Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τους χρησιμοποιημένους κάλυκες αφού τους καλιμπράρουμε είτε βάζουμε 0,05 γρ στη πυρίτιδα παραπάνω και κλείνουμε στα ίδια χιλιοστά τον κάλυκα όπως κι όταν τον κλείσαμε καινούργιο, είτε βάζουμε την ίδια γόμωση κλείνοντας τον κάλυκα 2-3 χιλιοστά πιο κάτω απ΄ότι τον είχαμε κλείσει καινούργιο. Κλείνω σε δύο στάδια το αποτέλεσμα το ίδιο όπως και στους καινούργιους.
εγω δεν αλαζω τιποτα ουτε στους καινουριους ουτε στους παλιους , βαζω ακρυβος την ιδια αναλογια , αλλα και το ιδιο κλεισημο στα χιλιοστα , και εχω το ιδιο αποτελεσμα ,

Να πω μόνο...οτι όταν αναφερόμαστε σε αναγόμωση ριγμένων καλύκων, μιλάμε καθαρά θεωρητικά, προς χάριν της συζήτησης, καθότι η νομοθεσία (κακώς κατά τη γνώμη μου) επιτρέπει μόνο τη γόμωση φυσιγγίων και όχι την αναγόμωση...
Απλά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από όσους διαβάζουν τα γραπτά μας...
Με εξαίρεση τους φίλους μας από Κύπρο, που εκεί νομίζω επιτρέπεται και η αναγόμωση...

Να πω μόνο...οτι όταν αναφερόμαστε σε αναγόμωση ριγμένων καλύκων, μιλάμε καθαρά θεωρητικά, προς χάριν της συζήτησης, καθότι η νομοθεσία (κακώς κατά τη γνώμη μου) επιτρέπει μόνο τη γόμωση φυσιγγίων και όχι την αναγόμωση...
Απλά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από όσους διαβάζουν τα γραπτά μας...
Με εξαίρεση τους φίλους μας από Κύπρο, που εκεί νομίζω επιτρέπεται και η αναγόμωση...
Σπύρο είναι τόσο ξεκάθαρος ο νόμος για εσένα? Γιατί εγώ έτσι όπως τον διαβάζω νομίζω πως αφήνει περιθώριο για την αναγόμωση δικών μας καλύκων!

Σπύρο είναι τόσο ξεκάθαρος ο νόμος για εσένα? Γιατί εγώ έτσι όπως τον διαβάζω νομίζω πως αφήνει περιθώριο για την αναγόμωση δικών μας καλύκων!
Νομίζω Βασίλη, ο Ν. 2168/1993 και η τροποποίηση αυτού με τον Ν.3944/2011, αφήνει ασάφεια και στο αν η απαγόρευση αναγόμωσης αφορά μόνο τους επαγγελματίες ή και τους ιδιώτες και για τις ακριβής ποσότητες υλικών που επιτρέπεται να κατέχει ο ιδιώτης...
Αλλά από τη στιγμή που στο άρθρο 5 παρ. 3 υπάρχει η φράση "η αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων απαγορεύεται" χωρίς να υπάρχει σχετική διευκρίνηση...προσωπικά το παίρνω σαν γενική απαγόρευση...

εγω δεν αλαζω τιποτα ουτε στους καινουριους ουτε στους παλιους , βαζω ακρυβος την ιδια αναλογια , αλλα και το ιδιο κλεισημο στα χιλιοστα , και εχω το ιδιο αποτελεσμα ,
Σέβομαι τη γνώμη σου αλλά αυτά που έγραψα δεν είναι δική μου πατέντα. Τα λένε οι ειδικοί. Στο site <Ασφαλή ιδιογόμωση ανωτέρου επιπέδου> στα θέματα που έχει εκεί
γράφουν και για την αναγόμωση.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΛΥΚΕΣ

Δεδομένου ότι αρκετοί συνάδελφοι ασχολούνται με την αναγόμωση μεταχειρισμένων καλύκων, θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα βασικά πράγματα, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν σωστά setup! Για να δουλέψει κάποιος με μεταχειρισμένα υλικά, θεωρούμε ως βασική αρχή, να έχει φροντίσει τον σωστό αερισμό του χώρου στον οποίον δουλεύει, ώστε να αναπνέει όσο λιγότερο γίνεται...τα ανθυγιεινά κατάλοιπα καύσης!

Δεδομένης επίσης της διαδικασίας καλιμπραρίσματος και αλλαγής καψυλίου, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα ακόλουθα πράγματα:

• ο πάφιλας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20.47 χιλιοστά, μετά το καλιμπράρισμα
  • η ιδανική διάμετρος καλυμπραρίσματος του πάφιλα, είναι περί τα 20.30~20.35 χιλιοστά
  • δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κάλυκες με μεγαλύτερη υποδοχή (εσ. διάμετρο), από τις προδιαγραφές του καψυλίου που θα χρησιμοποιήσουμε
  • εφόσον χρειαστεί, βάζουμε ένα πολύ λεπτό στρώμα γυναικείου μανών για τα νύχια, ώστε να κολλήσει το καψύλλιο στο πυθμένα του κάλυκα και να μην δημιουργήσει ενδεχόμενες εμπλοκές
  • ενδεχομένως να χρειαστεί να αποφύγουμε να μπερδέψουμε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά υλικά αναγόμωσης
Αφού λοιπόν έχουμε διευθετήσει σωστά, όλα τα προηγούμενα θέματα, θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς γίνεται με την ογκομετρία του κάλυκα και την αντίσταση ξερελιάσματος κατά την έκρηξη!

