Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Απο τα γραφόμενα κατάλαβα πως οι 930 έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα σωστά ; Θα ήθελα να μάθω πιο είναι αυτό γιατί ενα φιλαράκι στρέφεται προς τα εκεί !!!
Πες στο φιλαρακι σου να κρατήσει τα λεφτά του και για πρωτη φορά θα συμφωνησω με τους μπενελακηδες.αν θέλει αδράνεια μονο μπενελι και με 18,4 αυλό αν δεν θέλει να τρεχει.τα υπολοιπα θα στα πω σε π.μ

Απο τα γραφόμενα κατάλαβα πως οι 930 έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα σωστά ; Θα ήθελα να μάθω πιο είναι αυτό γιατί ενα φιλαράκι στρέφεται προς τα εκεί !!!
Δεν θέλησα να αναφέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, επειδή το θέμα είναι ακόμη σε εξέλιξη και με ελπίδα για επίλυση ... Αλλά ο Ευριπίδης με το γνωστό παρορμητισμό του τα 'μολόγησε σχεδόν όλα !!! .buy buy. .big smile.
Τέλος πάντων, το όπλο από την πρώτη στιγμή παρουσίασε εμπλοκές, συνεχώς, με φυσίγγια 24 και 28 γρ. Κάποιος που ήταν παρών στην πρώτη δοκιμή επιμένει ότι και με το πρώτο άνοιγμα-κλείσιμο του κλείστρου χειροκίνητα κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα, κακός συγχρονισμός κλείστρου και γλώσσας, κάτι τέτοιο ... Το όπλο επιστράφηκε φυσικά στον έμπορο, ο οποίος το δοκίμασε, διαπίστωσε τις εμπλοκές και παραδέχτηκε το πρόβλημα, μάλιστα βιντεοσκόπησε τις δοκιμές και έστειλε το βίντεο στο παιδί, και υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση ...
Το όλο θέμα κυλάει όμως πολύ αργά, από την παραγγελία του όπλου ... μέχρι και σήμερα, και το παιδί έχει στενοχωρηθεί πολύ .........

Δεν θέλησα να αναφέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, επειδή το θέμα είναι ακόμη σε εξέλιξη και με ελπίδα για επίλυση ... Αλλά ο Ευριπίδης με το γνωστό παρορμητισμό του τα 'μολόγησε σχεδόν όλα !!! .buy buy. .big smile.
Τέλος πάντων, το όπλο από την πρώτη στιγμή παρουσίασε εμπλοκές, συνεχώς, με φυσίγγια 24 και 28 γρ. Κάποιος που ήταν παρών στην πρώτη δοκιμή επιμένει ότι και με το πρώτο άνοιγμα-κλείσιμο του κλείστρου χειροκίνητα κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα, κακός συγχρονισμός κλείστρου και γλώσσας, κάτι τέτοιο ... Το όπλο επιστράφηκε φυσικά στον έμπορο, ο οποίος το δοκίμασε, διαπίστωσε τις εμπλοκές και παραδέχτηκε το πρόβλημα, μάλιστα βιντεοσκόπησε τις δοκιμές και έστειλε το βίντεο στο παιδί, και υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση ...
Το όλο θέμα κυλάει όμως πολύ αργά, από την παραγγελία του όπλου ... μέχρι και σήμερα, και το παιδί έχει στενοχωρηθεί πολύ .........
Στέλιο μη λεμε τα ιδια παλι.ειχαν γραφτεί παντού για εμπλοκές για κοντακια για κακές κανες και γενικά για κακά μεταλα στο συγκεκριμενο.ξαφνικα αρχισαν να τις πουλάνε πολλοι.μακάρι να βρει άκρη αλλα δεν το βλεπω

