Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Χρηστο,στην 391 κατεβαζε το κλειστρο μεχρι το υψος του κουμπιου απελευθερωσης...
Σε αυτο το σημειο,πεφτει παρα πολυ πιο μαλακα η σφυρα!
Μετα,απλα αφηνεις το κλειστρο να τερματίσει την διαδρομη του.
Κατι αντιστοιχο κανεις και με τη Μ2.:)

Αυτο ακριβως φιλε μου κανω κι εγω μετα απο συμβουλη παλαιού οπλοπωλη
Στα 3/4 περίπου κλειστο το κλειστρο και πατημα σκανδαλης

Χρηστο,στην 391 κατεβαζε το κλειστρο μεχρι το υψος του κουμπιου απελευθερωσης...
Σε αυτο το σημειο,πεφτει παρα πολυ πιο μαλακα η σφυρα!
Μετα,απλα αφηνεις το κλειστρο να τερματίσει την διαδρομη του.
Κατι αντιστοιχο κανεις και με τη Μ2.:)
Οκ Γιάννη. Θα το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ. ;)
Αν το κάνω όμως στη Μ2 το κλείστρο και η γλώσσα θα μείνουν στη σωστή θέση; Ρωτάω γιατί αν δεν το αφήσω από το τέρμα για να κλείσει με δύναμη, δεν βγαίνουν τα φυσίγγια από την αποθήκη αφού τα εμποδίζει η θέση της γλώσσας...

Οκ Γιάννη. Θα το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ. ;)
Αν το κάνω όμως στη Μ2 το κλείστρο και η γλώσσα θα μείνουν στη σωστή θέση; Ρωτάω γιατί αν δεν το αφήσω από το τέρμα για να κλείσει με δύναμη, δεν βγαίνουν τα φυσίγγια από την αποθήκη αφού τα εμποδίζει η θέση της γλώσσας...
Βγαζε πρωτα τα φυσιγγια απο την αποθηκη!:)
Αν δεν περιστραφει σωστα η κεφαλη του κλειστρου,κατα το κλειδωμα,δε νομιζω να κανει ολη τη διαδρομη της,η γλωσσα ετσι ώστε να σου δωσει προσβαση στην αποθηκη.

Βγαζε πρωτα τα φυσιγγια απο την αποθηκη!:)
Αν δεν περιστραφει σωστα η κεφαλη του κλειστρου,κατα το κλειδωμα,δε νομιζω να κανει ολη τη διαδρομη της,η γλωσσα ετσι ώστε να σου δωσει προσβαση στην αποθηκη.
Ναι Γιάννη αλλά η απορία μου ήταν αν η τελική θέση του κλείστρου και της γλώσσας με τον καιρό επηρεάσει την απόδοση των ελατηρίων αφού το κλείστρο δεν θα κλείσει ιδανικά...

Ναι Γιάννη αλλά η απορία μου ήταν αν η τελική θέση του κλείστρου και της γλώσσας με τον καιρό επηρεάσει την απόδοση των ελατηρίων αφού το κλείστρο δεν θα κλείσει ιδανικά...
δεν επηρεαζει τιποτα κι ουτε κινδυνευουν οι βελονες.ποτε σε καραμπινα δεν εβαλα αδρανειας και ποτε δεν ειχα προβλημα.αφημα σιγα σιγα του κλειστρου εως το μεσον και η πατας τη σκανδαλη η αφοπλιζει μονη της

νομίζω, είναι από μπρούντζο που είναι πιο μαλακό μέταλλο από το ατσάλι που είναι οι βελόνες, κι επιπλέον έχουν και ελατήριο που απορροφά εν μέρει την κρούση
Στέλιο έτσι όπως το είδα και το σκέφτομαι είναι ότι ο μπρούτζος ειδικά αν είναι λίγο δυνατά τα ελατήρια μετά απο λίγο παραμορφώνεται (κρατήρας και γύρο γύρο κοφτερό δαχτυλίδι υπερυψωμένο) Τώρα επειδή όλο το σύστημα δεν είναι απόλυτα κεντραρισμένο η ζημιά γίνεται όταν χτυπά το κέντρο της βελόνας πάνω στην κόψη.....

