Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Μπεκατσα είναι θα πέσει και με ένα 9αρι ψιλά γράμματα η βλιτικη για μπεκατσα. Το ζυγισμα δες αν σου αρέσει και το πρώτο θέλει μαλακό σχετικά φυσίγγι για ξανα κεντραρεις γρήγορα σε περίπτωση αστοχίας.

Γενικά δεν έχω θέμα στο κλωτσιμα αρκεί να μην αναπηδα η καννη...στον ρωσο έχω αυτό το.θέμα άσχετα που το έχω μάθει και το.επαναφέρω εγγαιρα και έχω δυνατότητα για δεύτερη βολή
Χωρίς να θέλω να επέμβω και άκρως συναδελφικά....μήπως είναι πολλά τα γραμμάρια?σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα....

Χαχαχαχαχα....νιώθεις λίγο πυγμάχος...χαχαχα τι τιμή έχει το franchi?
Πυγμαχος αλλά το έχω αγαπήσει το όπλο αυτό βλέπεις έχω κάνει πολλά.κυνήγια καλά.με.τον ρωσο ...το.beccaccia Το.βρήκα στα 1325 από καρασαβιδη

Χωρίς να θέλω να επέμβω και άκρως συναδελφικά....μήπως είναι πολλά τα γραμμάρια?σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα....
Είναι φίλε μου...το.ξέρω και μ.το λέει και ο πατέρας μου το.ίδιο...όμως εκτός από το.ότι θέλω να.σίγουρεψω τον θάνατο ώστε να μην.φύγει το πουλί τραυμαρισμενο, κυνηγάω σε πολύ σφιχτά μέρη εδώ και χρειάζεται.σκαγια για να.σπάνε κλαδιά...και επίσης ναι.το.παραδέχομαι.νιώθω πιο μεγάλη ασφάλεια χρησιμοποιώντας τέτοια φυσιγγια...γιατί.στην περίπτωση αστοχιας θα ξέρω πως σίγουρα ευταιγα εγώ και δεν θα πω ποτέ ότι φταίει το φυσιγγι

Πυγμαχος αλλά το έχω αγαπήσει το όπλο αυτό βλέπεις έχω κάνει πολλά.κυνήγια καλά.με.τον ρωσο ...το.beccaccia Το.βρήκα στα 1325 από καρασαβιδη
Σε βλέπω να μην θέλεις να το αλλάξεις....η τιμή δεν είναι κακή...αλλά από άποψη βλητικής δεν ξέρω αν θα σου προσφέρει πολλά παραπάνω από τον Ρώσο

Είναι φίλε μου...το.ξέρω και μ.το λέει και ο πατέρας μου το.ίδιο...όμως εκτός από το.ότι θέλω να.σίγουρεψω τον θάνατο ώστε να μην.φύγει το πουλί τραυμαρισμενο, κυνηγάω σε πολύ σφιχτά μέρη εδώ και χρειάζεται.σκαγια για να.σπάνε κλαδιά...και επίσης ναι.το.παραδέχομαι.νιώθω πιο μεγάλη ασφάλεια χρησιμοποιώντας τέτοια φυσιγγια...γιατί.στην περίπτωση αστοχιας θα ξέρω πως σίγουρα ευταιγα εγώ και δεν θα πω ποτέ ότι φταίει το φυσιγγι
Τώρα είδα την ηλικία σου....όταν διάβασα τόσο βαριές γομωσεις νόμιζα πως ήσουν άλλης ηλικίας.... χαχαχαχαχ Σίγουρα καλό είναι να χρησιμοποιούμε το φυσίγγιο που μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά....και να μην μας βοηθά βλητικα μας βοηθά σίγουρα ψυχολογικά και ξεκάθαρα η σκόπευση είναι θέμα κακής ψυχολογίας!

Σε βλέπω να μην θέλεις να το αλλάξεις....η τιμή δεν είναι κακή...αλλά από άποψη βλητικής δεν ξέρω αν θα σου προσφέρει πολλά παραπάνω από τον Ρώσο
Τον ρωσο σου είπα.φίλε μ.τον αγαπάω γιατί έχω κάνει πολλά κυνήγι μαζί του...αλλά θέλω να έχω ένα όπλο πιο ελαφρύ πιο εργονομικό και ευέλικτο Για το κυνήγι που με κέρδισε από την πρώτη μέρα που την κυνηγησα στα 18 μου

