Και όταν λέω περίεργο, εννοώ σε κόντρα δόση αν φτιάξω 5-10 φυσίγγια τον χρόνο,οοοοοοολα τα υπόλοιπα πλέον παραδοσιακά, χάραξη ρελιασμα, αλλά σωστά την λίπανση φίλε,στο ξανά λέωΩραιως φιλε ,σωστος!!!!!!!Ισως ετσι ειναι και το καλυτερο!!!!!!
Όχι, αν ανεβάσεις στροφές,δεν θα ανοίγουν καθόλουΕγω ρελιάζω στις 425 στροφές, ειναι μεν αργά αλλα δεν ζεματάει το στροφειο. Για λιπανση παραφινελαιο ή σιλικόνη. Παροτι ομως το κραταω πατημένο καποια δευτερολεπτα, την επόμενη μέρα μου ξερελιάζεται περιπου 0.05 ως 0.13mm. Αληθεια εσας ανοίγουν καθόλου;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ εαν δεν αναφερουμε αληθως αυτο που συνανταμε, στο μονοπατι που λεγετε ιδιογωμοση,τοτε δεν συζηταμε για να προφυλαχτουμε μεταξυ μας, αλλα προφυλασουμε εμπορικα συμφεροντα!!!πραγμα που εμενα δεν με ενδιαφερει καθολου!!!!Εγω αφου επελεξα να γραφτω στο φορουμ,θα αναφερομαι παντα σε γεγονοτα,και ας κριθω απο εσας γιαυτο!!!!και εχω και εγω την απαιτηση να με προφυλαξει ο καθε συνοδοιπορος,απο στραβοπατηματα,που εχει συναντησει στη διαδρομη του ο καθε ενας απο μας!!!!δεν εχω διαθεση για κοκορομαχιες αλλα για υγειη διαλογο!!!Τωρα αν ορισμενες αληθειες ενοχλουν,αυτο ας το κρινει η πλειοψειφια των συναδελφων!!!!!!γιατι ολοι δεν προσεγγιζουμε ενα θεμα με την ιδια λογικη, δηλαδη το καλο το δικο μας, αλλα το καλο των επιχειρηματιων!!!!!Τα ιδια λεμε.....Στα στροφεια τωρα οι τυφλες οπες δεν εχουν καμια σχεση ψυξης.
Ειναι καθαρα για θεμα συγκρατησης κατα την συναρμολογηση και αποσυναρμολογηση.
Κατασκευαστης που θα ισχυριστει για λογους μαρκετινγκ κατι αλλο θελει πισσα και πουπουλα.
Από ότι φαίνεται δεν θα αφήσουμε τενεκέΠου θα τα ριξετε ολα αυτα τα φυσιγγια?
ΦΙλε ΑΡΗ η λιπανση που τοσο τονιζουμε ειναι αυτο που μαθαινει ενα παιδακι στο νηπιαγωγειο!!!!Υπαρχουν ομως πολλοι αλλοι παραμετροι που καθοριζουν ενα σωστο ρελι!!!!!!Σωστες στροφες,σωστο στροφειο, χρονος που θα μεινει πατημενο το στροφειο στον καλυκα γιατι ανεβοκατεβαζοντας μια μανελλα με το χερι ειναι αδυνατο να επαναλλαμβανουμε συνεχως την ιδια κινηση,ποιοτητα πλαστικου!!!!!δεν ειναι ετσι απλο,οπως ισως φαινετε!!!!Και όταν λέω περίεργο, εννοώ σε κόντρα δόση αν φτιάξω 5-10 φυσίγγια τον χρόνο,οοοοοοολα τα υπόλοιπα πλέον παραδοσιακά, χάραξη ρελιασμα, αλλά σωστά την λίπανση φίλε,στο ξανά λέω
Από στροφές δεν γνωρίζω τι έχει το μοτέρ μου,από στροφείο το ποιο φτηνό και χάλκινο που ανεβάζει θερμοκρασία,και από κάλυκες;;;;;maxam fiocchi,δεν έχω παράπονο από το κλείσιμο της από το 2016 έως τώρα,αν και δεν κλείνω χιλιάδες,τα πιο πολλά που έχω κλείσει είναι αυτά, σήμερα, αλλά σπρέι σιλικόνης μπόλικο και όχι στο στροφείο, πάντα στους κάλυκες πριν το τελείωμα τουςΦΙλε ΑΡΗ η λιπανση που τοσο τονιζουμε ειναι αυτο που μαθαινει ενα παιδακι στο νηπιαγωγειο!!!!Υπαρχουν ομως πολλοι αλλοι παραμετροι που καθοριζουν ενα σωστο ρελι!!!!!!Σωστες στροφες,σωστο στροφειο, χρονος που θα μεινει πατημενο το στροφειο στον καλυκα γιατι ανεβοκατεβαζοντας μια μανελλα με το χερι ειναι αδυνατο να επαναλλαμβανουμε συνεχως την ιδια κινηση,ποιοτητα πλαστικου!!!!!δεν ειναι ετσι απλο,οπως ισως φαινετε!!!!
