Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Φι
Διασπορας και 36γρ+ σημαίνει ότι το φυσιγγι αναπτύσσει πιέσεις σεμι μαγκνουμ. Δηλαδή 750-850 bars. Εσύ θέλεις μακροζωια του όπλου η όχι; Οι λύσεις είναι δύο. Η ρίχνεις νορμάλ φυσιγγια ή παίρνεις ατσαλινο όπλο εγνωσμενης αξίας με καλά κλειδιά και απλά περιμένουμε να δούμε πότε θα κουνησει. Όπως είπα και πριν 22 είσαι, θες ένα όπλο για μια ζωή πρακτικά. Εκτός και έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις όπλα.
Φίλε μ τότε το οπλο γιατί δέχεται φυσιγγια μαγκνουμ ?

Φι

Φίλε μ τότε το οπλο γιατί δέχεται φυσιγγια μαγκνουμ ?
Γτ είναι δοκιμασμένο, δηλαδή έριξε από δύο φυσιγγια στο εργοστάσιο. Άντε ξεκινά να ρίχνεις μαγκνουμ κάθε μέρα τότε και άμα δεν γίνει ρεταλι εμένα να μου τρύπησεις τη μυτη. Γι αυτό ίσως το παλιο ρωσικό σύστημα ήταν καλύτερο. Σου έλεγε πιέσεις καθημερινης χρησης. Πχ έλεγε 650. Bars καθημερινά. Δηλαδή κάθε μέρα αυτά να ρίχνεις δεν παθαίνει τίποτα στον αιώνα τον απαντά. Μπορούσες να ρίξεις μέχρι 700-750 αλλά όχι κάθε μέρα. Αυτή είναι η αλήθεια για τα όπλα.

Εντάξει νομίζω ότι ίσως το παρατραβάμε με το θέμα του αλουμινίου, ένας κύριος στο σκοπευτήριο ρίχνει με 525 αλουμινένιο σε σκοπευτήριο και κυνήγι (αρκετά φυσίγγια). Πλέον πιστεύω ότι ποιο εύκολα θα πάθει ζημιά το όπλο από κακή συντήρηση - καθάρισμα πάρα επειδή είναι αλουμίνιο. Έχει και 7 χρόνια εγγύηση, εμένα είναι από τα όπλα που μου αρέσουν πολύ αλλά δεν το φτάνω οικονομικώς.

Με λογικες πιεσεις,εντος των οριων και καλο καθαρισμα και λιπανση του πιρου,δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
Μη νομιζουμε πως χρειαζεται πολλα φυσιγγια με αυξημενες πιεσεις,για να γινει η ζημιά!
Τα οπλα που δεν εχουν κλειστρο,"τρωνε"ολο το στρες της τουφεκιας!
Οπως και αυτα με χειροκινητο κλειστρο.

Νομίζω ότι μπερδεύεστε, το ergal ειναι κράμα αλουμινίου όχι αλουμίνιο καθαρό.
Ίσως αρνητικό ειναι ότι ειναι ευπαθή στην διάβρωση αλλα αυτο διορθώνεται προσθέτοντας στο κράμα άργυρο ή ζιρκόνιο.
.Ενας τύπος ειναι το ergal titanal 700MPa = 7000bars ανθεκτικότητα (καμία σχέση με το τιτάνιο.500MPa μην σαν μπερδεύει το όνομα). Απο αυτο φτιάχνουν αεροπλάνα και διαστημικά λεωφορεία.
Εγώ πριν αγοράσω όπλο ergal θα ζητούσα το πιστοποιητικό ποιότητας του κράματος. Είμαι υπέρ ενός σκοπευτικού απο ergal.

Υ.Γ. Τα μηχανικά μέρει της κόσμι απο τιτάνιο αντέχουν πιέσεις 5000bars.

Και αν δεν γράφει, τότε είναι σίγουρα κύλινδρος, να συμπληρώσω ... Στις κάννες με σταθερό τσοκάρισμα, ανάλογα με το μήκος της κάννης έκαναν και το τσοκ. Μέχρι τα 60-61 εκ. (24 ίντσες) συνήθως ήταν κύλινδρος ή IC (αλλά αν είναι IC θα πρέπει να το γράφει), στα 66 εκ. (26") ήταν MOD. και από 71 εκ.(28") και πάνω Full.
Να έχει τσοκ πιο ανοικτό από κύλινδρο, προσωπικά το αποκλείω.
Αν έχεις κανένα παχύμετρο σχετικά ακριβείας, μέτρα τη διάμετρο στομίου ... θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ... επειδή αυτή θα είναι και η διάμετρος του αυλού (η οποία επίσης δεν αναγράφεται στα αμερικανικά όπλα). ;)
Καλορίζικο κιόλας, καλοτούφεκο, να το χαρείς !!! .well done.
Εχεις δικιο φιλε μου.
Στο πισω μερος της κανης γραφει CYL !
Αυριο το απογευμα θα δοκιμαστει στο καρτερι και θα μεταφερω εντυπωσεις

Τη δοκίμασα σήμερα.....
Σε κάλυκες, μπουκάλια, πορτοκάλια... Έκανε θραύση...
Στις τσιχλες.... Πήγα να την πετάξω...
.hair..hair..hair.
Που θα πάει θα την συνηθίσω...
Σας αφήνω τώρα, πάω οδοντίατρο να μου φτιάξει όλα τα σφραγίσματα στη δεξιά πλευρά .sarcastic.

Breda Ermes Black , θέλω απόψεις χρηστών και εμπειρων του φόρουμ ;)
Έχω την ermes silver αγορασμένη το 2007. Είμαι απόλυτα ευχαριστημενος. Δεν έχω αντιμετωπισει κανένα πρόβλημα. Μια χαρά βλητικα και παιχνιδάκι το λύσιμο-καθάρισμα. Δεν έχω μετανιώσει στιγμή την απόκτησή της.

Για τη καινούρια σειρά λέω εγώ και αγορά επίσης καινούριο
Τα τσοκακια που λέει οπτιμα πλας, ακολουθούν το 18,6 στη συσφιγξη;
όχι τα τσοκάκια είναι για 18,4 αυλό
η καινούργια σειρά προσωπική μου γνώμη δεν έχει την στιβαρότητα της παλιάς
:)

Status
Not open for further replies.
Back