Τώρα είδα την ηλικία σου....όταν διάβασα τόσο βαριές γομωσεις νόμιζα πως ήσουν άλλης ηλικίας.... χαχαχαχαχ Σίγουρα καλό είναι να χρησιμοποιούμε το φυσίγγιο που μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά....και να μην μας βοηθά βλητικα μας βοηθά σίγουρα ψυχολογικά και ξεκάθαρα η σκόπευση είναι θέμα κακής ψυχολογίας!
Μα το.παραδέχτηκα πιο.πάνω...βάζω τέτοια φυσιγγια πρώτον γιατί πάντα παίρνω τα καλύτερα και ακριβά ώστε να αποφύγω τυχόν βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν πχ διπλή πυριτίδα στο φυσιγγι και τέτοια και δεύτερον νιώθω ασφάλεια...δεν έχω ρίξει σχεδόν ποτέ μου κάτω από 34 γραμμάρια στη μπεκάτσα

Τον ρωσο σου είπα.φίλε μ.τον αγαπάω γιατί έχω κάνει πολλά κυνήγι μαζί του...αλλά θέλω να έχω ένα όπλο πιο ελαφρύ πιο εργονομικό και ευέλικτο Για το κυνήγι που με κέρδισε από την πρώτη μέρα που την κυνηγησα στα 18 μου
Τότε πιστεύω πως το franchi είναι πολύ καλή επιλογή!

Γενικά δεν έχω θέμα στο κλωτσιμα αρκεί να μην αναπηδα η καννη...στον ρωσο έχω αυτό το.
Aν το γομαρι ο Ρωσος σε κλωτσαει κ εχεις αναπηδηση καννης-στομιου τοτε αντιλαμβανεσε τι μπορει να γινει με τα ιδια φυσιγγια σε ενα οπλο των 2700γρ κ μαλιστα κοντοκαννο..

Aν το γομαρι ο Ρωσος σε κλωτσαει κ εχεις αναπηδηση καννης-στομιου τοτε αντιλαμβανεσε τι μπορει να γινει με τα ιδια φυσιγγια σε ενα οπλο των 2700γρ κ μαλιστα κοντοκαννο..
Σωστή οπτική γωνία φίλε Τάσο!

Τότε ρε παιδιά ο.ξάδερφος μου που βελτιώσε.το μπακαλ του και το έκανε 2780 και ρίχνει τα ίδια με.εμένα γιατί δεν του κλωτσαει καθόλου

Τότε ρε παιδιά ο.ξάδερφος μου που βελτιώσε.το μπακαλ του και το έκανε 2780 και ρίχνει τα ίδια με.εμένα γιατί δεν του κλωτσαει καθόλου
Εσυ εχεις ριξει με αυτο το οπλο να δεις?
Ο καθενας μας μπορει να βλεπει διαφορετικα το λακτισμα.το να μην κλωτσαει παντως το θεωρω αδυνατο.
Δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε αποτρεψω απο την αγορα του οπλου που σκέφτεσαι αλλα σε αυτα τα βαρη (που κατα την ταπεινη γνωμη μου δεν ταιριαζουν για οπλα cal 12)πρέπει να γινεται κ η χρήση αναλογων φυσιγγιων..

Ε
Εσυ εχεις ριξει με αυτο το οπλο να δεις?
Ο καθενας μας μπορει να βλεπει διαφορετικα το λακτισμα.το να μην κλωτσαει παντως το θεωρω αδυνατο.
Δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε αποτρεψω απο την αγορα του οπλου που σκέφτεσαι.Σε τα βαρη (που κατα την ταπεινη γνωμη μου γνωμη δεν ταιριαζουν για οπλα cal 12)πρέπει να γινεται κ η χρήση αναλογων φυσιγγιων..
Δεν.έχω ρίξει είναι.η αλήθεια βαριά γομωση...παντός τον ρωσο τον έχω συνηθίσει...και έχω παρατηρήσει κάτι φίλε μ...όταν ρίχνω διασπορας 40 γραμμάρια κλωτσαει λιγότερο από όταν ρίχνω συγκέντρωση 36 γραμμάρια...φτάιει η μπαρπυτι ? Και στα χρυσή μπεκάτσα και στα ιταλικά.τα ζανολετι δεν νιώθω τόσο λακτισμα όσο πχ με το κονδορ που παρόλο που είναι δολοφινικο σαν δεύτερο στη μπεκάτσα με κουτουλαει άσχημα στον ώμο και στο ζυγοματικο

Ηλία κάνε μια απόπειρα να κατέβεις σε γραμμάρια...
Με 36 και 40 γραμμάρια άντε στην πρώτη τουφεκιά δεν έχεις θέμα,στην δεύτερη όμως άμα χρειαστεί το όπλο έχει τρελή αναπήδηση που σε βγάζει πολύ από τον στόχο.
Και ιδιαίτερα στην μπεκάτσα που ο χρόνος που μας δίνει είναι πάρα πολύ μικρός το παιχνίδι χάνεται.
Στο θέμα μας το Franchi το θεωρώ από τα καλύτερα μπεκατσοτούφεκα.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα του έβαζα πάνω από 34 γραμμάρια.

