Ναι, αλλα φίλε Γιώργο, αν παραλληλα με τα αερια εχουμε και επαφη μεταλλο με μεταλλο.? Μετα δημιουργείται και το θεμα των τριβων..Τα μέρη του όπλου που έρχονται σε επαφή με τα αέρια πρέπει να είναι στεγνά χωρίς καθόλου λάδι.
Σκούπισε καλά τα λάδια και θα λυθεί το πρόβλημα.
βάζοντας 2 άδειους κάλυκες στις κάννες πατάς μια σκανδάλη ανοίγεις το όπλο και ο εξωλκέας που θα πετάξει τον κάλυκα η κάννη του αντιστοιχεί στη βούλα πού εκείνη την στιγμή είναι τοποθετημένος ο εξωλκέας.....τόσο απλάΕχω μια ερωτηση να κανω την κανω εδω κι ζηταω βοηθεια απο τους εμπειροτερους εχω ενα fabarm δικαννο του πατερα μου κι εχω ενα θεμα με τον επιλογεα. Ξερετε ποια κανη ριχνει οταν δειχνει 1 βουλα κι ποια οταν δειχνει 2;
βάζοντας 2 άδειους κάλυκες στις κάννες πατάς μια σκανδάλη ανοίγεις το όπλο και ο εξωλκέας που θα πετάξει τον κάλυκα η κάννη του αντιστοιχεί στη βούλα πού εκείνη την στιγμή είναι τοποθετημένος ο εξωλκέας.....τόσο απλά
το όπλο πριν το μάθεις καλά μην το τουφεκάς-κυνηγάς
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις τελικα δοκιμαστηκε στην πραξη σημερα... για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις οταν δειχνει 1 βουλα ριχνει η κατω στα fabarm τουλαχιστονΌταν είσαι στο κυνήγι, μπορείς να ρίξεις στον αέρα ή σε στόχο και να δεις ποια κάννη αντιστοιχεί σε κάθε βούλα...
Ενταξ εγώ εχω κάτι φτηνιάρικα πλαστικά, αλλά ο Χρήστος έχει αλουμινένια, για μένα μάλλον τέλος η αφόπλισης θα το παρατάω ως έχει....Στα αδράνειας που δεν είναι καλής ποιότητας παραμορφώνετε το "καψουλι"μετά από κάποια χτυπήματα άρα είναι μαλακό το υλικό..
Τώρα στα πιο ποιοτικά αδράνειας που αντέχουν ίσως να είναι σκληρό το υλικό κ με τον καιρό να διμηουργει ζημιά στις βελονες..
Να μην το αφηνεις οπλισμένο!Ενταξ εγώ εχω κάτι φτηνιάρικα πλαστικά, αλλά ο Χρήστος έχει αλουμινένια, για μένα μάλλον τέλος η αφόπλισης θα το παρατάω ως έχει....
ο πατέρας μου και άλλοι παλαιοί κυνηγοί, λένε ότι μπορεί να κοπεί η βελόνα αν τη ριχνουμε κενή. Και αν το αφήνουμε οπλισμένο ....είναι όπως τα λέει ο Γιάννης πριν.Τφεκατα στον αερα. Σιγα δεν παθαινουν τιποτα
Οπλισμενο σιγουρα ισχυει αυτο που λεει ο ΜαστροΓιαννης. Το αδειο τφεκισμα να γινει και 500 φορες σε ολη μας την ζωη; που δεν θα γινει. Αλλα και να τφεκαμε σε πλαστικα αδρανειας ειναι για ψυχολογκους και μονο λογους. Γνωμη μου.ο πατέρας μου και άλλοι παλαιοί κυνηγοί, λένε ότι μπορεί να κοπεί η βελόνα αν τη ριχνουμε κενή. Και αν το αφήνουμε οπλισμένο ....είναι όπως τα λέει ο Γιάννης πριν.
Χθες ήμασταν μια βόλτα με τον Χρήστο(@manthoscc ) στον Ασπρόπυργο, ένας θαμώνας εκεί μας είπε ότι τα φυσίγγια αδράνειας κάνουν τεράστια ζημιά στις βελόνες, και εγώ και ο Χρήστος αμέσως είδαμε τις βελόνες στα όπλα μας και είναι όλες χτυπημένες στο κέντρο σαν να έχεις πάει να τις καρφώσεις, κάτι που δεν ισχύει στο πλάγιο που ως δισκάνδαλο το αφοπλίζω με τις σκανδάλες πατημένες και τις θαλάμες άδειες.
(Φωτο το βραδάκι από το σπίτι, αν φαίνεται)
Το "καψούλι" σε όλα τα φυσίγγια αδρανείας, νομίζω, είναι από μπρούντζο που είναι πιο μαλακό μέταλλο από το ατσάλι που είναι οι βελόνες, κι επιπλέον έχουν και ελατήριο που απορροφά εν μέρει την κρούση. Υποτίθεται. Έτσι, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.Στα αδράνειας που δεν είναι καλής ποιότητας παραμορφώνετε το "καψουλι"μετά από κάποια χτυπήματα άρα είναι μαλακό το υλικό..
Τώρα στα πιο ποιοτικά αδράνειας που αντέχουν ίσως να είναι σκληρό το υλικό κ με τον καιρό να διμηουργει ζημιά στις βελονες..
Χρηστο,στην 391 κατεβαζε το κλειστρο μεχρι το υψος του κουμπιου απελευθερωσης...Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά στα 13 χρόνια που έχω την urika μόλις αδειάσω τα φυσίγγια, πατάω τη σκανδάλη πέφτοντας η βελόνα στον αέρα και δεν μου παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα...
Και εγώ το ίδιο κ μηδέν πρόβλημα..Τώρα τελευταία κάνω αυτό που λέει ο Γιάννης πιο πανω..Όσο για την καραμπίνα, 20 χρόνια (τα 10 με πάρα πολλή χρήση, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου) έκανα πάντα ότι έγραψε κι ο Χρήστος πιο πάνω, και δεν έπαθε ποτέ τίποτα η βελόνα (ούτε τίποτα άλλο) !!!