Κάπου διάβασα ότι τα σπειροειδή ελατήρια "πέφτουμε" με την λειτουργία μόνο και όχι αν αποθηκευονται συμπιεσμένα.Να μην το αφηνεις οπλισμένο!
"Πεφτουν"τα ελλατηρια των σφυρων!
Κάπου διάβασα ότι τα σπειροειδή ελατήρια "πέφτουμε" με την λειτουργία μόνο και όχι αν αποθηκευονται συμπιεσμένα.Να μην το αφηνεις οπλισμένο!
"Πεφτουν"τα ελλατηρια των σφυρων!
Στο Κυπριδημο;Κάπου διάβασα ότι τα σπειροειδή ελατήρια "πέφτουμε" με την λειτουργία μόνο και όχι αν αποθηκευονται συμπιεσμένα.
όχι κάποιο Αμερικάνικο άρθρο στο internet δεν θυμάμαι πουΣτο Κυπριδημο;
Χρηστο,στην 391 κατεβαζε το κλειστρο μεχρι το υψος του κουμπιου απελευθερωσης...
Σε αυτο το σημειο,πεφτει παρα πολυ πιο μαλακα η σφυρα!
Μετα,απλα αφηνεις το κλειστρο να τερματίσει την διαδρομη του.
Κατι αντιστοιχο κανεις και με τη Μ2.
Οκ Γιάννη. Θα το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ.Χρηστο,στην 391 κατεβαζε το κλειστρο μεχρι το υψος του κουμπιου απελευθερωσης...
Σε αυτο το σημειο,πεφτει παρα πολυ πιο μαλακα η σφυρα!
Μετα,απλα αφηνεις το κλειστρο να τερματίσει την διαδρομη του.
Κατι αντιστοιχο κανεις και με τη Μ2.
Έχεις και benelli;Στα benelli τραβαμε το κλείστρο μέχρι το μέσον της διαδρομής του. Πατάμε σκανδάλη και πηγαίνουμε ''γλυκά'' το κλείστρο προς τα εμπρός. Αφόπλισε.
Βγαζε πρωτα τα φυσιγγια απο την αποθηκη!Οκ Γιάννη. Θα το έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ.
Αν το κάνω όμως στη Μ2 το κλείστρο και η γλώσσα θα μείνουν στη σωστή θέση; Ρωτάω γιατί αν δεν το αφήσω από το τέρμα για να κλείσει με δύναμη, δεν βγαίνουν τα φυσίγγια από την αποθήκη αφού τα εμποδίζει η θέση της γλώσσας...
Ναι Γιάννη αλλά η απορία μου ήταν αν η τελική θέση του κλείστρου και της γλώσσας με τον καιρό επηρεάσει την απόδοση των ελατηρίων αφού το κλείστρο δεν θα κλείσει ιδανικά...Βγαζε πρωτα τα φυσιγγια απο την αποθηκη!
Αν δεν περιστραφει σωστα η κεφαλη του κλειστρου,κατα το κλειδωμα,δε νομιζω να κανει ολη τη διαδρομη της,η γλωσσα ετσι ώστε να σου δωσει προσβαση στην αποθηκη.
δεν επηρεαζει τιποτα κι ουτε κινδυνευουν οι βελονες.ποτε σε καραμπινα δεν εβαλα αδρανειας και ποτε δεν ειχα προβλημα.αφημα σιγα σιγα του κλειστρου εως το μεσον και η πατας τη σκανδαλη η αφοπλιζει μονη τηςΝαι Γιάννη αλλά η απορία μου ήταν αν η τελική θέση του κλείστρου και της γλώσσας με τον καιρό επηρεάσει την απόδοση των ελατηρίων αφού το κλείστρο δεν θα κλείσει ιδανικά...
