Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γειά σου Άρη!!Το σπρέι σιλικόνης το σταμάτησα μόλις κατάλαβα ότι κάνει μια μεμβράνη όταν στεγνώνει με τις στροφές στο ρέλιασμα και δυσχεραίνει τη λίπανση!!Τώρα μόνο παραφινέλαιο σε κάθε φυσίγγι που ρελιάζω και το πρόβλημα πάει χαχαχα!!
Απο τοτε που ξεκινησα με το silicone λιπαινω τα φυσιγγια ενα ενα πριν το ρελιασω ,ποτε μου δεν παρατηρησα την πετσα που λες και δεν εχει στεγνωσει οσο ζεστο και να ειναι το στροφειο.
Κλεινω περιπου στις 400 στροφες .

Καλησπέρα παίδες....... Έχω ακούσει από πολλούς για χαμηλές στροφές! Όμως οι εταιρίες φτιάχνουν τις μηχανές ιδιογομωσης βλέπε omv smart να ρελιαζουν στις 900r/m ,το ίδιο διάβαζα στο σάιτ της ιδιογομωσης 900 για το αστέρι και 600 για παραδοσιακό ρελι! Λένε ότι χρειάζονται στροφές για να ζεσταθεί το πλαστικό και να πάρει μνήμη εκεί που ρελιασουμε! Τελικα τι είναι καλύτερο??????

Καλησπέρα παίδες....... Έχω ακούσει από πολλούς για χαμηλές στροφές! Όμως οι εταιρίες φτιάχνουν τις μηχανές ιδιογομωσης βλέπε omv smart να ρελιαζουν στις 900r/m ,το ίδιο διάβαζα στο σάιτ της ιδιογομωσης 900 για το αστέρι και 600 για παραδοσιακό ρελι! Λένε ότι χρειάζονται στροφές για να ζεσταθεί το πλαστικό και να πάρει μνήμη εκεί που ρελιασουμε! Τελικα τι είναι καλύτερο??????
Παίζει απόλυτο ρόλο και το στροφείο Βαγγέλη!Εγώ που δοκίμασα στον κολωνάτο δράπανο και στις 850 και 400 χρυσή τομή βρήκα στις 600+, στις 800+ μου σκόρπαγε την τουφεκιά και το σημείο του ρελιάσματος στον ριγμένο κάλυκα έμενε πιό τσαλακωμένο σε σχέση με τα άλλα!!Δες εδώ μια επαγγελματική πόσο σύντομο πάτημα κάνει!!

Απο τοτε που ξεκινησα με το silicone λιπαινω τα φυσιγγια ενα ενα πριν το ρελιασω ,ποτε μου δεν παρατηρησα την πετσα που λες και δεν εχει στεγνωσει οσο ζεστο και να ειναι το στροφειο.
Κλεινω περιπου στις 400 στροφες .
Το φαινόμενο που έγραψα πιό πάνω, μου έχει συμβει στις πολλές στροφές Φίλιππα!Μπορεί στις χαμηλές να δουλεύει τέλεια!!

Last edited:
Αυτό με το σκορπισμα της ντουφέκιες κάτι μου θυμίζει..........!!!!!!!!! Έτσι εξηγείται το ότι με την c7 παίρνω μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ρελι από ότι στο αστέρι.........από την αλλη με την sipe δεν έχω το ίδιο πρόβλημα............ποιος ξέρει????????

Παίζει απόλυτο ρόλο και το στροφείο Βαγγέλη!
Ίσως το 4 κέφαλο στροφείο στις 600 του δράπανου να είναι όσες στροφές δίνει το τρικέφαλο στις 900 ,τώρα που το σκέφτομαι !!Κάποια πράξη μαθηματικών θα δείχνει την αλήθεια!!:rolleyes:;)

Γειά σου Άρη!!Το σπρέι σιλικόνης το σταμάτησα μόλις κατάλαβα ότι κάνει μια μεμβράνη όταν στεγνώνει με τις στροφές στο ρέλιασμα και δυσχεραίνει τη λίπανση!!Τώρα μόνο παραφινέλαιο σε κάθε φυσίγγι που ρελιάζω και το πρόβλημα πάει χαχαχα!!
Αλήθεια πού θά βρώ παραφινέλαιο?Κάλήν εσπέρα σέ όλους.

Μηπως εννοεις τριφασικο με inverter σε μονοφασικη παροχη?
Μακαρι Αλεξανδρε να ειχαν τετοιο μοτερ οι μηχανες,αλλα που τετοια τυχη!!!!!ειναι η τιμη τους γυρω στα 200 ευρω!!!!αλλα το κανεις οπως θελεις!!!!και οτι στροφες θελεις!!!!Μια Α5S με ενα τετοιο μοτερ πανω ειναι το τελειο νομιζω!!!!!για μας τους ιδιογωμοτες!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back