεταπ σε χαρτι....το
λαθος δεν θα ειχε γινει.
Νίκο ΓΡΑΠΤΑ του την έδωσα και προφορικά του την εξήγησα
το 2,05 το ΔΙΑΒΑΣΕ ΩΣ ΔΥΟΜΙΣΥ!!!! (το "είπες" που γράφω, το εννοώ με την ευρύτερη έννοια του "υπέδειξες")
Όταν είδε ότι δεν τον παίρνει σε ύψος το κλείσιμο αντί να αλλάξει βύσμα έπρεπε να με πάρει τηλ. !!!!!
εμ δεν το έκανε!!!
και δεν είναι κανα γκαου ο άνθρωπος, μορφωμένος είναι, απλά λίγο αφηρημένος είναι και δεν το έχει με τα φυσικομαθηματικά - (θεωρητικός τριτοδεσμίτης)
ποτέ δεν ξέρεις ο άλλος τι θα αντιληφθεί από αυτά που του γράφεις ή του λες!

Εεεεεεε........ μόνο τον κάλυκα και το βόλι κατάλαβα.. :oops:
Φίλε Γιάννη μαζί γράφαμε τα μηνύματά μας
ΟΥΤΕ ΒΑΛΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝΑ
.very funny..very funny..very funny.

ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΡΩΤΆΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ.shake hands.

Γιαννη καλημερα!!! Εβγαλα ογκομετριες.....δεν σε ''ξεχασα''.... με το στησιμο που κανεις και την
πυριτιδα που εχεις δεν εχεις περιθωρια να ''παιξεις'' με βυσματα...
Εκτος απο τον gt24 που χρησιμοποιεις μονο ο Ζ2Μ24 ταιριαζει.....εγω δεν βρηκα αλλο βυσμα.
Το βυσμα ειναι αυτο φιλε!!!

View attachment 36886
Καλημέρες...
Λοιπόν τα πήρα τα ποτηράκια φίλε Νίκο, και έφτιαξα καμιά 10 επιπλέον των 50 που έχω φτιάξει με gt, για να ρίξω το Σ/κ.
Εχω μια απορία. Τα ποτηράκια γενικώς....... πόσο είναι το "επιτρεπτό" να συμπιέζονται.

Καθίστε μέχρι τότε να επιτρέπεται η ιδιογομωση και βλέπουμε μετά γιατί από ότι βλέπω σε λίγο θα ζητάς άδεια και για να κατουρήσεις και δεν αντιδρά κάνεις και αν είμαι πουθενά και λέω το σύνθημα του γηπέδου και τώρα μπορείτε να πα να γαμηθειτε με κοιτάνε μερικοί λες και είμαι εξωγήινος μπορεί να είμαι κιόλας μαλακας υποτακτικός σε όλα ναι δε θα γίνω ποτέ.

Φίλε Γιάννη μαζί γράφαμε τα μηνύματά μας
ΟΥΤΕ ΒΑΛΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝΑ
.very funny..very funny..very funny.

ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΡΩΤΆΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ.shake hands.
Εεεε... ναι. Ρωτάω να μαθαινω.:)

CX2000 ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΑΨΎΛΛΙ
Granular η πυρίτιδα
1,55 γραμμάρια το βαρος πυρίτιδας
θωδης 25αρης είναι ο τύπος του βυσματος (συγκεντρωτηρας)
LEE είναι το γνωστο μονόβολο των 28 γρ που μπορείς να φτιάξεις και μονος σου με καλούπι
ρελι είναι το στρογγυλό κλείσιμο ΟΧΙ αστεροειδές
60 χιλ είναι το ύψος του φυσιγγίου κλεισμένο σε κάλυκα ύψους 65 χιλ

Καθίστε μέχρι τότε να επιτρέπεται η ιδιογομωση και βλέπουμε μετά γιατί από ότι βλέπω σε λίγο θα ζητάς άδεια και για να κατουρήσεις και δεν αντιδρά κάνεις και αν είμαι πουθενά και λέω το σύνθημα του γηπέδου και τώρα μπορείτε να πα να γαμηθειτε με κοιτάνε μερικοί λες και είμαι εξωγήινος μπορεί να είμαι κιόλας μαλακας υποτακτικός σε όλα ναι δε θα γίνω ποτέ.
.shake hands.

