Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Τα smoke είναι τσοκ kill or miss ππυ λέει κ ο milvus, κ ειδικά στα σφιχτά τους... Θελει όπλο που στέλνει την τουφεκια εκεί που θέλει ο κυνηγός απαραίτητα... Κ αυτός είμαι κ ο λόγος που πιστεύω ότι πουλήθηκαν αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα από όταν αγοράστηκαν... Γιατί είναι αυστηρά σκοπευτικα...

Τα smoke είναι τσοκ kill or miss ππυ λέει κ ο milvus, κ ειδικά στα σφιχτά τους... Θελει όπλο που στέλνει την τουφεκια εκεί που θέλει ο κυνηγός απαραίτητα... Κ αυτός είμαι κ ο λόγος που πιστεύω ότι πουλήθηκαν αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα από όταν αγοράστηκαν... Γιατί είναι αυστηρά σκοπευτικα...
Αυτο!!!
Σε 2 πουλια εριξα μια τουφεκια και 12...ευαγγέλια!
Δεν εριξα αλλη απο τα νευρα μου!
Δεν πηρα αλλο τσοκακι μαζι μου,για να μη μπω στο τρυπακι να το αλλαξω....
Οτι πετυχαινα ομως....:):D:):D

Last edited:
Οπότε να φανταστώ ότι το δικό σου εργοστασιακό ΙΧ αποδίδει το ίδιο με με κάποιο που έχει βελτιωθεί..;
Λαθος παραδειγμα ,ξαδερφος μου με ενα Α3 1600 το εκανε 2000 με 400 αλλογα και ενα σκασμο αλλαγες που του κοστισαν 2 αυτοκινηα.Αποτελεσμα?απλωθηκε σαν μαρμελαδα στην λεωφορο κυμης πριν 5 χρονια 1.90 παληκαρι και οτι εμεινε χωρουσε σε ενα μικρο κουτι Μαρτυρες ειπαν οτι το αυτοκινητο κυριολεκτικα απογειωθηκε.δλδ η audi δεν ηξερρε και ηξερε ο ξαδελφος μου και μηχανικος του ετσι? Παμε στο οπλο τωρα γνωριζεις οτι οποαδιποτε εργασια επι τις κανης θελει επαναδοκιμη του οπλου?Ρωτα εναν οπλουργο που κανει κωνους εαν σου δινει καποιο χαρτι οτι το οπλο ειναι ασφαλες μετα την μετατοπη του

Είναι καθαρά προσωπικό θέμα αν κάποιος θέλει να πειράξει κώνο η όχι..προσωπικά δεν θα πείραζα ΠΟΤΕ όπλο σε όπλουργο που δεν είναι εξουσιοδοτημένος και εκπαιδευμένος από την ίδια την εταιρία που παράγει τα όπλα για κάτι τέτοιο..
Ένα porting οκ αλλά και πάλι με πολύ ψάξιμο..
να πειράξεις το εσωτερικό τμήμα της κανης του όπλου (άυλο-κώνο κ.τ.λ) τιθετε θέμα ασφάλειας και θέλει προσοχή.η ασφάλεια μας είναι ΠΑΝΩ από όλα!!! κατα την προσωπική μου άποψη πάντα..δεν διεκδικώ το αλάθητο το αντίθετο θα έλεγα,απλα λέω την γνώμη μου..

Εγω τα τσοκ στο δικαννο τα ανοιξα μονος... με δικο μου μηχανουργο με δικη μας βεργα, δικο μας αλεζουαρ κ κυριως δικους μας οδηγους που εφαρμοσαν εσωτερικα στην κανη. Επειδη στην πρωτη αποπειρα ειδαμε οτι τα τσοκ ηταν παρακεντρα μετρησαμε κ αλλες καννες κ ως εκ θαυματος κ εκεινες παρακεντρες ηταν !!! Μιλησα με το οπλουργειο ηφαιστος κ αυτοι μου ειπαν το ιδιο!! Οτι τα περισσοτερα (ολα) εργοστασειακα τσοκ ειναι παρακεντρα. Μιλαμε για καποιες μοιρες που λογω σκαγιον δεν γινονται αντιληπτες. Για να μην μακρυγορω το τσοκ πλεον ειναι 100% ευθηγραμισμενα κ επειδη τα ανοιξαμε βαση αποδοσης στο χαρτονι τωρα η κατω καννη ειναι 0.05 και η αλλη 0.35 του χιλιοστου με αυλο 18.55 τουλαχιστον στον αυλο οι Γαλλοι ηταν αψογη. Αυτα οσον αφορα τα εργοστασεια κ τις βελτιωσεις. Παντως αν θυμαμαι καλα αναλογα το παχος τον καννων πανε κ τα τσοκ δηλ βιδωτα η σταθερα οποτε ειμαι σιγουρος οτι δεν γινεται σε ολα τα οπλα επιμηκυνση κωνου αλλα γιαλισμα κ συνεπως βελτειωση σιγουρα.
Συγνωμη για το .off topic..off topic.