Χθες ήμασταν μια βόλτα με τον Χρήστο(@manthoscc ) στον Ασπρόπυργο, ένας θαμώνας εκεί μας είπε ότι τα φυσίγγια αδράνειας κάνουν τεράστια ζημιά στις βελόνες, και εγώ και ο Χρήστος αμέσως είδαμε τις βελόνες στα όπλα μας και είναι όλες χτυπημένες στο κέντρο σαν να έχεις πάει να τις καρφώσεις, κάτι που δεν ισχύει στο πλάγιο που ως δισκάνδαλο το αφοπλίζω με τις σκανδάλες πατημένες και τις θαλάμες άδειες.
(Φωτο το βραδάκι από το σπίτι, αν φαίνεται)

μιας που δεν έβαλε φωτο ο θεοφραστοσ βαζω εγώ απο το δικό μου ..
η αλήθεια ειναι το εχω παρατηρήσει το θέμα με τισ βελόνες εδώ και καιρό και τώρα που το ξανά είδα έχουν χειροτερέψει νομίζω ..
Πάντα ειχα την αίσθηση όταν έριχνα στα αδράνειας οτι καταπονούνται οι βελόνες και εχω κάνει την σκέψη να αντικαταστήσω τον μπρούτζο με βιομηχανικό λάστιχο .. μάλλον θα το κάνω σύντομα
η κάτω που ρίχνει ποιο συχνά εχει περισσότερα σημάδια .. οπότε ειναι ενα ερώτημα αν αυτο το προκάλεσαν τα φυσίγγια αδράνειας μόνο ή βοήθησαν..
Κάποιος που δεν εχει βάλει ποτέ φυσίγγια αδράνειας θα ήταν ενα καλό δείγμα να δούμε διαφορές (σε αντίστοιχο τουφέκι ακόμα καλύτερα)

στις φωτό εχω κανει ζουμ ..

το αδράνειας μου .. 1,5 χρόνο το εχω .. πηγάδι!!!!

σχετικά με το πέσιμο των βελονών πάνω σε βιομηχανικό λάστιχο θα ήθελα και την γνώμη σας ..
η ποιο απλή σκέψη ειναι να προσαρμόσω πανω σε ενα τακάκι το λάστιχο και όταν σπάω το οπλο να ρίχνω τισ σκανδάλες πανω στο τακάκι κρατώντας το με το δάχτυλο..
αλώστε το βρίσκω ποιο πρακτικό απο το να βάζω τα φυσίγγια αδράνειας ..;)

μιας που δεν έβαλε φωτο ο θεοφραστοσ βαζω εγώ απο το δικό μου ..
η αλήθεια ειναι το εχω παρατηρήσει το θέμα με τισ βελόνες εδώ και καιρό και τώρα που το ξανά είδα έχουν χειροτερέψει νομίζω ..
Πάντα ειχα την αίσθηση όταν έριχνα στα αδράνειας οτι καταπονούνται οι βελόνες και εχω κάνει την σκέψη να αντικαταστήσω τον μπρούτζο με βιομηχανικό λάστιχο .. μάλλον θα το κάνω σύντομα
η κάτω που ρίχνει ποιο συχνά εχει περισσότερα σημάδια .. οπότε ειναι ενα ερώτημα αν αυτο το προκάλεσαν τα φυσίγγια αδράνειας μόνο ή βοήθησαν..
Κάποιος που δεν εχει βάλει ποτέ φυσίγγια αδράνειας θα ήταν ενα καλό δείγμα να δούμε διαφορές (σε αντίστοιχο τουφέκι ακόμα καλύτερα)

στις φωτό εχω κανει ζουμ ..

το αδράνειας μου .. 1,5 χρόνο το εχω .. πηγάδι!!!!
Χρήστο, εγώ είχα πλαστικά (διαφανή) φυσίγγια αδρανείας, αλλά τα είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο, αμφιβάλλω αν χτυπήθηκε 50-60 φορές το καθένα, και είχαν κάμει τη λακούβα - αποτύπωμα από τις βελόνες, όπως και το δικό σου, από πολύ νωρίτερα !!! Οι βελόνες μου όμως όπως τις βλέπω, δεν είναι σαν τις δικές σου, είναι λείες χωρίς σημαδάκια. Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφίες, δεν τα κατάφερα και τόσο καλά με το κινητό - της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά !!! αλλά τις ανεβάζω, ελπίζω κάτι να φαίνεται ... ;)
IMG_20170912_232645.jpg