Βασίλη, αυτό που έγραψες είναι όλη η αλήθεια γύρω από το θέμα συγκέντρωση. Σαν λαός που λατρεύει την υπερβολή, θα ψάξουμε την συγκέντρωση 90% στα 50 μέτρα. Εάν γίνουμε πιο ορθολογιστες, θα επιδιώξουμε την ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση στην μεγαλύτερη απόσταση που τουφεκαμε το θηραμα για το οποίο προορίζεται το φυσίγγιο. Η άποψη μου είναι ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών και των θηραμάτων , τα 45 μέτρα είναι ένα λογικό όριο. Σίγουρα υπάρχουν κυνήγια όπως υδρόβια ο λαγός, η και η φασα, όπου τα 50 ή και 55 μέτρα είναι ανεκτά. Στην πέρδικα για παράδειγμα, αν θεωρηθεί ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα σκαγιων στον κύκλο των 76 εκατοστών τα 125 σκάγια, τότε με φυσίγγιο με 36 γραμμάρια Ν 6 ( 310 περίπου σκάγια) θέλουμε στα 45 μέτρα 40% συγκέντρωση. Το να επιδιώκουμε πολύ μεγαλύτερη μόνο τις αστοχίες μας θα αυξήσουμε, και την ματαιοδοξία μας. Και μην ξεχνάμε πως η ίδια λογική ισχύει αντίστροφα για κυνήγια όπου η μεγάλη διασπορά είναι το ζητούμενο, γιατί κάποιοι έχουν σαν μοναδικό κριτήριο όταν αξιολογούν μια τουφεκια την μέγιστη συγκέντρωση και όχι ισοκατανομη και διατρητικη ικανότητα.

Λευτερη μου , σωστα τα λες.....Αλλα υπαρχει και το ''αλλά''....Εννοω...οτι καλο το 40% στα 45 μετρα με 125
σκαγια....Αλλα πολυ καλυτερο το 60% με 187 σκαγια....Οσο ''χαλια'' κατανομη να εχεις....εχεις πολυ περισσοτερες
πιθανοτητες το θηραμα να πεσει φιλε μου!!!
Μιλαμε για 62 σκαγια περισσοτερα στον κυκλο...

CX2000 ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΑΨΎΛΛΙ
Granular η πυρίτιδα
1,55 γραμμάρια το βαρος πυρίτιδας
θωδης 25αρης είναι ο τύπος του βυσματος (συγκεντρωτηρας)
LEE είναι το γνωστο μονόβολο των 28 γρ που μπορείς να φτιάξεις και μονος σου με καλούπι
ρελι είναι το στρογγυλό κλείσιμο ΟΧΙ αστεροειδές
60 χιλ είναι το ύψος του φυσιγγίου κλεισμένο σε κάλυκα ύψους 65 χιλ
Ευχαριστώ φίλε Μάριε.

βαζουμε απο πανω..

3ος . Βαζεις αλευρι....

Κυριε Νικο τη αναλογια χρησιμοπεις αλευρι με το γραφιτη ??

Καλημέρες...
Λοιπόν τα πήρα τα ποτηράκια φίλε Νίκο, και έφτιαξα καμιά 10 επιπλέον των 50 που έχω φτιάξει με gt, για να ρίξω το Σ/κ.
Εχω μια απορία. Τα ποτηράκια γενικώς....... πόσο είναι το "επιτρεπτό" να συμπιέζονται.

Περιμενε Γιαννη....δες την φωτο.....Εαν δεν σε καλυπτει...Να κλεισω σεταπ με gt και να σου δειξω το σωστο
πατημα....ΠΟΙΟ νουμερο GT εχεις ???
Δωσε σεταπ....να μην ψαχνω...

εικόνα_Viber_2021-10-01_07-49-33-839.jpg

Εεεε... ναι. Ρωτάω να μαθαινω.:)
Πάντα να ρωτάς, κανένας δεν τα γνωρίζει όλα.
Στην δουλειά στα νέα παιδιά (πτυχιούχοι ανώτερων, ανώτατων σχολών) λέω πάντα.

1. Δεν ακουμπάς χέρι σε τίποτα αν δεν ξέρεις πως λειτουργεί. Δεν με ενδιαφέρει να βγει η δουλειά, με ενδιαφέρει να μην πάθεις τίποτα εσύ.
2. Αν κάπου δυσκολευτείς, αν κάτι δεν σου βγαίνει, δεν κάνεις πατέντες, ρωτάς κάποιον πιο έμπειρο.
3. Δεν κάνεις τίποτα αν πρώτα δεν σου το έχει δείξει κάποιος άλλος πιο έμπειρος και δεν έχεις διαβάσει πρώτα τον (γραπτό) τρόπο εργασίας.

Τους τα λέω στην αρχή και στο τέλος της εκπαίδευσης ασφάλειας.
Και δεν γεμίζουμε φυσίγγια ... κάνουμε λιγότερο επικίνδυνα πράγματα (τις περισσότερες φορές)

Last edited:
Back