Προσωπική μου άποψη η after market βελτίωση είναι το μέλλον του λειοκαννου ανεξάρτητου μάρκας. Βέβαια καλά θα ήταν αυτός που κάνει την επέμβαση να είναι γνωστής του αντικειμένου, αν έδινε εγγύηση που δεν το βλέπω ακόμη καλύτερα. Τα σημερινά λειοκαννα είναι γενικά άθλια στημένα για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερες εκφράσεις και ο ποιοτικός έλεγχος ανύπαρκτος. Εταιρείες φασόν κατασκευάζουν τα διαφορά κομμάτια τα οποία μοντάρονται γρήγορα και ανέξοδα. Ακόμη και αν κάποιος υποδείξει στις εταιρείες τις ατέλειες αυτές σφυρίζουν αδιάφορα του στυλ έλα καημένε πέντε πάνω πέντε κάτω. Ένα παράδειγμα θα αναφέρω γενικά. Οι benelli με after market δουλειά, κώνους, τσοκ, πορτινγκ και τα λοιπά πωλούνται από το performance shop που είναι οπλουργοι που συνεργάζονται με τη benelli και είναι βλητικα η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα μαμισια. Σε διαπίστωση φίλου που ανάφερε ότι αν ήταν βελτίωση θα το έπρατταν ήδη οι εταιρείες η γνώμη μου είναι ότι ξέρουν το θα έκανε τα όπλα τους καλύτερα απλά δεν θέλουν να το προσφέρουν για να αλλάζει ο κόσμος όπλα το συντομότερο δυνατόν και να κινείται η αγορά. Ένα σωστά στημένο after market βελτιωμένο όπλο θα είναι κάτι που ο κάτοχος του θα χαίρεται μια ζωη

Βλέποντας την ιστοσελίδα της Patternmaster επάνω που λέει ''Dealers'',αναφέρει ότι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Airgunshop στην Κομοτηνή.
https://airgunshop.gr/46.-tsokakia-kunigetikon-oplon/patternmaster/
Αλλά δεν βλέπω να έχει για όλους τους τύπους των όπλων.
Για παράδειγμα εμένα που με ενδιαφέρει το σπείρωμα για Invector δεν τα έχει.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις παραγγελία και να σου φέρει.
Ένα τηλέφωνο θα μας λύσει τις απορίες.

Είναι καθαρά προσωπικό θέμα αν κάποιος θέλει να πειράξει κώνο η όχι..προσωπικά δεν θα πείραζα ΠΟΤΕ όπλο σε όπλουργο που δεν είναι εξουσιοδοτημένος και εκπαιδευμένος από την ίδια την εταιρία που παράγει τα όπλα για κάτι τέτοιο..
Ένα porting οκ αλλά και πάλι με πολύ ψάξιμο..
να πειράξεις το εσωτερικό τμήμα της κανης του όπλου (άυλο-κώνο κ.τ.λ) τιθετε θέμα ασφάλειας και θέλει προσοχή.η ασφάλεια μας είναι ΠΑΝΩ από όλα!!! κατα την προσωπική μου άποψη πάντα..δεν διεκδικώ το αλάθητο το αντίθετο θα έλεγα,απλα λέω την γνώμη μου..
Γιάννη Συμφωνώ με αυτο που λες αλλά μαστοριά με μαστοριά έχουν διάφορα.... Βρείτε μου τον οπλουργο της browning και της winchester στην Ελλάδα.... Οι αντιπροσωπείες μας είναι για τον π..... Καβαλα.... Εδώ τηλ παίρνεις να ζητησεις αναστολέα κλείστρου και σου λέει να μου πεις τον κωδικό γιατί δεν καταλαβαίνω και θα στείλω εκεί το όπλο να το κοιτάξουν??? Δεν παιζει.....

