Κερωμενες εχω μερικες, αλλα δεν εχω δοκιμασει. Το θεμα ειναι να τις λιπανεις, με καποιο ειδος ωστε να μεινουν μεν λιπαρες, αλλα οχι να σουρωνουν ζουμια και λαδια. Σε ενα αμερικανικο φορουμ ειχα διαβασει για συνδυασμο λιπους με κερι, αλλα δεν εχω μπει στη διαδικασια αυτη
Αυτό ακριβώς παιδιά, από την μία αν δεν κερωθει σωστά γίνεται συμπαγής σαν να πλαστικοποιειται οπότε πια η διαφορά με μια πλαστική μισόταπα το λίπος πάλι άφηνε κατάλοιπα, κάπου έχω διαβάσει για εμποτισμο με λανολινη.Με λιγδα απο χοιρινο που εκανα μυριζαν σαν τηγανητα παιδακια![]()
Αλλα ηταν σταθερες μονο στο ψυγειο. Οσο κ να τις στραγγιζα εβγαζαν λαδι,
Εισαι αρχηγος.ορηστε η απαντηση πληροςΣαν μεθοδος βοηθαει να το κοψεις με την σγρομπια αλλα δεν μπορεις να ελεγξεις την ποσοτητα του κεριου που θα ρουφιξει το μαλλι το δοκιμασα μονο μια φορα . Τα καλυτερα αποτελεσματα για κοψιμο της τσοχας τα πηρα με τορναρισμενη την σγρομπια στο πισω μερος και πιασιμο σε σταθερο τριπανι. Στο κερωμα λιωνω το κερι σε μπεν μαρι κ τις εμβαπτιζω για μια στιγμη δεν θελω να πιασει κρουστα. Μετα οσο ειναι ζεστη την βαζω σε εναν κομενο καλυκα cal12 που τον εχω μεσα σε κομενη χαλκοσωληνα και πιεζω ελαφρα με 2 μεζουριτσες για να εφαρμοση τελια εντος του καλυκα. Την κραταω εκει για μια στιγμη κ την αφηνω να κρυοση εκτος του καλυκα. Με λιπος που δοκιμασα δεν μου αρεσε ετρεχαν συνεχεια λαδι. Με τον συνδιασμο κ τον 2 (λιπος-κερι) δεν εχω δοκιμασει
Γιαννη αυτα τα κολπα κ αλλα πολλα μας τα εδειξες πρωτος εσυ φιλεΕισαι αρχηγος.ορηστε η απαντηση πληρος
Η διαφορα της κερωμενης με την πλαστικη μισοταπα ειναι μεγαλη αλλη τουφεκια εντελως η κατανομες που βγαζει απο 1 βαθμο συσφιξεις κ μετα ειναι απο αλλο κοσμο. Πιστευω οτι ζοριζεται ελαχιστα στα τσοκ κ βγαινει αστρεσαριστη η τουφεκια. Βεβαια αν δεν το δουμε σε αργη λυψη ολα ειναι εικασιεςΑυτό ακριβώς παιδιά, από την μία αν δεν κερωθει σωστά γίνεται συμπαγής σαν να πλαστικοποιειται οπότε πια η διαφορά με μια πλαστική μισόταπα το λίπος πάλι άφηνε κατάλοιπα, κάπου έχω διαβάσει για εμποτισμο με λανολινη.
Duro-Felt Products
http://www.durofelt.com/image_33.html
αυτο το ρελιαστο που λες απλα δεν παλευεται.το εχουμε δοκιμασει.απλα καταπληκτικο.βικτωρα πες στον νεοΒίκτωρα τί συνταγή θα πρότεινες με c7 για ρελιαστό για κυνήγι τσίχλας?
Επιπρόσθετα είδα στο site ιδιογόμωση οι κάλυκες να έχουν κωδικό Τ2 και Τ3. Τί σημαίνουν αυτα?
αυτο το ρελιαστο που λες απλα δεν παλευεται.το εχουμε δοκιμασει.απλα καταπληκτικο.βικτωρα πες στον νεο
Οι κωδικοι Τ ειναι το υψος του μεταλλου. Τ1=8χιλ, Τ2=12, Τ3=16 και παει λεγοντας.
Για την C7
Καλυκας 65αρης, 1.6 C7, καψουλι cx2000, βυσμα Nobelsport GT 24, 30γρ σκαγια Νο9, κλεισιμο παραδοσιακο με διαφανο δισκακι
Τα 5-6 χιλιοστα τα μετραω απο το υψος των σκαγιων μεχρι το χειλος του καλυκα??μμμ δεν θυμαμαι ακριβως ρε συ τα υψη
Εγω κλεινω με τη ρελιαστρα, και βλεπεις οτι απο καποια στιγμη και μετα δεν σε αφηνει να κλεισεις παραπανω, δεν θυμαμαι ομως το τελικο υψος. Υπολογιζε κενο χωρο γυρω στα 5-6χιλ, και οταν κλεισει, τα ποδαρακια του βυσματος να μην ειναι υπερβολικα πιεσμενα.
Αν αλλαξεις υψος βυσματος, θα δεις οτι θα σου ανεβει η στηλη, ή θα κατεβει, αναλογως. Εσυ θα χρησιμοποιησεις εκεινο που θα σου αφηνει κενο περιπου 6 χιλ.
Όλα γίνονται ... Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται ...αν πάρω ρελιάστρα χειρός πως θα κλείνω τα φυσίγγια στο ίδιο ύψος. Παίρνει ρύθμιση?
Από την τάπα που σκεπάζει τα σκάγια (χαρτονάκι ή τζαμάκι) μέχρι το χείλος του κάλυκα ...Τα 5-6 χιλιοστα τα μετραω απο το υψος των σκαγιων μεχρι το χειλος του καλυκα??
Ευχαριστω Στελιο!!Όλα γίνονται ... Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται ...
Ένας πρόχειρος και πολύ απλός τρόπος είναι αυτός:
![]()
Αλλά μια πιο καλή και σταθερή λύση - χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθεις με το μάτι που πρέπει να σταματήσεις - είναι να ξεβιδώσεις τη βίδα που συγκρατεί το χερούλι στον άξονα (ευτυχώς έχει βίδα και όχι περτσίνι) και να περάσεις μερικές ροδέλες στον άξονα, όσες χρειάζονται - θα το βρεις με δοκιμές, που θα λειτουργούν σαν στοπ. Αν μάλιστα μπορείς να βρεις κανένα μεταλλικό σωληνάκι, να βάλεις ένα κομματάκι μήκους 10-15 χιλ. ακόμη καλύτερα, για να μη βάλεις πολλές ροδέλες, απλά να συμπληρώσεις με 2-3, όσο χρειάζεται για να ρελιάζεις το φυσίγγι στο ύψος που θέλεις.
Από την τάπα που σκεπάζει τα σκάγια (χαρτονάκι ή τζαμάκι) μέχρι το χείλος του κάλυκα ...![]()