Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Παιδιά τα όπλα "κλωτσάνε" πολύ, όταν τα κοντακια δεν είναι στα μέτρα μας. Όταν εριχνα με το ρώσικο, με το μαμά κοντάκι, ο ώμος μου γινόταν σαν μελιτζάνα,από όταν το "έφερα" ,μπορώ να τουφεκάω όλη μέρα. Δεν είναι το βάρος, ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την ανάκρουση. Ακόμα και ο σωματοτυπος μας, παίζει ρόλο στην αίσθηση της ανάκρουσης.

Παιδιά τα όπλα "κλωτσάνε" πολύ, όταν τα κοντακια δεν είναι στα μέτρα μας. Όταν εριχνα με το ρώσικο, με το μαμά κοντάκι, ο ώμος μου γινόταν σαν μελιτζάνα,από όταν το "έφερα" ,μπορώ να τουφεκάω όλη μέρα. Δεν είναι το βάρος, ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την ανάκρουση. Ακόμα και ο σωματοτυπος μας, παίζει ρόλο στην αίσθηση της ανάκρουσης.
Όταν λες ο σωματότυπος?

Οχι δεν ειναι θεμα μπαρουτης,αλλα θεμα στησιματος του καθε φυσιγγιου..
Επειδη εχω ριξει κ την "χρυση μπεκατσα" κ τον κονδωρα συμφωνω οτι το δευτερο ειναι πολυ πιο δυνατο απο το πρωτο.
Τα zanolleti ειναι τα double dispersor κοκκινα σε κοκκινο κουτι?Τα βρισκεις ακομα?
Double dispersion 40 gr βρήκα μια κουτα με.10 πακέτα στον αλαμανο και τα πήρα πριν κλείσει...τρομερά φυσιγγια

Όταν λες ο σωματότυπος?
Όσο περίεργο και αν ακούγεται εκ πρώτης, ένας μεγαλόσωμος και ογκώδης άντρας θα αισθανθεί μεγαλύτερο αίσθημα ανάκρουσης σε σχέση με έναν μικρόσωμο και αδύνατο.
Δεν θυμάμαι που διάβαζα στο Web σχετικά με την ανάκρουση, ότι στον Αμερικάνικο στρατό, παραπονιόντουσαν έντονα οι άντρες για την ανάκρουση που ένιωθαν από ένα συγκεκριμένο τυφέκιο, ενώ οι γυναίκες όχι.

Ο αδυνατος λειτουργεί σαν αμορτισερ κατα την στιγμη της τουφεκιας..
Δειτε απο το πλαι έναν μεγαλοσωμο κ εναν αδυνατο την ωρα της τουφεκιας ποιος θα κουνηθει περισσοτερο προς τα πισω..Ο μεγαλοσωμος μενει ακλωνητος..

Last edited:
Όσο περίεργο και αν ακούγεται εκ πρώτης, ένας μεγαλόσωμος και ογκώδης άντρας θα αισθανθεί μεγαλύτερο αίσθημα ανάκρουσης σε σχέση με έναν μικρόσωμο και αδύνατο.
Δεν θυμάμαι που διάβαζα στο Web σχετικά με την ανάκρουση, ότι στον Αμερικάνικο στρατό, παραπονιόντουσαν έντονα οι άντρες για την ανάκρουση που ένιωθαν από ένα συγκεκριμένο τυφέκιο, ενώ οι γυναίκες όχι.
Εμένα Γιώργο πριν τον Μαστρογιάννη...κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το toe που σκέψου έχω πολύ μεγάλο και ογκώδες στήθος....αλλά ακόμα δεν το έχω βρει και τρώω σφαλιαριτσες!

Τα μετρα παιδια,τα μετρα!!
Η Centro ειναι κατω απο 3 κιλά!
Εχω ριξει ενα καραβι τσιχλοφυσιγγα και δεν εχω παραπονεθει ποτε!
Ελαφρυ και αδρανεια....
Σιγουρα παιζει ρολο και το porting...
Το κοντακι ειναι με πολυ μικρη διαφορά στη μικρη-μεγαλη κλιση κι εχει μπολικο toe out!
Μια πολυ "πονηρη"διασταση,του κοντακιου ...