Λαθος παραδειγμα ,ξαδερφος μου με ενα Α3 1600 το εκανε 2000 με 400 αλλογα και ενα σκασμο αλλαγες που του κοστισαν 2 αυτοκινηα.Αποτελεσμα?απλωθηκε σαν μαρμελαδα στην λεωφορο κυμης πριν 5 χρονια 1.90 παληκαρι και οτι εμεινε χωρουσε σε ενα μικρο κουτι Μαρτυρες ειπαν οτι το αυτοκινητο κυριολεκτικα απογειωθηκε.δλδ η audi δεν ηξερρε και ηξερε ο ξαδελφος μου και μηχανικος του ετσι? Παμε στο οπλο τωρα γνωριζεις οτι οποαδιποτε εργασια επι τις κανης θελει επαναδοκιμη του οπλου?Ρωτα εναν οπλουργο που κανει κωνους εαν σου δινει καποιο χαρτι οτι το οπλο ειναι ασφαλες μετα την μετατοπη του
Κι όμως δεν είναι καθόλου λάθος το παράδειγμα. Λάθος είναι το πώς αντιλαμβανομαστε το οτιδήποτε και να κρίνουμε με προδιαθεση..
Μίλησα για βελτίωση... Τα ίδια αυτοκίνητα, το ένα εργοστασιακό και το άλλο με αεριζομενα τρυπητα δισκόφρενα, τακακια με αγωνιστικών προδιαγραφών πάστα, ρυθμιζόμενη coil over ανάρτηση και sport ελαστικά. Ποιο αυτοκίνητο έχει καλύτερη απόδοση; Ποιο απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή; Τι από τα δύο φοράει ένα ακριβότερο και πιο δυνατό αυτοκίνητο; ;)
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Δεν είναι επικίνδυνες όλες οι βελτιώσεις, και τα όπλα μαζικής παραγωγής απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινο. Αν έπαιρνα εγώ την breda όταν άρχισα το κυνήγι και είχε πολύ σφιχτες κατανομές λόγω αυλου θα απογοητευομουνα. Τώρα όμως το σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω.

Βλέποντας την ιστοσελίδα της Patternmaster επάνω που λέει ''Dealers'',αναφέρει ότι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Airgunshop στην Κομοτηνή.
https://airgunshop.gr/46.-tsokakia-kunigetikon-oplon/patternmaster/
Αλλά δεν βλέπω να έχει για όλους τους τύπους των όπλων.
Για παράδειγμα εμένα που με ενδιαφέρει το σπείρωμα για Invector δεν τα έχει.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις παραγγελία και να σου φέρει.
Ένα τηλέφωνο θα μας λύσει τις απορίες.
Εμένα κάτι μου βρωμαει.... Έχει τα ίδια τσοκακια με τον μποσταντζή.... Έγινε κ αυτός dealer στην Ελλάδα?? Τι να πω

Προσωπική μου άποψη η after market βελτίωση είναι το μέλλον του λειοκαννου ανεξάρτητου μάρκας. Βέβαια καλά θα ήταν αυτός που κάνει την επέμβαση να είναι γνωστής του αντικειμένου, αν έδινε εγγύηση που δεν το βλέπω ακόμη καλύτερα. Τα σημερινά λειοκαννα είναι γενικά άθλια στημένα για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερες εκφράσεις και ο ποιοτικός έλεγχος ανύπαρκτος. Εταιρείες φασόν κατασκευάζουν τα διαφορά κομμάτια τα οποία μοντάρονται γρήγορα και ανέξοδα. Ακόμη και αν κάποιος υποδείξει στις εταιρείες τις ατέλειες αυτές σφυρίζουν αδιάφορα του στυλ έλα καημένε πέντε πάνω πέντε κάτω. Ένα παράδειγμα θα αναφέρω γενικά. Οι benelli με after market δουλειά, κώνους, τσοκ, πορτινγκ και τα λοιπά πωλούνται από το performance shop που είναι οπλουργοι που συνεργάζονται με τη benelli και είναι βλητικα η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα μαμισια. Σε διαπίστωση φίλου που ανάφερε ότι αν ήταν βελτίωση θα το έπρατταν ήδη οι εταιρείες η γνώμη μου είναι ότι ξέρουν το θα έκανε τα όπλα τους καλύτερα απλά δεν θέλουν να το προσφέρουν για να αλλάζει ο κόσμος όπλα το συντομότερο δυνατόν και να κινείται η αγορά. Ένα σωστά στημένο after market βελτιωμένο όπλο θα είναι κάτι που ο κάτοχος του θα χαίρεται μια ζωη
Παυλο τα ειπες ολα.well done.εχετε δει σε αγγελια benelli kalliston;;;;;;;οχι και καποιες που πουλιουνται δεν ειναι πραγματικα kalliston.....ποιος θα πουλησει ενα τετειο οπλο.hair.

Συμφωνώ εννοειται Παύλο 1000%! Μακάρι να είχε ο όμιλος beretta ένα performance shop στην Ελλάδα,και θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινα! Με χαρτιά και εγγύηση της δουλειάς! Έτσι ναι συζητάμε από άλλη βάση!

Back