Φιλε ναι, εχεις εν μερει δικιο, αλλα εδω μεσα γραφτηκαμε και συζηταμε, γιατι θελουμε να λειτουργουμε σαν μια ομπρελα προστασιας,ενας για ολους και ολοι για εναν!!!!!!Ετσι τουλαχιστο το αντιλαμβανομε εγω.......αλλιως θα καθομουν στα αυγα μου,Δεν θα ανταλλαζα αποψεις και εμπειρειες!!!!!Λογικο ειναι καποιοι να συμφωνουν ενω αλλοι οχι!!!Ας κριθω ομως για την προθεση μου, και οχι για το αν ειναι αρεστα αυτα που λεω!!!!Καλά πιστεύω ότι έχουμε καταλάβει όλοι ότι έχουμε πέσει σε μεγάλη λουμπα. Ξεσκιζόμαστε τρόμε της σάρκες μας για την ιδιογωμοση. Ιδιογωμοση ...φτιάχνεις αυτό που θες όπως το θες με οποίων τρόπο θες στα μέτρα τα δικά σου στα πλαίσια της ασφαλείας πάντα, χωρίς αυτό να σημενη ότι είναι αποδεκτό και κατάλληλο για κάποιον άλλο.
ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!Οπως βαζουν οι γυναικες τη ΛΑΚ στα μαλλια τους ετσι και εσυ τα λιπαινεις!!!!!!Μη το μαθει ο ΣΤΑΥΡΟΣ και εχουμε αλλα, οτι θες να του παρεις τη τεχνη!!!!!!Από στροφές δεν γνωρίζω τι έχει το μοτέρ μου,από στροφείο το ποιο φτηνό και χάλκινο που ανεβάζει θερμοκρασία,και από κάλυκες;;;;;maxam fiocchi,δεν έχω παράπονο από το κλείσιμο της από το 2016 έως τώρα,αν και δεν κλείνω χιλιάδες,τα πιο πολλά που έχω κλείσει είναι αυτά, σήμερα, αλλά σπρέι σιλικόνης μπόλικο και όχι στο στροφείο, πάντα στους κάλυκες πριν το τελείωμα τους
Για αυτήν ακριβώς την μηχανή αντάλλαξα την κορτινη του βίντεο. Δεν πούλησα αντάλλαξα γνωρίζοντας ότι έχανα αρκετά χρήματα αλλά έλα που αυτή εδώ μου έκανε τα γούστα μου.162 φυσιγγακια να πάμε το Σάββατο να το γλεντήσουμε για το κλείσιμο του κυνηγίου,αρε πουτατανα!!!!!!!! Και με στροφείο χάλκινο δεν παίρνει χαμπάρι από θερμοκρασία,View attachment 9913με μίας όλα, ΑΛΛΆ ΜΕ ΣΩΣΤΉ ΛΊΠΑΝΣΗView attachment 9912
Γειά σου Άρη!!Το σπρέι σιλικόνης το σταμάτησα μόλις κατάλαβα ότι κάνει μια μεμβράνη όταν στεγνώνει με τις στροφές στο ρέλιασμα και δυσχεραίνει τη λίπανση!!Τώρα μόνο παραφινέλαιο σε κάθε φυσίγγι που ρελιάζω και το πρόβλημα πάει χαχαχα!!Από στροφές δεν γνωρίζω τι έχει το μοτέρ μου,από στροφείο το ποιο φτηνό και χάλκινο που ανεβάζει θερμοκρασία,και από κάλυκες;;;;;maxam fiocchi,δεν έχω παράπονο από το κλείσιμο της από το 2016 έως τώρα,αν και δεν κλείνω χιλιάδες,τα πιο πολλά που έχω κλείσει είναι αυτά, σήμερα, αλλά σπρέι σιλικόνης μπόλικο και όχι στο στροφείο, πάντα στους κάλυκες πριν το τελείωμα τους
Σωστά συνονόματε ,αυτό συμβαίνει με τη σιλικόνη,όταν στεγνώσει το υγρό μένει μία πέτσα[σιλικόνη] που δυσχεραίνει το έργο στις τριβές!!!ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!Οπως βαζουν οι γυναικες τη ΛΑΚ στα μαλλια τους ετσι και εσυ τα λιπαινεις!!!!!!Μη το μαθει ο ΣΤΑΥΡΟΣ και εχουμε αλλα, οτι θες να του παρεις τη τεχνη!!!!!!
