Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειναι πολλοι αυτοι που θελουν αλλα ψαχνουμε ποιος θα παει να την παρει...μας κοβω να βγαζουμε αριθμακια στο τελος.....yelling.
Ρε παιδιά τι μαζοχισμός είναι αυτός, αφού σας εχω πει είμαι δίπλα........ Και μην μου πείτε ότι θα είστε με μια κούτα φυσίγγια δίπλα στο σκοπευτήριο και δεν θα .shoot.
 
παιδια για μιση κουτα αν ειναι και θελει κανεισ να μου πει (κενταυρο)
Γιάννη εγώ δεν καίγομαι, εχω, αλλα αν θες παίρνω την μισή, οπως και να έχει θα μου φύγει
 
Ενα αρθρο που εξηγει νομιζω με τον καλυτερο τροπο γιατι οι ελαφριες σκοπευτικες και μη γομωσεις ειναι φανταστικες!! προσωπικα φετος θα δωσω πολλες ευκαιριες στα 28-24 γρ,και σε τσιχλα σε 9,5 και 9 και σε ορτυκι σαν δευτερο σε 9,5 και στο τρυγονι σε 7,5 και 8..
http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=4487
 
Δοκίμασα φυσίγγια skeet για πρώτη φορά πέρσι στις τσίχλες, τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ξεκίνησα με απρόσμενες αποτυχίες αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα την τεράστια - το λέω και το εννοώ - διαφορά στις μειωμένες προσκοπεύσεις που θέλει αυτό το φυσίγγι σε τραβέρσες. Έφερα στο μυαλό μου τις ταχύτητες και τις τροχιές του αθλήματος του skeet και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι δυνατόν μια τσίχλα να πιάσει την ταχύτητα ενός δίσκου skeet. Μπορεί στο skeet να μην φαίνεται η διαφορά λόγω ταχύτητας του δίσκου αλλά στο κυνήγι έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. Επίσης μετά από αρκετές δοκιμές στον πίνακα είδα ότι γενικά τα σκεετοφύσιγγια λόγω μειωμένων τριβών και παραμορφώσεων, πάνε μπάλα ακόμα και με ανοιχτά τσοκ. Πόσες φορές δεν έχουμε δει στον pull και στον mark τον συγκεντρωτήρα να περνάει ένα δάχτυλο δίπλα από τον δίσκο κα να μην σπάει.
Για μένα προσωπικά δεν θέλουν πάνω από 4*-5* σύσφιξη, μιλάω πάντα για περπατητό και χειμωνιάτικα καρτέρια όχι βέβαια για μπασίματα.
 
Συμφωνω σε αυτο που λες 100%! Και να συμπληρωσω οτι μπορει να εχεις 500 μονο σκαγια σε ενα φυσιγγι 24gr ενω σε ενα 32gr 650 σκαγια,μιλαω για 2mm διαμετρο σκαγιου,και στο 24 gr να εχεις 500 θανατηφορα και ολοστρογγυλα σκαγια στο στοχο ενω στα 32 με 650 να εχεις μονο 400 λογω τριβων και παραμορφωσεων των υπολοιπων..
 
Επίσης μετά από αρκετές δοκιμές στον πίνακα είδα ότι γενικά τα σκεετοφύσιγγια λόγω μειωμένων τριβών και παραμορφώσεων, πάνε μπάλα ακόμα και με ανοιχτά τσοκ. Για μένα προσωπικά δεν θέλουν πάνω από 4* σύσφιξη, μιλάω πάντα για περπατητό και χειμωνιάτικα καρτέρια όχι βέβαια για μπασίματα.
Με αφορμή αυτό που έγραψες θυμάμαι, πριν αρκετά χρόνια, είχα προτείνει σε ένα φίλο μου, που θα πήγαινε για ορτύκια στην έναρξη στο Κιλκις να δοκιμάσει φυσίγγια skeet No 9,5 με κυλινδρο-αν θυμάμαι καλά πήρε τα RC-όταν το απόγευμα της 1ης μέρας τον πήρα τηλ. μου είπε οτι μέχρι να συνηθίσει τις ταχύτητες, όλα τα πουλιά που πήρε είχαν σκάγια μόνο στο λαιμό και στο κεφάλι και μετά όταν τις συνήθισε, όσα ντουφέκισε κατω απο 20μ. τα είχε ''χαλάσει'' αρκετά η ντουφεκιά...
 