Η ίδια φωτό ζουμαρισμένη λιγάκι:
IMG_20170912_232645_1.jpg

Και άλλη μια, επίσης ολόκληρη και ζουμαρισμένη:
IMG_20170912_232802.jpg

IMG_20170912_232802_1.jpg

Δεν μπόρεσα καλύτερες φωτό ...
Υ.Γ. Βρώμικο το τουφέκι, έχω καιρό να το καθαρίσω, και παίζει 4 πούλες την εβδομάδα, το κυκλάκι γύρω από την πάνω βελόνα τώρα το πρόσεξα, από τις φωτογραφίες, ότι ήταν τόσο έντονο! Το έξυσα λίγο κι έφυγε, ήταν μάλλον "κάρβουνο", δεν ξέρω πως, μάλλον κάποιοι κάλυκες θα είχαν διαρροή γύρω από καψούλι !!!

σχετικά με το πέσιμο των βελονών πάνω σε βιομηχανικό λάστιχο θα ήθελα και την γνώμη σας ..
η ποιο απλή σκέψη ειναι να προσαρμόσω πανω σε ενα τακάκι το λάστιχο και όταν σπάω το οπλο να ρίχνω τισ σκανδάλες πανω στο τακάκι κρατώντας το με το δάχτυλο..
αλώστε το βρίσκω ποιο πρακτικό απο το να βάζω τα φυσίγγια αδράνειας ..;)
Και γιατί να μην το κάνεις αυτό με σκέτο ξύλινο τακάκι ;;; Βέβαια θα γεμίσει βαθουλώματα από τα κτυπήματα, αλλά μπορείς να το αντικαθιστάς εύκολα όποτε χρειαστεί!
... Ή μπορείς και να το σιδερώνεις με βρεγμένη πετσέτα, όπως κάνουν και στα κοντάκια που έχουν χτυπήματα !!! .sarcastic.
Πέρα από την πλάκα, αυτό με το λάστιχο, είχα διαβάσει παλιά σε αμερικανικό περιοδικό κάτι παρόμοιο ... Πρότειναν να κοπεί το λάστιχο σε κομματάκια στο σχήμα και μέγεθος καψουλιού, και να μπαίνει αντί για καψούλι στον κάλυκα, με λίγη κόλλα για να μη φεύγει. Εννοείται βέβαια ότι μιλούσε για μεταλλικούς κάλυκες, ραβδωτών όπλων (κυρίως περίστροφα, ή επαναληπτικά τυφέκια), που σ' αυτά είναι εύκολο, λόγω του σχήματος του καψουλιού και της "φωλιάς" στον κάλυκα:
wincpicwsc38su.jpg

Η ιδέα ήταν, πως να φτιάξεις αυτοσχέδια "dummy cartridges" για εξάσκηση στη χρήση του όπλου, με dry-firing χωρίς κίνδυνο για τη βελόνα.

Και γιατί δεν ρίχνετε τις βελόνες πάνω σε ένα κέρμα;
Μα η κουβέντα ήταν αν ο μπρούντζος μπορεί να κάνει ζημιά στις βελόνες !!! ...
Με άδειο κάλυκα το κάνω εγώ, όποτε λύνω το όπλο για καθάρισμα, δηλαδή ... μια στο τόοοοσο .yel., αφού συνήθως το μεταφέρω και το φυλάω "δεμένο" ... Πιο πολλή ζημιά φοβάμαι ότι μπορεί να πάθει με το πολύ συχνό λύσιμο - δέσιμο (στα κλειδιά και στις εφαρμογές), παρά τη ζημιά στα ελατήρια αν μένουν οπλισμένα ... (αν και όταν "κουραστούν" τα αλλάζεις !!!)

Εγω εχω πάρει απο τοτε που ειχα το 525 τα αδρανειας a zoom αλουμινενια και εκει που χτυπάει η βελόνα εχει σιλικονη. Δεν εχουν πάθει τιποτα οι βελόνες τωρα βέβαια δεν ξερω κατα πόσο απορροφούν το χτύπημα γιατι τα εχω χρόνια...

Back