Τάσο τα καινουργια μοντέλα θέλουν υπομονή.το αλλο παιδι απ το σκοπ.κατα σύμπτωση Τάσος κι αυτος περιμενε 2 χρονια μέχρι να πάρει το 828 και αυτα τα 2 χρονια παρακολουθούσε ότι γραφοταν.τελικα το πήρε και παλι του έβγαλε προβλημα στη σκανδαλη.εκεί ομως ηταν άμεση η παρέμβαση της αντιπροσωπείας και δεν του ξαναπαρουσιασε το παραμικρο παρόλο που του έχει πιει το αίμα απο τοτε.εκ των υστέρων ανακάλυψε μια ομάδα με 828 που εκει αναφερόταν το συγκεκριμενο προβλημα

Είχα ανέβει Αθήνα στα πεθερικά και είχα πρόταση από τον φίλο Μάκη για καφέ και αφού η παρέα έγινε πιο πλούσια από την παρουσία του Νικολή,.shake hands. ο Μάκης μας έκανε βόλτα από Καλκατζακο και από ότι επωμισαμε ήταν η καλύτερη με διαφορά πραγματικά... ένα κλείστρο πούπουλο και στην 930 που είδα σε σχέση με την 155 που είναι ζορικο!!!
Αυτά φίλε Τάσο....
Πότε θα το επαναλάβουμε ;

Τάσο τα καινουργια μοντέλα θέλουν υπομονή.το αλλο παιδι απ το σκοπ.κατα σύμπτωση Τάσος κι αυτος περιμενε 2 χρονια μέχρι να πάρει το 828 και αυτα τα 2 χρονια παρακολουθούσε ότι γραφοταν.τελικα το πήρε και παλι του έβγαλε προβλημα στη σκανδαλη.εκεί ομως ηταν άμεση η παρέμβαση της αντιπροσωπείας και δεν του ξαναπαρουσιασε το παραμικρο παρόλο που του έχει πιει το αίμα απο τοτε.εκ των υστέρων ανακάλυψε μια ομάδα με 828 που εκει αναφερόταν το συγκεκριμενο προβλημα
Ευτυχώς, να χτυπήσω ξύλο, δεν είχα πρόβλημα από κανένα όπλο που πέρασε από τα χέρια μου.Μονο μια φορά η 303 που είχα μου έσπασε την ουρά του κλείστρου και μπλοκαριζε τη σκανδάλη, αλλά ήταν και 25 χρονών όπλο. 2 benelli 1 Browning 1 fabarm και δικανο 525 τώρα το 690 ευτυχώς όλα το ίδιο απροβλημάτιστα. Βέβαια συντηρούνται πολύ καλά κιολας...Ετσι λοιπόν δεν έχω υπομονή σε αυτό το κομμάτι γιατι έχω καλομαθει.

Παιδια σκευτωμε να παρω μια mossberg 930 την εχει δοκημασει κανεις τη λεει την ηδα στην αμερηκη και μου αρεσε πολη η σκοπευτικη γραμη εχει και πλατια ρηγα 10 χιλ αν δεν κανω λαθος ειναι και αχρωμιοτη
λιγο παραμελημενει εταιρια στη χωρα μας εκτος απο τα επαναληπτηκα μοντελα που κυκλοφορουν στο χωρο τις πρακτηκης σκοποβολης,αν κανεις κυνηγια καρτεργιου φασσες παπια πιστευω ειναι πολυ καλη επιλογη ετσι να ξεφευγουμαι κ λιγο απο τις στανταρ επιλογες;)

Παιδια σκευτωμε να παρω μια mossberg 930 την εχει δοκημασει κανεις τη λεει την ηδα στην αμερηκη και μου αρεσε πολη η σκοπευτικη γραμη εχει και πλατια ρηγα 10 χιλ αν δεν κανω λαθος ειναι και αχρωμιοτη
εγώ είμαι πολύ υπέρ για αχρωμίοτη κάνη , κάνουν φοβερές τουφεκιές..

