Σκοπευτήριο Σχιστού

Είχα ψηθεί να έρθω χθες βράδυ αλλά απο την μια η έλλειψη αυτοκινήτου και από την άλλη ένας ψιλοπονοκέφαλος μέχρι να κλείσω το μαγαζί με κράτησαν....πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Ξέχωρα από την πλάκα και το φιλικό πείραγμα....
Ότι λέει πιο πάνω ο Γιώργος,ισχύει!
Είναι πολύ έντονο το ερέθισμα που δίνει, μ'αυτόν τον φωτισμό ,το πιατάκι....
Η απουσία φόντου, το κάνει εντονότερο!
Το μαύρο φόντο, το ορθον...
Το καλό είναι η ,σε μεγάλο βαθμό,εστίαση στον στόχο...
Το κακο, αυτό που επισημαίνει ο Γιώργος...
Δεν σε αφήνει να κλέψεις! ;)
Το γεγονός, πως όλα τα παιδιά είχαν παραπονο,κάτι λέει....o_O

Μάλλον κλέψιμο εννοείς το κοίταγμα των καννών, εγώ δεν εννοώ το κοίταγμα της κάννης. Εννοώ την εμφάνιση της μέσα στο "παράθυρο" της περιφερειακής όρασης.
Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, μα καλά, την μία μας λέτε ότι πρέπει να επικεντρωνουμε στον στόχο και την άλλη ότι πρέπει να φαίνονται οι κάννες. Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνεται, να κάνουμε focus στο στόχο αλλά με την περιφέρεια να φαίνονται οι κάννες. Σε ένα δισκάκι που "ανάβει" από τα φώτα, σαν να έχει λαμπάκι πάνω του, το πρώτο είναι εύκολο, το δεύτερο πάει περίπατο σε ένα μαύρο φόντο . Μην ξεχνάμε ότι δεν βρισκόμαστε για παράδειγμα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Τότε δεν θα μιλάγαμε για βραδινή σκοποβολή, αφού ο φωτισμός θα ήταν έντονος σε όλες τις διαστάσεις. Ο φωτισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον δίσκο που βρίσκεται από 20 μέτρα μέχρι 40, όχι στο στόμιο της κάννης.
Ακόμα και σε έντονη ηλιοφάνεια πολύς κόσμος παραπονιέται για τον δύσκολο φόντο του Σχιστού, φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει το βράδυ.
Όπως και να έχει, ωραία εμπειρία και τροφή για σκέψη.

Αυτος ειδε φως κ μπηκε μου φαινεται... .my man.Στα μουλωχτα ανεβηκε επανω... .sarcastic.
Δεν εχω ριξει ποτε βραδυ, πρεπει να ειναι ωραια εμπειρια... Δεν ξερω πως μπορεις να αντιλγηφθεις τις αποστασεις σε ενα τετοιο περιβαλλον...
για δουλεια ειχα ανεβει φιλε , ποτε δεν κανω μουλωχτα , βολτα πηγα στο σκοπευτηριο να παρω την δοση μου , δεν μπορω αν δεν δω δισκακι , γνωρισα πολλα παιδια από το φορουμ , ειδα και φιλαράκια από τα παλια , δεν ειχα αμαξι δικο μου και εφυγα βιαστικα , τα σχηματα και στα δυο γήπεδα ευκολα και σε κοντινες αποστασεις κατά την γνωμη μου , ωραια ατμοσφαιρα , εριξα μια πουλα νωρις με μια δανεικια 303 ενός φιλου στο αριστερο γηπεδο , όλα πολύ ωραια

Γιάννη, ξέρεις τι σκεφτόμουν μετά; Ότι τα πιάτα όντως φαινόντουσαν μια χαρά, πολύ έντονα και πορτοκαλί.
Ξέρεις τι δεν φαίνεται; Το ίχνος της κάννης. Μπορεί το πιάτο να φαίνεται έντονο αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά είδα όμως ότι στο φόντο χανόντουσαν μέσα στην περιφερειακή εικόνα, τα στόμια των καννών. Θα είχε μεγάλη σημασία η ειδικευμένη γνώμη κάποιου δασκάλου σκοποβολής ή κάποιου που έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες.
Πέραν από τις όποιες "δικαιολογίες" που μπορεί να λέω και γω σχετικά με οπτικές αδυναμίες που σίγουρα παίζουν το ρόλο τους στον χαμηλό φωτισμό, αν αναλογιστουμε τον λόγο που πρωταθλητές του skeet βάζουν λευκή ταινία στα στόμια των καννών, μέρα μεσημέρι, θα καταλάβουμε εύκολα την σοβαρότητα αυτού που λέω.
Αυτές οι συνθήκες αναδεικνύουν στο έπακρο, εκτός από τις όποιες οπτικές αδυναμίες και τις όποιες,έστω και μικρές παρεκκλισεις στα μέτρα του όπλου.
Ωραία, το δίσκο τον έβλεπα έντονα αλλά έχανα τις κάννες, οπότε εκεί τα...έχανα ;)
Τι εικόνες να ανασύρει το υποσυνείδητο και τι προσκοπευσεις να βάλεις όταν δεν έχεις αίσθηση των καννών στην περιφερειακή εικόνα;
σε ένα βιντεο που ειχα δει να ριχουν στο αμερικα νυχτα ολοι οι κορυφαιοι θυμαμαι ένα σχολιο του μεγαλου Randulovits , που ελεγε ότι είναι πολύ δυσκολο το βραδυ γιατι δεν βλέπεις που είναι οι κανες , ακριβως αυτό που γραφεις δηλαδή

