Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω χάνουμε την ουσία και ξεφεύγουμε...
Μη θεοποιούμε εργαλεία και υλικά...
Ένα φυσίγγι είτε είναι ρελιασμένο παραδοσιακά, είτε χάραγμα-ρέλιασμα, είτε πολυσταδιακό (και του εμπορίου, όλα πολυσταδιακά είναι κλεισμένα) μπορεί να είναι άριστο, μέτριο, άχρηστο...
Όλα εξαρτώνται από αυτόν που χειρίζεται τα εργαλεία και τα υλικά και τις γνώσεις που έχει ώστε να τα αξιοποιήσει και να τα συνδυάσει σωστά και να πάρει το μαξιμου απ' αυτά...
Καλό επίσης είναι να μην είμαστε απόλυτοι και αρνητικοί στη διαφορετική άποψη...ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους που η διαδρομή τους στο forum έχει δείξει ότι 10 φόρες σκέφτονται και 1 μιλάνε...
Πόσες μόδες στο κυνήγι έχουν θεοποιηθεί και κατόπιν απαξιωθεί;
Αδιαμφισβήτητο στην βλητική, θα ήταν μια δοκιμή σε πιστοποιημένο βλητικό σταθμό, 2 φυσιγγίων με τα ίδια υλικά, στα ίδια εργαλεία γεμισμένα, από το ίδιο άνθρωπο και την ίδια ώρα, αλλάζοντας μόνο το ένα συστατικό ...π.χ καινούριος κάλυκας και ριγμένος μια φορά (τυχαίο παράδειγμα μιας και αναφέρθηκε πρόσφατα)...
Μονό τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το άν υπάρχουν διάφορες, πόσο μεγάλες είναι και αν αυτές επηρεάζουν την κυνηγετική πρακτική...αν π.χ μιλάμε για 5-10 μ/δ διαφορές ή 20-30 bar πίεση, προσωπικά νομίζω είναι ανάξιες λόγου...
Μη ξεχνάμε ότι το θέμα όπλο-φυσίγγι είναι καθαρά προσωπικό και εξαρτάται ανάλογα τις ανάγκες του καθενός μας, που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες που κυνηγάμε, το θήραμα αλλά και τα χούγια που κουβαλάμε...
Καλό είναι να ακούμε όλες τις απόψεις και να μην απορρίπτουμε τίποτα αν δεν το δούμε και το δοκιμάσουμε εμείς οι ίδιοι...
"Δια του πειράματος...το αποτέλεσμα"

Έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς, δεν έχεις όμως το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι. Για να στο πω ποιο απλά για να το καταλάβεις όταν αγοράζεις μία πυρίτιδα που δεν την έχεις ξαναγεμίσει συμβουλεύεσαι τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής ως προς την δοσολογία. Διαφορετικά δεν μπορείς να φτιάξεις φυσίγγι. Αυτός λοιπόν ο κατασκευαστής είναι ο ειδικός. Εσύ είσαι ο κύριος τίποτα. Διάβασε και το μνμ μου <μεταχειρισμένοι κάλυκες> και αν πετάξεις από πάνω σου την ειρωνεία και την υπεροψία ίσως κάτι μάθεις.
οση με ξερουν ξερουν πολη καλα πιος ειμαι

Να διευκρινίσω κάτι. Όταν έγραψα ότι ο αναγομωμένος κάλυκας έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον καινούργιο δεν εννοούσα ότι έχει τις ίδιες αρχικές ταχύτητες και bar. Αυτό δεν είναι δυνατόν να το ξέρω γιατί δεν έχω πρόσβαση σε βλητικό σταθμό. Εννοούσα το ίδιο αποτέλεσμα ως προς την καταβολή του θυράματος και μόνον.