Έχω 20 χρόνια το προηγούμενο μοντέλο την 9200. Δουλεύει ακόμη απροβλημάτιστα, από 24 γρ. μέχρι ... δεν ξέρω ... εγώ μέχρι 36 γρ. έχω ρίξει ... :) Έχει κάμει τις εμπλοκούλες της, δε λέω ... όταν έμενε για πολύ ακαθάριστη, ή με κάποια φυσίγγια με κοντό μέταλλο 8 χιλ. αλλά γενικά είναι ελάχιστες σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια που έχω ρίξει σκοπευτήριο και κυνήγι. Και δεν της έχω αλλάξει τίποτα, εκτός από 3-4 φορές το λαστιχάκι (Ο-ring) του πιστονιού. Έχει πολύ καλή κάννη, πράγματι είναι αχρωμίωτη και η ρίγα είναι φαρδιά 10 χιλ. (9,6 για την ακρίβεια) με φανταστική σκοπευτική γραμμή!. Παρα πολύ καλές τουφεκιές !!!...
Το μόνο μου παράπονο ότι πιάνει πολύ εύκολα σκουριά γύρω στη σωλήνα της αποθήκης και γι'αυτό θέλει καθάρισμα αμέσως μετά τη χρήση, ακόμη κι αν έχει ρίξει μόνο 1-2 φυσίγγια. Και γενικά σαν όπλο αερίων το καθάρισμά της είναι λίγο μπελαλίδικο και το βαριέμαι, γι'αυτό τώρα πια τη δουλεύω πολύ σπάνια...
Τώρα σχετικά με το μοντέλο 930 μοιάζει πάρα πολύ με την παλιά. Από περιέργεια κατέβασα το Manual για να δω τις διαφορές στο μηχανισμό. Βασικά υπάρχει αλλαγή στο πιστόνι, απ΄ότι φαίνεται δεν έχει τα δακτυλίδια και το λαστιχάκι όπως η παλιά, και η βαλβίδα στο ποτηράκι της κάννης πρέπει να είναι διαφορετική... Επίσης άλλαξαν τη θέση του επανατατικού ελατηρίου, ενώ η 9200 το είχε μπροστά γύρω από την αποθήκη, στην 930 είναι μέσα στο κοντάκι, όπως στις περισσότερες καραμπίνες. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα έτσι, προσωπικά έχω αντίθετη άποψη ... Και μάλιστα δεν λέπτυναν την πάπια, φαίνεται το ίδιο χοντρή όπως και στην 9200. (Αν και εμένα με είχε βολέψει πάρα πολύ αυτή η χοντρή πάπια).
Παρατήρησα και κάποιες άλλες μικροαλλαγές στη βάση (π.χ. στο shell stop και στο bolt release που τα ενσωμάτωσαν μαζί, στη δεξιά πλευρά της βάσης) ... δεν ξέρω αν είχαν νόημα αυτές οι αλλαγές, ή ήταν απλά για "την αλλαγή" ...

Έχει πολύ καλή κάννη, πράγματι είναι αχρωμίωτη και η ρίγα είναι φαρδιά 10 χιλ. (9,6 για την ακρίβεια) με φανταστική σκοπευτική γραμμή!.
Αυτη η "γραμμη" δειχνει καλυτερα αν αφαιρεθει η μεσαία ακιδα..Εμενα δεν μου αρεσε κ την εβγαλα..
Παρα πολύ καλές τουφεκιές !!!...
Στα ατου του οπλου ειναι η καννη της ειχε γραψει καποτε ο κοσκινας κ οντως ειχε δικιο....
Βασικά υπάρχει αλλαγή στο πιστόνι, απ΄ότι φαίνεται δεν έχει τα δακτυλίδια και το λαστιχάκι όπως η παλιά, και η βαλβίδα στο ποτηράκι της κάννης πρέπει να είναι διαφορετική... Επίσης άλλαξαν τη θέση του επανατατικού ελατηρίου,
Το συστημα λειτουργιας της 9200 ηταν ξεπερασμενο..Οχι οτι πειραζε αυτο,αλλα το θεμα ειναι οτι ηταν πολυ "βρωμικο"...
Θελω να πιστευω οτι αυτες η νεες αλλαγες εκτος του οτι απαλλαξαν το οπλο απο τα γνωστα μπιχλιμπιδια,εχουν κ σκοπο να προσφερουν ενα καθαροτερο μηχανισμο αεριων..

Status
Not open for further replies.
Back