Μάλλον κλέψιμο εννοείς το κοίταγμα των καννών, εγώ δεν εννοώ το κοίταγμα της κάννης. Εννοώ την εμφάνιση της μέσα στο "παράθυρο" της περιφερειακής όρασης.
Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, μα καλά, την μία μας λέτε ότι πρέπει να επικεντρωνουμε στον στόχο και την άλλη ότι πρέπει να φαίνονται οι κάννες. Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνεται, να κάνουμε focus στο στόχο αλλά με την περιφέρεια να φαίνονται οι κάννες. Σε ένα δισκάκι που "ανάβει" από τα φώτα, σαν να έχει λαμπάκι πάνω του, το πρώτο είναι εύκολο, το δεύτερο πάει περίπατο σε ένα μαύρο φόντο . Μην ξεχνάμε ότι δεν βρισκόμαστε για παράδειγμα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Τότε δεν θα μιλάγαμε για βραδινή σκοποβολή, αφού ο φωτισμός θα ήταν έντονος σε όλες τις διαστάσεις. Ο φωτισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον δίσκο που βρίσκεται από 20 μέτρα μέχρι 40, όχι στο στόμιο της κάννης.
Ακόμα και σε έντονη ηλιοφάνεια πολύς κόσμος παραπονιέται για τον δύσκολο φόντο του Σχιστού, φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει το βράδυ.
Όπως και να έχει, ωραία εμπειρία και τροφή για σκέψη.
Γιώργο λες να παίξουμε με άσπρη ταινία;

Δημητρη, σε αυτη την περιπτωση, θα βοηθουσε η ασπρη ταινια που βαζουν οι σκηταδοροι;
στο σπορτινγκ ναι θα βοηθουσε , πανω από όλα όμως το μυαλο μας για να μαθει κατι πρεπει να το κανει πολλες φορες , ενας κορυφαιος τραπαδορος πρωταθλητης μου εχει πει ότι για να μαθουμε σωστα μια κινηση πρεπει να την εκτελέσουμε 1000 φορες , πως περιμενουμε λοιπον να εχουμε σωστη αποδοση σε κατι με την πρωτη φορα ? πανω από όλα η εξασκηση

σε ένα βιντεο που ειχα δει να ριχουν στο αμερικα νυχτα ολοι οι κορυφαιοι θυμαμαι ένα σχολιο του μεγαλου Randulovits , που ελεγε ότι είναι πολύ δυσκολο το βραδυ γιατι δεν βλέπεις που είναι οι κανες , ακριβως αυτό που γραφεις δηλαδή
Έτσι είναι Δημήτρη, δεν το έχω δει το βίντεο που λες. Αν δεν επομίσεις έστω σε έναν δίσκο, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Μόλις έφτασα και είδα το γήπεδο, σκέφτηκα ότι οι δίσκοι φαίνονται καλύτερα από μέρα. Έλα όμως που δεν φτάνει μόνο αυτό ! Το θέμα είναι όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μπορούμε να αντιληφθούμε γρήγορα τι είναι αυτό που φταίει.

Έτσι είναι Δημήτρη, δεν το έχω δει το βίντεο που λες. Αν δεν επομίσεις έστω σε έναν δίσκο, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Μόλις έφτασα και είδα το γήπεδο, σκέφτηκα ότι οι δίσκοι φαίνονται καλύτερα από μέρα. Έλα όμως που δεν φτάνει μόνο αυτό ! Το θέμα είναι όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μπορούμε να αντιληφθούμε γρήγορα τι είναι αυτό που φταίει.
και αυτό είναι που ξεχωριζει τους κορυφαιους από εμας , ο πρωταθλητης αμεσως θα αλαλξει κατι , εμεις ριχνουμε ρομποτικα το ιδιο , μετα που βγαινουμε σκεφτόμαστε τι λαθος κανουμε , δεν εχουμε εξασκηθει στο να αλλαζουμε κατι

και αυτό είναι που ξεχωριζει τους κορυφαιους από εμας , ο πρωταθλητης αμεσως θα αλαλξει κατι , εμεις ριχνουμε ρομποτικα το ιδιο , μετα που βγαινουμε σκεφτόμαστε τι λαθος κανουμε , δεν εχουμε εξασκηθει στο να αλλαζουμε κατι
Δημήτρη είπες τεράστια κουβέντα,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

.yelling.

Η θεωρεία είναι σχετικά εύκολη και έχει λογική αλλά η πράξη είναι άλλο καπέλο.
για να κανεις πραξη κατι πρεπει να διαβασεις την θεωρια και μετα να εξασκηθείς σε αυτην με το οπλο σου φιλε , το ιντερνετ εχει τεραστια δυναμη , πραγματα που αλλοι τα εχουν μαθει σε δεκα χρονια μετα από πολλες στεναχωριες και πολύ χρημα εμεις τα μαθαίνουμε αμεσως και δωρεαν , ο καθενας καταθετει αυτά που ξερει , ολοι μας μαθαίνουμε

Back