εγω εχω προς δοκημη 10 φυσιγγια ρελιαστα με S4 , καλυκας κομενος στα 65,5 σενταιτ καψουλι cx 2000 συγκερωτηρα GT 27 1,4 χ30 κλεισημω με χαρτακι στα 60 χιλιοστα , αναμενω τα πουλια για να το δοκημασω , ακουω γνωμες το εχει δοκημασει κανεις

καλυτερα για να εισαι σηγουρος οτι θα ανηξουν , να κοβεις απο πριν τα πτεριγια , εγω το κανω σε ολους τους συγκερωτηρες
Έχεις απόλυτο δίκιο.ετσι κάνω αλλα είναι και στον συγκεντρωτηρα.δοκιμασα και τσέκαρα αρκετούς G25 όλοι ανοίξανε.
Οι άλλοι αγαπημένοι μου οι Nobel GT δεν ανοίγουν πάντα όλοι θέλει όπως λες προκοψιμο

Μπορεί κάποιος να μοιραστεί μια συνταγή για LB6?
Έχω και τα δυο ύψη για τις τάπες μέσα κοντή και ψηλή.
Είχα βρει μια ωραία ριξια με αυτούς αλλά μετά από τόση αποχή δεν βρίσκω τα τεφτέρια μου.
Θα ήθελα να ειναι μέχρι 32 γραμμάρια

Kαι να σημειωσω Νικο οτι σε οσες ριξιες με αυτα καταφερα να βρω τον συγκεντρωτηρα ( ρουαγιαλ βολες) ανοιγαν ολα τα πτερυγια του.
Θελω να δοκιμασω και με Spark σαν 26αρης γιατι εκλειναν λιγο ρηχα με τον G-25
Μπορείς να δοκιμάσεις και με AQUILA 26 mm αν έχεις. Μπορεί να το έχεις διαπιστώσει αλλά ας το γράψω. Ο AGUILA και ο SPARK ενώ και οι δυο είναι 26 mm αν τους βάλεις δίπλα-δίπλα σε ύψος ο AGUILA είναι πιο κοντός. Αυτό το γράφω στην περίπτωση που η στήλη σου βγεί πάνω από τα επιτρεπτά όρια με τον SPARK. Κατά την γνώμη μου θέλει AQUILA, αλλά άλλο γνώμη και άλλο πράξη. Θα περιμένουμε να μας πεις.

Μπορείς να δοκιμάσεις και με AQUILA 26 mm αν έχεις. Μπορεί να το έχεις διαπιστώσει αλλά ας το γράψω. Ο AGUILA και ο SPARK ενώ και οι δυο είναι 26 mm αν τους βάλεις δίπλα-δίπλα σε ύψος ο AGUILA είναι πιο κοντός. Αυτό το γράφω στην περίπτωση που η στήλη σου βγεί πάνω από τα επιτρεπτά όρια με τον SPARK. Κατά την γνώμη μου θέλει AQUILA, αλλά άλλο γνώμη και άλλο πράξη. Θα περιμένουμε να μας πεις.
Σε ευχαριστω πολυ Ηλια θα το δοκιμασω και θα σας πω αποτελεσματα.Να εισαι καλα

Μπορεί κάποιος να μοιραστεί μια συνταγή για LB6?
Έχω και τα δυο ύψη για τις τάπες μέσα κοντή και ψηλή.
Είχα βρει μια ωραία ριξια με αυτούς αλλά μετά από τόση αποχή δεν βρίσκω τα τεφτέρια μου.
Θα ήθελα να ειναι μέχρι 32 γραμμάρια
s4 1,50 x32 LB6 ακοφτος 686 καψουλι , στα 57 , εαν εχεις 5 σταδια στα 56,5 , εαν δεν σε περνει στο υψος βαλε μεσα στον LB6 και χαρτονακια , η ταπα GAL 20 , και με ΣΙΠΕ στα 1,55 χ32 καψουλι 686 ,

s4 1,50 x32 LB6 ακοφτος 686 καψουλι , στα 57 , εαν εχεις 5 σταδια στα 56,5 , εαν δεν σε περνει στο υψος βαλε μεσα στον LB6 και χαρτονακια , η ταπα GAL 20 , και με ΣΙΠΕ στα 1,55 χ32 καψουλι 686 ,
Σε ευχαριστώ ξέχασα να το αναφέρω.καποια πρόταση σε μη διβασικη?

Status
Not open for further replies.
Back