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω πολλά γραμμάρια για την μπεκατσα, υπάρχει λοιπόν μια δυσκολία (πιστεύω πιο πολύ θεωρητική) να κατεβούμε σε γραμμάρια όταν υπάρχει επιτυχία και εμπιστοσύνη σε ένα φυσιγγι.
Κυνήγι φερμας και όπως όλα πέφτει πολύ περπάτημα και λίγες τουφεκιές, οπότε θέλεις ένα ελαφρύ όπλο ξεκούραστο στις πολύωρες πορείες καλή επιλογή το συγκεκριμένο αφού έχει φτιαχτεί γι'αυτό το σκοπό είχα διαβάσει και γω το άρθρο του Λεωνίδα και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Δική μου συμβουλή οποιοδήποτε ελαφρύ όπλο επιλέξεις κατέβα σε γραμμάρια στο φυσιγγι και εμπιστευσου τον εαυτό σου, λιγότερη ανακρουση και δεν θα φεύγει το όπλο από την σκοπευτικη γραμμή κάτι που χρειάζεται στις γρήγορες τουφεκιές στο πυκνό.

ει...και έχω παρατηρήσει κάτι φίλε μ...όταν ρίχνω διασπορας 40 γραμμάρια κλωτσαει λιγότερο από όταν ρίχνω συγκέντρωση 36 γραμμάρια...φτάιει η μπαρπυτι ? Και στα χρυσή μπεκάτσα και στα ιταλικά.τα ζανολετι δεν νιώθω τόσο λακτισμα όσο πχ με το κονδορ που παρόλο που είναι δολοφινικο σαν δεύτερο στη μπεκάτσα με κουτουλαει άσχημα στον ώμο και στο ζυγοματικο
Οχι δεν ειναι θεμα μπαρουτης,αλλα θεμα στησιματος του καθε φυσιγγιου..
Επειδη εχω ριξει κ την "χρυση μπεκατσα" κ τον κονδωρα συμφωνω οτι το δευτερο ειναι πολυ πιο δυνατο απο το πρωτο.
Τα zanolleti ειναι τα double dispersor κοκκινα σε κοκκινο κουτι?Τα βρισκεις ακομα?

Καλησπέρα ομάδα...θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα.πόζε πόυ μου έχει πάρει τα μυαλά το τελευταίο καιρό...είναι το Φρανκι feeling beccaccia.. Σκέφτομαι να το αγοράσω με το νέο έτος...θα ήθελα την γνώμη σας αν.αξίζει βλήτικα και ποιοτικά η αγορά του...κατέχω ένα baikal Mp27em πόζε και.θα ήθελα να μ.πείτε αν το Φρανκι υπερτερεί βλήτικα πάντα και ποιοτικά από το baikal...αποκλειστικά το θέλω για κυνήγι μπεκάτσα ορτυκι περδικα...

Ηλία μιλάς για ένα καθαρόαιμο όπλο για τις βασίλισσες. Δεν τίθεται θέμα συγκρίσεις με το μπαικαλ, στο μόνο που υπερτερεί το ρώσικο ειναι στην αντοχή στο χρόνο από τη χρήση. Επωμισέτο, πιάστο, ανοιγοκλέισετο και γενικά δώστου χρόνο στο κατάστημα. Συνήθως στο κατάστημα όλα τα όπλα μας ψιλοέρχονται, η πραγματικότητα όμως σε συνθήκες κυνηγίου είναι πολλή διαφορετικές. Μακάρι να είναι κοντά στα μέτρα σου και να σε βολέψει αμέσως. Όσο για τις γομωσεις στα είπα και τα παιδιά παραπισω, ελαφρύ όπλο και βαρη φυσηγγια δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός. Το μπαικαλ ζυγίζει στα 3300 περίπου και το ftanchi στα 2700; η ανακρουση θα είναι αισθητή με ότι αυτό συνεπάγεται στην άνεση της δεύτερης βολής. Δεν σε αδικώ γιατί και μένα μου πήρε χρόνια να καταλάβω πως η βασίλισσα πέφτει άνετα και με 25-28 γραμμάρια.

Status
Not open for further replies.
Back