Στέλιο έτσι όπως το είδα και το σκέφτομαι είναι ότι ο μπρούτζος ειδικά αν είναι λίγο δυνατά τα ελατήρια μετά απο λίγο παραμορφώνεται (κρατήρας και γύρο γύρο κοφτερό δαχτυλίδι υπερυψωμένο) Τώρα επειδή όλο το σύστημα δεν είναι απόλυτα κεντραρισμένο η ζημιά γίνεται όταν χτυπά το κέντρο της βελόνας πάνω στην κόψη.....νομίζω, είναι από μπρούντζο που είναι πιο μαλακό μέταλλο από το ατσάλι που είναι οι βελόνες, κι επιπλέον έχουν και ελατήριο που απορροφά εν μέρει την κρούση
Χθες ήμασταν μια βόλτα με τον Χρήστο(@manthoscc ) στον Ασπρόπυργο, ένας θαμώνας εκεί μας είπε ότι τα φυσίγγια αδράνειας κάνουν τεράστια ζημιά στις βελόνες, και εγώ και ο Χρήστος αμέσως είδαμε τις βελόνες στα όπλα μας και είναι όλες χτυπημένες στο κέντρο σαν να έχεις πάει να τις καρφώσεις, κάτι που δεν ισχύει στο πλάγιο που ως δισκάνδαλο το αφοπλίζω με τις σκανδάλες πατημένες και τις θαλάμες άδειες.
(Φωτο το βραδάκι από το σπίτι, αν φαίνεται)
Χρήστο, εγώ είχα πλαστικά (διαφανή) φυσίγγια αδρανείας, αλλά τα είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο, αμφιβάλλω αν χτυπήθηκε 50-60 φορές το καθένα, και είχαν κάμει τη λακούβα - αποτύπωμα από τις βελόνες, όπως και το δικό σου, από πολύ νωρίτερα !!! Οι βελόνες μου όμως όπως τις βλέπω, δεν είναι σαν τις δικές σου, είναι λείες χωρίς σημαδάκια. Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφίες, δεν τα κατάφερα και τόσο καλά με το κινητό - της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά !!! αλλά τις ανεβάζω, ελπίζω κάτι να φαίνεται ...μιας που δεν έβαλε φωτο ο θεοφραστοσ βαζω εγώ απο το δικό μου ..
η αλήθεια ειναι το εχω παρατηρήσει το θέμα με τισ βελόνες εδώ και καιρό και τώρα που το ξανά είδα έχουν χειροτερέψει νομίζω ..
Πάντα ειχα την αίσθηση όταν έριχνα στα αδράνειας οτι καταπονούνται οι βελόνες και εχω κάνει την σκέψη να αντικαταστήσω τον μπρούτζο με βιομηχανικό λάστιχο .. μάλλον θα το κάνω σύντομα
η κάτω που ρίχνει ποιο συχνά εχει περισσότερα σημάδια .. οπότε ειναι ενα ερώτημα αν αυτο το προκάλεσαν τα φυσίγγια αδράνειας μόνο ή βοήθησαν..
Κάποιος που δεν εχει βάλει ποτέ φυσίγγια αδράνειας θα ήταν ενα καλό δείγμα να δούμε διαφορές (σε αντίστοιχο τουφέκι ακόμα καλύτερα)
στις φωτό εχω κανει ζουμ ..
το αδράνειας μου .. 1,5 χρόνο το εχω .. πηγάδι!!!!
Και γιατί να μην το κάνεις αυτό με σκέτο ξύλινο τακάκι ;;; Βέβαια θα γεμίσει βαθουλώματα από τα κτυπήματα, αλλά μπορείς να το αντικαθιστάς εύκολα όποτε χρειαστεί!σχετικά με το πέσιμο των βελονών πάνω σε βιομηχανικό λάστιχο θα ήθελα και την γνώμη σας ..
η ποιο απλή σκέψη ειναι να προσαρμόσω πανω σε ενα τακάκι το λάστιχο και όταν σπάω το οπλο να ρίχνω τισ σκανδάλες πανω στο τακάκι κρατώντας το με το δάχτυλο..
αλώστε το βρίσκω ποιο πρακτικό απο το να βάζω τα φυσίγγια αδράνειας ..
Μα η κουβέντα ήταν αν ο μπρούντζος μπορεί να κάνει ζημιά στις βελόνες !!! ...Και γιατί δεν ρίχνετε τις βελόνες πάνω σε ένα κέρμα;