Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν ζεσταίνεται το μοτέρ από το ζόρι όπως λες τότε η ιπποδύναμη είναι μικρή....
Αλλα η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στον άξονα του μοτέρ , είναι από το ρουλεμάν το οποίο είναι κατασκευασμένο για να δουλεύει οριζόντια και όχι κάθετα.
Για κάθετη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα και για να μπορεί να δουλέψει στην πίεση του ρελιασματος θα έπρεπε να είχε ειδικά θροστικα ρουλεμάν.
Με ποιανής αδιάβαστο, η γνώσεις που έχω δεν με βοηθούν να σου απαντήσω, αυτά που λέω τα έχω παρατηρηση

Κλεινωντας σταδιακα ανεξαρτητα του υψους κλεισιματος δεν εχεις θεματα με τη ζεστη το στροφιο απλα κανει φινιρισμα , εγω στο πρεσακι που εχω για το αστερι εχω βαλει 1 μοτερακι 250 w κ μαλιστα εχει κ πολλες στροφες 2300 αν δεν κανω λαθος κ κλεινω στην εναρξη 5-6 κουτια σερι χωρις καν λιπανση κ χωρις προβλημα .

Το ρελιαστο κ το χαραγμα - ρελιασμα ειναι αλλη ιστορια επειδη ολο το ζορι το τραβαει το στροφειο κ λογω τριβης αναβει .

Στο ρελιαστο κλεινω με 1 πρεσακι αλουμινιου με μοτερ 1 ιππου στις 1400 στροφες με καλη λιπανση κ αναγκαστικες στασεις , το μοτερ δεν καταλαβαινει τιποτα αλλα το στροφειο αναβει τωρα για τις λιγοτερες στροφες που ακουω δεν θα αναψει στα 20 φυσσιγγια το στροφειο θα αναψει στα 40 η τριβη παραμενη.

Ειχα πειραματιστη στο σταθερο τρυπανι του μηχανουργειου σε διαφορες στροφες το αποτελεσμα δεν δικαιολογουσε τα 60 € παραπανω που ηθελε το 8 κλωνο μοτερ στις 800 νομιζω στροφες οποτε πηρα το οικονομικοτερο στις 1400

Απο τοτε που ξεκινησα με το silicone λιπαινω τα φυσιγγια ενα ενα πριν το ρελιασω ,ποτε μου δεν παρατηρησα την πετσα που λες και δεν εχει στεγνωσει οσο ζεστο και να ειναι το στροφειο.
Κλεινω περιπου στις 400 στροφες .

Φιλιππα κ εγω τόσες στροφες... Πόση ωρα κρατας πατημένο το στροφείο; Σου ξερελιαζεται εστω κ λίγο μετα απο ωρα;

Καλησπέρα παίδες....... Έχω ακούσει από πολλούς για χαμηλές στροφές! Όμως οι εταιρίες φτιάχνουν τις μηχανές ιδιογομωσης βλέπε omv smart να ρελιαζουν στις 900r/m ,το ίδιο διάβαζα στο σάιτ της ιδιογομωσης 900 για το αστέρι και 600 για παραδοσιακό ρελι! Λένε ότι χρειάζονται στροφές για να ζεσταθεί το πλαστικό και να πάρει μνήμη εκεί που ρελιασουμε! Τελικα τι είναι καλύτερο??????

Εμενα παρότι προσπαθώ να ζεστενεται το ρελι, παλι μου ξεδιπλώνει λίγο. Ισως παίζει ρόλο το ΠΌΣΟ ζεσταμα χρειάζεται ή ίσως και η στατική πίεση του συγκεντρωτηρα;

Αυτά είναι τα φετινά σε περιστέρια , πέρδικα , μπεκάτσα , και κάτι λίγα σε τσίχλες.
Εύχομαι του χρόνου στα πολαπλα
Νικολα που θα βρω και εγω της μεζουρες της LEE , και απο ποσα γραμμαρια περιπου μπαρουτι χωρανε δηλαδη ποσο η μεγαλη και ποσο η μικρη , ας πουμε μβ32 πυριτηδα , και μετραν και σκαγια , η μεγαλες , η μονο πυριτηδα , εγω γεμηζω σε GAL12 και σπανια GAL28 , μονο εαν εχει πολες τσιχλες κυνηγαω με το GAL 28 , ρηχνω το χρονο συνολο απο 400 φυσιγγια οπως φετος με μαχ της καλες χρονιες 600 , την τσιχλα και κοτσυφα τα κυνηγαω απο τον ιανουαριο και μετα , πριν κυνηγαω αγριοπεριστερα , τρυγονια , ορτυκι με το 28αρι ,περδικα , λιγο φασα οπως φετος , και κανενα περιστασιακο λαγο εαν βρεθει , που φετος σταθηκα τυχερος με 3 λαγους , και περσυ 2 , φενετε τα πουλοσκυλα τους εμαθαν περσυ καπος , και φετος ηταν καλυτερα

Απο ποιο μερος???εχω λογω που σε ρωταω!!
Από την δυτική μεριά της Κεφαλονιάς και το χωριό μου είναι η σουλλαροι, και αν δεν το ξέρεις από μεριά Ληξούρι για να καταλάβεις,
Για πεσμου τη λόγο έχεις εάν θέλεις βέβαια?:)

Τα έχω φέρει από την Αμερική γιατί ..........
Βασικά δεν τεριαζουν με της δικές μας πυριτιδες αλλά πέφτουν κοντά
δεν με πειραζει, φτανει που πεφτουν κοντα , εξαλου θα τσεκαρο μετα με την ζυγαρια , ενα ενα φυσιγγιο , για σκαγια τεριαζει καμια μεζουρα

Γιαννακη που είναι εργαλεία τα δικά σου;
Τα πήρες πίσω;
Αυτή η ωραια πολυσταδιακη βάση δρέπανου την έχεις; Αν δεν κάνω λάθος αυτή είχε έξι στάδια και πλακάκια ρύθμισης του στοπ.
Μετα απο 3 χρονιας εχουν δηκεομα καταστροφης.τελος ολα

Από την δυτική μεριά της Κεφαλονιάς και το χωριό μου είναι η σουλλαροι, και αν δεν το ξέρεις από μεριά Ληξούρι για να καταλάβεις,
Για πεσμου τη λόγο έχεις εάν θέλεις βέβαια?:)
Η καταγωγη της οικογενειας μου ειναι απο ενα οικισμο ονοματι ΧΑΜΩΛΑΚΟ λιγο πιο πανω απο ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ!!!!Εγω γεννηθηκα Ζακυνθο αλλα απο εκει βασταει η σκουφια μου!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back