Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το αγαπημενο φυσιγγι του πατερα μου για πανω απο δεκαετια. Κυνηγουσε τα παντα με αυτο, μονο το νουμερο σκαγιων αλλαζε
Παυλο,αυτη η εταιρια ειχε τα μακραν καλυτερα ελληνικα φυσιγγια,εκεινα τα χρονια!
Βαζαμε το νεο velox με τον 8mm καλυκα σε #3-4 στο λαγο!
Εχω δει με τα ματια μου,μ'αυτο το φυσιγγι,τα υδροβια να πεφτουν...συκο.
Ο μπαρμπας ηταν και "ντουφεκος"!!
Μ'ενα μονοκαννο Baikal 18,τα πηγαινε κοπιδι!.what.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι στη συνταγή που να σου προκάλεσε αυτή την εντύπωση. Ίσως να επώμισες διαφορετικά ή ίσως οι καιρικές συνθήκες να ήταν διαφορετικές...
Βασίλη σου μιλάω για διαφορά στον ήχο τώρα το λάκτισμα ήταν και στις δυο περιπτώσεις μηδενικό

Βασίλη σου μιλάω για διαφορά στον ήχο τώρα το λάκτισμα ήταν και στις δυο περιπτώσεις μηδενικό
Δεν ξέρω τι μπορεί να το προκάλεσε. Πάντως δύσκολα να είναι το φυσίγγιο. Και σε μένα μου έχει τύχει κάποιες μέρες να ακούω τα φυσίγγια πιο δυνατά. Είναι πώς έχεις ξυπνήσει, ο καιρός και γενικά αν προσέξεις εκείνη την ώρα το μπαμ...

Δεν ξέρω τι μπορεί να το προκάλεσε. Πάντως δύσκολα να είναι το φυσίγγιο. Και σε μένα μου έχει τύχει κάποιες μέρες να ακούω τα φυσίγγια πιο δυνατά. Είναι πώς έχεις ξυπνήσει, ο καιρός και γενικά αν προσέξεις εκείνη την ώρα το μπαμ...
Εριξες με το ιδιο οπλο?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΓΟΜΩΣΗΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ MEC 600 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Πρωτιστως Αστακε, καλως ορισες. Περνα αν θες απο το καταλληλο θεμα να μας συστηθεις. Επισης αν σου ειναι ευκολο να μη γραφεις κεφαλαια.
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-210

Οσο για τα ερωτηματα σου θα σου πω τα εξης, εφοσον λες οτι δεν ξερεις. Σκεψου πρωτα αν εισαι διατεθειμενος να δωσεις το ποσο που χριεαζεται για μηχανη, ζυγαρια, στροφεια, και υλικα, και αν εχεις υποψιν οτι το κοστος αποσβεσης τους θα παρει λογικα καποιο χρονικο διαστημα ωσπου να γινει. Επισης σκεψου οτι η σταθεροτητα που θελουμε ως ιδιογομωτες επιτυγχανεται κυριως με το ζυγισμα των υλικων, ταυτοχρονα ομως εξαλειφουμε και τη πιθανοτητα να πεσει λαθος ή διαφορετικη ποσοτητα πυριτιδας στον καθε καλυκα. Η MEC εχει ογκομετρικα, που δουλευουν αποδεκτα με αρκετες πυριτιδες, οχι ομως και τις διβασικες, ενω η μηχανη απο το Idiogomosi απ'οσο γνωριζω δεν εχει ογκομετρικα και θα πρεπει να αγοραστει εξτρα συσκευη.

Προσωπικα παντως, θα σου συστηνα, πριν αγορασεις οτιδηποτε, να βρεις καποιον να δεις απο κοντα πως γεμιζεται ενα φυσιγγι. Ειναι αρκετα χρονοβορο, και πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι θες να μπεις στη διαδικασια αυτη.

Στην τελευταια εξορμηση....περυσι,εριξα φυσιγγια με 5 διαφορετικες πυριτιδες.F2x28#10,#9 1/2-A1#9-MBx36 #8-MBx32#9-C7#9.
Ζωντανα επεσαν 3-4 πουλια,προφανως απο λαθος σκοπευση μου.....
Θερμοκρασια 2-3'C.
Ολες καλες ειναι!!Λιιιγο ψαξιμο θελουν.....:);)

Status
Not open for further replies.
Back