Αφου αυτη σου αρεσε φιλε,πολυ καλα επραξες!!!να τη φχαριστιεσε και να τη χαιρεσε με ολη μου τη ψυχη!!!!Οτιδηποτε αλλο συζηταμε ας το κρινει ο καθενας που μας διαβαζει........τις λεπτομερειες της λειτουργιας εννοω!!!!Για αυτήν ακριβώς την μηχανή αντάλλαξα την κορτινη του βίντεο. Δεν πούλησα αντάλλαξα γνωρίζοντας ότι έχανα αρκετά χρήματα αλλά έλα που αυτή εδώ μου έκανε τα γούστα μου.
Σπυρο γεια,και εγω παραφινελαιο χρησιμοποιω αλλα μη λες πολλα γιατι ειναι αλλος ο αντιπροσωπος........χαχαχαχαχ αστειευομαι!!!!!!!Σωστά συνονόματε ,αυτό συμβαίνει με τη σιλικόνη,όταν στεγνώσει το υγρό μένει μία πέτσα[σιλικόνη] που δυσχεραίνει το έργο στις τριβές!!!
Αμα ελεγες σε τσιχλες,μαζευα μπαγκαζια για κατωΑπό ότι φαίνεται δεν θα αφήσουμε τενεκέ![]()
![]()
Φέτος τα καρτερια από τσίχλες φίλε ήταν για κλάματα, μόνο σε περπατιτο και εκεί πολύ λίγα, εγώ προσωπικά μόνο καρτέρι και η χρονιά βγαίνει με τσίχλες μετρημένεςΑμα ελεγες σε τσιχλες,μαζευα μπαγκαζια για κατω![]()
Λεγοντας οτι στις 600 στροφες με λιπανση και γρηγορο πατημα εχεις το αποτελεσμα που θελεις,εγω αντιλαμβανομαι οτι εχεις κανει ολα τα αλλα σωστα!!!!!!Αλλιως θα επρεπε να μεινεις με το στροφειο πατημενος,με οτι αυτο συνεπαγετε!!!!!Περί στροφών ,λίπανσης και στροφείων,η σχετική πείρα μου ,μου έχει διδάξει λίπανση με ήπιο λιπαντικό[σε κάθε φυσίγγι παραφινέλαιο για μένα]και χαμηλές στροφές [400] περίπου ή πιό γρήγορες [600] περίπου με γρήγορο πάτημα!!Το στροφείο που δουλεύω πια είναι ένα ένα 4 κέφαλο CNC και στις λίγες στροφές ρελιάζει άψογα για μένα!!
Αν παρατραβήξεις το ρέλιασμα, το έκαψες το ρέλι,σκλήρυνες το πλαστικό ανέβασες πιέσεις!!!Αν νομίζεις ότι δεν σε ικανοποιεί το ύψος ,κατέβασε 1-2 χιλιοστά και επανέρχεται στο ιδανικό ύψος!!Λεγοντας οτι στις 600 στροφες με λιπανση και γρηγορο πατημα εχεις το αποτελεσμα που θελεις,εγω αντιλαμβανομαι οτι εχεις κανει ολα τα αλλα σωστα!!!!!!Αλλιως θα επρεπε να μεινεις με το στροφειο πατημενος,με οτι αυτο συνεπαγετε!!!!!
Γείτονα και συνονόματε καλησπέρα,Μην φοβασαι να το αλεσεις στο multι, πρεπει να γινει πολυ ψιλο,γιαυτο αλλωστε μετα θελει κοσκινισμα!!!!!να φυγουν τα χοντραδια του με το συμπαθιο ναουμε!!!!!!αυτο που πρεπει να κανεις ειναι το εξης,αφου το βαλεις στον καλυκα, θελει πατημα με το στυμπαδορο,για να αποχτησει την κρυσταλλικη του δομη που ειναι το ζητουμενο,σε αντιθεση με το πλαστικο buffer που δεν εχει αυτη την ιδιοτητα!!!!