Τα μετρα παιδια,τα μετρα!!
Η Centro ειναι κατω απο 3 κιλά!
Εχω ριξει ενα καραβι τσιχλοφυσιγγα και δεν εχω παραπονεθει ποτε!
Ελαφρυ και αδρανεια....
Σιγουρα παιζει ρολο και το porting...
Το κοντακι ειναι με πολυ μικρη διαφορά στη μικρη-μεγαλη κλιση κι εχει μπολικο toe out!
Μια πολυ "πονηρη"διασταση,του κοντακιου ...
Γιάννη είσαι πολύ μπροστά....δήθεν επαγγελματίες και δεν ασχολούνται καν με αυτήν την διάσταση!

Καλησπέρα ομάδα...θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα.πόζε πόυ μου έχει πάρει τα μυαλά το τελευταίο καιρό...είναι το Φρανκι feeling beccaccia.. Σκέφτομαι να το αγοράσω με το νέο έτος...θα ήθελα την γνώμη σας αν.αξίζει βλήτικα και ποιοτικά η αγορά του...κατέχω ένα baikal Mp27em πόζε και.θα ήθελα να μ.πείτε αν το Φρανκι υπερτερεί βλήτικα πάντα και ποιοτικά από το baikal...αποκλειστικά το θέλω για κυνήγι μπεκάτσα ορτυκι περδικα...
Ηλια αν θελεις να παρει ενα απολυτο μπεκατσοντουφεκο θα σου πω να παρεις να διαβασεις το καινουργιο HUNDER PASSION που εχει αφιερωμα στα μπεκατσοντουφεκα απο τον κυριο Λ.Μητσιαλη οι πιο αναλητικο εξιδικευμενο εχω διαβαση μεχρι τωρα κ θα βγαλεις κ εσυ τις αποψεις σου κ θα κρινεις.
Πρωσοπηκα δεν θα επερνα το beccacia θα επερνα το το feeling steel σε 68 ποντους κανη

Πρωσοπηκα δεν θα επερνα το beccacia θα επερνα το το feeling steel σε 68 ποντους κανη
Συμφωνώ απόλυτα Νικόλα ... Και μόνο το ότι σκοπεύει να χρησιμοποιεί τόσο βαριά φυσίγγια μονίμως όπως λέει, είναι αρκετός λόγος να αποκλειστεί το ergal ... Και όχι μόνο για το θέμα του λακτίσματος (αυτό μπορεί ίσως να το διαχειριστεί), αλλά και για τη μακροζωία του όπλου... ;)

Δεν νομιζω χαλάνε τόσο εύκολα τα αλουμινένια δικανα ειδικά για χρηση μπεκατσας .. Τώρα αν ρίχνεις 4 πουλες την ημέρα αλλάζει το θέμα

Οι καραμπινες αλουμίνιο δεν είναι?

Ας μας πει κάποιος που έχει και εμπειρία απο δικό του οπλο να ξερουμε

Με 60 φυσιγγια το χρόνο από τα οποία τα φυσιγγια δεν είναι καν σεμι μαγκνουμ ?τότε ρε παιδιά δεν αγοράζω τπτ θα κυνηγάω με τη χραπα χρουπα μου που είναι σούπερ μαγκνουμ και έχει ρίξει 10 καράβια φυσιγγια

Διασπορας και 36γρ+ σημαίνει ότι το φυσιγγι αναπτύσσει πιέσεις σεμι μαγκνουμ. Δηλαδή 750-850 bars. Εσύ θέλεις μακροζωια του όπλου η όχι; Οι λύσεις είναι δύο. Η ρίχνεις νορμάλ φυσιγγια ή παίρνεις ατσαλινο όπλο εγνωσμενης αξίας με καλά κλειδιά και απλά περιμένουμε να δούμε πότε θα κουνησει. Όπως είπα και πριν 22 είσαι, θες ένα όπλο για μια ζωή πρακτικά. Εκτός και έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις όπλα.

Status
Not open for further replies.
Back