Είναι λογικό ότι ο μεταχειρισμένος κάλυκας, αν και ελαστικός, έχει υποστεί μια υποτυπώδες αλλαγή της εσωτερικής του ογκομετρίας, κατά την πρώτη έκρηξη. Πράγμα που μεταφράζεται σε ελαφρώς διαφορετική βλητική συμπεριφορά, κατά την δεύτερη έκρηξη, με την ίδια ακριβώς δοσολογία.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να αντισταθμιστεί η χαμηλότερη αντίσταση ξερελιάσματος, όπως επίσης και η ενδεχόμενη αλλαγή ογκομετρίας! Ο βασικός κανόνας λοιπόν, υποδεικνύει ότι θα πρέπει να αυξηθεί η πυρίτιδα κατά 0.03~0.05gr ή να ρελιαστεί χαμηλότερα κατά 2 με 3 δέκατα του χιλιοστού! Ενδεχομένως να χρειαστούν και οι δύο ενέργειες, αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις...

Ας δούμε λοιπόν, δύο διαφορετικά παραδείγματα:

Aquila - T1-12/70[68.90mm]-CX2000 - 1.60x32gr/N.9 - 57.80mm [αχρησιμοποίητοι κάλυκες]
Aquila - T1-12/70[68.90mm]-CX2000 - 1.65x32gr/N.9 - 57.80mm [μεταχειρισμένοι κάλυκες]
Aquila - T1-12/70[68.90mm]-CX2000 - 1.60x32gr/N.9 - 57.50mm [μεταχειρισμένοι κάλυκες]

S4n - T2-12/70[69.00mm]-CX2000 - 1.45x32gr/N.9 - 58.00mm [αχρησιμοποίητοι κάλυκες]
S4n - T2-12/70[69.00mm]-CX2000 - 1.48x32gr/N.9 - 58.00mm [μεταχειρισμένοι κάλυκες]
S4n - T2-12/70[69.00mm]-CX2000 - 1.45x32gr/N.9 - 57.80mm [μεταχειρισμένοι κάλυκες]

Είναι αρκετά εύλογο, ότι στην περίπτωση της διβασικής πυρίτιδας, θα πρέπει να ενεργήσουμε με διαφορετικά κριτήρια, άρα δεν ξεκινάμε ποτέ με την μέγιστη θεωρητική αύξηση, αλλά δοκιμάζουμε πρώτα με την ελάχιστη!

Σέβομαι τη γνώμη σου αλλά αυτά που έγραψα δεν είναι δική μου πατέντα. Τα λένε οι ειδικοί. Στο site <Ασφαλή ιδιογόμωση ανωτέρου επιπέδου> στα θέματα που έχει εκεί
δοκημασετε και στην πραξη και βλεπης , εαν θα δεις διαφορα στο δικο σου οπλο

Τα λένε οιειδικοι
αυτο μαρεσε .sarcastic.

Πιστεύω είναι θέμα σκληρότητας του πλαστικού στο βιντεάκι φαίνεται καθαρά ότι καινούργιοι ευρωπαϊκοί δεν μπορούν να περάσουν σε απόδοση έναν μεταχειρισμένο Remington?
Η σκληρότητα αντισταθμίζεται σε πιό μαλακό κάλυκα με στενό ρέλι ή καί λίγο πιό βαθύ ρέλι .
Όμως Κων/τίνε δέν αξίζει κατάλαβα να αποδεικνύεις εδώ μέσα τα αυτονόητα .

Τα λένε οιειδικοι
αυτο μαρεσε .sarcastic.
Έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς, δεν έχεις όμως το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι. Για να στο πω ποιο απλά για να το καταλάβεις όταν αγοράζεις μία πυρίτιδα που δεν την έχεις ξαναγεμίσει συμβουλεύεσαι τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής ως προς την δοσολογία. Διαφορετικά δεν μπορείς να φτιάξεις φυσίγγι. Αυτός λοιπόν ο κατασκευαστής είναι ο ειδικός. Εσύ είσαι ο κύριος τίποτα. Διάβασε και το μνμ μου <μεταχειρισμένοι κάλυκες> και αν πετάξεις από πάνω σου την ειρωνεία και την υπεροψία ίσως κάτι μάθεις.

Διαφωνώ με τον ΝΙΚ ORFAN αλλά δεν το προσέβαλα. Σέβομαι την άποψή του.
Άλλο το σέβομαι αλλά σημασία έχει και τι ισχύει .
Αυτό που γράφει ότι στα ίδια χιλ. καινούργιος και χρησιμοποιημένος δίδουν ίδια βλητικά αποτελέσματα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ .
Επίσης το ότι στο κρύο το Α υστερούσε σε ταχύτητες από το Β ενώ στην ζέστη υπερτερούσε ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Γι'αυτό λέω αυτόπου γράφει ο κύριος MOD πάμε παρακάτω .

Status
Not open for further replies.
Back