Γι'αυτό πάντα λέω σε όσους περνάνε κάποιες περίεργες ιδέες από το μυαλό τους για χρησιμοποίηση πρώτη φορά φυσιγγίων σκοπευτικών ειδικά σε τρυγόνι να το αποφύγουν γιατί μπορεί να στεναχωρηθούν. Όπως και να το κάνεις, όλα τα σκοπευτικά φυσίγγια είναι "αυστηρά" και δεν συγχωρούν πολλά-πολλά.
Θα τα δοκιμάσω φέτος εκτενώς τα skeet αλλά με το spreader, πιστεύω θα ταιριάξουν απόλυτα ;) Εξάλλου είναι ένας συνδιασμός εξ ορισμού (βλέπε beretta skeet τσοκ) φτιαγμένος για το φυσίγγι αυτό.
 
Και 'γω στις 1ες μερες του κυνηγιού προτιμώ-λόγω και ψυχολογίας- τα κυνηγετικά 30αρια παρά τα 28αρια sporting...ίσως αν είχα ενα σκοπευτήριο κοντά και έριχνα πριν την έναρξή να είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και να κυνηγούσα και με 28αρια.
Sporting φυσίγγια έριξα 1η φορά πρόπερσι στα μπασίματα της κίχλας τον Οκτώβρη και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος-μάλιστα ένα πρωινό είχα το μεγαλύτερο ποσοστό φυσιγγίων/κάρπωσης της ζωής μου και μάλιστα μονοντούφεκα-έκτοτε τα έριξα αρκετές φορές στα κιχλοκοτσυφα και στο καρτέρι και στο περπατητό με πολύ καλά αποτελέσματα, μπορώ να πώ καλύτερα απο 32αρια που έριχνα παλαιότερα...
Εκεί που δοκίμασα Sporting φυσίγγια και είχα αρκετές περισσότερες αποτυχίες σε σχέση με τα 30αρια ήταν στο μπεκατσίνι.
 
Εχω ρίξει ανα περιόδους τα gorilla, τα Rio target 28, τα nsi due sporting και του Ζωχιού (Κερκυραίος κατασκευαστής φυσιγγίων).
Περισσότερο μ'αρεσαν τα gorilla και του Ζωχιού...
τα nsi καλά αλλά λίγο σκληρά για 28αρια...
Τα Rio, με παγωνιές είχα αρκετα ματωμένα και τραυματισμένα με καλό καιρό ήταν καλο...
Εκεί για μένα θέλει ασυζητητί ν.7,5 ;)
Γιατί Γιώργο το 7,5?
 
Γιατί κερδίζεις πολύ σε ταχύτητα, το μπεκατσινι θυμίζει πολύ trap, οπότε 7,5 και σφιχτά τσοκ.
.xm.Αν ήταν θέμα ταχύτητας θα είχα αποτυχίες και με τα 30αρια-32αρια Νο 8-9 που τα κυνηγάω...
Εξάλλου το μπεκατσίνι το ντουφεκάω στο ξεπέταγμα, στα όρια του 4* εως και 2* που έχουν οι 70αρες καννες του δίκαννου μου που κυρίως το κυνηγάω...
Αλλο πρέπει να φταίει...
Παντως τώρα που μου το βαλες στο μυαλό, θα δοκιμάσω φέτος-καλά να είμαστε- 28αρια Νο 7,5 να δω...
 
.xm.Αν ήταν θέμα ταχύτητας θα είχα αποτυχίες και με τα 30αρια-32αρια Νο 8-9 που τα κυνηγάω...
Εξάλλου το μπεκατσίνι το ντουφεκάω στο ξεπέταγμα, στα όρια του 4* εως και 2* που έχουν οι 70αρες καννες του δίκαννου μου που κυρίως το κυνηγάω...
Αλλο πρέπει να φταίει...
Παντως τώρα που μου το βαλες στο μυαλό, θα δοκιμάσω φέτος-καλά να είμαστε- 28αρια Νο 7,5 να δω...
Προσωπικη αποψη μου παντα,μια που λες στο ξεπεταγμα η πρωτη lampro direct 8,5 η δευτερη το sporting..αν το πετυχεις με την πρωτη και 7,5 στα 15 μετρα θα παρεις μονο τη μυτη..
 
Προσωπικη αποψη μου παντα,μια που λες στο ξεπεταγμα η πρωτη lampro direct 8,5 η δευτερη το sporting..αν το πετυχεις με την πρωτη και 7,5 στα 15 μετρα θα παρεις μονο τη μυτη..
Το μπεκατσίνι όμως Γιάννη σπάνια ξεπετιέται απο τα πόδια σου, οπως το ορτύκι, συνήθως πετάει από τα 20-25 μετρα- οπότε η 1η ντουφεκιά βγαίνει στα 25-30 μ.-εως και έξω τιρου τα πιο αγριεμένα...
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top